×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доброволец посочи най-голямата грешка, която допуснахме за украинските бежанци


Доброволец посочи най-голямата грешка, която допуснахме за украинските бежанци
Грешка беше, че ги настанихме в 4-и и 5-звездни хотели, сега не може да ги преместим в соц базите
06 Май 2022, Петък, 16:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Когато потекоха парите от държавата, всичко се промени, разказа Невяна Филева

 

Напрежението между българските граждани и чуждестранните вече е голямо, разказа Невяна Филева, доброволец в Центъра за посрещане на украинските бежанци във Варна. Тя определи ситуацията като "доста обострена".

"В началото беше някаква магия. Аз не съм очаквала, че в днешно време може да има такава голяма доброта от всички страни. Имаше огромна вълна от дарители и от доброволци. Когато държавата започна да помага, да пречи, да структурира, в момента, в който потекоха пари и финансиране, много хотели се отвориха. Сигурността, че хотелиерът ще си получи паричките, отвори огромна леглова база. В първите дни за всяко едно легло сме се борили, за всяко едно човече сме се борили. След това последва едно отдръпване и в момента агресията, видима в града навсякъде, е по-голяма, отколкото съпричастността.", разказа Филева. 

"Датата 31 май, обявена за край на подпомагането за настаняването и издръжката на украински граждани, не е ясна от вчера, тя е ясна от доста време назад и "правителството продължава да ходи след събитията", каза Филева.

По думите ѝ оттук нататък времето е прекалено малко и всички се надяват, че този срок ще бъде удължен. "Тази неяснота създава ужасно много проблеми и при нас. Продължаваме да посрещаме украински бежанци, продължаваме да ги настаняваме с неяснотата какво правят те след няколко дни и за колко време ги настаняваме.", допълни доброволецът.

Невяна Филева отчита като грешка, че в началото бежанците са били настанени в 3-, 4- и 5-звездни хотели, а в момента искаме да ги преместим  "в почивни станции от миналия век и те да бъдат щастливи от това".

Само във Варна има над 20 хиляди души, казва тя. "Аз не знам къде могат да се открият 20 хиляди места след 20 дни, в началото на туристическия сезон.", допълни Филева.

Тя смята, че някои хотелиери са склонни да удължат престоя на украинците, но срещу настоящото заплащане, а това, което предвижда държавата оттук нататък е "много по-нисък бюджет, за да може програмата да не е атрактивна".

"Хората трябва да могат по най-бързия начин да се интегриратДокато те са на хотел, особено по Черноморието, те наистина смятат, че са на почивка.", коментира доброволката. 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
21
Коментара по темата
21.
Живко
07.05.2022 21:06:18
1
2
Народе, вярвам на добра воля да помогнем на тези хора от военните действия в Украйна. Да вметна само, че проблема си е изфабрикуван да голяма степен и от УКРАЙНСКАТА МАФИЯ, А народа пострада. Обикалям Европа от години и виждам как като нас, народите помагат на пострадалите украинци, но виждам и как самите те се държат, са тяхен минус, европейците виждат и преценят обективно. Държанието им е като на туристи, без визи, без пътни такси, без билети и пр. Днес съм в Прага, вярвайте ми, че от множеството туристи, те се открояваха видимо с поведението си. На Централна автогара бе пълно с автобуси заминаващи изванредно, поради потока за Украйна. Да имаше и майки с деца, който по погледите бяха мн. Угрижени, от това че трябва да се връщат, Бог да ги пази, и касмет. Та по прпблема с настаняването в Родината ни, ще кажа само, Който не му харесва да си ходи. Не мисля, че трябва да претендират за ЕКСТРИ. Сами са дошли и помагаме им, като с хора, братя, православни християни, колкото имаме възможност. Бадете мирни и ЗДРАВИ.
20.
*********
07.05.2022 16:35:26
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Bbb
07.05.2022 14:24:19
2
17
Ха ха ха Нали разбирате че всички украинци са потънали с кредити и лизинги и сега никой не може да ги хване да си връщат борчовете а и обикалят Европата без визи.
Да не са луди да се връщат в Украйна.
Лично аз за поляци и украинци не искам да чувам
18.
Нина
07.05.2022 13:08:25
1
32
И аз да кажа нещо. Снаха съм в град Балчик. Града е пълен с украинци. Има и мъже(?!?), млади, здрави, прави. Как са избягали незнам?!? Жените украинки по цял ден са в магазините и пазаруват АЛКОХОЛ!!! Ходят на фризьор и маникюр, претенции имат. Елате да им видите колите!!! Кой е лудият незнам?
17.
Истина
07.05.2022 12:09:05
4
27
Тези хора не бягат от война.
Да благодарят на Путин, че появи се възможността да избягат от фашисткия режим на Зеленски.
Така че, повечето от тях искат да се установят тук завинаги.
Постепенно ще дойдат и техните мъже, които в момента убиват свои сънародници в Донбас и не само там.
16.
Da da da
07.05.2022 10:14:22
3
31
Хи хи хи голям джумбиш настана.В самото начало ако някой кажеше нещо срещу украинските емигранти го кълняха публично.Към днешна дата тези дето се правиха на блготворители вече почувствах а какъв са си набили в джаза и се чудят как да го извадят без да боли много.
След 31 май няма да могат да ги изгонят от хотелите, но вече не се знае кой ще плаща за престоя им.В крайна сметка загубите за хотелиерите ще бъдат по големи за тях от парите заради които се полакумиха и ги настаниха по курортите ни.За пореден път говоренето и действията на държавата и хората показаха че са пълни идиоти.
Кой ще носи отговорност за всичкия този цирк.
15.
Кочан
07.05.2022 10:03:08
21
13
Мисля, че бургазлия никога няма да
бъде настроен срещу жени и деца бягащи от зверствата на руските орки,
а за хотелите питайте мутрите собственици, защо ги отвориха, май за парички от държавата, а?!
14.
Кокорко Бърборко
07.05.2022 09:20:10
2
42
Посрещнахме ги като роднини и сгрешихме. Настанихме ги в безплатни хотели със звезди по черноморските курорти, безплатна храна, безплатни здравни осигуровки, напълно безплатно медицинско обслужване, безплатни детски градини и училища, безплатно паркиране на скъпите им автомобили..... В замяна на това получаваме от тях високомерно и пренебрежително, а често пъти и презрително отношение към нас. Непрекъснати опити да ни манипулират политически, да свалят нашите национали знамена и да ги заменят с техните. Да ни нареждат, да събаряме паметниците си по тяхно желание. Да се месят в политиката ни. Да налитат на физическа саморазправа с нас, когато сме на различно мнение и позиции. Това са хора, които само ще ни ограбват и ако не успеят да ни подчинят и окупират, ще се махнат от тук като наши врагове. Нека да уточним, че има изключения, но те да много малко, само защото са бедни. Съзнанието им обаче е същото, както на другите. Дадем ли им пълна свобода, ще ни завоюват и ще ни смажат. На пътсме и това да стане. Времето ще покаже.
13.
Анонимен
07.05.2022 08:57:24
2
44
Какво се чудят хотелиерите идва датата и ги вадят който иска да остане си плаща на ръка и продължава
12.
опс
07.05.2022 00:04:17
2
42
Отиде им сезона на тез алчни ахмаци! Не могат да ги изкарат от хотелите си, ако ще руско да стане!
11.
Ванка
06.05.2022 20:04:12
7
76
Айде бе тези орки в Усрайна да не би живяли в петзвездни хотели или луксозни къщи с джакузита и басейни,80% живеят в същите панелки от соца някои са още с килимите по стените,така че айдее обратно в къщи да си заминават.
10.
Nnnnn
06.05.2022 19:37:55
2
83
Както сте ги настанили така и ще ги преместите. Като не им харесват соц базите да си ходят в Украйна. Да се радват,че изобщо сме ги приели.
9.
www
06.05.2022 18:25:42
49
40
Най-голямата ни грешка е, че вместо държавници и лидери, имаме на власт мекотели и измамници на дребно. Затова оставиха по въпроса с бежанците от Украйна да говори основно руският агент Костадинов от Възраждане и не е чудно, че голяма част от простолюдието повтаря неговите думи, поради липса на друга ясна позиция.

Държавата трябваше от първият ден да е наясно накъде отиват нещата, какви цели да си постави, как да ги осъществи и да организира процесите. Вместо това случайни хора на власт предприемаха хаотични действия със скоростта на костенурка. Полша прие 2 млн. бежанци, Словакия и Румъния по 500 хиляди, ние само 100 хил. и не можем да се справим, при положение, че за разлика от тези държави имаме огромна хотелска база, която през по-голямата част от годината стои празна.

Иначе, за разходите, на държавата и е по-евтино да плаща на хотелите, отколкото да строи нови лагери, да търси обзавеждане, отопление, храна. Така или иначе сегашните лагери не могат да поемат повече от 2-3 хиляди души, а колкото сме скопосни, нови лагери ще построим най-рано след 5 години, когато войната отдавна ще е свършила. С почивните станции и хотелите беше най-добрият вариант, изгоден за всички, но някой трябваше да излезе и да го обясни на народа с цифри и срокове, за да не се създават подобни настроения.
8.
Не че нещо
06.05.2022 17:42:30
11
120
Здравни осигуровки, без винетки, гражданска отговорност, годишен преглед, 40 лева на ден, 5 звезден хотел на морето, само малоумник или краварска подлога може да го измисли, срам и позор.
7.
Ха ха ха
06.05.2022 17:37:42
1
87
Ще ви уврат тъпите кратуни, ама кел файда
6.
Неа
06.05.2022 17:30:59
1
114
А по време на ковица нас къде искаха да ни настанят? В зала Армеец. Защо не ни изолираха в 5 звездни хотели?
5.
Германец
06.05.2022 17:22:33
2
89
А ние тук ги настанихме по физкултурните салони из селата и крайните квартали, ама България нали е с "по-големи" възможности...
4.
Щастливи...?
06.05.2022 17:04:16
6
91
Тук да не е фабрика за щастие? Ние да не би да сме щастливи, с окупационно "правителство" което ни унищожава дори и без война (засега...)? Действителен бежанец, бягащ от военни действия, какъвто въобще не е случаят с бандерюгите от централна и и западна Украйна на курорт тук, е щастлив да няма война и да има покрив над главата си и нещо за ядене и е БЛАГОДАРЕН за това!

Но няма смисъл да си хабим приказките всеки ден... Целта е ясна на повечето с два грама в главата. Всички джугейски държави маршируват в крачка както и при Ковидиадата, навсякъде поведението на укрите е същото и на всички европейски народи им е писнало от тях. Създава се съвсем умишлено и естествено напрежение чрез провеждане на абсолютно нагла и антинародна политика, а и почнаха инсценировките с цел засилването му. Като се добави и агресивното провокационно лаене на довлечения еничар наляво и надясно, очевиден е стремежът за превръщане на България, че и на цяла Европа, във втора Украйна!
3.
Гражданинa
06.05.2022 16:53:39
1
117
Не на празно му казват прост Киро.Знаете ли още в Украйна им казват ,че тук глупаците настаняват само в хотели и че ще почиват цял живот и прост Киро обещал.Затова Зеленски му спаси гъза.Ще разберете ама късно.Сега се връщам от Германия и видях кафе са бежанците.В най затънтените села и бачкат.А тук курорт.Да ви е честито.
2.
Флaгман,
06.05.2022 16:23:55
6
141
Моля Ви, изпратете Ваш екип в Слънчев бряг и Несебър за да видят как живеят украинските бежанци,
и какви автомобили притежават!
Kакви Мощни, нови джипове с номера UA се разхождат в региона!
1.
_nib_
06.05.2022 16:12:21
9
134
Грешката е още при формулировката....Бежанец-бягащ от войната в съседна на воюващите държави...Т.е-бежанци са в Румъния....Когато прескочат една държава и се настанят в следваща те са вече емигранти...туристи...и всичко останало...Въжте в богата Германия къде ги настаняват....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори