×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте церемонията по връчването на статуетката „Флагман” за „Личност на годината 2021” (СНИМКИ/ВИДЕО)


Вижте церемонията по връчването на статуетката „Флагман” за „Личност на годината 2021” (СНИМКИ/ВИДЕО)
Областният управител Стойко Танков връчи приза на победителя
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Юни 2022, Четвъртък, 19:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Галя ПАСКАЛЕВА, видео: Георги РУСЧЕВ

За пръв път всички членове на журито са били единодушни в решението си за титуляра на статуетката "Флагман 2021" Руси Куртлаков, съобщи председателят на изборната комисия Фани Семерджиева

Областният управител Стойко Танков връчи статуетката „Флагман” на победителя в класацията „Личност на годината 2021” инж. Руси Куртлаков. Бизнесменът и меценат, чието име е изписано със златни букви в историята на съвременен Бургас, спечели приза в изключително оспорвана конкуренция с още четирима достойни кандидати с каузи. Тържествената церемония по награждаването се проведе в „Гранд Хотел и СПА Приморец“ в Бургас. /ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ/

Губернаторът на Бургас Стойко Танков тази година бе патрон на събитието. Идеен съосновател на приза и почетен патрон е Вълчо Чолаков – областен управител на Бургас в мандат 2014-2021 г., който прегърна инициативата от самото й начало. Следващият губернатор след Чолаков проф. Мария Нейкова на свой ред доказа, че ще работи за приемственост и прие за своя кауза събитието миналата година, поради което също бе издигната за почетен патрон на наградите „Личност на годината“.

На официалната церемония присъстваха още председателят на РИК-Бургас и председател на Комисията по избор на „Личност на годината 2021“ Фани Семерджиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов и неговите заместници Йорданка Ананиева, инж. Чанка Коралска и Диана Саватева, градоначалниците на Поморие Иван Алексиев, на Карнобат Георги Димитров, на Приморско Димитър Германов, на Камено Жельо Вардунски, на Малко Търново Илиян Янчев, народните представители Златомира Карагеоргиева – Мострова, Димитър Ташев, заместник областният управител Тодор Иванов, ректорът на БСУ проф. Милен Балтов, административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас Георги Чинев, председателят на Районния съд в Бургас Евгени Узунов, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, общински съветници и приятели на Флагман.бг.

Областният управител Стойко Танков връчи статуетката „Флагман” на победителя в класацията „Личност на годината 2021” инж. Руси Куртлаков

Приветствам хората, които сътвориха добро за Бургаска област, каза Стойко Танков и благодари на своите колеги Вълчо Чолаков и проф. Мария Нейкова, които през годините подкрепиха „Личност на годината“ като значимо събитие в нашия регион. Танков поздрави номинираните за това, което са сътворили, за тяхната благотворителност, милосърдие, инициатива и предприемачески дух и за това, че движат към прогрес Бургаска област.

„Знам, че това, което сте правили, не е било за награди, а за Вас това е осъзната необходимост и затова днес е нужно да има такива конкурси, за да може всички ние да Ви кажем едно сърдечно „Благодаря!“ Всеки един от Вас заслужава да бъде „Личност на годината 2021“, каза Стойко Танков.

Това, което съм направил, е най-малкото, дано Господ ми даде време, ще се опитам да направя още добри неща, каза с просълзени от вълнение очи Руси Куртлаков, след което присъстващите го аплодираха бурно.

Името на Руси Куртлаков е изписано със златни букви в историята на съвременен Бургас

Победителят Руси Куртлаков не е само строител на съвременен Бургас и творец на изкуството, но и сред най-щедрите дарители в Бургаска област, подел десетки обществено значими каузи във всички общини в региона. Последният му личен акт на съпричастност към опазването на християнската вяра и традициите, е издигането на 8-метров кръст на ключовия кръстопът в Камено.

Инж. Руси Куртлаков е роден на 18.06.1946 г. в с. Межда, Ямболско. Завършил е Висшия машинно-технически институт във Варна. Трудовият му стаж преминава на площадката на Нефтохимическия завод. Създава и ръководи фирма „Ремонтстрой“, която се занимава със строителни и ремонтни дейности в областта на химическата промишленост. Близо 90% от работата на бургаската фирма е върху площадката на "Лукойл Нефтохим", но във визитката си тя има знакови проекти в цялата страна - от изграждането на нови промишлени инсталации, през производство на технологично оборудване до ремонт, поддръжка и монтаж на машини и съоръжения. Акционер е и в друга голяма бургаска фирма - „Керамика“.

Извън сериозния бизнес, който от години Руси Куртлаков ръководи, неговата голяма любов е изобразителното изкуство. Създател е на Галерия "Бургас, открита през 1998 година, член на Съюза на българските художници и е сред най-изтъкнатите членове на „Дружество на художниците – Бургас“. От 1978 г. участва във всички изложби на Дружеството, а като автор има повече от 10 самостоятелни изложби.

През 2006 година заради мащабната му благотворителна дейност, превърнала го в един от най-ярките последователи на Александър Г.Коджакафалията – Бащата на Бургас, Куртлаков е избран за почетен гражданин на Бургас. Според изследователя-краевед Митко Иванов, неговият принос за добруването на града и региона е съизмерим с този на Коджакафалията.

Конкуренцията за голямата награда на Флагман.бг бе оспорвана, но председателят на Комисията по избор на „Личност на годината“ Фани Семерджиева обяви, че за пръв път всички членове са били единодушни в решението си да подкрепят Руси Куртлаков. Останалите  номинирани, чиито заслуги за развитието и благотворителната дейност в Бургаска област няма как да не бъдат отбелязани, са братята с големи сърца Александър и Радостин Христови, Михаела Бошева и Теодоси Гуджуков. /ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ/

Радостин Христов със своята типична скромност заяви, че номинацията за него и брат му не е оценка за личните им заслуги, а по-скоро за типа хора като тях, които правят всичко възможно българското село да се възроди и да бъде добро място за живеене

Александър и Радостин Христови бяха номинирани заради това, че със собствени сили и средства възраждат своето родно място – карнобатското село Сърнево. Облагородяват изоставения парк, строят беседка, изграждат комуникациите за вода, ток и интернет. Подпомагат църквата, кметството, читалището и пенсионерския клуб, организират и съфинансират ежегодното честване на празника на село Сърнево.

Не знам дали Бог вижда, но ние всички виждаме какво правите, каза кметът на Карнобат Георги Димитров, който връчи плакетите

Плакетите им бяха връчени от кмета на Карнобат Георги Димитров, който изрази своята огромна гордост от това, че наградата за пръв път отива в неговата община. „Два пъти съм по-горд, че връчвам наградата на мой приятел. Твърде скромно бяха обявени, че правят благотворителност само в Сърнево, заповядайте да разкажа какво правят и в Карнобат. Нека Вашият пример не бъде онова скромно нещо, което пазим само за себе си, а бъде последван от много други. Не знам дали Бог вижда, но ние всички виждаме какво правите“, каза Георги Димитров.

Радостин Христов със своята типична скромност заяви, че номинацията за него и брат му не е оценка за личните им заслуги, а по-скоро за типа хора като тях, които правят всичко възможно българското село да се възроди и да бъде добро място за живеене, да бъдат възродени българският бит и култура. Това не може да стане без подкрепата на държавата и на общините, каза Радостин Христов и благодари на кмета на Карнобат, който се грижи селата в общината да бъдат привлекателно място.

Инициатор бях аз, но зад мен стоят стотици. Научена съм, че човек не е важно какво има в джоба, а какво носи в сърцето си. Пожелавам на всеки от вас да съхрани добротата в сърцето си и да я раздава навсякъде. Това е най-ценното качество, каза Михаела Бошева

Михаела Бошева от Бургас по професия е пиар и продуцент на публични събития. Нейната номинация е заради мащабната дарителска кампания, която тя проведе в навечерието на Коледните празници, за да донесе светлина и радост в домовете на самотни и безпомощни стари хора в най-отдалечените странджански села.

Идейният съосновател на приза и почетен патрон Вълчо Чолаков благодари на Михаела Бошева за стореното от нея и за добротата, с която дарява хората

Нейната награда връчи Вълчо Чолаков – идеен съосновател на приза и почетен патрон. „Пожелавам на Флагман.бг да продължат и увеличават традицията, за да могат все повече наши съграждани да знаят какво значи добро. Познавам всеки номиниран и съм общувал с тях и като обикновен човек, възхищавайки се на техните качества, смятам, че в днешно време всяка една автобиография на всеки от нас трябва да започва с думите „аз съм добър човек“, каза Вълчо Чолаков. Той благодари на Михаела Бошева за стореното от нея и за добротата, с която дарява хората, благодари и за примера на всички останали.

Като родител, баща и обикновен гражданин им поднасям своето огромно уважение и респект, каза Вълчо Чолаков.

Михаела Бошева на свой ред добави, че тази награда е за всеки един човек, който се включи в нейната кампания. „Инициатор бях аз, но зад мен стоят стотици. Научена съм, че човек не е важно какво има в джоба, а какво носи в сърцето си. Пожелавам на всеки от вас да съхрани добротата в сърцето си и да я раздава навсякъде. Това е най-ценното качество“, каза Бошева.

Проф. Мария Нейкова благодари на Руси Куртлаков за неговото добротворчество и за това, че откликва на необходимостта на кметовете, за да се реализират техните добри намерения

Проф. Мария Нейкова връчи плакета на Руси Куртлаков и отбеляза, че той е една от емблемите на Бургас и му благодари за неговото добротворчество и за това, че откликва на необходимостта на кметовете, за да се реализират техните добри намерения.

Победителят обяви, че наградата „Личност на годината“ може да бъде притежание на всеки един, който иска да прави добрини и да живее не само за себе си, но и за хората около себе си. Руси Куртлаков поздрави специално Михаела Бошева за това, че е стоплила сърцата на забравените от Бога хора по странджанските села. Уверен съм, че тя ще бъде носител на наградата и в бъдеще, каза победителят.

Наградата на Теодоси Гуджуков връчи кметът на Община Поморие Иван Алексиев, който му благодари, че е отдал 65 години от живота си на Поморие

Теодоси Гуджуков е почетен гражданин на Поморие – отдал почти целия си съзнателен живот за изграждането на съвременния облик на града. Значителен е приносът му за здравеопазването, стопанското и културно развитие на Общината.

Номинацията е за спомоществователството на манастира Св. Георги и превръщането на традиционните Яворови дни в културно събитие от национален мащаб.

Наградата на Гуджуков връчи кметът на Община Поморие Иван Алексиев. „Теодоси Гуджуков в дългогодишния си житейски и трудов път е променил Поморие, но е и радетел за културата и духа на днешно Поморие, но пренесено още от древно Анхиало. Пожелавам да ни давате сили с Вашия пример да продължаваме напред“, каза кметът на Поморие.  

„Моят път вече бележи повече от 65 години трудова дейност и продължавам да работя и строя в този град. Изградил съм 28 сгради, които красят Поморие с високо качество. Благодаря на ръководството на нашия град, че ме номинира за благодетел на годината“, каза и Теодоси Гуджуков.

Областният управител Стойко Танков обявява името на победителя
Идеен съосновател на приза и почетен патрон е Вълчо Чолаков – областен управител на Бургас в мандат 2014-2021 г., който прегърна инициативата от самото й начало
Председателят на Комисията по избор на "Личност на годината 2021" Фани Семерджиева
Почетният патрон на събитието проф. Мария Нейкова заедно с благодетеля на Поморие Теодоси Гуджуков

Вижте повече снимки от събитието във Фейсбук страницата на Флагман.БГ.
АЛБУМ 1

АЛБУМ 2 

Очаквайте след малко още снимки и видео от 11-ия рожден ден на Флагман.БГ!




В категории: Бургас


България Всички новини
Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори