×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Различен прочит: Искаме инвеститори в Бургас, но няма кой да им работи


Различен прочит: Искаме инвеститори в Бургас, но няма кой да им работи
Преброяването показа, че работните места у нас са много повече от желаещите да ги заемат
06 Октомври 2022, Четвъртък, 18:59 ч.
Автор: Стефан МИНЧЕВ*

Ученолюбие и трудолюбие - имаме важната задача отново да върнем тези ценности в българското общество, ако не искаме да да отглеждаме разглезени хипстъри с непокрити претенции и самочувствие

Искаме инвеститори, но няма кой да им работи. Има и такъв прочит на резултатите от преброяването в България. Работните места у нас са много повече от желаещите да ги заемат. Това възпрепятства не само потенциалните нови инвеститори, а и разрастването на съществуващите бизнеси.

Пример мога да дам с ИТ компаниите, които заработиха в Бургас. С усилия наеха по няколко десетки души. А спокойно могат да назначат стотици. Давам този пример, защото в днешно време не ни трябват шивашки цехове, а такива работни места, нали?

Ще кажете, че работа има, но заплащането е ниско. И ще сте прави. Но много хора от моето поколение започнахме като млади с ниски заплати. И се борихме, за да растем. Учихме се в движение, развивахме се. Не разбирам претенцията на 20-годишен не особено образован келеш, който иска стартова заплата над 2000 лева. В живота човек трябва да почне отнякъде, да се състезава, да надгражда. Не сме всички равни. Признайте го най-накрая.

Има по-умни, по-талантливи, по-упорити и амбициозни хора. Има също така прости, мързеливи и некадърни – те мрънкат най-много и най-много проповядват за права и равенство. В тоталитарни общества виреят чудесно. Но ние вече не сме такова. Затова некадърните пищят силно.

Ученолюбие и трудолюбие. Имаме важната задача отново да върнем тези ценности в българското общество. И тук роля има не само държавата. Мнозина успели родители пазят децата си от работа и самоинициатива. Отглеждат едни разглезени хипстъри, пълни с претенции, неуместни примери от чужбина и фалшиви представи за света.

Имам една любима приказка за бащата, който дал разглезения си син за чирак, да се учи на занаят. Обаче майката тайно плащала на майстора да не го тормози. След 1 година чиракуване синът се прибрал със заплата от 2 жълтици. Бащата ги взел и ги хвърлил в огъня. Синът повдигнал рамене безразлично. Мама щяла да му даде парички тайно, както правела винаги.

Бащата обаче се усетил и пратил сина да чиракува за втора година. Преди това дръпнал един превантивен бой на жена си. Майсторът гърчил синчето здраво. Скъсал му задника от бачкане. Минала годината. Синът се прибрал със заплатата. Бащата пак му взел жълтиците и посегнал да ги хвърли в огъня. А младежът скочил като котка върху него и със загрубялата си от работа мазолеста ръка едва не смачкал дланта на баща си…

Предстои ни една зима, в която никой няма да умре от глад и студ. Но обикновените хора ще се изпокараме още повече помежду си, ако политиците не се разберат.

Ако все пак, дай боже, направят нещо заедно, припомням на бургазлии да не забравят да си искат от всяко следващо правителство разрешение за разкриване на нови университетски филиали в нашия град.

Тук ще направя връзка с началото на това мое следобедно словоизлияние, като натъртя на факта, че инвеститорите отиват там, където има базирани най-много млади хора. Инвеститорът върви след потенциалната работна ръка, не обратното!

 

*Текстът е от фейсбук профила на пиар специалиста Стефан Минчев, заглавието е на редакцията


В категории: Бургас


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
59
Коментара по темата
59.
Един от Многото
09.10.2022 11:51:43
0
4
Преди да емигрирам в чужбина през м.Май 2015г. Работех в Бургас на 3-ри места:
1)Социално подпомагане.
2)Съд(МП).
3)Частна практика.
От соц. подпомагане, заплатата ми беше почти минималната, в съда, гл. счетоводител(гаден пендел) ми бавеше хонорара със 2-3-4 седмици. И така ми беше много трудно да си разпределям финансите за битовите сметки. В частната ми практика идваха хора, които бяха МНОГО зле финансово, имало е случаи да не таксувам някои потребители поради техните затруднения, но като цяло това си е мое решение и мой проблем за който не обвинявам никой!
Та….. да се върна на темата… Най общо казано аз бях от тези хора: “работещ-беден”. Когато се прибирам в Бг и по-точно в моя роден гр.Бургас, и разговарям с колеги от бранша в който съм бил, те споделят, че няма особено голямо раздвижване на подобряване на работния процес и заплащане! А и в Бургас няма вече предприятия. Повечето безработни мои познати и приятели чакат лятото за да почнат някоя сезонна работа. Друга ОГРОМНА част са полицаи, военни,пожарникари и държавно-общинска администрация. Не знам къде го видяхте този частен сектор, различен от кафенета, ресторанти, мол и Еконт?
58.
Бс
09.10.2022 11:04:57
1
3
Искате инвеститори, а закривате предприятия, как да стане?! Вижте само в какво превърнахте централното пристонище. Това правилна инвистиция ли беше? Вместо кораби, кафенета и кръчми. Посочете някоя фирма или предприятие, което е открито за последните десет години в Бургас и да носи толкова печалба за града ни, колкото имаше Пристанище Бургас?
57.
Спиридон
08.10.2022 19:00:47
2
11
На младото поколение не му се работи за без пар/факт/.За нас по старото поколение,работим за без пари,защото и на х...й да ни въртят,повечето сме с кредити,деца на по 25,30 на които не им се работи.Работодателя да му мисли,в нашата фирма ,редовно има обяви и идват млади и след месец довиждане,ама то на 20 години,коремчето го боли,кръстчето,дупето/абе ужас/.И НИЕ ДО НЯКОЕ ВРЕМЕ.ЩЕ Чкаме пенсия от това младо поколение,ама защо да работо детето,като може да продаде малко тревица и да не работи.Много поздрави на всички работодатели/ще ни търсите,ама няма да ни има.
56.
до 54
08.10.2022 17:59:48
3
8
Под 2000лв изобщо не почвам разговор
Би трябвало минимума ми да е 3, но в тоя умрял град ще ме изгледат накриво.
Иначе 1600-1800ле получавах през 2006-2008
Излиза че след 2009 когато дойдоха Герб на власт и техен човек ни стана кмет сме само назад
55.
DEUTSCHE WELLE
08.10.2022 14:44:03
3
13
АЗ ОТДАВНА Я НАПУСНАХ ТАЗИ КОЧИНА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ И СИ ВЗИМАМ ПО 4 БОНА ЗАПЛАТА , ОТ КОИТО ПОЧТИ ЦЯЛАТА СПЕСТЯВАМ.НЕ ИСКАМ И ДА ЧУЯ ЗА БЕДНАТА И ОГРАБЕНА БЪЛГАРИЯ . В ГЕРМАНИЯ МИ Е 100 ПЪТИ ПО-ДОБРЕ.НЕ ИСКАМ ДА РАБОТЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТАРИКАТИ И МОШЕНИЦИ.
54.
Аз
07.10.2022 20:26:18
2
22
Вижте... бих искал да Ви споделя личният си опит от интервюта за работа от 2 месеца насам... аз съм търсещия...
.... ще Ви го напиша кратко, започвайки така:
- въпрос към всички Вас:
" Това, което сега купуваш с 50 лева, преди 1 година с колко лева го купуваме?"
Масовият отговор от всички варира:
20 ÷ 30 лева, за това приемаме средно 25 лева.
Ето това е обезценяване на парите или инфлация. Сериозна е парите са обезценени наполовина. Или всичко е двойно по-скъпо. Разбирате, надявам се.
....
....
На интервюто за работа ги питам директно и любезно "Бихте ли ми дали заплата поне 1500 лева чисто на месец?"
Реално сега 1500 лева се равняват на около 750 лева преди 1 година. Не мисля, че искам висока заплата, нали?!
... това е на интервюта и за неквалифицирана и за много квалифицирана работа...
.... познайте, какво се случва след задаването на този въпрос...
.... този/тези, които ме интервюират, категорично заобиколено, отказват и обясняват, че няма как и Господ Бог да наемат при тях ЗА ТЕЗИ ПАРИ (1500 лв.)...
Напомням:
1500 лв сега = 750 лв. преди 1 година.
...
...
Бъдете живи и здрави, и не продавайте труда си за мизерни заплати!
53.
прочит
07.10.2022 14:33:03
0
25
Има два вида работа-за работник и за служител. Това, че си работник, защото не си минал през целия курс на образование не означава, че трябва да работиш за жълти стотинки. Не случайно точно такива хора са най-масовите имигранти, защото навън дори и за ниско квалифициран труд ти се плаща достойно.

А това, че в Бургас служителите, които са с висше образование и висока квалификация, вземали по 2000-3000 лв. заплати, макар и на малко места да се дават, пак е крайно мизерно, защото този човек е инвестирал в образование, квалификация и най-вероятно цял живот учи и се развива. И за съжаление, точно такива хора напускат града и ако се появи високотехнологичен инвеститор, няма кадри. Познавам много висшисти, които са направили компромиса да работят като работници в предприятия в Бургас с идеята да израстнат, натрупали са опит, но самата фирма няма развитие и след години напускат. Напускат и града.

Тук бизнес среда търси продавачки, сервитьори, камериерки.

Високо образованите позиции, дори не ги търсят с конкурси и обяви, те се заемат с връзки веднага.

Само в Бургас от големите градове има по стотици кандидати за една позиция в публичния сектор, нещо което не представлява интерес в София, Пловдив, Стара Загора, Варна.

Тук за млади образовани хора, дори стажове не се предлагат. Те няма от къде и как да стартират кариерите си, което ги принуждава да заминат извън Бургас.
52.
Я да ви питам...
07.10.2022 13:54:17
1
29
с тая дива селения в тоя град какви висококвалифицирани хора искате? Вие осъзнавате ли, че Бургас е превърнат в гето? Тук на мода е диагоналката! Жените ходят с клинове, но от телесата им ясно личи, че не спортуват! Има две-три гимназии, които едва кретат та да изкарат що годе подготвени ученици. Основните училища дори не ги бройте! Там трагедията е пълна. Една болница няма. Всички бягат в София. Какви кадри, каква квалификация? Тук е селения до безкрай!
51.
MUMUN
07.10.2022 13:18:26
1
18
Iskame nqkoi da ni bachka bez pari , ama nqma jelaechti.
50.
Бай Най
07.10.2022 12:49:22
8
20
Хлебарките излязоха. Интернета им даде фалшивата илюзия, че щом някъв ритнитопков вади по 100к на седмица, значи и те заслужават, Пичове, света не е справедлив, не ви ли е ясно? Никой не ви е длъжен! Като сте ходили по кафета и сте пафкали цигари 12 години, докато е трябвало да си градите бъдещето, сега ще ревете, че не плащат. Това е модерното робство и е много справедливо!
49.
мхм
07.10.2022 11:58:42
2
21
В Бургас проблемът в качествено висше образование. Децата от елитните гимназии отиват да учат извън Бургас, където има реномирани университети и след това не се връщат. Тук идват от селата, неграмотни и ниско образовани, които завършват някоя гола икономика в шесторазрядните университети и след това да работят като продавачки и сервитьори. По този начин нивото на града пада. Дори и в IT сектора в Бургас, фирмите не предлагат адекватни заплати и най-вече професионално развитие, каквото има в София, Пловдив, Варна.
48.
Чернокоп
07.10.2022 11:17:51
0
21
Статията не е оправдание за нищоправенето по въпроса от Общината. Истинският инвеститор е високотехнологичният с високи заплати. А тук - цехчета шивашки и други нископлатени и нискоквалифицирани цизнеси.
47.
ето ви атрактивна работа с добро възнаграждение
07.10.2022 10:51:46
2
12
https://www.flagman.bg/article/277058.
Истаната е, че едно висше икономическо образование не е нищо, не означава, че имаш знанията и уменията за бизнес. Парите се взимат само от високо квалифицираните работници и служители, дори майстор плочкаджия да си с основно образование, печелиш изключително добре, защото те наемат хора, които могат да си позволят услугите ти. Но ако си писюр, не чакай кой знае какви приходи.
46.
У и Сн
07.10.2022 10:27:36
0
24
Само ямбУлски и сливнишки. Учат туризАм виШо в химията при партийните секретари. Бургазлии почти не останаха.
45.
Ами
07.10.2022 09:33:26
1
25
Ами то народа се изнесе от града ,как да има хора ?
44.
Бургазлия
07.10.2022 09:00:09
0
36
Важното е, че в Общината има кой да работи, да ни управлява, акъл да ни дава. По осем апартамента имат вече, деца и внуци са уредили.
43.
_nib_
07.10.2022 07:40:24
12
22
Ученолюбие и трудолюбие не са част от либерастките еврогейски ценности.
42.
Баце
07.10.2022 06:45:31
0
18
Щот ги пратих да падат овце навремето
41.
Академик
07.10.2022 06:43:41
5
16
БГ ТОП, 1200 лв са ти достатъчни, щом си толкова образУван.
40.
Положението е сериозно
07.10.2022 00:55:26
0
31
Докато спорите сме 6.6 млн за 10г 850хил души по-малко .Смятайте
39.
БГ ТОП
06.10.2022 23:40:36
5
39
На 31 години с висше икономическо образуваните 1200 лв, жена ми в майчинство 800 лв ( и тя е с висше) и дете на 1 годинка. DMS за всички който не са IT, явно само тях ги броят за живи.
38.
Ангел Исаев
06.10.2022 23:25:42
1
23
Аз обещавам големи заплати, но не ги давам. Руднишки циганин съм
37.
Нормално
06.10.2022 23:22:55
6
49
Град на троянци, пери, мъфита, рижи и куп други идиоти. Те ли да ви работят? Или тези деградирали младежи на Док 5. Бургас е най голямото село
36.
jobs bg
06.10.2022 23:06:06
3
42
1200 1300лв.бруто масова заплата от "инвеститорите"в Бургас,а сега ги сравнете със същите в София и Пазарджик,ще умрете от смях.
35.
До 32
06.10.2022 22:41:10
2
36
Нислиш ли че все още съществуват фирми които дават фишове????
Хората като ти говорят 800лв имат предвид нетен дохо, след данъка. А автора като ти казва 2000лв има превид брутна заплата, което нето ще вземеш 1550лв и при условие че издръжката на живота на две лица (работещия и евентуалното му дете) е около 1600лв според КНСБ, за какви заплати да говорим?
34.
21 %
06.10.2022 22:39:05
4
29
21 % от българите са на над 65 г....Това значи в следващите 10-15 г. ще си заминат 21 % българи.Обречена е България...необратимо.
33.
хубава приказка
06.10.2022 22:23:58
7
30
Но в тези години 2000 си е стартова заплата за да си покриваш разходите когато ходиш на работа. И не не са глупави, просто знаят да смятат. Няма как някой да ми обяснява, как бил се учил да работи през 98ма на 350 лева.
32.
Пак шитни
06.10.2022 22:14:54
20
19
Гледам масово се цитират заплати от по 800 лв....може ли да помоля някой с такава заплата да си постне снимка на фиш-а?
31.
Ротари
06.10.2022 21:59:45
1
24
А какво казват от ротари клуба?
30.
ХХ
06.10.2022 21:27:59
12
31
Няма я! Щот Тиквата, дето бургазлии гласуват за нея, прати хората да работят в чужбина. Дано да освободят този зима Бургас от ненужното си съществуване.
29.
123
06.10.2022 21:23:17
7
41
Пълна лъжа.Безработицата в района е над 20%. Особено в Поморие само 2-3 месеца има работа останалите 9 няма и едно свободно място
28.
*********
06.10.2022 21:16:35
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Въй.
06.10.2022 21:12:12
4
57
Никога няма да намерите работници,докато не се научите да ги осигурявате и да им плащате както трябва.
26.
Бай Иван
06.10.2022 21:09:07
30
38
Бургас, не зная, дали е най-добрият град за живеене, но, е приятно място.
Има няколко добри заведения, моренце и морска за разходка.

Изгрев и Славейков са уредени за младите семейства. Има детски градини, паркове за разходка, магазини и уреден транспорт.

Лазур, става до...да кажем от краставицата до червеният блок. Нататък, нито близо до морето, нито магазини, нито места за разходка, а и няма места за паркиране. По добре Зорница.

Възраждане и Центъра са гето, а М.Рудник, не го познавам.

Заплатите в града не са толкова ниски, както се пише- 1600-17чисто.

Минус, са кофтито селяци дошли тук-с таралясниците си с номера: У и СН !!!
25.
Реалист
06.10.2022 21:05:20
4
54
Ще е добре НАП да извади данните за осигуряване на работниците, да се види реално колко бургазлии работят в Бургас за над 2000 лв, бас правя че официално са около 5000 човека 99% от които всъщност са управители на собствените си фирми.
Драги ми Стефан Минчев, не е важна цифрата за която работи един човек, по важно е ако даден не особенно образован работи по 40 часа седмично да може да издържа със дохода си поне себе си и едно свое дете! Когато стоките в хранителния магазин са на евроейски цени, горивата също, цената на жилищата и те натам отиват, неособенно образованите заварчици да умират от глад ли?
24.
*********
06.10.2022 21:03:17
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
Ойт
06.10.2022 21:02:22
11
56
Затова Бургас е най-спрелият от големите градове в България. Не е заради географското му положение, а заради хората, които го населяват. Тотал щета, дъно! Иначе дават за пример Пловдив и София... Затова те цъфтят, а Бургас затъва. Наркомани и дилъри обменят едни и същи пари. Чалга, селяния и миеко произнУшение! Красота!
22.
Бай....до 21
06.10.2022 20:55:37
5
18
Така е! На роба веригите не му тежат! Той е роден с тях!
21.
*********
06.10.2022 20:45:24
3
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Хахахахахаха
06.10.2022 20:41:32
28
22
Мрънкате, а? В най-добрият град за живеене! Мрънкайте! Само некадърници мрънкат!
19.
Бай....
06.10.2022 20:41:04
5
42
Ученолюбие и трудолюбие се създава в здраво и възпитано семейство. В училището това се развива от морални и възпитани учители. Сега всички родители са незаинтересовани за своите деца, които са родили, в стремежа си към един Бог, наречен ПАРИ ! Възпитанието трябва да е приоритет на държавата ! Всички малоумни ,дрогирани и татуирани идиоти трябва да бъдат събрани в Белене, Ловеч,Скравена,Куциян и т.н.! Това са пиявици и кърлежи от които нормалните хора само страдат! Това е измета на обществото! Лошото е това, че управниците имат далавера от наркотрафика, хазарта, проституцията и т.н.! БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА !
18.
Верно ли?
06.10.2022 20:23:49
6
49
Верно ли в тая държава всички работници трябва да са от началник нагоре? Верно ли само ай сиктир специалисти са нужни? А къде остават бачкаторите ? Господин пи ар специалиста ,защо не пробва да работи един ден като ниско образован ? Спрете с тая мантра ,че работниците едва ли не трябва да са все "мозъци". Нима в Язаки дето плетат кабелите са все инжинери? Не са. Има си отдел специалисти,но производството не търси подобни. А търси евтина работна ръка. По вашата логика в Китай са само вишисти.
17.
Кат стана дума за инвеститори
06.10.2022 20:17:43
2
27
Ко ста на с китайската груоа от Илиянци? Май скоро не са ги канили на кафе
16.
до 8
06.10.2022 20:13:12
2
40
Абсолютно е вярно, че общината по стар навик надписват населението в ГРАО и пишат измислени позитивни новини.

Хващал съм ги как всяка година преписват една и съща новина за 2000 първокласници в община Бургас, които при детайлна проверка се оказват 1700.

Така е и преброяването 100%.
Едно 15-20% надолу сме от обявените данни.
15.
Резонно
06.10.2022 20:08:57
5
42
Какво му е различното на прочита? Тоя прочит с инвеститорите се повтаря само от общината, за да прикрият това, че от 30 години не са дали 1 лев за стойностно образование в града. Кой да работи? След 18 години млади и интелигентни деца заминават за градове като Стара Загора, Велико Търново и Плевен... Те имат университети- ние не. Това е тъжната истина, докато не започнат да се правят инвестиции, насочени към задържането на младите хора в града, и 1000 инвеститора с по 10 000 работни места да дойдат- ще си съберат багажа още на 6тия месец...
14.
Бухахахаха
06.10.2022 20:04:39
5
75
Объркали сте заглавието. Трябва да е никой не иска да работи 6 дни в седмицата по 12 часа за 800 лв.
Свършиха балъците май, а?
13.
Бай Иван
06.10.2022 19:55:11
52
21
Вярвайте си, че заплатите са по 800 лева.
Масово, са над 1600-1700лв, и то, чисто!!!

За това (за жалост) е пълно с МПС-та, с регистрация У и СН!!!!
12.
Бай Пешо
06.10.2022 19:45:09
5
50
Изглежда трици още има, но маймуните май свършиха...
11.
Ааааааа
06.10.2022 19:44:25
8
62
Ревете, че няма роби ли боклуци мръсни ? Свършиха се балъците маам ви .... Я да видим сега самите инвеститори могат ли да работят по 12часа на ден без почивка на няколко длъжности. Проклета измет, работници лиии ааах м...
10.
до 7
06.10.2022 19:37:18
12
23
Ти си нискообразован, мързелив и прост идивид. И друг път са ти го казвали, нали?
9.
Нямало хора? Ми няма ми, бяма балами
06.10.2022 19:37:02
5
65
Стефане! Минчев! Хълоуууу?
Не че няма кой да им работи, ами никой няма да работи за жълти стотинки. Бойко навремето първото с което се хвалеше пред инвеститорите беше че в БГ заплатите са ниски. Инвеститорите назначават за шеф с европейска заплата някой който ще работи добре с държавата, т.е. Бокопоклонник, а той назначава под него екип с БГ заплати. Справки? Вижте заплатите на предприятията на инвеститорите!
8.
програмист
06.10.2022 19:35:27
6
74
Гледах данните и младите в Бургас между 20 и 30 години са се стопили почти наполовина.
При все че категорично от общината са надписвали яко, за да не излезем колкото Сливен по население и реалната картинка е още по-зле.

София има поне 500 ИТ фирми и 20-годишните почват от 2000 стартово и затова столицата привлича младите и амбициозните, а в Бургас остават клошарите, наркоманите и циганите.
7.
Вие сте болни бе
06.10.2022 19:32:52
35
34
Никой не ви иска инвеститорите. Работете си вие за тях. Полза от частни инвеститори за работниците няма и никога не е имало. Частния инвеститор е робовладелец. Единствените инвеститори от които има полза са самите работници, народа. Ако собствеността е негова само, той сам няма да се гърби и краде. Няма и да имате работници да ва и в боклуците инвеститорски
6.
DB7
06.10.2022 19:25:45
6
49
КЪВ ПИАР СИ ТИ ВЕ КАПУТ??НАВИВАШ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ ЗА СТОТИНКИ?!ТИ БАЧКАШ ЛИ ЗА МАЛКО ПАРИ НЕЩАСТНИК??УЧЕТЕ ХОРАТА ДА СИ ЗНАЯТ ЦЕНАТА ТЪПАК!!!И СЪДЪРЛАНД СА ЗЛЕ В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИТЕ IT КОМПАНИИ, А СМЯТАЙ В БУРГАС БИЛИ НАЙ-ДОБРЕ..
5.
Българина
06.10.2022 19:23:44
6
52
Ха-ха-ха-ха-ха-ха.
Като няма пари @КОЙ ще ви работи?..
4.
Хаха
06.10.2022 19:23:02
12
65
Стойте си в Бургъз на мръсния въздух за 800 лв заплата да се подиграват с вас. В София минимума почваш навсякъде с 2000 лв и си човек. Града западна много
3.
Някой
06.10.2022 19:19:17
3
71
Хората бягат защото Бургас не предлага нищо. Един Съдърланд с по прилични заплати и това е. Който учил немски ще работи. Заплатите в Бургас още са 800 лева, а всички знаем, че те не стигат за нищо. Претенциозни хора има разбира се, но нали така се отсяват свестните хора от мрънкачите.
2.
da
06.10.2022 19:08:44
14
38
Имам един приятел от 20 години си търси работа и няма и няма.
1.
Ханко Брат
06.10.2022 19:04:33
3
83
Със 800 лева заплата кеш+200 лева купони(и то купони не във всички фирми).... Скоро ще има фалити!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори