×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Достатъчно закъснели сме за ремонта на ГКПП Малко Търново, трябва да действаме бързо


Достатъчно закъснели сме за ремонта на ГКПП Малко Търново, трябва да действаме бързо
Община Малко Търново е готова да разработи ПУП и да направи нов проект за пункта, който безвъзмездно да предостави на държавата, каза Илиян Янчев
25 Октомври 2022, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Последният проект за разширение е бил от 2008 г., когато е проектирано за 300 автомобила на ден, а сега през него преминават над 1000 автомобила

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев бе в основата на днешната ключова среща, която събра губернаторът на Бургас проф. Мария Нейкова, валията на Къркларели Бирол Екиджи и директори на ключови държавни служби, свързани с граничния контрол (ВИЖТЕ ТУК).

Идеята бе да се провери докъде е стигнал напредъкът от българска страна за разширяването на граничния пункт Малко Търново. Турските власти са готови с грандиозен проект за Дерекьой, но от българска страна до този момент има сериозно мълчание, което е нелепо, защото това все пак ще е входът за Европа и той трябва да изглежда подобаващо, а не да има настоящия отчайващ вид.

-Г-н Янчев, каква е целта на днешната среща с турската делегация в Областна администрация Бургас?

- Помолих областния управител проф. Мария Нейкова да организира срещата с валията на Къркларели, за да обсъдим реконструкцията и ремонта на ГКПП „Малко Търново”. Да видим докъде са готови от турска страна, защото явно от наша, ние не сме готови от толкова години затова се чака в продължение на часове при преминаване на границата. Това неудобство продължава доста дълго. Явно е, че по време на пандемията никой не си даваше сметка, че в един момент, когато отпаднат PCR-ите за преминаване на границата, хората не само ще тръгнат да пътуват отново, ами ще го направят и в по-голям обем. Така и се случи. Виждате как се засили трафика в последната година през този пункт.

-Какво може да направи Община Малко Търново?

- В момента ние, като община, сме готови Малко Търново да направи нов ПУП за наша сметка и да състави проект, по който да работим заедно с община Къркларели по такъв начин, че той да бъде огледален – не може от едната страна да има 3 платна, а от другата 4. Тук е мястото да уточня, че става дума единствено само за автобуси, леки автомобили и туристи, а не за товарен трафик. Дай Боже тази модернизация да се случи по-бързо, защото сме достатъчно закъснели и следващата година вече да имаме обновено, ремонтирано и пригодено за съвременни условия ГКПП. То е построено през 1970 г. и до ден-днешен не му е правен основен ремонт, освен малки такива, козметични и това не показва отношение като на държава от Шенген и като вход на Европейския съюз.

-Тоест вие сте готови за своя сметка да проектирате?

-Община Малко Търново е готова безвъзмездно да проектира и да предостави проекта. Няма как ние да реализираме този масивен и обширен ремонт. Държавата трябва да си влезе тук в ролята и затова благодаря на проф. Мария Нейкова, че има отношене и работи много усърдно за решаване на нашите проблеми.

-Какви са вариантите за финансиране?

-Няколко са. Има опция по програма Трансгранично сътрдудничество, има и такава по програмите за регионалното развитие. Възможно е да се случи ремонтът и с целеви средства. Именно затова искаме сега да направим проекта, да имаме КСС (количествено стойностна сметка), което със сравнителни стойности да може да се подаде и евентуално да влезе заложено в следващия бюджет за 2023 г.

-С колко се е увеличил трафикът през ГПКК „Малко Търново”?

-Подробни данни могат да дадат колегите, които се занимават с това. Но мога да ви кажа, че последният проект за разширение е бил от 2008 г., когато е проектирано за 300 автомобила на ден, а сега през него преминават над 1000 автомобила. Ръстът е повече от троен. Туристопотокът се увеличава, а самото ГКПП не се модернизира.

-Каква е приблизителната сума по КСС, която ще е необходима?

- Не мога да говоря в цифри докато не направим проекта. Но каквато и да е сумата, съм убеден, че ще си заслужава, за да може влизайки в Европа туристите да виждат, че това е България и ние да сме горди с това.


В категории: Малко Търново


15
Коментара по темата
15.
*********
01.11.2022 16:16:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
*********
01.11.2022 15:22:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
ДАНС
30.10.2022 06:28:32
0
12
Интересно какво ще ни разкаже кмета на Бръшлян за митническите подвизи на Янчев? Явно има и доста информация за " работата" му като кмет на Малко Търново!
12.
Странджата
27.10.2022 16:41:25
0
18
В момента тихомълком продава социалния дом в с. Заберново. Огромна база за милиони. Изгониха душевно болните за да приберат парата. Навряха ги в двора на болницата, в много по-малко пространство и при по-лоши условия. И всичко това след като базата в с. Заберново бе ремонтирана няколко пъти основно през последните 10г.
11.
Странджата
27.10.2022 16:40:36
0
18
Хората в Малко Търново знаят кой е Илиян Янчев. Абсолютен местен феодал. Каквото можа разпродаде от общината. Тук там се вдигна шум, но всичко друго мина под сурдинка. Опита да продаде Младежкия дом за стотинки - вместо да развие младежка дейност в него. По-лесно е да вземе за един апартамент пари, вместо да организира нещо смислено.
10.
Малкотърновец
27.10.2022 16:39:18
0
18
Хората в Малко Търново знаят кой е Илиян Янчев. Абсолютен местен феодал. Каквото можа разпродаде от общината. Тук там се вдигна шум, но всичко друго мина под сурдинка. Опита да продаде Младежкия дом за стотинки - вместо да развие младежка дейност в него. По-лесно е да вземе за един апартамент пари, вместо да организира нещо смислено. В момента тихомълком продава социалния дом в с. Заберново. Огромна база за милиони. Изгониха душевно болните за да приберат парата. Навряха ги в двора на болницата, в много по-малко пространство и при по-лоши условия. И всичко това след като базата в с. Заберново бе ремонтирана няколко пъти основно през последните 10г.
9.
До 5 от Марко
27.10.2022 14:33:56
2
16
Айтоски мамул, а знаеш ли продължението на това което се разказва в Евангелието на Марко?
След като възкръсне, дали ти и другите от бандата ти ще си намерите място?
8.
До 5
27.10.2022 06:55:51
1
19
За Илия Янгьозов незнам, но се кланяйте на " Учителя си" Илиян Янчев, защото той ще ви покаже от къде изгрява СЛЪНЦЕТО, че даже няма да се усетите от къде ви е дошло!
7.
свъртяния
26.10.2022 20:48:33
0
3
Като им четеш заглавията на тия пишман "журналисти", ще си помисли човек че са открили ........ Имам чувството че циганите вече по добре говорят български отколкото някои "журналисти".
6.
zxd-75
26.10.2022 11:31:59
2
5
Догодина ще се провеждат избори за европейски депутати, за ЕП. България излъчва 17 депутати. Законът дава право за издигане на независим депутат, от инициативна група от 3 до 7 човека, 2500 събрани подписа за съответния кандидат и 100 лв. депозит. Предлагам да предложим Стоян Крушков за независим кандидат за европейски представител, за да защитава нашите интереси на регионално, национално и европейско ниво. Който харесва тази инициатива и би помогнал за нейното осъществяване, нека да я подкрепи.
5.
илия янгьозов
26.10.2022 08:44:20
0
5
Една случка от земния живот на Учителя, разказана в Евангелието на Марко!

“42. А Иисус, като ги повика, рече им: знаете, че ония, които се смятат за князе на народите, господаруват над тях, и велможите им властвуват върху тях.
43. Но между вас няма да бъде тъй: който иска между вас да бъде големец, нека ви бъде слуга;
44. и който иска между вас да бъде пръв, нека бъде на всички роб.
45. Защото и Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина.”
4.
Митничаров
25.10.2022 22:26:27
1
23
Кмете обясни на хората от община М.Търново какво ще спечелят от този проект.С какво ще им се подобри живота.
3.
dff
25.10.2022 19:56:52
0
27
Властта е по-пристрастяваща и от наркотиците.
Като влезнат във властта ,се самозабравят.
Затова трябва по-често да ги сменяме политиците.
2.
Даже не усети какво признание изрече
25.10.2022 18:02:19
8
45
Последният проект за разширение е бил от 2008 г.
----
Кратко, ясни и точно!
Герб дойдоха на власт през 2009г
Защо спахте толкова години, Янчев?
Защо не го направихте, когато Герб бяха на власт? Иначе вожда ти маса народна пара строши през тези дълги и тежки за нас години
1.
Следващите, моля!
25.10.2022 17:58:18
4
36
Вярно е, закъснели сте с 12 години.
Ай следващите, моля!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Новите евродепутати не са това, което очаквахте Новите евродепутати не са това, което очаквахте Доста от новите избраници не проведоха типична предизборна кампания, а се фокусираха върху социалните мрежи Рецепта за свинско в гювечета Рецепта за свинско в гювечета Бързо и вкусно ястие ДПС със спад на гласовете от Турция ДПС със спад на гласовете от Турция Само че процентният дял на ДПС от гласовете в Турция остава почти същият Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Рулцата от раци понякога изобщо не съдържат рибен продукт Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Проектът се нарича "Цитрин" и е дело на Тодор Начев и Пламен Банов Знакови лица на ПП-ДБ отпадат от НС, формацията се сви повече от двойно Знакови лица на ПП-ДБ отпадат от НС, формацията се сви повече от двойно От над 621 хил. гласа през април 2023 г. сега взима по-малко от половината - 307 848 Личните карти в България - с биометрични данни от 17 юни, вижте какво трябва да знаете Личните карти в България - с биометрични данни от 17 юни, вижте какво трябва да знаете Промените предвиждат хората да могат да се идентифицират и във виртуална среда с документа 20 години за садистите, убили мъж, оставали бележка с отрязан ръст и поискали откуп 20 години за садистите, убили мъж, оставали бележка с отрязан ръст и поискали откуп Жертвата е умиртвена с особена жестокост Приморско се превръща във фестивално градче това лято Приморско се превръща във фестивално градче това лято Общината дава силна заявка за Лято 2024 Задължение от 61 хил. лв. остави без вода кв. Инцараки в Свети Влас, хората са бесни Задължение от 61 хил. лв. остави без вода кв. Инцараки в Свети Влас, хората са бесни В момента е летен сезон, няма капка вода, дори да си измиеш ръцете, жалват се жителите
Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори