×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Виктор Орбан е единственият човек, способен да спаси Европа от собствената ѝ глупост


Виктор Орбан е единственият човек, способен да спаси Европа от собствената ѝ глупост
Защо премиерът на Унгария вижда пред какви проблеми е изправен ЕС, а лидерите в Брюксел – не?
27 Май 2022, Петък, 21:00 ч.
Автор: Робърт БРИДЖ

През 2015 г. Меркел унищожи същината на Германия и Европа, приемайки над 1 млн. бежанци от Близкия Изток и Централна Азия – оттогава насам Орбан е в светлината на прожекторите като лидер

Унгарският премиер през последната седмица отново се отклони от наратива в Брюксел и заяви открито, че тежките санкции на ЕС към Русия ще създадат криза, чийто последствия няма да са по-различни от ядрена война. Предупреждението му бе насочено към това, че сега Старият континент е изправен пред тежко време – предстои глад и масова миграция. Ще се чуе ли обаче този път гласът на Орбан в Брюксел?

Това не е първият път, в който унгарският премиер се опълчва лице в лице със странната логика на Брюксел. И този пък, както и преди, изглежда е прав. Вероятно това казва повече за това какви катастрофални решения се взимат в ЕС, отколкото колко гениален политик е Орбан, но във всички случаи той заслужава да получи признание за действията си и за това, че е един от малкото останали разумни политици в Съюза, особено когато става въпрос за войната в Украйна.

По време на среща със сръбския президент Александър Вучич през уикенда, Виктор Орбан заяви, че „санкциите срещу русия са равни на атомна бомба“. Той подчерта, че предстои тежка зима, защото има галопираща инфлация, драстичен ръст на цените, глад в редица части на света и продължаващата война в Украйна. Вучич пък му отвърна: „Ако нищо не се промени в конфликта в Източна Европа, близо 25% от населението на света ще се нуждае съвсем скоро от основни количества храна, което ще създаде други проблеми“.

Унгарският премиер обяви извънредно положение заради войната в Украйна и надвисналата икономическа криза

Защо тези двама лидери могат да видят какво се случва и да направят такава прогноза, а Брюксел изглежда не може? Милиони в Европа, но и не само, сега са буквално заплашени от глад заради санкциите на Съюза срещу Москва, която държи огромно количество жито и отделно с това е лидер в износа на суровини, от които се произвежда електричество. Русия определено може да живее без МакДоналдс, ИКЕА или Старбъкс, но колко време Западът може да живее без руски газ, петрол, изкуствена тор, въглища? Наистина ли е възможно омразата на европейските лидери да е толкова голяма, че да са способни да пренебрегнат нуждите на собствените си хора, застрашавайки ги буквално със смърт?

Каквито и невъобразими ужаси чакат Европа до края на годината, едно е сигурно – САЩ няма да е в позиция да помогне. Администрацията на Байдън изглежда е също толкова некомпетентна, колкото и тази на ЕС. Тази седмица от Вашингтон изпратиха поредна пратка „помощ“ към Украйна в размер на 50 млрд. долара, а в същото време майките в САЩ не могат да открият на рафтовете в магазините сухо мляко. Междувременно американският Среден Запад страда тот най-бруталната суша в последните 1200 години. Не е нужно да се подчертава, че тази година излишък на царевица или зърно няма да има – може би няма дори тези продукти да се окажат достатъчни за 330-те милиона американци, какво остава за 750-те милиона европейци.

Орбан пък, в изказванията си, звучи повече насочен към глобалната политика, отколкото към местната. Съдейки от идеите му е лесно да се предположи, че като лидер на ЕС той никога не би поставил идеята, че Русия трябва да бъде „наказана на всяка цена“ пред това хората в Съюза да се изправят пред несигурно и страшно бъдеще. Сега надвисналия на Европа глад обаче не е единственото, което притеснява унгарският премиер. През април той предупреди за „вълна от самоубийства в Западния свят“, която според него е продиктувана в последните десетилетия от масовата миграция и анти-християнската фиксация към трансджендър идеологията и ЛГБТИ движението. Точно тези радикални идеи пък, които са се заформили в САЩ през 40-те години на миналия век като част от революцията на т.нар. „културен марксизъм“, сега се проградват по целия свят. Според Будапеща, това е най-голямата заплаха пред Западния свят.

През 2015 г. немският канцлер Ангела Меркел на практика унищожи духа на Германия и на Европа като цяло, приемайки над 1 млн. бежанци от Близкия Изток и Централна Азия. В голямото си мнозинство тези хора стъпиха на Стария континент не от безизходица, а от атрактивните условия – храна, помощи, дрехи и подслон , възползвайки се от наивните лидери, приели ги под своето крило заради една от най-екстремните догми на ултра-либерализма – мултикултурализмът – философия, която Орбан очевидно разбира като екзистенциална заплаха за Западния начин на живот.

И сега, когато някога мирните и проспериращи градове на Европа са унищожавани постепенно от брутална престъпност – дошла незнайно откъде – Унгария остава бастион на реда в сравнение със съседите си. Това Орбан постигна с безупречен граничен контрол на границата със Сърбия и Хърватия, а това, което би следвало да се отбележи като фундаментален успех, на Запад се нарича „ксенофобия“. 

А за лидер, който ежедневно бива почернян от глобалистите, едно е сигурно – върши си работата добре и защитава интересите на страната си.

Трагедия е, че в Западния свят няма други, толкова смели лидери като Виктор Орбан, които да могат да вижда по-далеч от носа си. Срам е и че гласоподавателят на Запад се свени да дава вота си за хора с доказани качества, които биха могли да изведат Европа от кризата, в която тя сама се вкара – да я спасят от нея самата. Старият континент е изправен пред кръстопът, а европейската цивилизация има нужда от защита срещу „болестта“ на прогресивния ултра-либерализъм и неговите „ценности“, както и расизмът, с който се подчертава днешната русофобия, която заплашва да погуби това, което Западът е постигнал в последните 2 хилядолетия.

Унгарският премиер Виктор Орбан в този смисъл е перфектният кандидат за лидер на ЕС през този тежък момент на идеологическа тъма. И е много вероятно повечето европейци да са съгласи с това... ако им се даде право на глас.

*Превод Георги РУСЧЕВ
 


В категории: Политика


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
23
Коментара по темата
23.
Ричард Сергеевич Османов
28.05.2022 16:09:26
1
4
Доста противоречива статия... Вече да се чудиш на кой да вярваш
22.
ivanof
28.05.2022 15:17:08
3
3
Ха така, си го признайте с 10 години на дръпнахте назад
21.
Дина
28.05.2022 13:04:32
7
3
А къде е нашият Орбан ?
20.
до 15
28.05.2022 12:31:51
3
5
Ленин съвсем не е последният управлявал с декрети! Тази практика е отдавна популярна и в САЩ. Между другото, чичко Клаус има бюст на Ленин в библиотеката си, показан в едно видео. По принцип са такива правилата на играта им и винаги трябва да покажат кои са и какво ни гласят, по директен или индиректен начин, но в последните години са съвсем нагли и умишлено дразнят хората за да предизвикат безредици и хаос.
19.
Озирис
28.05.2022 10:10:11
7
15
Добре прави Орбан!
18.
До17
28.05.2022 09:19:28
1
13
Мразиш ти боклук Къде прочете човека да мрази някого??? А мислиш ли че вместо Я е написал А защото не знае как се пише?? Е баси нещастника дет си Много просто народ в тази държава ей!!!!
17.
До 12
28.05.2022 08:49:13
12
10
Неграмотен нещастник,УнгариЯ се пише,а не УнгариА! Ти си едно задръстено и безпросветно късогледо копеле,което мрази нещо,без изобщо да го познава!
16.
Авторът бил американец живеещ в Москва
28.05.2022 07:51:23
8
13
Това обяснява всичко.
15.
Атанас
28.05.2022 07:29:48
27
15
С извънредното положение в Унгария Орбан управлява с декрети т.е. без санкцията на парламента. Последния, управлявал с декрети е е Ленин. Знаем резултата. Този малък Путя, който ръководи една бутикова държавица с население няколко милиона се изживява като Месия. Както и сръбския президент. И двамата на хранилката на руския диктатор. Това е разликата между Европа и малките местни диктатори. Колкото до храните, според автора всички хранителни продукти и горива се произвеждат в Русия и Украйна. Глупости на търкалета.
14.
Анонимен
28.05.2022 06:29:22
19
13
Значи излиза, че руснаците могат да правят каквото си искат,така ли?
13.
re
28.05.2022 00:31:54
20
21
Да, Унгария си е кочина, малко по подредена от България.
12.
До8
27.05.2022 23:13:11
51
21
Унгариа е боклук !! Май ти не си ходил лайнар На границата им на Хоргош е като от комунистическите времена Все едно ще влизаш в северна корея А в градовете им мизерия . Чакат по луксозна кола с немска регистрация .Заснемат я и след това ти пращат глоба от 150€ ..че не си платил винетка.А иди докажи че си платил ако не си запазил бележката. Така грабят западняците държавата на Орбан.Аз съм изпратил от това Защото бях с немски номера. Никой не разбира друг език в тази държава от техния Който няма нищо общо с друг в Европа. Тежко ти ако се объркаш. Унгария всеки шофьор гледа да я мине колкото може по бързо. Вляза в Австрия започва зивилизацията
11.
Даа
27.05.2022 22:51:37
22
66
Всичко е вярно! Имам чувство,че сляпата омраза към Русия е някаква масова психична болест,нещо като пандемия!
10.
Bbb
27.05.2022 22:45:10
19
60
Искам да споделя нещо с хората които мислят:
Към днешна дата един литър гориво в бензиностанциите в Унгария струва 2,40 лева в български пари,който не ми вярва можем да се обзаложим.Това се дължи на политиката на Орбан за който пише в статията.Изводите оставям на вас.......
9.
Орбан и ПростоКирчо :))))
27.05.2022 22:41:50
23
25
Още не се е научил да си връзва потурите, все ходи разпищолен – а е на всяко гърне мерудия.
Вече всички са отчаяни от него, макар да не си го признават – медии, анализатори от всякакви породи, дори малцината наивници, които доскоро му симпатизираха, за съ-коалиционерите да не говорим.
И вдигнаха ръце от него, примириха се с варварския му език, с лъжите му, с все по-дурашките му намерения, които огласява без никакво притеснение.
Отказаха се да се занимават с него – сякаш е някакъв неспасяем квартален хулиган, а не премиер. Това е позорно.
8.
До 7
27.05.2022 22:33:44
14
41
Ти ходил ли си в Унгария ве, тъпан?!!
Въобще излизал ли си от Меден Рудник, малък промит мозък!!
7.
Флагман
27.05.2022 22:07:44
75
32
от къде го измъкнахте този анализ. Мирише на руска хибридка!!!Да ни давате за пример двама диктатори Вучич и Орбан. Никой в Европа няма да умре от глад заради руските санкции. Виж обратното е по възможно. А Русофобията те сами си я навлякоха. Като нападнаха съседа си И вече три месеца грабят и рушат в чужда държава... Да може би Африка е застрашена от глад поради подпалването на война в Европа от руснаците.. Но Орбан да не се тревожи .Нито негрите нито пък арабите искат да ходят при него .Дори на сила да ги кара.
6.
Bbb
27.05.2022 22:06:31
19
71
Това което пише в статията може да се прочете и осмисли от 0,001 процент от хората в Европата защото само толкова имат мозък в кратуните си и могат да разсъждават..
5.
Фазизоидите Киро и Кокорко
27.05.2022 21:51:45
18
45
Петков наистина следва примера на президента на Руанда Пол Кагаме, чието състояние се оценява на около половин милиард необясними долара. Руандийският държавен глава е замесен в зловещия геноцид в държавата, при който са избити около 800 000 тутси и умерени хуту, извършено в по-голямата си част с мачете. Именно него обаче българският министър-председател ни цитира като пример за “световен борец с корупцията” преди по-малко от 3 месеца след срещата им в Брюксел. Явно сега Петков, Василев и групата на “Продължаваме промяната” са решили да вървят по стъпките на африканските държави и да наказват вместо съда опонентите си със “законодателно мачете”.
4.
Орбан е мъжкар
27.05.2022 21:46:08
47
59
Изгони Сорос от Унгария, а тука са на власт меките китки от НПО-тата на Сорос и Прокопиев!
Разликата е видима, дори от Педалите на Промяната....
Само Борисов е истински лидер, като Орбан, за това соросоидите искат да го унищожат.
Който гроб на ГЕРБ копае, сам в него пада и Църквата го анатемосва!
3.
кьорфишек
27.05.2022 21:43:00
52
28
Унгарците си имат особеност - подкрепяха с войска Хитлер, после (което им прави чест) се озъбиха и вдигнаха оръжие срещу СССР, а сега изместват България като "Троянски кон", зъбят на Запада и стават съюзници на Путин.
СБЪРКАНА РАБОТА, която (за съжаление) се оправя само с тояга по тъпата тиква.
Жалко за дадените жертви в Унгарските събития през 1956 -та година.
2.
Сериозно?
27.05.2022 21:29:32
32
15
Тия двамата журналисти политик да не са любовници?
1.
Важно уточнение
27.05.2022 21:10:28
56
66
Упоменете, че автора е отишъл да живее в Москва през 1995-та, където живее и до ден днешен, дори взе руски паспорт и с това се изчерпва всичко. Диктаторчето орбан завършил със стипендия от... шорош, пак си прие закон да управлява еднолично с декрети, преди заради ковид, сега заради войната!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град
Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори