×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Сърце и Мозък“ - Бургас получи разрешение за робота da Vinci


„Сърце и Мозък“ - Бургас получи разрешение за робота da Vinci
Пациентите за роботизирана хирургия в Бургас победиха Министерството на здравеопазването, остава им МФ, което държи контрола на Надзора в НЗОК
28 Май 2022, Събота, 08:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Бургазлии ще имат възможност за роботизирано лечение и не се налага да пътуват до София за терапия

След петицията на стотици граждани, набрала сила в Интернет и многократни публикации в средствата за масова информация за умишленото забавяне на издаване на разрешение за работа на роботизираната хирургична система da Vinci, Министерството на здравеопазването издаде разрешение на „Сърце и Мозък“ - Бургас. 

Председателят на Надзорния съвет в НЗОК Васил Пандов, който е началник на кабинета на министър Сербезова, не го внесе за гласуване на бюджет нито на заседанието на 19 май, нито вчера на заседанието на 27 май 2022  г.

Така, хората от Бургас и региона, формално получиха възможност за роботизирано лечение, без да инвестират допълнително време и тревоги в организиране на медицински туризъм до столицата, но ще трябва сами да заплащат скъпите щадящи операции, макар че всички са задължително здравно осигурени. „Това е нов абсурд и още по-дълбоко лицемерие", коментират бургазлии – пациенти, близки, граждани и лекари. 

Кликата на Виолета Лорер, шеф на кабинета на министър Асен Василев с експертът Естел  Василева са представители на държавата в НС на НЗОК. Те доминират Надзора на Касата и блокират бюджетите само на частните модерни болници за нови високотехнологични дейности. Нейният съпруг, министър Лорер, току-що обяви, че работи усилено за производството на части и системи за същите роботи с чужди инвеститори. Какво е това, случайност ли, питат от болница „Сърце и Мозък“. 

Защо се отнема де факто достъпът на пациентите до модерно лечение, на които преди това и години наред са събрани задължително здравни осигуровки? Защо семейство Лорер (от Варна) и Асен Василев потъпкват правото на съвременно лечение за бургазлии и правото на избор на болница за пациентите от цяла Югоизточна България? Застрашават ли националната сигурност? На тези въпроси се търси отговор, добавят от лечебното заведение.

„Дали пpавителството pазбира, че c действията и бездействието си изкуствено генерира огромен финансов дефицит в добре pаботещите български болници и така застрашава достъпа до лечение на пациентите и влияе директно въpxy националната cигyрност?Oбcлyжват ли cе чyжди или cобcтвени икономически интеpеcи за cметка на pеалната гpижа за здpавето и живота на българското население“, пише в. „24 часа“

„Ocъзнават ли пpемиеpът, вицепpемиеpът и миниcтъpът на здpавеопазването, че така задълбочават ycкорената тенденция към pанна cмъpтноcт в cтpаната и cъкpащаване живота на бългаpите? Колко ще cтpyва на българския данъкоплатец директната подкрепа от пpавителството на подобно инвестиционно нoмерение? Къде остана конкуренцията или борбата с корупцията, когато целеустременият административен произвол, в крайна сметка, лишава населението от достъп до европейско и световно качество в здравеопазването и високотехнологични медицинскии pешения, осигурени днес и достъпни веднага в страната“, питат колегите от националния всекидневник. 

„Всички здравноосигурени бургазлии са напълно солидарни с това далновидно становище и не искат да заплащат от джоб за модерната хирургия, и настояват още на първото заседание на НС на НЗОК, следващата седмица, да бъде гласуван адекватен бюджет за робота в Бургас. Още повече правителството явно признава предимствата на робот-асистираните минимално инвазивни интервенции: бързо връщане към нормална работоспособност след по-бързо възстановяване на пациента, по-кратък болничен престой при по-малко разходи за НЗОК, по-малка травма и кръвозагуба и по- добър козметичен резултат дори. Пациентите, лекарите, работодателите, данъкоплатците и всички граждани са решени да се борят до пълна победа над алчната бюрокрация за своето безплатно модерно хирургично лечение в Бургас“, коментират от болницата.


В категории: Здраве , Бургас


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори