×
Световно първенство 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Достатъчно закъснели сме за ремонта на ГКПП Малко Търново, трябва да действаме бързо


Достатъчно закъснели сме за ремонта на ГКПП Малко Търново, трябва да действаме бързо
Община Малко Търново е готова да разработи ПУП и да направи нов проект за пункта, който безвъзмездно да предостави на държавата, каза Илиян Янчев
25 Октомври 2022, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Последният проект за разширение е бил от 2008 г., когато е проектирано за 300 автомобила на ден, а сега през него преминават над 1000 автомобила

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев бе в основата на днешната ключова среща, която събра губернаторът на Бургас проф. Мария Нейкова, валията на Къркларели Бирол Екиджи и директори на ключови държавни служби, свързани с граничния контрол (ВИЖТЕ ТУК).

Идеята бе да се провери докъде е стигнал напредъкът от българска страна за разширяването на граничния пункт Малко Търново. Турските власти са готови с грандиозен проект за Дерекьой, но от българска страна до този момент има сериозно мълчание, което е нелепо, защото това все пак ще е входът за Европа и той трябва да изглежда подобаващо, а не да има настоящия отчайващ вид.

-Г-н Янчев, каква е целта на днешната среща с турската делегация в Областна администрация Бургас?

- Помолих областния управител проф. Мария Нейкова да организира срещата с валията на Къркларели, за да обсъдим реконструкцията и ремонта на ГКПП „Малко Търново”. Да видим докъде са готови от турска страна, защото явно от наша, ние не сме готови от толкова години затова се чака в продължение на часове при преминаване на границата. Това неудобство продължава доста дълго. Явно е, че по време на пандемията никой не си даваше сметка, че в един момент, когато отпаднат PCR-ите за преминаване на границата, хората не само ще тръгнат да пътуват отново, ами ще го направят и в по-голям обем. Така и се случи. Виждате как се засили трафика в последната година през този пункт.

-Какво може да направи Община Малко Търново?

- В момента ние, като община, сме готови Малко Търново да направи нов ПУП за наша сметка и да състави проект, по който да работим заедно с община Къркларели по такъв начин, че той да бъде огледален – не може от едната страна да има 3 платна, а от другата 4. Тук е мястото да уточня, че става дума единствено само за автобуси, леки автомобили и туристи, а не за товарен трафик. Дай Боже тази модернизация да се случи по-бързо, защото сме достатъчно закъснели и следващата година вече да имаме обновено, ремонтирано и пригодено за съвременни условия ГКПП. То е построено през 1970 г. и до ден-днешен не му е правен основен ремонт, освен малки такива, козметични и това не показва отношение като на държава от Шенген и като вход на Европейския съюз.

-Тоест вие сте готови за своя сметка да проектирате?

-Община Малко Търново е готова безвъзмездно да проектира и да предостави проекта. Няма как ние да реализираме този масивен и обширен ремонт. Държавата трябва да си влезе тук в ролята и затова благодаря на проф. Мария Нейкова, че има отношене и работи много усърдно за решаване на нашите проблеми.

-Какви са вариантите за финансиране?

-Няколко са. Има опция по програма Трансгранично сътрдудничество, има и такава по програмите за регионалното развитие. Възможно е да се случи ремонтът и с целеви средства. Именно затова искаме сега да направим проекта, да имаме КСС (количествено стойностна сметка), което със сравнителни стойности да може да се подаде и евентуално да влезе заложено в следващия бюджет за 2023 г.

-С колко се е увеличил трафикът през ГПКК „Малко Търново”?

-Подробни данни могат да дадат колегите, които се занимават с това. Но мога да ви кажа, че последният проект за разширение е бил от 2008 г., когато е проектирано за 300 автомобила на ден, а сега през него преминават над 1000 автомобила. Ръстът е повече от троен. Туристопотокът се увеличава, а самото ГКПП не се модернизира.

-Каква е приблизителната сума по КСС, която ще е необходима?

- Не мога да говоря в цифри докато не направим проекта. Но каквато и да е сумата, съм убеден, че ще си заслужава, за да може влизайки в Европа туристите да виждат, че това е България и ние да сме горди с това.


В категории: Малко Търново


Флагман.БГ Атанас Колев и Лидия май ще правят сватба Атанас Колев и Лидия май ще правят сватба 06/12/2022, Вторник 18:41 1
15
Коментара по темата
15.
*********
01.11.2022 16:16:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
*********
01.11.2022 15:22:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
ДАНС
30.10.2022 06:28:32
0
11
Интересно какво ще ни разкаже кмета на Бръшлян за митническите подвизи на Янчев? Явно има и доста информация за " работата" му като кмет на Малко Търново!
12.
Странджата
27.10.2022 16:41:25
0
17
В момента тихомълком продава социалния дом в с. Заберново. Огромна база за милиони. Изгониха душевно болните за да приберат парата. Навряха ги в двора на болницата, в много по-малко пространство и при по-лоши условия. И всичко това след като базата в с. Заберново бе ремонтирана няколко пъти основно през последните 10г.
11.
Странджата
27.10.2022 16:40:36
0
17
Хората в Малко Търново знаят кой е Илиян Янчев. Абсолютен местен феодал. Каквото можа разпродаде от общината. Тук там се вдигна шум, но всичко друго мина под сурдинка. Опита да продаде Младежкия дом за стотинки - вместо да развие младежка дейност в него. По-лесно е да вземе за един апартамент пари, вместо да организира нещо смислено.
10.
Малкотърновец
27.10.2022 16:39:18
0
17
Хората в Малко Търново знаят кой е Илиян Янчев. Абсолютен местен феодал. Каквото можа разпродаде от общината. Тук там се вдигна шум, но всичко друго мина под сурдинка. Опита да продаде Младежкия дом за стотинки - вместо да развие младежка дейност в него. По-лесно е да вземе за един апартамент пари, вместо да организира нещо смислено. В момента тихомълком продава социалния дом в с. Заберново. Огромна база за милиони. Изгониха душевно болните за да приберат парата. Навряха ги в двора на болницата, в много по-малко пространство и при по-лоши условия. И всичко това след като базата в с. Заберново бе ремонтирана няколко пъти основно през последните 10г.
9.
До 5 от Марко
27.10.2022 14:33:56
2
16
Айтоски мамул, а знаеш ли продължението на това което се разказва в Евангелието на Марко?
След като възкръсне, дали ти и другите от бандата ти ще си намерите място?
8.
До 5
27.10.2022 06:55:51
1
19
За Илия Янгьозов незнам, но се кланяйте на " Учителя си" Илиян Янчев, защото той ще ви покаже от къде изгрява СЛЪНЦЕТО, че даже няма да се усетите от къде ви е дошло!
7.
свъртяния
26.10.2022 20:48:33
0
3
Като им четеш заглавията на тия пишман "журналисти", ще си помисли човек че са открили ........ Имам чувството че циганите вече по добре говорят български отколкото някои "журналисти".
6.
zxd-75
26.10.2022 11:31:59
2
5
Догодина ще се провеждат избори за европейски депутати, за ЕП. България излъчва 17 депутати. Законът дава право за издигане на независим депутат, от инициативна група от 3 до 7 човека, 2500 събрани подписа за съответния кандидат и 100 лв. депозит. Предлагам да предложим Стоян Крушков за независим кандидат за европейски представител, за да защитава нашите интереси на регионално, национално и европейско ниво. Който харесва тази инициатива и би помогнал за нейното осъществяване, нека да я подкрепи.
5.
илия янгьозов
26.10.2022 08:44:20
0
5
Една случка от земния живот на Учителя, разказана в Евангелието на Марко!

“42. А Иисус, като ги повика, рече им: знаете, че ония, които се смятат за князе на народите, господаруват над тях, и велможите им властвуват върху тях.
43. Но между вас няма да бъде тъй: който иска между вас да бъде големец, нека ви бъде слуга;
44. и който иска между вас да бъде пръв, нека бъде на всички роб.
45. Защото и Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина.”
4.
Митничаров
25.10.2022 22:26:27
1
22
Кмете обясни на хората от община М.Търново какво ще спечелят от този проект.С какво ще им се подобри живота.
3.
dff
25.10.2022 19:56:52
0
27
Властта е по-пристрастяваща и от наркотиците.
Като влезнат във властта ,се самозабравят.
Затова трябва по-често да ги сменяме политиците.
2.
Даже не усети какво признание изрече
25.10.2022 18:02:19
8
45
Последният проект за разширение е бил от 2008 г.
----
Кратко, ясни и точно!
Герб дойдоха на власт през 2009г
Защо спахте толкова години, Янчев?
Защо не го направихте, когато Герб бяха на власт? Иначе вожда ти маса народна пара строши през тези дълги и тежки за нас години
1.
Следващите, моля!
25.10.2022 17:58:18
4
36
Вярно е, закъснели сте с 12 години.
Ай следващите, моля!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Осъдиха Живко Стоянов от Бургас, намерил си роб за гавра Осъдиха Живко Стоянов от Бургас, намерил си роб за гавра В съучастие със Станко Георгиев два дни експлоатирали и били 20-годишен младеж Как да преодолеем сексуалната скука Как да преодолеем сексуалната скука Проучване показва, че в определени случаи сексуалната скука корелира с изневери и сексуално поведение, които могат да изложат на риск личната цялост на партньора 4 правила за работа с патологичен лъжец 4 правила за работа с патологичен лъжец Човек, склонен към патологични лъжи, вярва, че истинският му живот не представлява интерес за другите Кои са слабите места на всяка една от зодиите Кои са слабите места на всяка една от зодиите Румен Радев дойде в Бургас и засипа със суперлативи кмета Димитър Николов Румен Радев дойде в Бургас и засипа със суперлативи кмета Димитър Николов Държавният глава отбеляза, че Бургас е град на прогреса и място, в което по най-добър начин си взаимодействат община, държава и граждани  Рецепта за вкусна маринована ципура на скара Рецепта за вкусна маринована ципура на скара Вкусна вечеря за Никулден Бандити от Люлинската бригада вилнеят в Бургас, обраха дома на 60-годишна жена Бандити от Люлинската бригада вилнеят в Бургас, обраха дома на 60-годишна жена Мъжете са се придвижвали с лек автомобил Мицубиши, в който е имало специално пригоден тайник с приспособления за отключване на ключалки за апартаменти и коли Откъде тази двойка имат толкова пари за екзотични екскурзии Откъде тази двойка имат толкова пари за екзотични екскурзии Покрай многото почивки на звездната двойка със сигурност всички се чудят откъде двамата си докарват чак толкова добри доходи Две опции да мине кабинетът „Габровски“ - с отцепници или с таен вот Две опции да мине кабинетът „Габровски“ - с отцепници или с таен вот И двете обаче са малко вероятни Решиха окончателно за облагането на свръхпечалбите Решиха окончателно за облагането на свръхпечалбите Вноската ще бъде в размер на 33%
Защо руснаците вярват на Путин Защо руснаците вярват на Путин Чрез цензурата, дезинформацията и силния натиск, оказван на инакомислещите, Кремъл вече от много години успява да манипулира и да контролира настроенията в руското общество, се твърди във френски документален филм Военен самолет се разби в Турция Военен самолет се разби в Турция Самолетът F-5 от отбора по висш пилотаж "Турски звезди" се разби в окръг Коня, след като двигателите му спрели след сблъсък с птици Принц Хари разкости Кейт Мидълтън в документален сериал Принц Хари разкости Кейт Мидълтън в документален сериал Тя е храна за хищници, каза той С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Службите бяха водени от Отец Димитър, а на тях присъстваха кметът Тихомир Янакиев, общинският съветник Андрей Николов, жители и гости на града Австрия официално казва „не“ на България и Румъния в Шенген Австрия официално казва „не“ на България и Румъния в Шенген  Необходимо е повече време, заяви австрийският канцлер Карл Нехамер Извънбрачният секс в Индонезия е вече незаконен Извънбрачният секс в Индонезия е вече незаконен Кодексът също така ще запази смъртното наказание Бедните в Швеция купуват хляб по 89 стотинки Бедните в Швеция купуват хляб по 89 стотинки Инфлацията в Швеция тази есен достигна 8%, а в последните години в социалната система тече оптимизация на разходите Почина актрисата Кърсти Али Почина актрисата Кърсти Али Тя е известна с ролите си в "Бар Наздраве" и "Виж кой говори” Сблъсъци в Солун, след като полицията простреля момче Сблъсъци в Солун, след като полицията простреля момче Младежът напуснал бензиностанция, без да плати горивото Стрелба по мигрант на границата ни, ранен е и полицай от Средец? Стрелба по мигрант на границата ни, ранен е и полицай от Средец? Разследване на "Скай нюз" твърди, че български гранични полицаи са стреляли и ранили сирийски гражданин
Първан СИМЕОНОВ, социолог Първан СИМЕОНОВ, социолог Кандидатурата на неврохирург не е достатъчно добра за кризисен премиер Виц на деня Виц на деня Рибар се връща от язовира, нарамил огромен шаран - около 20-25 кила. Влачи се едва-едва под тежестта на шарана, и изведнъж среща друг рибар, помъкнал цяла кофа с попчета:
- Какво стана бе, приятел, цял ден само една риба ли хвана?
Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Пък Мишо ме покани на риболов.
- Непременно си направи прическа и си депилирай краката!
- О! Пък аз, простата, ходих да копая червеи...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Две мечки се черпят в гората:
- Запомни! Червено вино с ловец, бяло с рибар.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори