×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците с ново лазерно оръжие в Украйна, опожарявали училища и жилищни сгради


Руснаците с ново лазерно оръжие в Украйна, опожарявали училища и жилищни сгради
Загатването, че Русия разполага със свръхмодерно оръжие, е нищо повече, от опит да се всее страх, коментира президентът на Украйна Володимир Зеленски
19 Май 2022, Четвъртък, 07:20 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: ОП/УНiАН

Володимир Зеленски ги сравни с пропагандистите от нацистка Германия, а Германия обвини Русия, че използват глада като оръжие

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново „чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна. Това каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНiАН.

Той коментирал думите на руския вицепремиер Юрий Борисов, който съобщил, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс „Задира", който е по-мощен от предшественика си „Пересвет", съобщава Нова телевизия. 

По думите на Борисов такъв комплекс може „свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа „Панцир". 

„Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да го използват в Украйна уж за икономия на ракети", каза пък президентът на Украйна. 

По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди, които явно са били „основната част от техния запас от ракети". 

Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура „без какъвто и да било стратегически военен резултат". 

Според него всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които „за първи път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин „вундервафе", т.е. „чудесно оръжие”. И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. „Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Междувременнно външният министър на Германия Аналена Бербок обвини Русия, че блокира износа на зърно от Украйна и го използва като оръжие във войната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Русия води тази война с едно друго ужасно и могъщо оръжие: глад и лишения. Като блокира украинските пристанища, унищожава силози, шосета и железни пътища, Русия е започнала зърнена война, предизвиквайки глобална хранителна криза", каза тя на министерска среща в централата на ООН в Ню Йорк. 

Според Бербок това става, когато "милиони вече са заплашени от глад, особено в Близкия изток и Африка" заради последиците от промените в климата, ковид пандемията и въоръжените конфликти в техните региони.

По данни на германското правителство руската армия е блокирала износа на 20 милиона тона зърно, предимно за страни от Северна Африка и Азия. Повечето от зърното е на пристанището в Одеса.

Украйна е сред водещите производители на зърно в света, посочи ДПА.
 


В категории: Войната в Украйна


37
Коментара по темата
37.
XX
21.05.2022 14:31:20
0
1
Толкоз много лъже, че чак господарите му го обориха. Слава кокаине!
36.
Мужика с двата камъка
19.05.2022 11:13:29
8
7
Скоро ПРОСТия ще бъде обградена от санитарен НАТОвски кордон!
Както се обгражда диво животно! Ще й оставят път само към Азия, където ги чака другарят Си и потрива ръчички за евтини руски суровини! Ама дрогаря. Си изнася за Запада, не за ПРОСТия!

На дрогаря. Си ПРОСТия не му върши работа, понеже му трябва ИЗНОС!
Така ПРОСТия ще затвърди водеща позиция сред банановите републики!
Всичко това благодарение на Щахматиста, който мисли 15 хода напред. Ама на 16- я ход го матират!
35.
Хахахаха
19.05.2022 10:27:07
3
12
Току-що съобщиха, че украинците вадят нов модел трактори които ще теглят вече не по 1 а по 2 трактора.
34.
Путин
19.05.2022 10:23:31
1
10
Z, колко пъти да ти повтарям, че не водим война, а специална операция.
Специална лазерна операция!
От полезен идиот се превръщаш в безполезен такъв.
33.
До 27
19.05.2022 10:20:53
2
8
Бахти и жалкаря си честно, пфф.
Поне го напиши с твои думи ве гряздей. Явно кухата ти манерка няма потенциал да измъдри десет изречения. Ахахаха, не лесно да си ПРОСТ!
32.
Бай Лазар лазарния синтез
19.05.2022 10:19:56
1
9
Ако не ми вярвате, че РФ има лазар, ще насоча към вас оптична леща от пластмаса подобна на плексиглас, както е обяснено в коментар 26 по-долу. Тогава ще видите какво ще ви се случи, нацисти такива!
31.
Z
19.05.2022 10:18:23
5
6
Тоя окраинец какво иска,да го питат дали може или не да хвърлят бомби.Абе ей това е война и с напалм ще те горят ако трябва
30.
Али
19.05.2022 10:17:47
4
9
Нашият вожд Ердоган поради на Путин преди време един лазер за сюнети. Много съм изненадан че Путин е решил да го ползва като оръжие.
29.
До 29
19.05.2022 10:11:45
8
7
Кат Киро си прост ей. Рубин? Поляр? Ерисон? Нямат викаш техни телевизори? Това че ти неможеш да си позволиш такъв е друг въпрос. Просто Киро, прост кат Киро
28.
мислещ
19.05.2022 10:02:30
12
11
Мдааа, имат лазери , колкото имат телевизори руско производство :) Киро най-добре ги определи, Русия е една бензиностанция с ракети.... !
27.
,До русофилите
19.05.2022 09:57:54
10
10
Убеден съм че искрено вярвате че руснаците разполагат с модерни оръжия и ги бива за нещо. хаха
26.
До 10
19.05.2022 09:35:14
4
17
Другата версия
Оръжието с което е изгорена въпросната китайска армия (през 60-70-те години на миналия век) е създадено от колектив български учени! Няма никакви лазери - този слух навремето се е пуснал за да се заблудят американците и да се насочат в неправилна посока изследванията им. Аз се познавам с един от доцентите, които са разработили технологията на това оръжие, която може да се използва и за мирни цели (слънчеви елекростанции и генератори). Идеята е гениално проста. Модулния елемент на оръжието представлява една оптична леща от пластмаса подобна на плексиглас, с диаметър около 30 см., дебела около 5 мм., на която със специална технология се нарязват по схема допълнителни фасетки за концентриране на светлинния лъч (в случая слънчевите лъчи; да там пак има лазери, но са обикновенни слънчеви лъчи). На обикновенна слънчева светлина с подобна леща се прави фокус на върха на който температурата може да достигне няколко хиляди градуса! Доцентът моя познат ми демонстрира и за няколко секунди запали асфалта на шосето, а също и стопи керамична плочка (някъде може би все още пазя парчето), което може да стане при температура минимум 2000-3000 градуса по Целзий! Тази технология е взета от руснаците (институтът у нас е работел за тях!) и са поставили лещите на бойни дирижабли, които по команда се издигат над облаците. На тях са били монтирани стотици такива лещи които концентрират слънчевите лъчи във фокус и се управляват от компютър. Лъчът по този начин може да сканира терена до 1000 километра, като на върхът му темпертурата достига около 4000 градуса, а може би и повече (не съм запознат с техническите подробности и детайли)!
В случая с китайците е било провокация от китайска страна, като няколко дивизии са се опитали да влязат и да нахлуят в по-слабо охраняван сектор в руската зона - някъде между Монголия и Южен Сибир. Руското разузнаване е докладвало за съмнително струпване на китайски военни по границата и са решили да изпробват новото оръжие на живо! Вдигат 30 дирижабъла във въздуха и ги почват. Резултатът - живата сила се изпарява, техниката танкове, оръдия, бронетранспортьори и др. се стопяват, а теренът се остъклява, като камъните и скалите се стопяват частично, подобно на лава в горния слой! Спасилите се , които не са били засегнати от лъчевото оръжие просто изперкват от видяното - то си е страшно само си го представете какво "пържене" е било! За да маскират нещата след контраатаката руснаците обстрелват терена с ракети "Градове" (вид съвременни Катюши) масирано и пускат слух за използвано "специално лазерно оръжие", което силно притеснява и стресира американците и Запада (НАТО)!
Всичко това ми беше разказано от доцента преди няколко години, тъй като вече е минала давност и някои неща са разсекретени! Звучи като във фантастичен филм, но е истина!
25.
Да
19.05.2022 09:33:49
21
10
Основния виновник за войната е Путин, мислейки че всичко ще свърши за 3-4 дни.В руските медии сега се говори, че нямат вариант да прекратят "специалната" операция , за най-модерно оръжие и ниския боен дух на украинците.По всичко личи крайното отчаяние.
24.
6mataroka
19.05.2022 09:24:52
5
8
Lazera go izpolzvat otdavna za "oslepqvane" osnovno na spatnici, v kosmosa 50% ot amerikanskite 6pionski spatnici si letqt oslepeni , lazera izgarq foto matricata i spatnika/drona ne moje da snima i da predava video, tova e dostatu4no za da stane neizpolzvaem
23.
От последните минути
19.05.2022 09:22:37
10
52
Рамзан Кадиров поздравява бойците от Азов с песента- я елате пиленца при батко, да ми пейте сладко, сладко!
От днес започват разпитите на великите пиленца и познайте каква помия ще излезе на яве!
22.
А бе
19.05.2022 09:19:07
10
73
Ясно,разбрахме.
Руснаците са лоши, а укрите,добри.
Спряха ми всички руски TV канали. Защо ли?
В Бай Тошово време нямаше чак такава цензура. Вървим напред в свободата на словото. От 112 позиция, сме вече на 136-та. Браво,така се прави,по Харвардски.
21.
ДЗУ Стара Загора
19.05.2022 09:15:47
6
10
Ние пък имаме дискови-запаметяващи устройства, които са нови и чудесни, ако искате може да ви изпратим да запаметявате лазерните си атаки на дискове.
20.
88
19.05.2022 09:15:06
6
19
Добавката за училища и жилищни сгради сте я преписани от украинска фашистка медия.Унищожава дронове всякакъв вид,прави ги на пепел.Затова изтеглих от бойни действия
турските байрактари.Пък ракетите са по скъпи.
19.
До 12
19.05.2022 09:14:25
9
16
За жалост търговците на военни конфликти Америка принуждават Германия и Франция да изпращат военна техника в Украйна техника с която
18.
*********
19.05.2022 09:11:22
44
53
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
Патладжана
19.05.2022 09:11:03
10
20
Как няма да взривяват детски градини и училища като украинските нацисти крият там оръжие и военна техника лично по телевизията видях как пред блока които живеят хора са направили сервиз за ремонт на военни машини Това е много нелепо от тяхна страна
16.
Бай Лазар лазарния синтез
19.05.2022 09:05:26
7
17
Имат лазар братушките, майтап да няма! Чак мен страх ма хваща, дет и аз съм Лазар!
15.
ХХ
19.05.2022 08:56:39
8
19
Опожаряват огневи точки на украинската армия...
14.
ик
19.05.2022 08:54:50
23
22
хаха, те пирони не могат да произведат, лазерно оръжие. Мультики само както цялата им работа деба дивите азиатски москали. Бой в мордите и да вървят при руский корабль на Х?й
13.
Ахахаха
19.05.2022 08:51:39
30
22
Вие сериозно ли??
Ватенките и една мотика не могат да произведат, камо ли лазерноноръжие. Бухохооохохохохохохохо. Колко е жалко да си скъсан рОски цървул!
Zакривай!
12.
Анакин Скайуокър
19.05.2022 08:39:23
20
25
Невероятни лазерни системи изстрелвани от хиперзвукови междузвездни крайцери в близка орбита, изстребители СУ 345 базирани на Марс, турбо КАМАЗи с независимо окачване, летящи Москвичи на газ за борба с дронове, просто е невероятно да си стоиш в панелката във Владивосток и да си представяш тази военна мощ и феерия.
11.
Дернев
19.05.2022 08:32:40
18
29
След САЩ осномни виновници за войната в Европа са Франция и Германия. Те са тези които забавиха и бавят създавйнето на единната ни армия и СЕЩ. А сега въоръжават Украйна вместо да работят с Русия за единна Европейдка сиспема за сигурноост. Франция и Германия вече не могат да бъде лидери Европа. Те я водят към гибел.
10.
До 2
19.05.2022 08:32:37
6
21
Това за китай е популярен мит.
Използвали са система за залпов реактивен огън Град (наследник на по-старата Катюша), като са изстреляни един камион с ракети от близко разстояние за по малко от минута и са направили китайците на пепел.
9.
Бай Пешо
19.05.2022 08:31:39
16
22
Не е ново, но наистина е феноменално! Съществува още от 60-те години съветския лазер. Четете как през 1969 г. стопиха китайските танкове в граничния конфликт.
8.
проф. Чучов - независим експерт
19.05.2022 08:19:11
24
27
Страшен фен съм на руските компютри и смартфони. Убеден съм, че лазерите им са още по-добри.
7.
Аз
19.05.2022 08:14:01
14
43
ПОРЕДНАТА ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ СЪТВОРЕНА ОТ МИРИЗЛИВ КРАВАРСКИ БОЛЕН МОЗЪК
6.
_nib_
19.05.2022 08:10:12
14
45
Изперкалия зелен друсаняк пак е в делириум.
5.
Сарая
19.05.2022 08:09:09
14
23
Сигурно е катапулт с горящ кюмюр !
Високо точен кагапулт !
Безаналогов !
4.
ui
19.05.2022 08:03:00
7
40
На война, като на война Какво се оплакват Нали те я предизвикаха
3.
Кукундрел
19.05.2022 08:00:44
12
53
Даааа,големи злодеи са руснаците.Вчера със затаен дъх всички чакахме да излязат от Азовстал жени с малки деца,старци много ранени,обезобразени,а то какво се оказа?Лъжааа.Медиите по Света и нас обаче си трайкат и все едно имат ачнезия,какво са говорили точно преди няколко дни и ни стон ни вопъл.
2.
хм
19.05.2022 07:59:55
12
33
Че руснаците имат лазерно оръжие се знае от преди 40 год и повече И сигурно вече са го усъвършенствали Ако не се лъжа е използвано на китайската граница Останали са само копчетата Мит или действителност?
1.
Егати тъпотията
19.05.2022 07:53:26
8
42
Тази статия просто счупи тъпомера
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори