Рецепта за кюфтета от тиквички с пармезан и копър
Вкусно лятно ястие
Продукти:
3 бр. тиквички, настъргани
½ чаена лъжица сол
1 яйце
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици пармезан
¼ чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
Олио за пържене
За дресинга:
1 супена лъжица настърган пармезан
1 щипка сол
¼ чаша заквасена сметана
1 стрък пресен копър
Приготвяне:
Смесете тиквичките със солта в купа. Разбъркайте и оставете за 10 минути, за да се отдели водата. Прецедете тиквичките през тензух или в ситна цедка. Подсушете в чиста кърпа и изстискайте максимално течността от тях.
Разбийте яйцето в купа. Добавете брашното, пармезана, солта, пипера. Разбъркайте. Добавете тиквичките и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Загрейте тигана на средна температура. В него налейте мазнина, колкото да покрие кюфтетата. С лъжица добавете от сместа на няколко места в тигана, като оставяте място между кюфтенцата. Пържете до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия.
За да направите топинга, смесете продуктите за него и разбъркайте добре. Сервирайте кюфтетата, поляти със соса.
Полицията с мащабна организация и близо 20 КПП-та за протеста тази вечер
Валтер Папазки официално пое ЦСКА
Отварянето на вратата на пералнята широко след пране е голяма грешка
„Коледна елха на надеждата“ обедини академичната общност на БДУ в подкрепа на деца от Малко Търново
Дори и не сте предполагали колко лесно и бързо се прави млечна баклава
Как един 33-годишен идва в София и става директор? Много лесно - назначен е от ППДБ
Община Царево получи авансово плащане за многофункционална спортна зала за 8 млн. лв.
Голям празник с куп традиции е в събота, спазват се строги забрани
Дядо Коледа донесе подаръци и усмивки на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас и държа бебе за първи път в живота си
Празничен концерт ви очаква днес в Етно кафене и музей в Бургас
Липсва опростена процедура за поставяне на фотоволтаик на балкона
Защо мъжете харесват ниски жени
