×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пламен Делев – бургазлията, изправил се очи в очи с глада на улицата и станал ангел за нуждаещите се


Пламен Делев – бургазлията, изправил се очи в очи с глада на улицата и станал ангел за нуждаещите се
Пламен е помагал на много хора и в момента полага грижи за чичо Митко (вдясно) – той е с два инсулта и всеки ден стоeше на бул. „Алеко Богориди“ точно пред предизборните шатри
28 Септември 2022, Сряда, 12:01 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

На последните няколко вота той е кандидат за народен представител от гражданската квота в листата на „Изправи се, България“ за Бургас, тъй като подкрепя социалните идеи на партията на Мая Манолова

Представяме ви Пламен Делев, който е добре познат сред бургазлии с голямото си сърце, благодарение на което неведнъж е протягал ръка на човек в нужда. Младият мъж има сериозни офталмологични проблеми и въпреки това проявява милост към хора, изпаднали в беда. Именно заради проявената от него подкрепа към хора в неравностойно социално положение Пламен Делев бе номиниран в престижната класация на Флагман.бг за "Личност на годината 2016“.

На последните няколко вота той е кандидат за народен представител от гражданската квота в листата на „Изправи се, България“ за Бургас, тъй като подкрепя социалните идеи на партията на Мая Манолова.

Пламен е на 36 години, родом е от сунгурларското село Прилеп. Завършил е Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ във Велинград в специалност „Техник-лесовъд“, а висшето си образование получава в УНСС – магистър в специалността „Стопанско управление“. В момента той е записал „Право“ във Великотърновския университет. Работил е в сферата на туризма като член на Борда на директорите на „Дюни“ АД. Към днешна дата се занимава с недвижими имоти и е управител на заведение в Бургас.

Бедстващата Станка се нуждае от лечение, диабетът не позволява на раните й да зараснат

Благодетелят Пламен Делев протегна ръка на изоставената от синовете си Димка

Пламен от години живее в Бургас и със сигурност е добре познат за повечето хора тук, тъй като е бил двигател на много каузи в подкрепа на хора в неравностойно положение или изпаднали в крайна нужда. Семеен е, има дете на 15 години. Той е член на Обществения съвет на ОУ „Антон Страшимиров“ от три години, както и координатор на дейността на Дружеството на инвалидите в Бургас.

През 2014 г. Пламен Делев преживява един от най-жестоките удари в живота си – получава тежък офталмологичен проблем, който го оставя без работа и буквално го праща на улицата, където пряко се сблъсква с грозното лице на мизерията и нищетата. Но Пламен успява да се изправи, благодарение на протегнатата ръка на много добри хора, след което голямото му сърце никога не подминава с безразличие човек в нужда. Пламен става като брат и закрилник за бездомните, за онеправданите, за болните и самотните възрастни хора, отхвърлени от семействата и близките си.

Дружеството на инвалидите в Бургас отбеляза празника на хората с увреждания

„След като се разболях, станах нетрудоспособен и се стигна дотам, че останах без средства и на улицата. Това е един от най-тежките и отрезвителни моменти в живота ми. Няколко месеца живях на улицата и преживях огромен катаклизъм. Там видях нещата с истинските им имена, истинското лице на мизерията. След като се появих в медии като Флагман.бг, много хора ми помогнаха, успях да си подредя живота, да си оправя ТЕЛК-а. Много хора ми помогнаха – с работа и чисто в битов план с имот под наем. Тези хора до ден-днешен са ми приятели. След това събрах сили и започнах да връщам доброто, което дойде при мен“, споделя Пламен Делев.

Помогнете! Калинка се нуждае спешно от три банки кръв

Животът на Иван е спасен! Вълна от съпричастност след публикацията на Флагман.бг

Пламен Делев е категоричен, че в предизборната програма на „Изправи се, България“ са залегнали добри идеи и решения за много от проблемите на хората с увреждания и здравословни проблеми, пенсионерите и хората от малките населени места

Той приема да влезе като гражданска квота в листата на „Изправи се, България“ по ред причини. „Реших, че до момента съм помагал на единични хора по конкретни казуси, но от парламента ще мога да бъда глобално полезен. Знам какви са проблемите на хората с увреждания, както и на маргинализираните групи в нашето общество“, казва кандидатът.

Пламен Делев е категоричен, че в предизборната програма на „Изправи се, България“ са залегнали добри идеи и решения за много от проблемите на хората с увреждания и здравословни проблеми, пенсионерите и хората от малките населени места. Освен това щом аз от улицата съм успял да си подредя живота – да имам съпруга, дете, да имам професия и отделно да отделям време и енергия за благотворителни изяви, това трябва да е пример и стимул за всеки като мен, казва Пламен Делев.

Той е категоричен, че в законодателно отношение – трябва да се смени цялата методология, по която се определят групите за инвалидност. „Станах свидетел на фрапиращи неща. Аз например бях с дегенеративно заболяване, което е нелечимо. Може да се подобри с трансплантация, но е доживот. При мен в рамките на 9 месеца между два ТЕЛК-а ми намалиха с 20% групата инвалидност. Бих подкрепил специалистите с поглед върху тези проблеми да изработят методологията за определяне на ТЕЛК-овете наново. Трябва самите пенсии да се повишат, независимо дали това ще се обвърже с минималния гарантиран доход, или с инфлацията. В момента се получава така, че има хора с увреждания, които вземат 345 лв. социална пенсия с инвалидност, ако не им достига необходимият стаж. С тези средства те трябва да оцеляват“, казва с мъка Пламен Делев.

И добавя, че по време на предизборните срещи хората споделят проблемите си с него. „Аз ходя в малките населени места в моята община, в Сунгурларско, както и в Малкотърновско. Възрастните хора споделят с нас проблемите си като малките пенсии, младите страдат от липсата на работа и бягат от селата“, казва Делев.  

С лидера Мая Манолова, водача на листата адв. Добромира Полименова и чичо Митко

Пламен Делев е помагал на много хора и в момента дори полага грижи за чичо Митко – той е с два инсулта и всеки ден стоeше на бул. „Алеко Богориди“ точно пред предизборните шатри на политическите формации. Пламен е завел чичо Митко на лекар, диагностициран е и са му изписани лекарства.

Пламен е бил бялата лястовица за Иван Цекулов – бездомник, който спеше пред Община Бургас, на когото бе направена операция на херния, на Димитър Янев и Ани от приюта, на които отнеха детето – кметът Димитър Николов им даде жилище, а Пламен Делев им намери работа и съдейства с юридически съвети от страна на адвокат, за да им върнат детето и да го интегрират в семейството, баба Станка, която беше с диабет и Пламен я намерил една вечер, акциите за дарения на хранителни продукти, инициатива за дома в село Бата чрез продажба на мартеници… и още десетки подобни случаи, в които Пламен Делев е бил основният двигател за подкрепата на нуждаещи се хора.

И може би заради всичко това, което описахме по-горе, Пламен споделя, че няма никакво време за себе си, затова няма и хоби.

За да подкрепите Пламен Делев в листата на „Изправи се, България, гласувайте с преференция 6 в бюлетина номер 17 на 2 октомври.

 




България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори