×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ внася сигнал до ДАНС и МВР заради меморандума с Gemcorp


ГЕРБ внася сигнал до ДАНС и МВР заради меморандума с Gemcorp
Цялото говорене, че меморандумът е прекратен, е да се замажат очите, а меморандумът да продължи да се изпълнява, каза ДЕсислава Трифонова
Ключови думи: ГЕРБ, ДАНС, МВР, меморандум, Gemcorp
20 Ноември 2022, Неделя, 15:07 ч.
Автор: Флагман.БГ

Бившите управляващи смятат, че има заплаха за националната сигурност

ГЕРБ смята, че има заплаха за националната сигурност и ще пусне сигнал до ДАНС и МВР около меморандума с Gemcorp. „На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше установено, че меморандумът с Gemcorp не е прекратен“. Това заяви по време на пресконференция депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова, бивш директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

„Далаверата за 1 млрд. долара, с която цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка, само и единствено е потулена и това се доказва от документи“, каза тя. Според нея Кирил Петков е крил доклад на ДАНС три месеца, а на закрито заседание се взима решението за прекратяване.

„Министър Александър Николов казва, че двустранно е прекратен меморандумът с Gemcorp. Това не е така. Министърът на енергетиката изпраща писмо по имейл, с което кани компанията тепърва да правят срещи, ако пожелае. Цялото говорене, че меморандумът е прекратен, е да се замажат очите, а меморандумът да продължи да се изпълнява“, подчерта Трифонова.

Тя допълни, че в Министерството на енергетиката са били унищожавани документи, за да бъдат укрити следи. „На базата на какво беше избрана Gmecorp като фирма, с която да се подписва меморандум, за който беше станало ясно, че е договор?“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Ние призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи за тази афера“, допълни Тома Биков. От ГЕРБ добавят, че има протоколно решение за прекратяване, но няма подписано двустранно споразумение.

„И в ПП, и в „Демократична България“ има много качествени хора. Не аз съм проблемът на ПП, а тези стотици хиляди хора, които задават въпроса. Все още има голяма група от обществото, която има вярва, но с всеки един ден доверието ще намалява“, посочи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че ГЕРБ ще подкрепи създаването на временна комисия, която да разгледа машинния вот.

„Няма сила, която да оттегли този закон. Няма да имаме против да направим в сряда една комисия и да разгледаме изборния кодекс. Цяла седмица пред камерите в парламента, сядат парламентарните групи с IT специалисти, да решат всички подозрения. Те имат притеснения за хартията, ние за машините“, подчерта той.


В категории: Политика


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
До 12
20.11.2022 19:33:07
3
0
Ще ни пратите вие в консервна фабрика в Джулюница с тия конфитюри в корпорации на автоклавите.
15.
...
20.11.2022 19:11:19
2
0
Нещо, ако има дадено за управление на транснационална компания с щаб квартира на някой от полюсите, да не забравите да ни уведомите, че там играят много повече нули от 9 !
14.
Ройте
20.11.2022 19:07:30
7
5
Нека да внесат и сигнал за кюлчетата и пачките с евро в чекмедже,къща в Барселона и т.н.
13.
CTAHKO
20.11.2022 19:02:16
4
10
Ко става шматки видяхте ли се колко сте прости показаха ви една фалшива снимка и простите ви чалгаджииски мозъчета закърнели от тъпа чалга и големи количества ракия ви подхлъзнаха да гласувате за Славуца и той ви го набута яката.....
Айииии честито новите цени на тока и на всичко друго .....
12.
МИСЛЕТЕ !
20.11.2022 18:56:57
10
3
Как може да му се вярва на този послушко Росен Христов, който малоумно следва това, което му нареждат! Той дори не може да докаже собственото си образование и диплома, да не говорим за такива сериозни теми. Всяко негово изказване е опорвергавано после и от ЕК и от специалисти в областта. Но той е гьон сурат и продължава с малоумията си. Сега ли се сети за Джемкорп? Или като нищо друго не минава, ровят да изкарат нещо ново! Единственото, което се разбра за него е, че силата му е в закачките с позастарели жени и тяхното "обслужване". Едно жиголо назначено за министър на енергетиката е срам най-вече за Радев, но явно му е предложен от задкулисието с което той сключи договор за власт и пари!
11.
...
20.11.2022 18:42:53
8
3
"Кирил е крил"- да се разберем. А Трифонова е открила, че е крил и Кирила крил, защото е дружка на теменужка- малката иглика де!

Борисов ли ще ми каже на кого да вярвам? Вкара в администрациите професионални спортисти и трудоустроени болни, после имало голяма група хора, която им вярвала. Ами не са им запалянковците и феновете им. Сега си гледайте спортните резултати от коментарите, дето не им работата!
10.
dda
20.11.2022 18:40:02
11
4
Дебилни изпълнения за отвличане на вниманието от свинщината с хартиените бюлетини. Меморандумът не е договор и няма какво да му се изпълнява. След като очевидно след заявените в меморандума намерения, не се е стигнало до подписване на договоре все тая дали стои в чекмедже или на пирон в тоалетната. Поредната дъвка за малоумници.
9.
Изродите от ПП са продажници
20.11.2022 18:28:37
6
14
Служебният министър на енергетиката Росен Христов: Меморандумът с „Джемкорп” не е прекратен, беше скрит в чекмедже!
Нашите анализи показват, че договорът е подписан без каквото и да е съгласуване. Процедурата не е спазена. Договорът не е прекратен, той е в сила. Бившият министър не го е прекратил едностранно, пратил е предложение за споразумение, на което няма отговор. Което означава, че договорът е в сила“, категоричен е Христов.
8.
До Ко ко
20.11.2022 18:17:13
2
10
Проблема не е в машините а в зад машинните устройства. При тях много по лесно може да се манипулира вота. При бюлетината поне се вижда от застъпниците как се случва гласуването , докато при машинното нищо не се вижда.
7.
Вълшебната флашка
20.11.2022 16:39:40
7
25
Няма да им помогне на Киро и Ко пред ДАНС и Прокуратурата!
Лошото е че парсата от далаверите на ОПГ ПП+ДБ+БСП ще я плащаме всички ние, включително и още милиард когато ни осъди Газпром!
Долните Педали на Прокопи, трябва да не им се дава възможност да избягат с накраденото!
6.
Google Pay is now Gerb Pay
20.11.2022 16:24:57
11
5
Kradcite na KTB na snimkata i oshte 10 miliarda darjaven dalg sednali da komentirat ot 15 godini che daje ma blokirali IPto da ne pi6a
5.
Анализ: Машините не са виновни за ниската избирате
20.11.2022 16:18:54
8
4
Общественият съвет към комисията по електронно управление излезе с анализ, който показва, че машините не са отговорни за ниската избирателна активност, предаде БНР. Участници в дискусията за връщането на хартиената бюлетина в електронната комисия подчертаха, че машинният вот сериозно сваля и броя на недействителните бюлетини.

С данните анализът иска да обори основната критика, че машините влияят отрицателно на активността. На всички избори, независимо от това дали се ползват машини или хартиени бюлетини, се наблюдава отрицателната зависимост между броя избиратели по списък и активността. Нямало е и промяна в средната избирателна активност от 2013-та година досега. Георги Пенчев от "Общество БГ", което участва в Обществения съвет, каза: "Ако ние трябва да кажем, че машините са повлияли негативно, то ние трябва да видим отрицателна тенденция точно в секциите, в които е имало промяна от хартия към машина и анализът показва недвусмислено, че не е имало такава промяна и следователно оттук може да бъде направен изводът, че машините не са повлияли отрицателно".

"Докладът отразява и факти, а не политически тези", обясни още Пенчев и подчерта, че малкият брой недействителни бюлетини също е в полза за запазване на машинното гласуване:

"169 009 недействителни бюлетини на изборите през 2017 година срещу 11 000 с машинното гласуване, тоест разликата тука е от порядъка на 150 000. Когато машината е изкарала това съобщение "Дневникът е подправен" процесът е минал към хартиено гласуване и по този начин, ако има манипулация, веднага сме я хванали и сме минали към хартията".

Докладът препоръчва Централната избирателна комисия да създаде капацитет за управление на машинното гласуване, независимо от външен доставчик, създаването на публични процедури за прозрачност, даването на възможност за наблюдение и обществен контрол върху процеса на управление на машинния вот.
4.
Ко каза ко
20.11.2022 15:40:07
15
21
Публикация във Facebook профила на Борисов от април 2021г гласи следното:


"Всички наши опоненти определяха като залог за честността на изборите машинното гласуване. Отуснахме средства на ЦИК за закупуването на машини и на вота в неделя ще има във всяка секция с над 300 гласоподаватели. Вярвам, че целият изборен процес ще протече нормално. Оттук-нататък нека хората да решават кой да управлява."


Във Facebook профила на лидерa на ДПС Мустафа Карадайъ от 4 ноемрви 2021г. откриваме следното: "Машинно гласуване, лесно е! Всеки ще се справи!".


Корнелия Нинова също не остава назад: "Само машинното гласуване е гаранция за честни избори. БСП сме парламентарната гаранция за машинно гласуване".
3.
Ама
20.11.2022 15:30:19
13
22
за договора с газпром, дето не може да се намери, няма ли да подадат сигнал?
Или теменужка им е мила дружка?
боко и теменужка само за това могат да киснат при бай Ставри дълго време.
2.
Погнусен
20.11.2022 15:20:41
15
36
Няма ли почивка от тази сган поне в неделя ве?
1.
Гарантирано от гр0б!
20.11.2022 15:12:07
16
47
Който и да вкарат в затвора от тези тримата на снимката, няма да сгрешат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори