×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зеленски: Не си ли върнем всичко, не може да има край на войната


25 Ноември 2022, Петък, 12:31 ч.
Автор: Флагман

За Путин единствено важна е силата", казва бившата канцлерка Меркел пред "Шпигел"

Украинският президент Зеленски казва в интервю пред Financial Times, че Украйна смята да си върне всички завладени територии, включително Крим. 

"Ние сме длъжни да се върнем всички земи, защото смятам че бойното поле е пътят, където няма дипломация. Ако не можете да си върнете всички земи, войната е просто замразена. И е въпрос на време, когато тя ще се възобнови", казва Зеленски. Интервюто е взето в офиса му в Киев. 

FT отбелязва, че някои западни страни са разтревожени, че всеки опит на Украйна да си върне Крим, анексиран от Русия през 2014 г., ще доведе до ескалация на конфликта, включително може да накара Москва да използва ядрено оръжие. 

"Разбирам, че всички са озадачени какво ще стане с Крим. Ако някой може да ни предложи начин за деокупация на Крим не по военен път, аз съм изцяло "за". Но ако решението не предполага деокупация и Крим остане част от Руската федерация, няма смисъл да си губим времето. Това е наистина само загуба на време", казва Зеленски. 

Той призовава западните партньори на Украйна да предоставят повече ПВО за защита на критично важната инфраструктура, както и дизелово гориво за аварийните генератори и допълнително газ, за да се компенсира недостигът на електроенергия. 

На 23 ноември Русия нанесе поредния масиран удар по енергийни обекти в Украйна, в резултат 80% от страната остана без ток и вода. Според министъра на инфраструктурата Александър Кубраков нужни са неколкостотин милиона долара за възстановяване на енергосистемата. 

От началото на войната в Украйна безследно са изчезнали над 15 000 души, съобщи Международната комисия за безследно изчезналите (ICMP). Директорът на комисията за Европа Матю Холидей казва пред Ройтерс, че все още не е ясно колко хора насила са изселени в Русия, колко са живи и насилствено са разделени със семействата си или са мъртви и погребани в масови гробове. Издирванията ще продължат години, казва той. 

Нахлуването на Русия в Украйна не било неочаквано за Ангела Меркел. Това разказва бившата канцлерка в интервю за "Шпигел". "Исках след моето оттегляне да настъпи по-мирно време, защото много се занимавах с Украйна. Но това не беше неочаквано. Минските споразумения не действаха", казва Меркел. 

Лятото на 2021 г. след срещите й с президента на САЩ Байдън и на Русия - Путин, тя искала да създаде отделен формат за преговори. Но някой политици се възпротивил, а "аз нямах сили да настоявам, тъй като всички знаеха, че си тръгвам есента". 

За последната си среща с Путин в Москва тя разказва: "Усещането беше много ясно и силно. От гледна точка на властта "с вас е свършено". За Путин единствено важна е силата". 


В категории: Войната в Украйна


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Българин
27.11.2022 16:48:23
0
1
Като избият нациската украинска измет всичко ще приключи зеленски и тези които го подкрепят са измет
5.
Пръдльо
25.11.2022 15:51:51
5
4
Заради тоз пръдльо избиха сума ти народ.Мишок долен.Само ревеш за пари и оръжия да крадеш.Той оня лудия като спре тока и водата и ви приключва.Трябва и двамата да ги очистят.Глупаци насрани пръфльовци
4.
Ей Зеленски
25.11.2022 13:52:35
8
7
Предавай се ей. Стига сте избивали русоциганската армия. Че таз мобилизация напрай рушкия бардак бетер сигански бардак. Гладни, прости, бягащи, бунтуващи се дрипльови клошари. Стига сте избивали белите клошцигани
https://youtu.be/8Wbk0IA9BVY
Миличките ми русоцигански братя гърчат се и се валят като прасета на коледа.
Предавай съ ей. Баба идно време посрещна чирвената хармия и ги даряваше с робертоКавали, а дядо го еваха идни братушки от бурятия.
От тугаз умиргам за буряти и ги чакам, ама много ги убивате ве!
https://youtu.be/8Wbk0IA9BVY
Сичкото земя стана в карантии и гувна от путлеровипрасета.
3.
Червенков
25.11.2022 13:42:04
10
6
Защото, смятай, колко съм прооосТ да мисля, че Русоуроспия може да вземе, нещо от тук нататък при положение, че от юни взима на магарето стредното краче. И не стига че нищо не взима, ами и избяга от анексираните от Мацква територии.
Та, тати ми каза че съм вгъзРаждан и мноу проосТ и ми запали вратът. Тати ме попита : Ей, тъп копелдак, ти знаеш ли друга просрана велика държава и армия да бяга и да оставя, територии присъединени с указ и промяна на конституцията? Тъп, копелдак, ти знаеш ли друга велика държава да твърди, че в тези територии "Русия е завинаги" и само 24 часа след това орките да избягат от Лиман, а после от Херсон и вражеския главнокомандващ-президент(Зеленски) да отиде там?
Погледнах тати "като просрано малко дете" и му поисках прошка, че съм тъп слабоумен анаЛпутенофил,позорящ него и мама!
2.
Юшченко
25.11.2022 13:32:11
5
16
какви територии ще връщаш ревльо. по цял ден ревеш по клипове да ви дават оръжия и пари за да ги даваш на азовците и да крадете. кой ще ги връща тези пари после. украинския народ ще те шиба чисто гол на площада като разбере че всичко сте откраднали и имитирате контраофанзива. прост дрогиран комик.
1.
Червенков
25.11.2022 12:49:14
2
16
Викаш тръгваш вабанк и или-или?
Или си връщаш това, което ти взеха или ти взимат всичко?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Следи от насилие не са открити Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори