×
София Парламентарни избори 2023 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Над месец близки на починал във Великобритания българин не могат да го погребат у нас
  • Патриарх Неофит назначи свещеници от София в Руската църква
  • Протест в Пазарджик заради убийството на 7-годишната Моника от Братаница
  • 16-годишно момче е поразено от волтова дъга във Варна
  • Прокуратурата, МВР и ДАНС със съвместно звено срещу изборни престъпления
  • Планински спасители помогнаха на туристи, изгубили се във Врачанския Балкан
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Достатъчно закъснели сме за ремонта на ГКПП Малко Търново, трябва да действаме бързо


Достатъчно закъснели сме за ремонта на ГКПП Малко Търново, трябва да действаме бързо
Община Малко Търново е готова да разработи ПУП и да направи нов проект за пункта, който безвъзмездно да предостави на държавата, каза Илиян Янчев
25 Октомври 2022, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Последният проект за разширение е бил от 2008 г., когато е проектирано за 300 автомобила на ден, а сега през него преминават над 1000 автомобила

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев бе в основата на днешната ключова среща, която събра губернаторът на Бургас проф. Мария Нейкова, валията на Къркларели Бирол Екиджи и директори на ключови държавни служби, свързани с граничния контрол (ВИЖТЕ ТУК).

Идеята бе да се провери докъде е стигнал напредъкът от българска страна за разширяването на граничния пункт Малко Търново. Турските власти са готови с грандиозен проект за Дерекьой, но от българска страна до този момент има сериозно мълчание, което е нелепо, защото това все пак ще е входът за Европа и той трябва да изглежда подобаващо, а не да има настоящия отчайващ вид.

-Г-н Янчев, каква е целта на днешната среща с турската делегация в Областна администрация Бургас?

- Помолих областния управител проф. Мария Нейкова да организира срещата с валията на Къркларели, за да обсъдим реконструкцията и ремонта на ГКПП „Малко Търново”. Да видим докъде са готови от турска страна, защото явно от наша, ние не сме готови от толкова години затова се чака в продължение на часове при преминаване на границата. Това неудобство продължава доста дълго. Явно е, че по време на пандемията никой не си даваше сметка, че в един момент, когато отпаднат PCR-ите за преминаване на границата, хората не само ще тръгнат да пътуват отново, ами ще го направят и в по-голям обем. Така и се случи. Виждате как се засили трафика в последната година през този пункт.

-Какво може да направи Община Малко Търново?

- В момента ние, като община, сме готови Малко Търново да направи нов ПУП за наша сметка и да състави проект, по който да работим заедно с община Къркларели по такъв начин, че той да бъде огледален – не може от едната страна да има 3 платна, а от другата 4. Тук е мястото да уточня, че става дума единствено само за автобуси, леки автомобили и туристи, а не за товарен трафик. Дай Боже тази модернизация да се случи по-бързо, защото сме достатъчно закъснели и следващата година вече да имаме обновено, ремонтирано и пригодено за съвременни условия ГКПП. То е построено през 1970 г. и до ден-днешен не му е правен основен ремонт, освен малки такива, козметични и това не показва отношение като на държава от Шенген и като вход на Европейския съюз.

-Тоест вие сте готови за своя сметка да проектирате?

-Община Малко Търново е готова безвъзмездно да проектира и да предостави проекта. Няма как ние да реализираме този масивен и обширен ремонт. Държавата трябва да си влезе тук в ролята и затова благодаря на проф. Мария Нейкова, че има отношене и работи много усърдно за решаване на нашите проблеми.

-Какви са вариантите за финансиране?

-Няколко са. Има опция по програма Трансгранично сътрдудничество, има и такава по програмите за регионалното развитие. Възможно е да се случи ремонтът и с целеви средства. Именно затова искаме сега да направим проекта, да имаме КСС (количествено стойностна сметка), което със сравнителни стойности да може да се подаде и евентуално да влезе заложено в следващия бюджет за 2023 г.

-С колко се е увеличил трафикът през ГПКК „Малко Търново”?

-Подробни данни могат да дадат колегите, които се занимават с това. Но мога да ви кажа, че последният проект за разширение е бил от 2008 г., когато е проектирано за 300 автомобила на ден, а сега през него преминават над 1000 автомобила. Ръстът е повече от троен. Туристопотокът се увеличава, а самото ГКПП не се модернизира.

-Каква е приблизителната сума по КСС, която ще е необходима?

- Не мога да говоря в цифри докато не направим проекта. Но каквато и да е сумата, съм убеден, че ще си заслужава, за да може влизайки в Европа туристите да виждат, че това е България и ние да сме горди с това.


В категории: Малко Търново


Най-лошите майки според зодията
Най-лошите майки според зодията 25/09/2023, Понеделник 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
*********
01.11.2022 16:16:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
*********
01.11.2022 15:22:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
ДАНС
30.10.2022 06:28:32
0
12
Интересно какво ще ни разкаже кмета на Бръшлян за митническите подвизи на Янчев? Явно има и доста информация за " работата" му като кмет на Малко Търново!
12.
Странджата
27.10.2022 16:41:25
0
18
В момента тихомълком продава социалния дом в с. Заберново. Огромна база за милиони. Изгониха душевно болните за да приберат парата. Навряха ги в двора на болницата, в много по-малко пространство и при по-лоши условия. И всичко това след като базата в с. Заберново бе ремонтирана няколко пъти основно през последните 10г.
11.
Странджата
27.10.2022 16:40:36
0
18
Хората в Малко Търново знаят кой е Илиян Янчев. Абсолютен местен феодал. Каквото можа разпродаде от общината. Тук там се вдигна шум, но всичко друго мина под сурдинка. Опита да продаде Младежкия дом за стотинки - вместо да развие младежка дейност в него. По-лесно е да вземе за един апартамент пари, вместо да организира нещо смислено.
10.
Малкотърновец
27.10.2022 16:39:18
0
18
Хората в Малко Търново знаят кой е Илиян Янчев. Абсолютен местен феодал. Каквото можа разпродаде от общината. Тук там се вдигна шум, но всичко друго мина под сурдинка. Опита да продаде Младежкия дом за стотинки - вместо да развие младежка дейност в него. По-лесно е да вземе за един апартамент пари, вместо да организира нещо смислено. В момента тихомълком продава социалния дом в с. Заберново. Огромна база за милиони. Изгониха душевно болните за да приберат парата. Навряха ги в двора на болницата, в много по-малко пространство и при по-лоши условия. И всичко това след като базата в с. Заберново бе ремонтирана няколко пъти основно през последните 10г.
9.
До 5 от Марко
27.10.2022 14:33:56
2
16
Айтоски мамул, а знаеш ли продължението на това което се разказва в Евангелието на Марко?
След като възкръсне, дали ти и другите от бандата ти ще си намерите място?
8.
До 5
27.10.2022 06:55:51
1
19
За Илия Янгьозов незнам, но се кланяйте на " Учителя си" Илиян Янчев, защото той ще ви покаже от къде изгрява СЛЪНЦЕТО, че даже няма да се усетите от къде ви е дошло!
7.
свъртяния
26.10.2022 20:48:33
0
3
Като им четеш заглавията на тия пишман "журналисти", ще си помисли човек че са открили ........ Имам чувството че циганите вече по добре говорят български отколкото някои "журналисти".
6.
zxd-75
26.10.2022 11:31:59
2
5
Догодина ще се провеждат избори за европейски депутати, за ЕП. България излъчва 17 депутати. Законът дава право за издигане на независим депутат, от инициативна група от 3 до 7 човека, 2500 събрани подписа за съответния кандидат и 100 лв. депозит. Предлагам да предложим Стоян Крушков за независим кандидат за европейски представител, за да защитава нашите интереси на регионално, национално и европейско ниво. Който харесва тази инициатива и би помогнал за нейното осъществяване, нека да я подкрепи.
5.
илия янгьозов
26.10.2022 08:44:20
0
5
Една случка от земния живот на Учителя, разказана в Евангелието на Марко!

“42. А Иисус, като ги повика, рече им: знаете, че ония, които се смятат за князе на народите, господаруват над тях, и велможите им властвуват върху тях.
43. Но между вас няма да бъде тъй: който иска между вас да бъде големец, нека ви бъде слуга;
44. и който иска между вас да бъде пръв, нека бъде на всички роб.
45. Защото и Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина.”
4.
Митничаров
25.10.2022 22:26:27
1
23
Кмете обясни на хората от община М.Търново какво ще спечелят от този проект.С какво ще им се подобри живота.
3.
dff
25.10.2022 19:56:52
0
27
Властта е по-пристрастяваща и от наркотиците.
Като влезнат във властта ,се самозабравят.
Затова трябва по-често да ги сменяме политиците.
2.
Даже не усети какво признание изрече
25.10.2022 18:02:19
8
45
Последният проект за разширение е бил от 2008 г.
----
Кратко, ясни и точно!
Герб дойдоха на власт през 2009г
Защо спахте толкова години, Янчев?
Защо не го направихте, когато Герб бяха на власт? Иначе вожда ти маса народна пара строши през тези дълги и тежки за нас години
1.
Следващите, моля!
25.10.2022 17:58:18
4
36
Вярно е, закъснели сте с 12 години.
Ай следващите, моля!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 причини, поради които мъжът вече стяга багажа си и скоро ще ви напусне 7 причини, поради които мъжът вече стяга багажа си и скоро ще ви напусне Ето кои са те  Какво да очаквате от секса, след като навършите 40 Какво да очаквате от секса, след като навършите 40 Ако се опитвате да забременеете, знайте, че това може да не стане веднага Най-лошите майки според зодията Най-лошите майки според зодията Това представителките на Козирог и Дева Рецепта за чешки колачки с извара, боровинки и сини сливи Рецепта за чешки колачки с извара, боровинки и сини сливи Ето как да ги приготвите Видео от бъдещето ще покаже магът Зайн на националното си турне Видео от бъдещето ще покаже магът Зайн на националното си турне Националното турне „Зайн и машината на времето“. То ще обхване 8 града от страната Господ явно много обича този известен българин Господ явно много обича този известен българин Джеки Стоев се е разминал по чудо с потопа в Царево Тази фолкпеница е с ново гадже - богат хотелиер Тази фолкпеница е с ново гадже - богат хотелиер Фолкветеранката от няколко месеца е в компанията на велинградския бизнесмен Ангел Манолов Преживяхме майката и бащата на нацията, сега ГЕРБ ни представят детето й Хекимян Преживяхме майката и бащата на нацията, сега ГЕРБ ни представят детето й Хекимян Кандидатурата му е рискова, води до сериозни напрежения и разочарование в партията, смята политологът Последното гадже на Денис Теофиков закапа бившата му, обвини я в... Последното гадже на Денис Теофиков закапа бившата му, обвини я в... Само преди дни попфолк певицата пусна дует с Денис, който тя обясни, че била мечта и за двамата Неочакван обрат с победителка във Фермата Неочакван обрат с победителка във Фермата Веселка отложи сватбата си
Руските войски са изтезавали до смърт жертвите си Украйна, твърди ООН Руските войски са изтезавали до смърт жертвите си Украйна, твърди ООН Русия отрича да е извършвала зверства или да взима под прицела си мирните жители в Украйна Защо лидерът на испанските консерватори е далеч от премиерския пост Защо лидерът на испанските консерватори е далеч от премиерския пост Народната партия на Фейхоо спечели най-много гласове на завършилите без категоричен победител общонационални избори на 23 юли, които оставиха всички партии достатъчно далеч от абсолютното мнозинство и така усложниха пътя им до властта Как да неутрализирате миризмата на чесън Как да неутрализирате миризмата на чесън Изследването, направено в лабораторни условия, като са планирани и тестове с човешки дъх, показва, че пълномасленото кисело мляко не позволява на почти всички летливи съединения, отговорни за острата миризма на чесъна Или аз, или той, призова шефовете си тази супер звезда Или аз, или той, призова шефовете си тази супер звезда Неймар иска уволнението на треньора на Ал-Хилал Тази звезда от турска сапунка се омъжи за баскетболист, сега има щастлива новина Тази звезда от турска сапунка се омъжи за баскетболист, сега има щастлива новина Тя е бременна  Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон Измамени от Ружа Игнатова започват дело в Лондон "Mишĸoн дe Peя" имa зa цeл дa възcтaнoви cpeдcтвaтa, зaгyбeни oт инвecтитopитe пpи измaмaтa, ĸaтo ищцитe мoгaт дa ce peгиcтpиpaт нa пpинципa "бeз пeчaлбa, бeз тaĸca" Сайт прави медийна звезда бодигарда на Меси с папарашки снимки от ежедневието и на двамата Сайт прави медийна звезда бодигарда на Меси с папарашки снимки от ежедневието и на двамата Ясин Чеуко получава 230 000 евро на месец за да пази Лионел Меси Почина Капо ди тути капи Почина Капо ди тути капи Месина Денаро страдаше от рак в дебелото черво в последен стадий и беше преместен от затвора в болница в град Акуила, където е починал Над 50% от американците не одобряват президента Байдън Над 50% от американците не одобряват президента Байдън Опасения, че той няма умствения и физически капацитет да е президент Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия Украйна и САЩ ще произвеждат заедно оръжия Това е било договорено по време на срещата на украинския президент с американския му колега Джо Байдън 
Слави ТРИФОНОВ Слави ТРИФОНОВ за кмета Хекимян: Явно Бойко Борисов си избра един мисир Виц на деня Виц на деня Даскалица пита майката на родителска среща:
- Откъде е наследил синът ви такава жажда за знания?
- Жаждата от баща си, а знанията от мен.
Виц на деня Виц на деня Лятна вечер. Слънчев бряг. Английска туристка спира такси:
- Несеебаа?
Бакшишът гледа с неразбиращ поглед.
- Несеебаа?
- Кът ни съ е*еш, ко махаш ма, миндил?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Перничани в Африка:
- Жоре, маме... недей дърпа лъва за опашката, може да има бълхи...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори
Flagman.bg използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и да анализира трафика към сайта.Научете повече