×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политолози за резила с Кирил Петков: Арогантността е над реда, политици ни убиват от телевизора


Политолози за резила с Кирил Петков: Арогантността е над реда, политици ни убиват от телевизора
Не трябваше Кирил Петков да бъде допуснат в студиото или всички останали трябваше да си тръгнат, ако държаха на правилата, каза Христо Панчугов
29 Септември 2022, Четвъртък, 09:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Няма как някой, който е дал устна заповед за ареста на друг, да очаква, че той ще бъде до него на една ръка разстояние, коментира проф. Стоянов

Четирима политолози осъдиха остро нахлуването на лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в студиото на бТВ по време на дебата снощи и поредното нарушаване на правилата. В предаването „Тази сутрин“ доц. Стойчо Стойчев коментира, че арогантните хора в нашето общество имат своето политическо представителство и доскоро то е било дори на най-високо равнище, а Христо Панчугов изтъкна, че политиците са приели, че правото да ни убиват от телевизора е даденост. 

„Стигна се до там, тъй като тези парламентарни избори, които три пъти правим напоследък, не са парламентарни. Ние избираме представители за Народно събрание, но то няма достатъчни пълномощия да решава въпросите, които ни интересуват“, каза пък политологът доц. Мария Пиргова.

„Кандидат-депутатите отказват да решават проблемите, вълнуващи хората. Те се държат като общински съветници. Настроени са да правят обществени поръчки, като влязат в правителството.  Предложенията са едни и същи. Партиите не правят никакви усилия да променят кадровия си състав. Със същите хора искат различни резултати. Няма да има такива“, прогнозира тя.

„Арогантността се демонстрира като стил в политиката и очевидно печели симпатии. Демонстративното несъобразяване с каквито и да било порядки – било то на домакините, било то на по-високо установен ред, са базови въпроси, около които е хубаво да се разберем като общество“, заяви колегата й доц. Стойчо Стойчев.

„Русия даде в международните отношения в този дух. Силата определя кой ще се чува. Явно и в българската политика взимаме пример в това“, добави той.

„Ако правилата бяха договорени предварително, не би трябвало да се стигне изобщо до това. Не трябваше Кирил Петков да бъде допуснат в студиото или всички останали трябваше да си тръгнат, ако държаха на правилата. Няма как да изискваме да се спазват, ако самите ние ги нарушаваме“, каза пък политологът Христо Панчугов.

„Бяхме свидетели на частни взаимоотношения в публичното пространство, защото бТВ е частна медия, а партиите са частни субекти. Когато има договорка между екипите на отделните политически сили за формата само форсмажор може да промени кой да бъде гост.“, заяви колегата му проф. Росен Стоянов.

„Особено некоректно е когато с медия се постъпва по този начин, защото вашето излъчване струва доста пари, за да бъде продуцирано и вкарано в ефир. Затова сте като в клещи и е невъзможно да прекратите предаването“, добави той.

Кирил Петков дойде непоканен на дебат и обяви: Няма по-добър човек в ПП от мен

„Това са бъдещите представители на едно коалиционно правителство, които не може да се понасят и се вижда, че такъв кабинет е невъзможен. Всички те са един срещу друг. Как след седмица ще седнат на масата и ще преговарят?“, попита доц. Пиргова. 

„Правителство едва ли ще има. Вместо да се обсъжда бюджет, закони за него... Нищо подобно. На всичко отгоре дебатът се превърна и в махленска свада. Наблюдавахме това и в „Панорама“ по БНТ. Кандидатите за депутати нямат намерение да се занимават с решение на кризисни въпроси“, коментира тя. 

„На дебата се видя, че ИТН е в опозиция срещу доскорошните си партньори. До такава степен са се компрометирали отношенията им, че не могат да мелят брашно в една мелница повече“, заяви доц. Стойчев.

„Няма как някой, който е дал устна заповед за ареста на някой друг, да очаква, че той ще бъде до него на публични дебати на една ръка разстояние. В политиката има нещо, което може да преобърне цялата кампания, но рискът това да не е плюс, а минус е огромен. Ще видим в неделя какво ще се случи вследствие на това, което стана вчера“, каза пък проф. Росен Стоянов.

"Позицията на БСП за отношенията с Русия е най-експертно подходяща. Мисля, че гражданите ще се притесняват за цените, но виждам, че никой от политиците не иска да поеме отговорност и да каже „кризата ще бъде решена“, въпреки че за разлика от другите държави България няма да бъде толкова засегната", заяви доц. Пиргова. 

„Гражданите са разочаровани от политиците, но търсят изход поединично така, както либерално сме им задали пътя в живота в последните години. Депутатите ще правят същите неща – ще намират собствени фирми. Те са там по икономически, а не по политически причини и ние го виждаме. Няма да се състави правителство, защото в състояние на геостратегическото противопоставяне никой у нас не е готов да бъде лидер“, прогнозира тя. 

Проф. Стойчев пък сравни избирателите с футболна агитка, тъй като според анкетата на бТВ 55,2% от хората отговарят с „Не“ на въпроса дали партията, на която симпатизират, ще направи реални промени в управлението. 




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
22
Коментара по темата
22.
Гражданин
30.09.2022 13:44:28
1
0
С това си поведение Кирчо направи поредната услуга на ГЕРБ. Очакваме БоЕко да се върне на бял кон в неделя.
21.
ХХ
29.09.2022 13:59:07
0
1
Абе вие луди ли сте, български про'с'таци, Не вярвайте на човека по-доло дето пише от мое име. Той мрази Европа, аз я обичам.
20.
Кирчо тъпото
29.09.2022 11:55:12
8
6
Прави каквото му наредят господарите му да прави, иначе ще го накажат
19.
Кьосев
29.09.2022 11:54:45
4
6
В Бургас заради Бачийски хората няма да гласуват за ПП!
18.
Кирил Петков
29.09.2022 11:00:13
3
8
Гайс, аз като един лидер ще лидерствам българския народ и го адресираме да ме он-бордне за да го лидираме. Не се фрустрирайте, аз съм лидер и сме най-подготвен да лидирам защото съм лидер, гайс.
17.
Въпрос
29.09.2022 10:43:16
3
13
Тези защо ги канят по телевизиите да коментират?Кой и защо им плаща на тия при положение,че е видно,че нищо не става от тях.Че и доценти били.В България куцо и сакато препише от два три чужди научни труда и се закичва с титлата доцент или професор при положение,че нивото, знанията и уменията са под нивото на асистент.
16.
Понякога чета коментарите!
29.09.2022 10:42:34
6
16
Те са еманация на възвишения РАБОТНИЧЕСКО СЕЛЯНДУРСКИ ПОДХОД КЪМ ВСЯКА СИТУАЦИЯ, КОЯТО Е НАД НИВОТО НА РАЗБИРАНЕ И АНАЛИЗ: ХУБАВА БЪЛГАРСКА РУГАТНЯ, МИЛИ ДУМИ КЪМ МАЙКИТЕ, А ЗА ГАРНИТУРА: ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ КЪМ ПОТАЙНИ МЕСТА НА АНАТОМИЯТА! За съжаление, това освен че вече е нещо нормално, то е водещо в разговорите и действията на претендентите за политици! Лъжи за гражданство и нарушаване на конституцията съзнателно, опити за възстановяване на една източна диктатура, непрофесионално решаване на проблеми във всички селтори- важно е да се раздават пари просто така, да имаме някой глас после! Уважаеми малчугани, с жълто в гащетата! Задавали ли сте си въпроса защо ги харесвате тези двамата тарикати Киро и кокорчо? Да ви помогна! Ами защото са като вас! Арогантни, безпардонни, без конкретни знания в дадена област свързана с логика, но пък с много амбиция да прецакват, да имат големи доходи и да не работят нещо което добавя реална добавена стойност! Вижте темата на дипломната работа на Киро в Харвард, където е учил магистратура, но бакалавъра е от друг университет! Защо тези двамата, след като са толкова успешни, знаещи, можещи, се натискат за някакви 10000 заплата в държавния сектор, а не се продадат изгодно в частния сектор???? Този път няма да ви помогна с отговора!
15.
XX
29.09.2022 10:39:24
2
5
ДО 3

"Едни мисловни политически джуджета са на път да изпортят за четвърти път държавата." - ВИЕ си ги избирате.
14.
Отново
29.09.2022 10:39:19
9
18
Кирчо направи "тюрлюгювеч" от понятията .
Трябвало той като лидер да се яви и да каже какви политики ще води партията му след изборите ??!
Е, да , ама този дебат е бил замислен да дебатират хора от по-ниските нива , може би за да може зрителите да се ориентират доколко последователите на лидерите са наясно с политиките на собствената им партия !?
Затова другите не бяха представени от лидерите си!
Определено е било нивото, така да се каже !
И изведнъж Кирчо обръща всичко с главата надолу !
Няма лошо да си новатор, но на Кирчо действията в повечето случаи доведоха до по-лошо, а не до по-добро!
Лошото е, че той изобщо не го съзнава ...
И повтаря като курдисан, как 12 години пенсиите били 300 лв, а те ги направили 367 за една година ..! Така , ама то и хляба 12 години беше 90 ст, а сега за една година стана 1,60 лв.И тока, и горивата ...
Така че увеличението на пенсиите е било необходимост и закономерност, а не особена заслуга !
13.
XX
29.09.2022 10:37:17
12
8
Че това са си типичните атлантически ценности, които вече взеха връх и в Европата. 95% гласувахте преди няма и година за тях. Какво се възмущавате? Свиквайте!
12.
Ду...чи
29.09.2022 10:23:21
15
17
Лайноядииии, ще се задавите в собствената си помия и медии и всякаква сган. Смело напред през кочината, Кириле.
11.
Доцента Стойчев
29.09.2022 10:21:42
9
15
спокойно може да си изяде дипломата на юфка !
Русия определяла със сила , кой какво трябвало да каже и какво да направи ?!
А НАТО и САЩ какво правят , танковете, самолетите и ракетите не са ли "определяща сила" ?
10.
А тези
29.09.2022 10:18:54
9
24
боядисани политолози защо не казаха и една дума за нахлуването на Томито Дончев на този дебат, та да станат двама от една партия ?!
Ааааа,вярно, той само минавал оттам наблизо и едно птиче му казало , че има такъв дебат ?!
Че Кирето е арогантен, това го знаем, но защо крием другите колко са нахални и арогантни?
9.
от завода
29.09.2022 10:13:49
17
23
Много се кефите на КирчУ . Отражение на действителноста в страната. Еманация на чалга културата и безскрупулноста в отношенията. Ако си го изберете пак - хак да ви е! До сливиците! Умници.
8.
Ха
29.09.2022 10:13:12
4
4
Затова няма да се коалират, а ще изберат "експертно правителство" и ще се скрият зад него.
7.
Аз
29.09.2022 10:09:47
22
26
А по добре ли е Кирил Петков да е като мишките Слави и Бойко, дълбоко скрити някъде? Никога повече крадците от ГРОБ, ДПС и ИТН
6.
до 5
29.09.2022 10:00:23
16
15
Опорка, заминавай
5.
до 4
29.09.2022 09:55:23
22
35
нещо се бъркаш... такива своеволия минават в телевизията на Прокопиев и случаят от вчера го доказа. Вместо да отстранят Кирето, те го допуснаха.... И по-добре! Така хората отново си припомниха какви нагли и арогантни лица ни управляваха.
Киро излъга за гражданството.
Киро не върна заплатите, които неправомерно е получавал в качеството си на нелигитимен министър.
Киро лъже под път и над път за всичко, което му дойде в празната глава.
Киро има наглостта да иска отново да управлява - да, ама не!
Киро ще бъде запомнем като един политически клоун!
4.
мислещ
29.09.2022 09:48:01
15
21
Какво значение има кой ще е представителя на дадена партия, или сценария е подготвен предварително и такива "своеволия" не минават в телевизията на Бойко Методиев Борисов ??
3.
Обективно казано
29.09.2022 09:47:30
1
20
„Днес всички политически лидери продължават да са в окопна война. Никой с никого не иска да се коалира, всеки сочи противници. Никой не си е взел поука от трите последни провалени парламента. Същите политици, същото мислене, същата агресия, същият блокаж на държавата. Едни мисловни политически джуджета са на път да изпортят за четвърти път държавата.“
2.
Това е мнение на
29.09.2022 09:40:02
9
27
Платена марионетка на Мафията в България.
1.
*********
29.09.2022 09:39:12
16
25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори