×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Смелата Снежана, която помогна на момиче, ударено от гръмотевица, спасила и баща си


Смелата Снежана, която помогна на момиче, ударено от гръмотевица, спасила и баща си
Снежана Йорданова сподели, че няма медицинско образование, но е спасила и живота на баща си след инфаркт
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Август 2022, Сряда, 08:26 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Хотелиерката от Приморско разказа как е оказала медицинска помощ на 17-годишната Теодора 

За втори път спасявам човек, сподели пред Нова телевизия хотелиерът Снежана Йорданова от Приморско. 

17-годишната Теодора, на която тя оказа първа медицинска помощ, все още е в отделението по реанимация в УМБАЛ – Бургас.

"Случи ми се инцидент с баща ми, който получи инфаркт. Докарах го в съзнание докато дойде линейката", добавя смелата жена.

Смела жена от Приморско спасила момичето, ударено от гръмотевица от сигурна смърт

„В първият момент видях светкавица, чух гръм и разбрах, че някъде наблизо се разреди тази мълния. Излязох пред входа на хотела и видях млад мъж, който викаше и търсеше помощ. Той беше много стресиран, шокиран и молеше приятелката си да се събуди“, разказва Снежана. 

„Видях до него младо момиче в безпомощно състояние. Мислеше, че е мъртва. Опипах пулса и веднага започнах със сърдечен масаж. Накарах го да ми помага като я обдишва. През това време тя пое въздух и се нормализира дишането й“, добавя тя. 

Ексклузивно за Флагман: Проговори приятелят на удареното от гръм момиче в Приморско

„През цялото време й правехме сърдечен масаж докато дойде линейката от Царево, а тя се забави доста – повече от 20 минути“, уточнява смелата дама.

Двама души са с леки наранявания след гръмотевичната буря. Инцидентът станал около 17 часа във вторник, когато над града премина сериозна буря. Теодора пристигнала с приятели в града и спрели на автогарата. Тя, приятелят ѝ и още един мъж пишели двустранен протокол за лека катастрофа. Мълнията поразила момичето, което се било опряло на дърво на паркинга, но от ударната вълна са пострадали и двамата мъже, като техните травми са по-леки.

Извънредно! Мълния удари 18-годишно момиче на автогарата в Приморско

„Видях, че тялото на момичето все още е топла, имаше някаква сърдечна дейност, но пръстите на ръцете ѝ посиняваха. Вероятно за малко е спряла да диша“, каза Йорданова пък пред бТВ.

Майката на Теодора й се обадила вчера, за да й благодари за бързата реакция.

„Много се надявам моите усилия да са довели до резултат. Най-голямата благодарност за мен ще е момичето да остане живо“, казва жената.

Според експертът по защита срещу мълнии Радослав Калчев в района на автогарата в Приморско, където е станал инцидентът, би трябвало да е имало работеща мълниезащитна система. Ако има, тя или не е сработила, или не е достатъчно добре и правилно изградена, или просто отсъства, коментира той пред Нова телевизия.

Калчев припомни, че по време на гръмотевична буря е противопоказно да стоим под дърво или високи стълбове. По думите му пострадалите е трябвало да влязат вътре в автомобила, защото гумите действат като естествен изолатор за високото напрежение.


В категории: Приморско


14
Коментара по темата
14.
почти
17.08.2022 12:52:50
0
8
Да уточня, правилно е твърдението, че да се стои в колата е безопасно, но обяснението е грешно. Мълнията е минала през стотици метри въздух и една педя гуми не са никаква изолация за нея, но металната конструкция на колата провежда мълнията от тавана през врати и калници в земята. По същия начин е безопасно в самолет.
13.
Габи
17.08.2022 12:38:57
2
2
Защо тази дама мисли, че ако не беше казала това за Възраждане хората щяха да и се възхищават по-малко?Защо трябваше да опорочава доброто си дело.
12.
Габи
17.08.2022 12:38:25
3
4
Защо тази дама мисли, че ако не беше казала това за Възраждане хората щяха да и се възхищават по-малко?Защо трябваше да опорочава доброто си дело.
11.
msp
17.08.2022 12:23:56
1
9
Другия път си намерете истински експерт,не гумите правят колата безопасна срещу мълнии.А металния и корпус,който е фарадеев кафез.
10.
До 8
17.08.2022 12:17:53
8
7
Пишеш така, защото не я гледа по Нова ТВ! Тя самата, ни в клин, ни в ръкав, се похвали, че е председател на П. П. Възраждане - гр. Приморско! Репортерката веднага я прекъсна, но л@йното вече беше излязло от устата на Снежана!
9.
Хм
17.08.2022 12:13:39
11
9
Помогнала си - браво! Спасила си живота на момичето! Защо, по дяволите, трябваше да изтъкваш, че си председател на Възраждане Приморско!?! По какъв начин този факт е свързан със случката? Направо се из@ра на метеното! Опорочи всичко!
8.
Бора
17.08.2022 11:39:07
4
17
Ей хайде стига..... Защо на всякъде търсите политика. Да , Снежана е председател на Възраждане- Приморско. Но..... първо тя е човек , майка и след това всичко останало. Познавам я лично и мога само да се гордея с това. Респект Снежана за самообладанието ти .
7.
Ime
17.08.2022 10:24:15
3
6
Pod darveta ne se stoi ...uchi se v 8 klas Da se oblegnesch na darvo pri locsho vreme ??? Posle koi e vinoven94
6.
Местен
17.08.2022 09:03:00
0
74
Респект за реакцията на жената!Действала е адекватно и последователно ,за разлика от безличната маса ,която би гледала безучастно отстрани.Когато човек си го има заложено да е полезен и помага ,винаги си проличава в такива ситуации!Дано се възстанови момичето ,а Снежа да е жива и здрава!Пък ,че била там от някаква политическа сила или хотелиерка и тн.,това е без никакво значение в случая!
5.
:d,rk
17.08.2022 08:57:10
2
69
Тя и да не беше от Възраждане... пак щеше да помогне,всичко зависи от човека!!
Респект ,малко са хората взимащи правилното решение в критична ситуация!!!
4.
Хмм,
17.08.2022 08:51:42
49
8
отначало помислих, че може да е истински случай... Все пак, малък град, централно място, би трябвало да има свидетели. Но, хотелиер? Политика (Възраждане)? И това почва да намирисва на скалъпена история.
3.
Таня
17.08.2022 08:50:32
5
73
Не политизирайте ситуацията. Това е Снежана, която е добър човек, постъпил правилно в тежка ситуация, а не председателката на Възраждане.
2.
Димитър
17.08.2022 08:47:54
16
45
Да ,това е председателката на Възраждане-Приморско . Уважение за такива смели и достойни българи като нея .
1.
Възрожденец
17.08.2022 08:42:59
32
44
Браво на Снежа - председател на Възраждане - Приморско. Тава са хората от Възраждане.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори