×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Енергийният министър опроверга ПП: Меморандумът с "Джемкорп" не е прекратен, беше скрит в чекмедже


Енергийният министър опроверга ПП: Меморандумът с "Джемкорп" не е прекратен, беше скрит в чекмедже
Меморандумът e в сила, дори има клауза за арбитраж, каза Росен Христов
20 Ноември 2022, Неделя, 18:35 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Не са били спазени никакви процедури по съгласуване

Служебният министър на енергетиката Росен Христов потвърди информацията, че кабинетът на Кирил Петков не е прекратил меморандума с „Джемкорп“, както твърдяха от „Продължаваме промяната“.

По-рано през деня на извънреден брифинг ГЕРБ извадиха документи, според които договорът за 1 млрд. долара е все така в сила и съобщиха, че ще сезират за това ДАНС, МВР и ЕК.

ГЕРБ внася сигнал до ДАНС и МВР заради меморандума с Gemcorp

„В меморандума с „Джемкорп има много неизвестни и много нарушения“, каза Христов. Той потвърди, че в него има и клауза за арбитраж. Освен това липсвало решение на Министерския съвет и дори правната дирекция на ведомството разбрала от медиите за подписването. 

Според министъра на енергетиката не са били спазени никакви процедури по съгласуване, които са предвидени за такива меморандуми.

В същия момент от „Продължаваме Промяната“ заявиха, че меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен отдавна и темата е затворена.

ПП: Темата за "Джемкорп" е затворена отдавна, ГЕРБ искат да отклонят вниманието

„Нашите анализи показват, че договорът е подписан без каквото и да е съгласуване. Процедурата не е спазена. Договорът не е прекратен, той е в сила. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за споразумение, на което няма отговор. Което означава, че договорът е в сила“, категоричен е Христов.

Според думите му, договорът е изцяло извън архивите и системата на Министерство на енергетиката.

„Оригиналът се оказа в шкафче на служител на министерството след проверка. Има мълчаливо прикриване на цялото нещо с надеждата може би някога да се върнат във властта и да го продължат“, коментира той.

Служебният енергиен министър беше на посещение на ВЕЦ "Цанков камък", където през седмицата  приключи успешно ремонтът й. Той поздрави служителите, които са отстранили  сложна авария и призова "Да, България" да се извинят на служителите за всичките им коментари, че съоръжението не се поддържало добре. 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
17
Коментара по темата
17.
morjaka
21.11.2022 15:13:02
2
2
От герберски сайт само фалшиви новини!
16.
Що си ровят по чекмеджетата?
21.11.2022 10:24:18
1
6
Най-накрая излезе какво има в прословутото чекмедже. Онова, компрометиращото, дето всяко дете с начална компютърна грамотност може да напълни с каквото си иска.
Договорче с Джемкорп. Нищо страшно. Не са две-три кюлчета, а стотици, ама какво от това. Млади са, правят грешки.
Лошото е, че министър на "почтените" го казва, не само "лошите", дето никой не им обръща внимание,... и то за другите "почтени' от Братството.
В тази връзка да питам: какво стана с Братството на почтените?
15.
До 14
20.11.2022 22:31:05
19
11
Какъв арбитраж за меморандум бе тъпак?
Ей, малоумници сте от гроб и туй то.
Малоумници!
14.
Уроди продажни
20.11.2022 21:30:16
8
27
„Gemcorp“ не са подписали за прекратяване на меморандума, както твърди Кирил Петков, защото по договор имат право още на 2 години – да си продължат или да ни изпратят на арбитраж.
Кирито се е надявал да се върне на власт и тихо и спокойно и да продължи да изпълнява договора с компанията.
13.
...
20.11.2022 20:50:38
0
0
tum peccet в Фенергетика - това е от вторичния сектор на XXI век.
12.
Типично за паветните неграмотници
20.11.2022 20:38:54
2
27
Hе са били спазени никакви процедури по съгласуване, които са предвидени за такива меморандуми. Нямало решение на Министерския съвет, а самият оригинал на договора бил в чекмедже на служител на министерството. Дори правната дирекция на ведомството била разбрала от медиите за подписването му.
11.
До 8
20.11.2022 20:24:21
6
40
ОПГ ПП и ДБ на калъп да ги хванат, ще отричат, нямало било факти, разследване и присъди!
Това е по почина на Деса Еврото, която бе осъдена на 3 инстанции, но като членка на ПП, е невинна :)))
Любимият ти Киро бе осъден от Конституционния съд, но парите не върна, също както Дамаджан Чашков....
Мафията си има ГМО продукт, създаден с флашки и софтуер пипнат от подлогите им ДБ!
И да писукате и да се тръшкате, оставате си обикновени мошеници! Факт!!!
10.
...
20.11.2022 20:18:51
15
7
А чекмеджето в офис- контейнер ли е или вкъщи в секцията?
Човек не може да се запознае с данните в отчета на "Асарел Медет" и "Деспред" от вашите чекмеджета и малоумната ви кьорава прокуратура с гласова навигация! Някой останал прокурорски косъм, играещ роля на антена нещо си е сбъркал настройките!
9.
100% ще спрем да изнасяме ток
20.11.2022 20:16:08
3
32
Под риск са близо 3 млрд. лв. европейски средства, защото е почти сигурно, че нито батериите, нито заводът за батерии ще се случат...Поетите в глава „Енергетика“ ангажименти са притеснителни и неблагоприятни за България.
8.
До 7
20.11.2022 20:09:14
32
12
Кой го доказва ве плъх, къде са повдигнатите обвинения и прокурватурата и съда са на мафията от герб и дпс! Да са избягали, да са се скрили, а мършо?
7.
Да еба и тъпите тролове на ПП
20.11.2022 19:59:26
20
46
Доказват им,че работодателите им са крадливи, но троловете само едно си знаят: Не било истина, Борисов е срал в розовите кюлоти на ПиПетките!
Наистина само джендъри могат да защитават Кирчовците!
Тази флашка си я набутайте анално, там и е мястото, но загубите от далаверинга на ОПГ ПП остават за всички нас!
Ууу бре, крадци долни, да се затъкнете от накраденото и комисионните!!!
6.
До 4
20.11.2022 19:57:28
29
27
Това което изреди се отнася за избирателите на бб умножено по милион. Не е измислен епитета с който да нарека съществата гласували 12 години за изрод докарал ги до бедност и мизерия, откраднал бъдещето на децата им, принудени да избягат навън, и бабите и дядовците им с 250 лв пенсия иткраднал десетки милиарди с хунтата си. Същества които гласуват за някой който им заявява, че са прости и затова се разбират, струват колкото сиренето на немитият ми х...
5.
Кофти материал?!
20.11.2022 19:47:36
28
20
Явно тиквата и компания наистина смятат, че в Бг е останал само кофти материал както се изрази пред българи в Чикаго. Гледам, че този индивид който е най-голямото недоразумение в енергетиката след делянчо и теменужка, използва често думата договор. Това е МЕМОРАНДУМ който представя предварителни инвестиционни намерения, няма никаква правна тежест и няма на камво отгоре да има неустойки зашото няма силата на договор! Бил скрит в чекмедже... ми къде да е? Те ако искаха щяха да си го вземат ве, а не да го оставят там. Щели да дойдат на власт и да подпишат договор.. как след като от козяк казаха, че има съмнение за руски капитали и оттеглиха подкрепата за гемкорп, а лично мустафата беше на подписването на МЕМОРАНДУМА?! И малко след поредния кьорфишек изскача борисов и дава крачка назад, дори заявява, че в пп и дб имало много хубави хора :-))))
4.
Даааа
20.11.2022 19:42:23
29
31
Мазната идиотизирана и долнопробна измет, гласувала за Киро фърфарата и Асен тръбата, доказва с постове и набирания на минуса, че е калта, тинята, най-гнусната утайка на обществото-абсолютни безмозъчни кретени!
Хайде на минуса-педали долни и малоумни!
3.
хахахаха
20.11.2022 19:19:16
29
33
Какво ли разбира това жиголо от енергетика?!? Е, захлебва добре сега, за да се прави на компетентен и да имитира дейност, но...........не всички са прости като Борисов и слугите му!
А колкото до гьостерицата - изполвайте я по предназначение - към ГЕРБерската шайка и ДПС, към Радев, Гугутков и цялото му служебно правителство - поставени послушковци, които козируват и изпълняват само нарежданията на ченгедджийско-мутренското задкулисие, което продължава да върти на пръста си цялата държава!
2.
хахахаха
20.11.2022 19:14:18
30
43
Какво ли разбира това жиголо от енергетика?!? Е, захлебва добре сега, за да се прави на компетентен и да имитира дейност, но...........не всички са прости като Борисов и слугите му!
1.
Владимир Владимирович
20.11.2022 18:45:51
42
54
Една дебела гьостерица и Киро към Канада, а Кокорчо към Китай.
Тия бетери са същите като тиквите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори