×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стотици на крака пред ДПС в Айтос! Лидерът Мустафа Карадайъ: Победата на 2 октомври ще дойде с номер 1


Стотици на крака пред ДПС в Айтос! Лидерът Мустафа Карадайъ: Победата на 2 октомври ще дойде с номер 1
С тази силна подкрепа ще изпратим минимум трима народни представители от Бургас, категоричен бе председателят на Движението
16 Септември 2022, Петък, 15:01 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

България е изправена пред каскада от кризи, а ключът към решаването им е в ДПС, заяви председателят на партията

Стотици симпатизанти на Движението за права и свободи посрещнаха на крака лидера на партията Мустафа Карадайъ в Айтос. Той е на предизборна обиколка в Бургаска област, където партията на последните избори през ноември 2021 г. направи исторически резултат и изпрати трима народни представители в 47-ия парламент. 

Снощи Карадайъ, придружаван от водача Севим Али и всички кандидати в листата, проведоха среща с избиратели, а по-късно вечерта на концерт-митинг представиха екипа и приоритетите на партията. Появата на политиците в залата на читалището буквално предизвика фурор. Присъстващите показаха мощна подкрепа и заявиха, че на 2-ри октомври победата ще дойде с номер 1. 

Събитието започна с изпълнения на звездата Орхан Мурад. А по-късно на сцената излезе областният лидер Ахмед Сюлейман, за да покани всеки един от кандидатите за депутат от 2-и МИР-Бургас. Официални гости на събитието, освен лидера, бяха евродепутатът Атидже Вели, Хасан Адемов – бивш министър на труда и социалната политика и водач на 25-и МИР-София. Сред присъстващите бяха още бившият депутат Дурхан Мустафа, кметът на община Руен Исмаил Осман, младежкият лидер на ДПС във Варна Хълми Белев, общински съветници от партията, членове и симпатизанти. 

При представянето на бургаската листа лидерът Карадайъ отбеляза, че всеки един от кандидатите е номер 1 – млади и опитни експерти в своята област. С тази силна листа ще изпратим минимум трима народни представители от Бургас, за да станем 48 от ДПС в 48-ото Народно събрание, заяви Карадайъ.

Мустафа Карадайъ (вляво) пристигна с водача Севим Али (по средата) и областния лидер на партията Ахмед Сюлейман (вдясно на преден план)

Той направи и кратък анализ на политическата обстановка в страната. 

„Позволихме си като общество 12 години да гледаме как се рушат държава, държавност и демокрация. Решихме, че демокрацията е даденост и няма нужда да се отстоява. Но след 2009 г. се оказа, че не е така. В основата на демокрацията стоят правата и свободите от една страна и правилата и законността от друга. Но за последните 12 години с омраза и реваншизъм се създаде средата да дойдат отнякъде едни случайни минувачи, хитреци, които с нарушение на Конституцията и законите се намърдаха във властта, припомни Карадайъ. Резултатът днес какъв е? 12 години политическа криза“, заяви председателят на ДПС.

Той отбеляза, че България е изправена пред каскада от кризи. А за преодоляването им е необходима политиката на заедността.

 

Като рок звезда бе посрещнат Мустафа Карадайъ

„С разделение, с омраза, с противопоставяне - не, няма да стане по този начин. С нарушаване на правилата, с нарушаване на законите - не. С потъпкването на правата и свободите - не. Ще стане по друг начин. Ще стане с ДПС. Ще стане с политиката на заедността, която е в основата на правенето на политика от Движението за права и свободи. За да преодолеем кризите, първо трябва да решим проблема с политическата. Затова казвам, че ключът е в ДПС. Само ДПС може да създаде онова поле на съгласие, което е необходимо, за да има диалог“, обобщи Карадайъ.

Изборите приключват и в основата на съгласието ще бъде Движението за права и свободи, защото мощно ще гласуваме с номер 1, отбеляза още лидерът на ДПС.
Високият гост на събитието – евродепутатът  Атидже Вели изтъкна от своя страна, че ДПС трябва да е във властта, за да подготви оперативните програми, за да приложи мерки за излизане от кризата. Тя отбеляза, че от 2020 до 2027 година България трябва да получи 60 милиарда лева по различни европейски програми. Досегашните управляващи обаче нямали коммпетенцията да ги напишат, в резултат на което вече две години страната ни няма еврофинансиране. 

Севим Али е силното оръжие на ДПС в Бургаска област

Силното оръжие на ДПС в Бургаска област Севим Али, който повежда листата на партията в Бургаска област за четвърти път, заяви пред препълнената зала, че осъзнава високата отговорност, пред която той и колегите му са изправени. Водачът обаче подчерта, че ДПС разполага с експерти и специалисти, които да изведат България от кризите. 

„Имах честта да работя в една комисия с г-н Адемов, министърът на труда и социалната политика винаги очакваше с поглед неговото одобрение. Ето с такива експерти се явява ДПС пред нашия електорат.  Осъзнаваме, че много въпроси и проблеми чакат своет9о решение. Но тези хора зад мен са най-добрите представители на нашето общество. Те могат да работят със сърце и с ум. А когато ДПС има власт, помага на всички български граждани, без да ги дели на етност или религия. Ние ви уверяваме, че ще работим неуморно, за да могат малките населени места да се възползват от оперативните програми. За нормални доходи, които да задържат младите тук, идните поколения да останат в България, да се образоват и развиват тук. Нашите майки и бащи да имат достойни старини. България има нужда от ДПС, от силно единно и сплотено ДПС, което да изведе България от всички кризи“, отбеляза Севим Али.

 

Той посочи още, че създателят на партията – Ахмед Доган, е Ататюрк на Балканите. „Този човек създаде ДПС и показа пътя за развитие на България през НАТО и ЕС. Сега е време отново да вкараме нашата страна в правилния път. А това може да стане само с мощна парламентарна група“, каза още водачът. Именно Севим Али успя да обедини отново ДПС в Бургаска област и да върне доверието на избирателите към партията след разцеплението през 2017 г.

Вечерта приключи с песен, посветена на ДПС. Всички присъстващи я изпълниха заедно, за да покажат, че партията е единна и сплотена. 

Срещите на Мустафа Карадайъ в област Бургас продължават. Той ще се срещне с избиратели днес в Руен.

Официален гост на събитието бе евродепутатът Атидже Вели
Бивпият социален министър Хасан Адемов

 

Областното ръководство на ДПС подари на лидера си картина на яз. Камчия

 






Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори