×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Играта свърши: САЩ намериха цаката на руските стратегически ядрени оръжия


10 Ноември 2022, Четвъртък, 20:55 ч.
Автор: Флагман

Теорията за възпиране в САЩ и страните от НАТО е заменена от теорията за изпреварващи силови действия

Съединените щати работят за това да могат чрез използването на стратегически неядрени оръжия да неутрализират ядрения потенциал на Москва, съобщава Newsweek, като се позова на материали, публикувани от руски медии, цитирани от Блиц.бг.

Руско онлайн списание е публикувало статия за плана на САЩ да унищожи значителна част от руския ядрен потенциал, преди Москва да реши да предприеме ответни действия.

Публикацията е широко разпространена в Руската федерация, като в нея се посочва, че в средносрочен план САЩ ще се опитат да придобият стратегически неядрени оръжия с кратко време за полет до цели, което няма да подлежи на никакви международни ограничения.

Такива стратегически високоефективни системи за стрелба трябва да работят на принципа на разузнавателните ударни комплекси, системите за оръжия с насочена енергия и други усъвършенствани системи.

В статия на една от информационните агенции се отбелязва, че "теорията за възпиране в САЩ и страните от НАТО е заменена от теорията за изпреварващи силови действия".

Твърди се, че САЩ планират стратегически настъпателни операции, при които ще бъдат унищожени значителен брой руски ядрени оръжия, преди командването да реши да предприеме ответни действия, съобщава Newsweek.

Тази широко разпространена публикация се появява, след като руският президент Владимир Путин намекна за възможно използване на ядрени оръжия.

Миналия месец Путин обвини Запада в "ядрен шантаж". Той заяви, че Русия ще използва всички налични средства, за да защити това, което той нарече своя териториална цялост.

По данни на Асоциацията за контрол на въоръженията от януари миналата година Русия разполага с 6257 ядрени бойни глави, а САЩ - с 5550.

Западното разузнаване обаче не вижда признаци, че Русия подготвя ядрен удар. Но въпреки това администрацията на Байдън е разтревожена от ядрената реторика, която идва от Русия.


В категории: Животът


14
Коментара
10 съвета за по-бързо зачеване
10 съвета за по-бързо зачеване 11/06/2024, Вторник 20:41 3
Флагман.БГ Кобрата влиза в култово риалити Кобрата влиза в култово риалити 11/06/2024, Вторник 19:00 4
14
Коментара по темата
14.
Хиро Шима
11.11.2022 12:41:54
0
1
победителите не ги съдят
13.
Някой да обясни на драги ми смехурко
11.11.2022 11:37:43
0
2
от ком. 4 какво означава цифричката 47 в АК-47


АХАХАХАХААХХАХААХАХАХАХАХАХА
12.
До всичко това
11.11.2022 09:52:02
4
13
Ти сериозно ли? Едните гледат със сателити всеки сантиметър от Земята, другите още серат в дупки в двора и бълнуват за Ленин. Според теб щом диваците, живеещи из Сибир не знаят къде има силози, значи никой друг не знае? Това вашето, русофилството, наистина е някаква патология. Науката още няма обяснение...
11.
Не е само цена
11.11.2022 09:33:48
3
13
Съветските войници са се биели 2 с една пушка. Дали само с Матросовци, дето прикриват с тяло амбразурата СССР щеше да се спаси?
Въпросът не опира само до цена, ами и до технология, която се изпраща. С производството на едни ватенки не се печели война.
10.
До 5
11.11.2022 09:27:27
1
7
Е ти какво искаш 100% ? Има си хас, подръжник на съветците да не му се иска да паразитира в каквото и да е. Много ясно че може да се нарече спасение, като е било на ключови моменти, които потенциално можеше да бъдат пагубни за СССР. Ключови моменти като например по време на обсадата на Сталинград, и пряко след това.
9.
До всички
11.11.2022 09:19:12
1
18
като не ви се вярва пишете в гуглете ленд-лийз ВСВ/lend-lease WW2 и четете. ма тогава ще кажете че историята е била подправена от сатанинския запад и Сорос. Хич не са ми известни номерата ви, да знаете, паразити.
8.
До 5
11.11.2022 09:07:42
0
8
Венецуела.......хахахахах

Китай е една подуда и разлагаща се империя, изправена пред икономическо и социално колабиране. Може би дори и вие знаете за така наречените вече ''призрачни градове'' които са необитаеми и изоставени построени до половината. Също КОЛОСАЛЕН държавен дълг, който към момента НЯМА перспектива да бъде изплащан по какъвто и да е начин. Прочетете защо Китай се нарича ''Империята построена от пясък''. А младежите на протестите в много провинции там знаете ли какво казват в последно време? Казват ''Омръзна ни. Нека държавата да изгние. Достатъчно.''
7.
До чичовото 4
11.11.2022 09:01:07
3
23
Не знаех че автомат калашников е съществувал през ВСВ.

(Гола вода сте, дори откъм историята на СеСеСеРе-то което боготворите)
6.
Всичко това
11.11.2022 08:45:40
21
4
е отколешна мечта на американските военни, как ще поразят с бомби всичките силози на Русия, но все още си остава точно това - една мечта!
Бил съм в едно селце в Русия близо до което имаше такъв силоз и дори местните не знаеха къде точно се намира !
5.
До2
11.11.2022 08:41:08
21
3
По данни на САЩ помощта е възлизала на около 5% от разходите във войната, а според руснаците са 3% ....
Едва ли може да се нарече спасяване !
Пък да е, сега има Китай, има Индия,има Венецуела,защо така "няма кой"?!
Защо така елементарно?
4.
до 2 чичко сам
11.11.2022 07:18:07
22
10
ГоУем смех си!
Незнаех, че Хамерика през ВСВ е снабдявала руснаците с калашници :):):)
3.
Той
11.11.2022 06:30:13
16
23
Яд ме е че прочетох тази тъпотия.
2.
Чичо сам и чърчил
10.11.2022 23:23:21
14
39
Спасиха СССР през втората световна с оръжейни ,и какви ли не доставки ма сеги няма кой
1.
Uncle Sam
10.11.2022 22:31:14
11
29
С чичо ви Сам на Модерна Война ще си играете. Аз на практика създадох тази игра. Много хляб, много още. ;)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Десетокласниците на национално външно оценяване по математика Десетокласниците на национално външно оценяване по математика Изпитът започва в 8:00 часа Градушка и буря в Подвис, а синоптици предупреждават за опасно време и днес Градушка и буря в Подвис, а синоптици предупреждават за опасно време и днес Ледените късове в селото са били с големината на лешник Най-емблематичният клуб в Бургас става на 5 години! Най-емблематичният клуб в Бургас става на 5 години! Очакват ви много емоции до сутринта Пияна украинка с лъскав Лексус побърка ченгетата в Поморийско, щракнаха белезници и на спътника ѝ Пияна украинка с лъскав Лексус побърка ченгетата в Поморийско, щракнаха белезници и на спътника ѝ Тя също е арестувана, а автомобилът ѝ е иззет Бившият пандизчия Зенел си хвана такси за Поморие, а после избяга без да си плати Бившият пандизчия Зенел си хвана такси за Поморие, а после избяга без да си плати Няколко дни по-рано 24-годишният Зенел задигнал чантичката на софиянец от плажен бар до к-с "Сънсет Ризорт" Бургазлията Стоил от наркосдружението криел дрогата в черно Ауди, а сделките правел на паркинга на Лидъл и Метро Бургазлията Стоил от наркосдружението криел дрогата в черно Ауди, а сделките правел на паркинга на Лидъл и Метро 35-годишният мъж често отивал на уговорените срещи със семейството си, било перфектният параван Реакциите след оставката на Нинова: "Това е поредното шоу" Реакциите след оставката на Нинова: "Това е поредното шоу" Бившият лидер на партията Сергей Станишев обяви, че стъпката с оставката на лидера на БСП е била неизбежна Кобрата влиза в култово риалити Кобрата влиза в култово риалити Информацията идва от запалени фенове на риалити шоуто, според които той ще бъде големият коз на продуцентите, с който ще си гарантират голяма гледаемост Чалгари ли станаха тези рапъри Чалгари ли станаха тези рапъри С този сингъл момчетата ясно заявяват, че за тях няма граници в създаването на музика и стремежът им винаги е бил да я споделят с максимално широка аудитория Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Преместиха концерта на Black Metallica Tribute Концертът ще се състои от 20:30 часа в бургаския клуб "DOC 5"
Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Пеевски и Борисов ще са изкушени да заключат вратата и да останат насаме с хладилника Виц на деня Виц на деня Две блондинки на парти:
- Муцка, с еднакви дрехи сме. Как ще ни различават?
- Aма че си тъпа... Аз съм кръвна група 0, ти си АБ!
Виц на деня Виц на деня - Марче, ти какви мъже харесваш? По млади или по стари?
- По стари.
- Защо?
- Имат по слабо зрение!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Телето проглежда веднага след раждането си, котетата - след 5 дена, а мъжете чак след сватбата!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори