×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Четири леви и русофилски партии ще се учредят в следващите 20 дни


Четири леви и русофилски партии ще се учредят в следващите 20 дни
Стефан Янев (горе вляво), Мая Манолова, Жан Виденов (долу вляво) и доскорошният довереник на Слави Трифонов - Десислава Димитрова (долу вдясно) тръгват със смели амбиции т
30 Април 2022, Събота, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Дали те ще тръгнат по самостоятелен път или ще се обединят преди избори - ще разберем съвсем скоро

 

Четири политически проекта, всички с ляв и проруски профил, ще се появят на сцената в следващите 20-ина дни.

Тази сутрин бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев обяви, че ще учреди партия – „Български възход“

„Страната ни се нуждае от нова перспектива, нов модел на политическа комуникация и взаимодействие“, пише в програмното слово на партията си Стефан Янев. Учредяването на „Български възход“ ще е на 5 май в Гранд хотел „София“.

Стефан Янев обяви новия си политически проект

Отново днес, главният секретар на президентството Димитър Стоянов, който се счита за дясна ръка на Румен Радев, написа във фейсбук следното: Новият „възход“ се е задал на хоризонта! А не, благодаря!“.

Коментарът му може да се тълкува, както като подиграва със Стефан Янев, така и като имитационно дистанциране на президентството от новата партия.

Доколко проектът на Стефан Янев е обвързан с Румен Радев ще стане ясно, след като обществото види кои са учредителите.

Стефан Янев днес обяви, че ще учреди партия, последва и интересна реакция от най-близкия човек на държавния глава Румен Радев - главният секретар на президентството Димитър Стоянов

Утре - на 1 май, отново в София, ще бъде учредена и партията на Мая Манолова – „Изправи се, България“.

Това бе името на гражданското й движение, което в коалиция с т.нар. „Отровно трио“ стана част от 45-ото и 46-ото НС, но бе под бариерата за последните избори.

Според учредителната декларация на бъдещия политически субект той ще наблегне на борбата с олигархията, социалните неравенства и обещава, че ако влезе в Народното събрание, ще нищи и темата с плоския данък. 

По информация на Флагман.бг интересно име ще оглави бургаската структура на "Изправи се, България". Това няма да е бившият депутат Живко Табаков, който остава лоялен към "Движение България на гражданите", а нов човек за политиката в региона.

Мая Манолова обяви, че ще се бори с олигархията. Утре тя учредява партията си, очаква се интересно име да оглави бургаската структура 

Мая Манолова се завръща, ще прави нов ляв проект

През май ще бъде учредена и партия „Развитие“. За лидер е посочена Десислава Димитрова.

„Развитие“ се позиционира ясно още в самото начало – вляво и против предоставянето на военна помощ за Украйна, защото „агонията ще се удължи“. Интересен факт е, че Десислава Димитрова е позната като неосъществения министър на икономиката в правителството на Слави Трифонов.

В „Развитие“ намираме още няколко имена, свързани с ИТН – Георги Султанов, който през юни бе предложен за министър на културата, както и Теодора Пенева, предложена за министър на труда и социалната политика, зам.-председател пък е учредителят на ИТН – Йордан Бъчваров.

Очаква се в политическата сила да се влеят и други кадри от „Има такъв народ“.

Според мнозина обаче силният човек в партията е бившият съдия от Софийски градски съд Румяна Ченалова, която на последните избори бе кандидат за депутат от ПП „Възраждане“, но впоследствие отношенията й с лидера на партията Костадин Костадинов се влошиха.

Десислава Димитрова, лидер на партия "Развитие", дърпа кадри на ИТН. Тя бе предложена от Слави Трифонов за министър на икономиката през юни 2021 година

Друг за когото се знае, че се готви да рестартира политическата си кариера е бившият премиер Жан Виденов.

Той е в основата на създаването на нов конгломерат от комунистически формации - формации Движение „Че Гевара“, Безсмъртния полк, Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков“ – Казанлък, Движение на русофили „Петко Войвода“, Движение „Русофили“ – Казанлък. Всички те ще влязат в нова партия, която ще се учреди съвсем скоро.

Преди няколко дни всички тези движения публикуваха на фейсбук страниците си едно и също послание: „Светът има нужда от мир, а не от фашизъм“.

Жан Виденов се пробва на вота за 46-ото НС през юни 2021 година, но неговата „Лява алтернатива“ получи под 1 % от гласовете. Стратезите в партията обаче смятат, че сега с проруска риторика и с кандидат-депутати – ярко изразени русофили ще прескочат бариерата и станат част от следващото НС.

Жан Виденов обединява крайно леви и комунистически партии в новия си проект

Дали четирите политически сили ще тръгнат по собствен път или ще се преструктурират за съвместно участие на извънредни парламентарни избори (ако има такива, б.а.), ще разберем съвсем скоро. Техният генезис обаче изглежда идентичен и в една ниша - русофилската, което навява на мисли, че са част от политически инженеринг за промяна на посоката на развитие на България. 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
30
Коментара по темата
30.
Ботокс Путю
03.05.2022 21:53:25
0
3
Дерзахте дарагие падлоги,копейка ще има и рубли ще има,после кадъйров по 1 патка мой да ви удари
29.
Пешо
01.05.2022 19:32:50
0
6
Противоречието между трудът и капиталът остава.
28.
УЖАС
01.05.2022 16:09:19
1
6
НЯКОЙ НЯКЪДЕ ДА Е СРЕЩНАЛ ДА ПИШЕ, ЧЕ ТЕЗИ И ДРУГИ БЪЛГАРСКИ политичета ПРИМЕРНО СА ОРГАНИЗИРАЛИ И РАБОТЯТ В СОЦИАЛНА КУХНЯ В ПОМОЩ НА БЕДНИТЕ ИЛИ ПРИМЕРНО СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ПРИВИЛЕГИИ,ДОБАВКИ, НАДБАВКИ В ПОМОЩ НА ДЕЦА И СА СЪЗДАЛИ И РАБОТЯТ В ЦЕНРОВЕ ЗА СПОРТ ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО . Само създават партии с едничката мисъл ЛАПАНЕ, ЛАПАНЕ, МЪРЗЕЛ И ДРЪНКАНЕ НА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ТОВА Е ПРОФЕСИЯ ПОЛИТИК У НАС И НЯМАТ СРАМА ИЛИ СА МАЛОУМНИ.
27.
До Иларион Сополски
01.05.2022 12:37:10
4
9
Хващай пътя за рашката кочина, никой не те кара да стоиш тука бе чугунена кратуно. Отивай там е рая на земята сега и се се се рето възкресятват, вече от месец опашките навсякъде и недостига на стоки там се завърна успешно като доброто старо време за което толкова жалиш! Айде хващай бърже пътя!
26.
На пазар
01.05.2022 08:31:39
7
22
Мощна атака на фашистка Русия за завземане на властта в България, без да броим тролетариата и платените мисирки, които ежеминутно промиват плитките мозъци.
25.
ХХ
30.04.2022 23:18:21
22
11
Иларионе, не им обръжай внимание на неграмотните европеидни тролове. Те с това си вадят хляба, също като бащите си, които хвалеха кпсс. Хубавото е, че евроатлантическа България ще загине и те ще умрат от глад.
24.
До Иларион
30.04.2022 22:28:00
10
27
Иларионе, толкова си промит, че спасение за такива вкаменелости като теб НЯМА. Продукт си на една система, в която единствено си бил полезния глупак, живееш в невидение от големия свят, затворен в една тъмна барака. Вие сте едни динозаври, живеещи със Стокхолмски синдром, към един Голям Брат, който ни го е начукал половин дузина пъти за по-малко от век, и живеете със съзнанието, че Големия Брат ни пази и обича. И десетилетия по-късно този Голям Брат все още се опитва да ни го начука, като използва продуктите на половин вековно промиване на мозъци т.е. теб и твойте подобни. Колкото и да ревеш, светът прогресира, а ти искаш да регресираш и да накараш младите в България да регресират, защото изпитваш носталгия към някаква жалка илюзия. Да ама не. Като искаш да живееш като крепостен селянин, да мислиш както нареди партията, да ядеш каквото нареди партията, да мразиш който нареди партията, да четеш каквото ти позволи партията, винаги може да отидеш в Северна Корея и да живееш по стария ред. Но разбери едно, вие сте минало, бита карта, и сте изключително нагли да имате дързостта да си мислите, че трябва да определятe бъдещето.
23.
хм
30.04.2022 22:20:50
18
18
Партията на Янев въобще не е русофилска Не заблуждавайте Той е Натовски генерал
22.
Bgman
30.04.2022 21:20:30
12
30
Ама просто го виждам: Путкин хвърля едни рубли нагоре и един куп партии се създават за да ги хванат...
21.
До 15
30.04.2022 20:45:05
15
27
Ето това е ИСТИНАТА за руската сволоч. Изобщо не са мръднали в развитието си.
20.
Иларион Спиртомиров
30.04.2022 20:24:54
36
23
Изтървахме питомното през 1989 г и от тогава не спираме да гоним дивото вече 33 години, трябва ли още 33 години да се мъчим за да разберем че на никой не му дреме за България като народ, единствените които ни помогна няколко пъти бяха руснаците, вярно че си имаха и своите интереси но бяха само ТЕ, нито германия нито франция или англия НИКОЙ от "заветния" запад не дойде да помогне да си върнем държавата, Благодарение на руснаците имаме такава, и благодарение на запада който почитате българия е МАЛКА територия даже не е и държва. Вие не сте нищо друго а българофоби барабар със Соломон Паси "Цистото българче"
19.
..
30.04.2022 20:15:52
2
23
Българофилски ни трябват!
18.
България
30.04.2022 20:11:45
23
16
Народе,нещата изобщо не са добре.Горивото нямаше да скача,а днес вече е 3.23.Русия спря кранчето и сега ще ядем големия.Не зная кой трябва да дойде на власт,но нещата не вървят на добре.И след всичко изредено от мен,някакви си хора са решили да си направят,една НОВА партийка,ей така за от скок.Давайте да се стягаме и да направим нещо,просто да изразим нашето мнение ,че не живеем добре,че не искаме Война.Аз си мислч ,че това правителство,ако продължава с тези си решения,ще падне скоро.
17.
ХХ
30.04.2022 19:42:54
9
19
ДС вирусът са Соломон Паси и Цветан Цветанов - все атлантици.
16.
Нямаше ли вирус за ДС?
30.04.2022 19:16:42
11
22
Пак са се събирали дъртите к.рви в Правец. В правителството сега са три, ако броим ДБ за една (чалгата пее по масите ) и ще 8 проруски партии. Ленинградочка, Уралочка...
15.
БНТ1 19:00 ч.
30.04.2022 19:09:22
12
39
Пуснете си го и гледайте. А на тези леви БОКЛУЦИ мога само да им кажа
Идете на *УЙ
14.
Мършояд
30.04.2022 18:41:34
11
34
Замириса на мърша и лешоядите долетяха. Ще я оглозгат тази държава ей! Да не сте посмяли да ги припознаете за "новите" спасители и гласувате за тях.
13.
това е ДОБРА НОВИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30.04.2022 18:01:16
14
36
КОБКОТО ПОВЕЧЕ ЛЕВИ ПАРТИИ РАЗПАРЧАТОСАТ ТВЪРДИТЕ ПУТИОФИЛИ ТОЛКОВА ПО МАЛКА СТАВА ВЪЗМОЖНОСТА ""КОПЕЙКИТЕ" ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА !!!!!!!!!!!!!!!!
12.
ХХ
30.04.2022 18:00:09
26
19
Единствено Виденов е искрен. Янев е проект на ЦРУ.
11.
Патриот
30.04.2022 17:54:40
5
32
Само партийки ми основавате а нищо не правите за нашата мила родина България. Подигравате се със народа жалки сте.
10.
Наско Ментата
30.04.2022 17:53:01
11
41
Както казваше Джаро в оня сериал “ Тия с пагоните нямат ник’во въображение !!” :
- въZраждане
- въZход
9.
Сарая
30.04.2022 17:50:39
8
22
Как беше лафа за краставите магарета ….0
8.
До бай ти Пеньо
30.04.2022 17:37:02
17
24
Отивай си брой стотинките от пенсията, дъртак. Миришеш на пръст от двеста метра, недей се надъхва като партизанин.
7.
Някой
30.04.2022 17:35:47
13
39
Жалко че руските партии се множат а никой не му се живее в русия
6.
Хахахахахахаха
30.04.2022 17:33:46
5
19
Хахахахахахахахахахахаха!
5.
възмутен теляк
30.04.2022 17:27:55
11
27
Дайте сметката за дарения за Русия.
4.
сандинист
30.04.2022 17:27:28
15
30
Погледнато от историческа гледна точка (след 1762 г. ) русофилите нямат отношение към българската нация и история. Те са мнозинство, но аморфно, безпринципно и като цяло безполезно. И да ги има и да ги няма- файда от тях- никаква. Завистливи и мързеливи. Заради тях се носи и приказката за казана... Нямат отношение към икономиката, науката и изкуствата. Малко в спорта, ама там много ум не се иска. Тези. които движим България към добро сме българофили-тиранофоби!
3.
Стефан Бургаски
30.04.2022 17:10:40
16
38
При наличието толкова много еврогейски партии... Още четири... Няма лошо... Ама май се наблюдава обратно пропорционална зависимост - партиите стават все повече, а избирателите все по-малко...
2.
Бай Пеньо
30.04.2022 17:06:07
42
39
Еми време е да се преброим русофолите, нали?!!
Да не се окаже, че русофобите сте само по форумите ей!!
И вечер с боички да цапате паметници! И после бегом вкъщи при мама! А???
1.
Дежавю
30.04.2022 17:04:21
13
64
Нови бардаци със стари сурви. Горко му на българина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори