×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кремъл: Без "Северен поток", докато има санкции срещу Русия


05 Септември 2022, Понеделник, 15:41 ч.
Автор: Флагман

Песков продължава да твърди, че "Газпром" има вече само една турбина, "която се чупи и това спира газоподаването"

Възобновяването на работата на "Северен поток" е свързано с антируските санкции. Те са виновни Русия да не може да обслужва газовите турбини, заяви Дмитрий Песков, прессекретар на Кремъл, цитиран от Интерфакс.

Песков продължава да твърди, че "Газпром" има вече само една турбина, "която се чупи и това спира газоподаването". За това той обвини западните санкции, които пречат на работата на "Северен поток", но все пак изрази надежда, че въпросната турбина може и да заработи. 

От своя страна Европа е убедена, че "Газпром" и руските власти ще използват измислени причини за технически проблеми на газопровода, за да не доставят газ и да използват експорта на газ като натиск над ЕС заради подкрепата му за Украйна. Освен това Siemens, чиято собственост е турбината, неведнъж каза, че Русия си измисля какви ли не юридически пречки, за да не приеме турбината. 

"Газпром" спря "Северен поток" на 31 август и отказа да го пусне на 3 септември, както беше заявил. 

Фючърсите на европейския природен газ скочиха при отварянето на търговията в понеделник, след като  „Газпром“ спря изцяло  „Северен поток“. Тръбата беше основният източник на суровина до Германия, което поражда опасения за пълно спиране на руските доставки през зимата, съобщи економик.бг

Холандският TTF договор за предния месец, който служи като еталон за Северозападна Европа, скочи с 31%, преди да се върне малко до 263 евро за мегаватчас към 10.00 ч. българско време. Това е печалба от 22,5% спрямо затварянето в петък.


В категории: Животът


15
Коментара по темата
15.
Наско Ментата
05.09.2022 22:58:19
3
7
Че може-може,ма пустите китайци след “прекъсване за реклама” и разговор с Байдън отказват да купуват ,тва е вече стар факт. Стар като оня виц за чалгара,дето го питали продава ли се музикалното му творчество
Рекъл : Абе то се продава,ма не се купува !
Ма не е проблем да изказвате мнения. Все министър по темата е назначен малоумен лодкар / преди час се изцепи че Булгаргаз преговаряли за спрелия за целия EU газ / ,разбиращ от енергетика колкото овчар от ядрена физика. От тук нататък не виждам проблем всеки да дава мнение.
14.
Станой
05.09.2022 22:16:22
3
9
Русия може и да изнася и в Азия в много по-големи количества газ и да захранва Китай, Индия и американския бизнес. А тия като ЕС, Лиз Тръс Мръс могат да си налагат санкции на воля.
13.
Га га га га
05.09.2022 19:42:00
5
3
Песков да вади калкулатора и да смята: 40% от енергийните ресурси, които досега внасяше Европа, са от Русия.
А европейският дял от руския износ е 80%.
Кремълският бюджет зависи само и единствено от износ на ресурси, от нищо друго.
12.
Дядо Вангелис до 9
05.09.2022 17:00:13
22
17
Какво лицемери ве, льoxман? Всичко това е в отговор на нападението на Русия над Украйна. Ти какво искаш, никой нищо да не направи? След 2014 в Крим си замълчаха и джуждака се помисли за суперсила и нападна Украйна. След това кой ще е наред? Лицемера си ти, мaмитo ти мaнгaлcко!
11.
:D
05.09.2022 16:56:20
5
17
Щом нас ни накараха да се откажем от Руският газ значи че и ЕС може а и трябва да го направи. Защото иначе е , как да се изразя по цензурно: набутай другарчето. Тока ни стана скъп защото ни принудиха да преминем към общият европейски пазар. До тук добре да речем че като членове на ЕС трябва да сме солидарни но щом ние сме защо те не са ?И защо продължават да ползват Руски газ ? Както вече казах ние сме на европейският пазар и нашето производство колкото и малко да е то се конкурира с това на другите членки от ЕС. Е някой да ми обясни сега как ние да сме конкурентно способни като плащаме в пъти по-скъп газ. Или всеки се спасява по единично и съдбата на давещият се е в ръцете на самия давещ. А ако всеки трябва да се спасява по единично за какъв дявол ни е този ЕС. Мисля че все повече хора си задават този въпрос.
10.
до 6
05.09.2022 16:41:39
21
13
Това личната врачка на Путлерчо ли ти го прошепна на ушенце !? А Европа не я мисли, едва ли другаде освен в болния мозък на джуджето, ще има умиращи от студ немски и английски пенсионери !
9.
1962
05.09.2022 16:41:14
19
29
Е това се казва лицемерие. Обявил си Русия за враг, засипал си я със санкции, целият германски бизнес се е изнесъл от страната, доставяш оръжия на Украйна с които да загиват руснаци, не спираш с антируската риторика и когсто и ответната страна направи нещо в отговор крещиш до небесата, че Русия не си изпълнявала договора. Наистина трябва да са малоумни тези господа.
8.
До 6
05.09.2022 16:39:37
6
6
Е как какво бе.....езика ти!
7.
До номер 4
05.09.2022 16:38:58
8
12
Казвам че съществува “принцип на равнопоставеност” - като си превел кеша-търсиш си стоката. И като ти правят азиатски номера- напомняш че тука в Европа правилата се спазват,и не очакваш разбиране. То,разбирането,емпатията е за други нации.
6.
До 5
05.09.2022 16:28:49
14
25
Интересно е, Европа какво ще си навре отзад за да се топли зимата ?!
Или си мислиш, че и при нас ще има достатъчно ток ?
Няма да има , дружески ще бъдем "посъветвани "да го изнасяме всичкия за братските европейски държави!
5.
гражданин
05.09.2022 16:21:17
18
14
Еми значи, Путлер да си я навре отзад газта ....докато му изскочат малките, зли очички :)
4.
До3
05.09.2022 16:14:11
12
13
Казваш , не е важно дали на мен ще ми е добре, важното е на Вуте да му е зле ...!
3.
Наско Ментата
05.09.2022 16:10:34
11
24
Не Европата,братле,време е да спрем за ремонт личната тръба за газ на Сърбия и Унгария. И като питат =Що ?! Да им кажем че щото сме я платили цялата и щото минава през България,и ше си я ремонтираме както и когато решим,или поне докато за нас,и само за нас има блятка газ на прференциални цени.
2.
Беше ясно
05.09.2022 16:06:26
16
22
че покрай цялото войнстващо скимтене на Урсулка фон дер Лайнена, как Европата ще се справи и без руския газ, руснаците накрая ще им писне и ще го спрат напълно.
И ще си го продават на китайците и индийците!
Така, ама дори и председателя на Европейския съвет се озъби на Урсулка и й каза, да си гледа своята работа и да не се бърка там , където не й е работа...
1.
anonymous
05.09.2022 15:52:34
30
21
време е европата да се осъзнае и да спре да чака газ от тия терористи.
нови газопроводи от други доставчици. колкото по-скоро, толкова по-добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори