Рецепта за тиквички с ориз и булгур
Дори и феновете на месото не могат да са равнодушни пред тази комбинация от тиквички, булгур и ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук - 1 глава
олио - 6 с.л.
тиквички - 1 бр.
ориз - 1 ч.ч.
булгур - 1 к.ч.
домати - 1 бр.
сол
черен пипер - 1/2 к.л.
магданоз
копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Главата лук се нарязва на дребно и задушава в малко мазнина. Към тях се прибавят измитите ориз и булгур. Налива се чаша вода и се разбърква. След като се усвои водата от ориза и булгура, се прибавя настърганият домат. Ястието се овкусява със сол, черен пипер и нарязани на ситно пресен магданоз и копър. Тиквичките с ориз се прехвърлят в тава, налива се още една чаша вода и се поставя във фурната. Тиквичките с ориз и булгур се пекат на 200 °C за около 45 минути.
Още един моторист загина - Петър загуби битката за живот
Ужасяваща катастрофа край ГКПП Лесово, има жертви
Вече не е нито кифла, нито еротичен модел, а уважаван психолог
Знаете ли, че родителите на Фики и Емрах са братовчеди
Светлана не си губи времето, хвана се с нов богаташ
Това момче се превърна в сензация и днес цяла България говори за него
Серия от палежи на автомобили изправиха на крак цял квартал в София
Двама задържани с метамфетамин при акции в Бургас и Карнобат
