×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майката на изоставената в Айтос Антония май е селскостопански работник, богаташи искат бебето


Майката на изоставената в Айтос Антония май е селскостопански работник, богаташи искат бебето
Антония Намерена Неизвестна е можело да се казва Спасена, ако шефът на родилното отделение на бургаската болница д-р Антонио Душепеев не се бе възпротивил
30 Август 2022, Вторник, 09:20 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Заможни хора от Велико Търново ми се обаждат, за да им съдействат да я осиновят, каза Дамян Тодоров

Продължават опитите на полицаите от Айтос да намерят майката на новородената Антония, която е настанена в бургаската болница, след като бе намерена гола на улицата. След разпити в общинския център и близките села, униформените изключват версията новороденото да е дете на някой от постоянно живеещите в региона, разкри репортерът на Нова телевизия Елена Танева. 

„Твърде е възможно майката да е някоя от преминаващите селскостопански работници, които до този момент са били ангажирани с прибирането на арпаджик от полето, както и на сини сливи в Община Айтос“, коментира говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева.

„Може би е използвала превоза, който е имала заедно с други хора от малцинствените групи и които са се оттеглили във вътрешността на България, където започва сезона по прибиране на гроздето“, добавя тя. 

Айтозлията Дамян Тодоров е открил изоставената Антония Намерена Неизвестна

41-годишният Дамян Тодоров, който намери на улицата пред дома си малката Антония, сподели, че заможни хора му се обаждат и настояват да им съдейства, за да я осиновят. 

„Някои коментират, че бебето е мое. Не е. Бих се радвал, ако беше“, добавя той.

Тъжната съдба на Антония Намерена Неизвестна от Айтос – преди да я изоставят на улицата, поне я нахранили

„Много хора ми звъняха. От Велико Търново чак ми се обаждат“, разказва младият мъж. 

Д-р Антонио Душепеев, на чието име е кръстено новороденото момиче, сподели, че продължават да го молят по телефона да им съдейства за осиновяването й

Завеждащият на родилно отделение към УМБАЛ-Бургас д-р Антонио Душепеев също продължава да получава СМС-и от хора, желаещи да станат приемни родители на момичето, кръстено на него. 

Изоставиха новородено бебе на улицата в Айтос

„Когато доведоха детето, акушерките му бяха избрали името Спасена. Възпротивих се. Заявих „ще се казва, както кажете, но не и Спасена“ и като се върнах след 10 минути, се оказа, че са го кръстили на мен“, разказва той.

Момиченцето е здраво и с добри показатели. 

Шефката на „Закрила на детето“ в Айтос Диана Врабчева попари мераците на кандидатите за осиновяване

Началникът на отдел „Закрила на детето“ в Айтос Диана Врабчева пък помоли желаещите да осиновят бебето, да спрат да й звънят. 

„Няма как толкова бързо да бъде дадено детето на приемни родители. Има законови разпоредби, които трябва да се спазят. В конкретният случай въобще не говорим за осиновяване. Затова моля гражданите въобще да не звънят по телефона, да ни изпращат писма. Предприети са всички необходими действия и дай Боже да се случи най-доброто за детето“, каза още тя. 


В категории: Айтос


17
Коментара по темата
17.
Векар
30.08.2022 19:39:55
0
5
Спасена е хубаво и силно българско име,и Антония не е лошо ,за разлика от ...намерена...неизвестна...
16.
Анонимен
30.08.2022 18:47:02
1
3
Спасена да и напомня цял живот че е спасена от улицата ли!? колко малоумен трябва да си че да избереш това име?
15.
Мери
30.08.2022 14:36:10
0
7
Улицата е пресечка на шосето Бургас - София. На около 200 метра е бензиностанцията. Няма как да няма камери, с които да установят преминаващ автобус с работещи хора. А и следови кучета има, по дирята може да стигнат до някъде. Ако им се занимава.
14.
Владо
30.08.2022 13:31:02
1
5
Аз пък защо си мисля че детето е кръстено на една от соц, работници която мисля се е отзовала на сигнала за детето
13.
косерче
30.08.2022 13:07:03
0
17
Колко хора си мечтаят за деца, а тази майка го изхвърлила на улицата!
12.
Осиновител
30.08.2022 13:01:44
2
12
И как точно се набавят "на хартия" тези три отказа? Знаете ли, че се чака с години преди въобще да ти предложат дете! Чакаш и се надяваш и през ум не ти минава да се откажеш! Системата им е тромава и социалните не берат грижа за нищо! А това дете като искат "стотици българи" да го осиновяват, нека да се поинтересуват каква и процедурата, какво е нужно, нека да се впишат в регистъра и да чакат като всички останали!
11.
До 9
30.08.2022 12:44:15
2
6
Три отказа, които на хартия много лесно набавят..!!! Обществена тайна е!
Да се следи развитието със случая! При положение, че толкова много българи са пожелали да осиновява това дете, няма как да покрият и го прочутата навън, освен ако изчакат да итихне и никой повече да не пита за детенцето!
10.
ахехехехе
30.08.2022 12:43:37
5
2
Тая ше е била някоя доста глупава циганка, като не го е искала да го дава в Гърция за 5000 евро. Хем тя ше прибере някой лев, хем малкото цигане ше има дом
9.
За да има
30.08.2022 12:31:32
2
10
Осиновяване от чужденци, се искат три отказа на български семейства. Такъв е законът, прочетете го, преди да пишете. И при чужденците отиват най-вече циганчета и много болни деца, които милозливите български семейства не ги искат. Те искат русо бебе със сини очи и да прилича на бащата, че иначе какво ще кажат хората.
8.
...
30.08.2022 11:40:44
0
1
Да не проверите някоя назначена по договор по ЗДСл "дропла", че не е възможно да изтърси и изостави бебе, понеже основно търсят доходите и имуществата на хората да не са повече от тяхните.
7.
Дано
30.08.2022 10:57:12
2
18
Дано да има късмет в живота детето на принципа на "Роди ме с късмет, пък ме хвърли на смет" И все пак Жечо Станков не е ли спомогнал и той с нещо? Нищо не пишете в тази статия за него!
6.
Зингрифт
30.08.2022 10:48:57
17
5
когато богаташи осиновят детенце понеже не е тяхно го малтретират сексуално ... тва е както богата дама с малко кученце- мажат си нещата с мед и карат кученцето да я лиже... горкото животинче езичето му се възпалява от папиломите на разпоретината
5.
don Huan
30.08.2022 10:45:15
13
9
Spasena e mnogo po dobro ime
4.
Кую
30.08.2022 10:39:02
3
15
Както писах: тези със законовите норми ще изтъргуват бебчето.
3.
...
30.08.2022 10:37:50
2
7
Само полицаи и само след разпити ще намерят майката на изоставеното бебе. Даже и бащата могат да намерят. Очакваме задължителна анкета Къде и с кого празнувахте Коледните и Новогодишните празници през 2021г.
Ай после проверки на медицинската документация на всички преминали прегледи в гинекологични кабинети по триместъри на 2022г- тъкмо до месец ще се родят и другите празнични бебета от същите празници и ще светне някоя необвързана с новородено кърмачка.
2.
Ало Вараца?
30.08.2022 10:25:48
2
33
Оправете празнотите и процедурите в законите за да се осиновява адеквтно, лесно и контролирано. Не може да безкрай да се тъпчат домове за сираци, а в същия момент да има бездетни семейства с възможности, които да дават рушвети по 50 000 лева за да вземат детенце.
1.
!!!
30.08.2022 10:24:38
7
35
Разбира се!!! Защо да я дават на българско семейство като могат да я продадат на чужденци! Проверете какви са условия при основаване от чужденци и ще ви станат ясно "законовите разпоредби"!
Флагман, следете развитието с това дете! Намесят ли се чужденци- публикувайте и "тръбете" не допускат да продават децата навън!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори