×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валията на Къркларели дойде в Бургас, обсъждат разширяването на ГКПП Малко Търново


Валията на Къркларели дойде в Бургас, обсъждат разширяването на ГКПП Малко Търново
Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова посрещна валията на Къркларели Бирол Екиджи и турската делегация
25 Октомври 2022, Вторник, 15:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Срещата е по инициатива на Илиян Янчев, кмет на Малко Търново

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова преди минути посрещна голяма турска делегация, начело на която бе валията на Къркларели Бирол Екиджи.

Срещата се организира по инициатива на кмета на Малко Търново Илиян Янчев, който потърси съдействие от губернатора за организирането на форум на високо ниво, на който да се обсъди готовността за разширяването на пункта ГКПП Малко Търново-Дерекьой.

Турските власт имат планове за грандиозна реконструкция на пункта, докато българските власти сякаш още нямат готовност, а трафикът към това ГКПП през последните години е нараснал неимоверно.

За развитието на цяла Странджа разширението е ключово и заради това кметът Илиян Янчев настоява да се потърсят средства за реализирането на проект, който да бъде огледален на турския - за да може България да се гордее с тази граница и преминаването да не отнема часове.

Срещата се организира по инициатива на Илиян Янчев, кмет на Община Малко Търново

На срещата се обсъждаха и бъдещи проекти, по които двете области си сътрудничат. Област Бургас и област Къркларели имат подписана спогодба за партньорство през 2019 година и работят отлично.

Сред присъстващите на днешния форум бяха Валери Стефанов директор на ТД Митница Бургас, Красимир Фучеджиев, зам.-директор на ТД „Митница Бургас“, Христо Илев, началник на МП Малко Търново, Пламен Иванов, началник на граничния пункт Малко Търново, Пламен Георгиев от ПД на Гранична полиция Елхово, проф. Милен Балтов, ректор на БСУ, Тедор Демирков от БТПП и други.

ОБНОВЕНА В 17:25 часа:

След края на срещата от пресцентъра на областна администрация Бургас изпратиха следното съобщение:

На работната среща бяха обсъдени конкретни стъпки, които да задълбочат развитието на взаимоотношенията между двете погранични области в областта на културата, здравеопазването, образованието и икономическите връзки. 

„Срещата днес е продължение на едни вече установени и перспективни отношения с област Къркларели, Република Турция. В годините назад Областна администрация Бургас е изградила прекрасни партньорски отношения с Къркларели. Сътрудничеството е реално и ефективно, финализирали сме редица проекти за подобряване на инфраструктурата, опазване на общото културно-историческо наследство, насърчаване на туризма“, каза в приветствието си областният управител проф. Мария Нейкова.

През последните програмни периоди Областна администрация Бургас и Къркларели успяха да осъществят проекти по програмата за трансгранично сътрудничество и за опазване общото културно-историческо наследство с цел защита на знакови от гледна точка на архитектурата сгради, както и проект за популяризиране на туризма, традиционните продукти и културното богатство на Черноморския регион. 

Проблемите с мигрантския натиск също бяха част от дискусията между областните управители на Бургас и Къркларели. 

Кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев постави въпроса за струпването на автомобили и автобуси на ГКПП „Малко Търново-Дерекьой“, което създава напрежение между хората, особено в празничните и почивните дни, и в активния сезон. Обсъди се необходимостта от разширение на ГКПП „Малко Търново“ и изграждането на четирилентова транспортна връзка от граничната община Малко Търново до Бургас, което би оказало благоприятно влияние върху туризма в района, ще съживи Странджа, ще облекчи натовареността на граничните митнически пунктове. С подобряването на инфраструктурата ще се облекчи трафикът на леки автомобили и автобуси. Община Малко Търново има готовност с проект за разширяване на ГКПП-Малко Търново. Кметът Янчев предложи да се сформират работни групи от специалисти от Къркларели, Бургас и Малко Търново, които активно да работят по проблема, който от години чака своето решение.  

На срещата, организирана от областния управител на Бургас и кметът на Община Малко Търново, премина при засилен двустранен интерес. На форума присъстваха още  Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел, представители на промишлените палати на Къркларели, Бабаески и Бургас, ръководители на митниците от двете страни, представители на спортните среди, културата, образованието, работата с млади хора, ректорите на Бургаския свободен университет и на университета в Къркларели, Бургаската търговско-индустриална камара, представители на бизнеса, медиите и др.

 

Валери Стефанов, началник на ТД "Митница" Бургас (вляво), Красимир Фучеджиев, зам.-директор на ТД „Митница Бургас“(до него) и Христо Илев, началник на МП Малко Търново
Пламен Иванов, началник на граничния пункт Малко Търново(вляво) и Пламен Георгиев, Регионална дирекция Гранична полиция Елхово
Българската и турската делегация по време на срещата
Председателят на УС на Бургаската търговско промишлена палата Тодор Демирков се запознава със зам.-областния управител Мария Ценова
Зам.-областните управители Пламен Янев и Мария Ценова. Зад тях е комисар Неделчо Рачев, координатор към Кризисния център в подкрепа на украинските бежанци
Турската делегация бе изключително солидна. Начело бе валията на Къркларели Бирол Eкиджи, а сред официалните лица бе ректорът на университета в Къркларели, директора на митница Дерекой, председателят на Търговско-промишлената камара, представители от туристическия бранш и журналисти

 




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
12
Коментара по темата
12.
ама
26.10.2022 08:04:06
0
5
Тоя Рачев уж с укроинките ще се занимава, а сега и при турската делегация нареден до заместник областните управители. Много кадърен специалист по всичко - полицаи, украинци, турци и т.н.
11.
.
26.10.2022 01:01:24
0
9
След като разширят пункта какво ли ще стане? Ще почнат да минат и торовете през Малко Търново:) Опашка винаги ще има вижте в ГКПП Капитан Андреево през лятото и там става същото.. Проблемът е вътре в пункта на турската страна там работят само две гишета от които едното винаги е заето от автобусите.. Представете си по 40-45 души слизат от автобуса и се редят на опашка за паспортен контрол..
10.
.
26.10.2022 01:01:11
1
8
След като разширят пункта какво ли ще стане? Ще почнат да минат и торовете през Малко Търново:) Опашка винаги ще има вижте в ГКПП Капитан Андреево през лятото и там става същото.. Проблемът е вътре в пункта на турската страна там работят само две гишета от които едното винаги е заето от автобусите.. Представете си по 40-45 души слизат от автобуса и се редят на опашка за паспортен контрол..
9.
Кърк с кларковете
25.10.2022 21:01:21
2
6
Сега ми стана ясно защо цяла седмица пишере, че Къркларели било новия Одрин
8.
Ганчо мамуля
25.10.2022 18:39:49
1
13
Този мърльо с червената риза защо са го пуснали вътре.Все едно е у некое барче
7.
абе
25.10.2022 18:00:24
6
12
Нашите сравнително добре работят. От турската страна е едно тукане, размотаване, суетене. Основно те бавят. Обаче добре, че пуснах видеото, че да видя Герито да превежда, че да ми се напълнят очите. Е, ръцете ми са празни, ама здраве да е:)
6.
...
25.10.2022 17:05:03
0
17
Понеже на ГКПП Лесово са огледални. От българска страна е като временен преместваем обект на строителна площадка митницата.
5.
Сандо
25.10.2022 17:00:01
0
11
Това нема да стане ех да набарам свиленградската митница само от зеленчука милиарди ам от другото неказват.няма да пуснат монопола мошенниците
4.
Българина
25.10.2022 15:55:25
1
36
Да вземат и пътя да пооправят.
До Турция е едно, след границата - съвсем друго!..
3.
Митничар
25.10.2022 15:44:07
7
46
Браво на кмета на гр.М.Търново за инициативата да се разшири митницата с Турция. Евала и на турската делегация. Крайно време беше да се разшири митницата, че да не се чака по 4-5 часа за да преминеш с кола или автобус.
Към началниците на гранична полиция искам да се обърна и да им кажа, че при смяната на граничните полицаи става голямото задръстване затова нека не се бавят и да пият кафета, докато ние чакаме в колите и автобусите а да са по-сръчни.
Вие господа началници чакате ли по 4-5 часа когато преминавате границата ?
Идете и вижте как дори се стига до бой с турските автобуси, които се пререждат. И това се случва само на ГКПП М.Турново
2.
6matarok
25.10.2022 15:34:11
21
18
do burgazlia
manqk, burgiite sa do6li 6toto sa gladni ku4eta, iskat pove4e bg-ta da mogat da hodqt za im nosqt pari i da im kupuvat boklucite , na6ite ko gi ebe , nie nqmame dalavera ot taq rabota, burgiite da vzemat merki da ne puskat migrantite prez granicata si tova trqbva da bade uslovieto kakto i da napravqt ne6to za burgaska oblast, za infrastrukturata , za ekologiqta ili drugo, no use6tam 4e na6ite samo 6te iskat da lapnat po ne6to pod masata i 6te podpi6at .
Vaprosa e ne samo za grani4niq punkt, trqbva da se raz6iri i patq, toq pat e tesen daje sega ot Malko tarnovo do Marinka ima mnogo opasni u4astaci s namalena vidimost, neka burgiite investirat v malka magistrala s po 2 platna v 2te posoki i togava da govorim, nqma samo da ni eksploatirat za pari deeeba tqhnata mama, izgladneli ku4eta
1.
burgazlia
25.10.2022 15:12:17
3
48
Само обърнете внимание как са облечени гостите и как наште посрещачи ...нямам думи...
Протокол, етикет, едно друго.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори