Рецепта за солени бисквити с колбас
Много са вкусни
Продукти:
120 г колбас по избор, ситно нарязан
2 чаши брашно
1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
¼ чаена лъжица сода
1 и ¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица прясна мащерка, нарязана
¼ чаена лъжица червен пипер
6 супени лъжици студено масло на кубчета
85 г сирене грюер, настъргано (или пармезан)
1 и ¼ чаши мътеница
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете хартия за печене в тава. В голяма купа пресейте брашното, содата, бакпулвера, солта, добавете мащерката и пипера. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце размачкайте, докато се получат трохи. Добавете колбаса и настърганото сирене.
Добавете мътеницата. Омесете меко тесто. С помощта на лъжица разпределете едрите бисквити върху хартията в тавата. Печете в загрята фурна за около 25 минути. Оставете да изстинат върху решетка поне 10 минути, преди да сервирате.
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
Директор на училище задържан за скрити камери в ученически тоалетни
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
