Рецепта за тиквички с ориз и булгур
Дори и феновете на месото не могат да са равнодушни пред тази комбинация от тиквички, булгур и ориз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук - 1 глава
олио - 6 с.л.
тиквички - 1 бр.
ориз - 1 ч.ч.
булгур - 1 к.ч.
домати - 1 бр.
сол
черен пипер - 1/2 к.л.
магданоз
копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Главата лук се нарязва на дребно и задушава в малко мазнина. Към тях се прибавят измитите ориз и булгур. Налива се чаша вода и се разбърква. След като се усвои водата от ориза и булгура, се прибавя настърганият домат. Ястието се овкусява със сол, черен пипер и нарязани на ситно пресен магданоз и копър. Тиквичките с ориз се прехвърлят в тава, налива се още една чаша вода и се поставя във фурната. Тиквичките с ориз и булгур се пекат на 200 °C за около 45 минути.
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
Как се съставят годишни финансови отчети за 2025 г. следното въвеждане на еврото от 1 януари 2026 г.
Кореспондентът на „Таймс” на Балканите който се пренесе за постоянно в София - Джеймс Баучер
НС реши: Родителите на деца до 12 години - на гъвкаво работно време целогодишно
