×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатите решават да изпратим ли военна помощ за Украйна, посрещат ги с протест


Депутатите решават да изпратим ли военна помощ за Украйна, посрещат ги с протест
Да изпраща ли България официално военна помощ на Украйна? Това ще решават депутатите в Народното събрание
03 Ноември 2022, Четвъртък, 08:16 ч.
Автор: Флагман.Бг

Парламентарните комисии по отбрана и по външна политика одобриха два проекта на решения

Народните представители ще гласуват днес окончателно предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна, съобщава БНТ.

Вчера на съвместно заседание Комисиите по външна политика и отбрана в парламента одобриха два проекта. Помощта ще включва военно оборудване и резервни части. В срок до един месец правителството трябва да внесе решение за това в Народното събрание. Военният министър Димитър Стоянов посочи, че България не може да даде тежко въоръжение.

ГЕРБ, ДБ, ПП и ДПС подкрепиха предоставянето на военна подкрепа за Украйна с аргумента, че клубът на цивилизованите държави отдавна го е направил. БСП и "Възраждане" смятат, че това въвлича България косвено в конфликта.

"Български възход" също се обяви "против" изпращането на военна помощ на Украйна, съобщава бТВ.

"Възраждане“ организира протест на пл. "Народно събрание" срещу изпращането на оръжия за Украйна от страна на България, информира БНТ.

Борислав Гуцанов от БСП и Стоян Михалев от „Демократична България“ се скараха в студиото на „Тази сутрин“. Двамата се опитваха да се надвикат, докато спореха за това дали и какви оръжия може да подари България на Украйна. 

„Предричах, че може да се стигне до „коалиция на войната“. По-важното е да не се дава оръжие на Украйна. Погрешно е твърдението, че това ще доведе до модернизация на армията. Не трябва да даваме оръжия, за да не влизаме в този конфликт“, заяви Гуцанов пред бТВ.

„Кое да дадем – ПВО ракетите ли? Помните ли като ликвидирахме балистичните ракети – нещо дойде ли на тяхно място? Предложението им е да дадем и да купим, а не да получим“, обясни той.

Според Стоян Михалев от „Демократична България“ пък решението е закъсняло и е трябвало да бъде взето преди 8 месеца.

„Седиш ли безучастен, играеш ли на неутралитет - помагаш на агресора“, добави той и уточни, че много държави са дали оръжия и не са били намесени в конфликта.

„Умиротворител е този, който храни крокодил и се надява да бъде изяден последен – ние сме в тази ситуация. Изобщо не става въпрос ние да си премахнем цялото въоръжение и да останем разграден двор“, подчерта Михалев.
 




17
Коментара по темата
17.
F16
03.11.2022 15:42:53
0
1
Бре,дрънка на копейки тук....
16.
Подмяната
03.11.2022 11:37:13
11
4
Киро #Простото продължава издевателствата над българския език от трибуната на Парламента: "Подмяна на изборните действия на българските граждани"!!!!
Какви са тези действия, простако? Постъпателни или въртеливи? Или машинно-фалшиви?
Да наречеш свободния избор на народа - "изборно действие" трябва да си по-тъп и от Гнома и Христо Бойкикиев!
15.
мислещ
03.11.2022 10:23:40
7
9
Те нашите женски полови органи, докато се решат да дадат някоя клеясала гаубица ...и той Путлерчо току виж гушнал букета и войната свършила !
14.
*********
03.11.2022 10:18:36
5
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Scrooge McDuck
03.11.2022 10:13:57
11
13
Ама точно това е най-важното сега. Когато е ясно, че Украйна е вече дроб и пред зимата, ще иска примирие. Пак се тикаме да се харесаме на господарите. Нали пак стига до тях, какво е това неистово желание да си под прожекторите? Гледай филма и прави пачки. Ама това им е нивото.
12.
me
03.11.2022 10:04:16
11
8
2, смешник, С300 са по-добри от Пейтриът,
11.
Е не
03.11.2022 10:02:16
9
18
Крадоха ни, сега искат нацяло да ни затрият и да закрият държавата.
10.
мачкаааай
03.11.2022 10:01:19
17
15
Мачкай гопниците, мачкай ватниците, мачкай путлер. Не ви щем ценностите. Не ви щем руския мир. Русия е най-наркоманската и джендърска държава.
Ако не ми вярвате, потърсете статистики по ХИВ/СПИН. Рашките са на първо място сравнено с ВСИЧКИ европейски страни.
9.
Коко
03.11.2022 09:53:33
9
26
Много съм любопитен утре Кирчо, Кокорчо, Мустафа Карадайъ, Христо Иванов, Десислава Атанасова, Тома Биков, Бойко, дали ще хванат пушка да бранят родината? Както сега начело на народа гласуват за война, така после дали ще застанат толкова смело начело на българката армия?
8.
Б
03.11.2022 09:44:12
22
12
Настоящия Хитлер,трябва да бъде унищожен с всички средства.И заклеймен, както миналия.Народа на Русия е пасивен,както нашия.
7.
България е малка
03.11.2022 09:31:39
13
24
Всяка велика сила поискала нещо от нея ,винаги се надупваме.
Така и Америка се намесва в изпращане на оръжие за Улайна..
На следващите избори ще гласуват 10% от населението а политическите (Американските)партии защитаващи "Българския* интерес отново ще са същите,докато не станем отново Турска колония какъвто е интереса на Америка и Турция.

Партиите от 32г.нссам разпродадоха Страната.
Ебете си майката политическа измет!

Да заповяда Русия да ви ебе майката на Американския парламент.Дано да сте вътре да ви хвръкнат кратунките .
Тиквата на Ичо Сарайския циганин ,ще бъде направена на Салам и кръстен"Кучешка радост"
6.
*********
03.11.2022 09:20:50
8
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Копейкин
03.11.2022 09:09:34
26
23
Лапам рубли, лапам и руски чурки.
4.
Sss
03.11.2022 08:53:59
18
47
Да си продадат имотите и да дарят всичко за тъпите украинци.... Защо ще ангажират всички който иска да се бие за ЕвроГейските ценности да ходи
3.
Даа
03.11.2022 08:48:31
3
10
Депутатите решават дали ще ходим пак на избори,май на там върви. Това ли е най-важното за България в момента?!
2.
ПросТролНадзор
03.11.2022 08:40:26
27
19
Да се разберем с Америка и съюзниците от НАТО - пращаме сичкото 60 годишно съвеЦко скрап срещу ново западно оръжие, включително безаналоговите таралясници С300!
1.
Демократ
03.11.2022 08:38:34
69
57
100 % ЗА изпращане на военна помощ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори