×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия отлага боевете за Донбас след Великден, а Зеленски се готви за контранастъпление


Русия отлага боевете за Донбас след Великден, а Зеленски се готви за контранастъпление
Михаил Онуфриенко потвърди, че руската армия продължава да нанася удари по „Азовстал“, а Алексей Арестович каза, че ще на 101% е сигурно, че има контранаступление в Мариупол
23 Април 2022, Събота, 07:03 ч.
Автор: Флагман.Бг, видео: УНiАН

Ударите по „Азовстал“ продължават въпреки нареждането на Владимир Путин да се спре настъплението в завода

Втората фаза на военната операция в Донбас е отложена. В момента руснаците се готвят за настъпление, като се нанасят ракетни и артилерийски удари по позиции на украинската армия. Според роденият в Суми (Украйна) блогър Юрий Подоляка, се очаква щурм на руснаците след Великден. Това може да стане от вторник, каза той в своя анализ за последните военни операции на фронта.
 
Край Харков обаче се водят боеве. Руската артилерия и авиация нанася много мощни удари в северните части на града. В резултат на това нищо хубаво за Украинските въоръжени сили не се случва, коментира блогърът. 

Той прогнозира, че ще се усилят боевете за град Лиман в близките дни. 

Водят се боеве за град Папасная. Юрий Подоляка прогнозира, че ще се усилят сраженията за Лиман

„Има информация, че руската армия и войските на Луганската народна република успешно настъпват в град Папасная. Не спират ракетните и авиационните удари там. Рано или късно линиите на отбраната ще бъде пробита. Възможно е гарнизонът на Въоръжените сили на Украйна да се задържи в югозападните части на града и може дълго да се отбраняват“, заяви Подоляка.

Информацията дали руснаците са го взели е противоречива, добави той.

Продължава атаката на руските войски край Гуляйполе и Велика Новосьолка. Това, което обаче се случва сега, е само подготовка за настъпление, коментира военният анализатор Юрий Подоляка.

Междувременно съветникът на президента Володимир Зеленски - Алексей Арестович, каза в интервю с Марк Фейгин пред УНiАН, че със сигурност ще има контранастъпление на украинската армия в Мариупол. Вероятността за това била 101%. 

По думите му се работи за това и има надежда за освобождението на града.

„Нямаме нужда от мъртви герои. А тези, които вече не са живи, са погребани с военни почести като хора, извършили невероятен подвиг. И ние правим всичко, за да ги извадим оттам с всички способи. Но има обективна реалност", каза Арестович.

„Контранастъплението ще има, уверен съм на 101%. Въпросът е кога, с какви сили и къде. Това ще се реши от главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна“, добави той.

Припомняме, че по-рано Путин нареди на Шойгу да отмени нападението срещу Азовстал в Мариупол, но руските войски  продължават да атакуват, съобщава УНiАН.

Президентът Володимир Зеленски от своя страна каза, че унищожаването на защитниците на Мариупол ще означава край на преговорите.

Роденият в Харков блогър Михаил Онуфриенко пък цитира президентът на Чеченската република Рамзан Кадиров, който е съобщил, че вчера е взета под контрол административната сграда на металургичния комбинат „Азовстал“, която има особено стратегическо значение. Украинската военна групировка практически е разрязана на две, добавя журналистът.

Той коментира и думите на ръководителят на Донецката военно-гражданска администрация на Украйна, според когото не се изпълнявал указа на Владимир Путин за прекратяване на щурма в „Азовстал“ (град Мариупол) и за пореден път украинците се убеждавали колко струват думите на руските власти. 

Никой няма да влиза в катакомбите, за да търсят азовци и наемници, но кой е казал, че ще се прекрати обстрелът? 

Бойците от „Азов“ според Онуфриенко са блокирани под бетона на територията на завода. 

Руските войници продължават да убиват украинските бойци, криещи се в завода „Азовстал“. В района на трамвайното депо има боеве. 

Възстановява се електроснабдяването в Мариупол. Създава се нов водопроводен канал. Очаква се скоро да бъде възобновено водоснабдяването. 

Според руски анализатори, кардинално е променена тактиката на руските войски. Атакуват се позициите на украинските въоръжени сили след унищожението на противника. При активност на бойците от Украйна, отново се нанасят удари с артилерия, авиация и с тежки огнеметни системи. Фактически предвижването на руснаците става по разгромените позиции с минимално съпротивление. Този подход не давал бързи резултати, но обезпечавал уверено предвижване с минимални загуби. 


 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
19
Коментара по темата
19.
Бай Пеньо до 15
23.04.2022 17:40:30
3
9
Като казах русофоби се бъзиках, мойто момче! Истинските русофоби са тези, които вече години наред ви пълнят кухите кратунки с удобно изкривени факти от историята ни. Затова унищожиха и стъпкаха родното образование, което беше на световно ниво преди! За да имат в ръцете си удобна и безкритично тъпа маса, която да манипулират както искат.
Научиха ви да мразите хора, които даже не познавате! Нито знаете езика им, нито познавате културата им, нито имате приятели сред тях! Мразите, защото някой ви е казал че така трябва!
И като говориш за фашистки режими и агресори, ще ми отговориш ли ние какви сме, при положение че участвахме във войната с Ирак? В която загинаха и над 1 милион цивилни, включително хиляди деца!!
И то заради една размаха епруветка в щатския Сенат от Колин Пауъл, най-вероятно пълна с прах за пране!
Аз ще ти кажа какви сме-БЕЗГЛАСНИ БУКВИ, изпълняващи заповеди на "най-великата демокрация"! Която и секунда не е спирала да трови света с мръсотията си!!! Е това вече свърши, еднополюдният модел е тути Ла финито!
И знаеш ли кой ще е Големият Победител, след като лошият Путин приключи с Украйна?
Китай, мойто момче! А кой е в по-близки отношения с Китай-Русия или САЩ? Да, позна!
Затова изкукалия бай Джо ходи да се здрависва с невидими, защото прекрасно знае, че неговата Америка е пусната по пързалката!!
Помни думите на зомбирания русофил-комунист бай Пеньо! Някой ден ще можеш да кажеш, че все едно си говорил с Ванга! Ай, чао...
18.
Путин
23.04.2022 14:48:26
8
1
Не исках да отлагам, но солдатите и техниката намаляха значително.
Целият свят воюва срещу нас, разберете. Така беше и през великата отечествена.
17.
......
23.04.2022 14:14:14
5
7
Никакво отлагане на атаката за Донбас,защото зелената змия започва да надига глава,иска още да хапе,макар че няма нищо освен злоба!!! Мачкайте бързо тези нацисти и марионетки на чужди интереси!!!
16.
Кую
23.04.2022 14:14:10
1
7
Смело Урки. Киро и Сие идват на помощ. Боядисани жълто-синьо. Пускайте ги на предна линия.
15.
До Бай Пеньо
23.04.2022 12:27:08
15
13
Не можеш да наричаш нормалните хора, които са срещу фашисткия режим на агресора Путин русофоби!!!
Освен това трябва да знаеш, че русофобството възниква в България след като Русия се обявява срещу Съединението и започва масирани действия срещу България довели до Сръбско-Българската война, абдикацията на княза, преврати, заговори, убийството на Стамболов, нахлуването в Добруджа и т.н. То не е паднало от небето, нито е следствие на действия на други държави, а от имперската политика на Русия.
14.
Puteto
23.04.2022 11:22:00
1
8
Iska da gi izmori ot glad.
13.
До Бай Пеньо
23.04.2022 11:06:52
8
19
Не сме русофоби, приятелю, българофили сме. И сме против войната и агресора.
12.
Путин
23.04.2022 10:56:09
8
13
Вече отмених превземането на Киев тъй като е нецелесъобразно. Сега заповядвам атака срещу нацистите от Гуляйполье и натовците от Велика Новосьелка.
11.
Флагман, големи сте!
23.04.2022 10:46:20
7
13
Продължавате да се гаврите с русофилистиците и с типичния журналистически нюх, да подхранвате фантазиите им, но, накрая, като попаднат в психодиспансера, близките им,ще ви заведът искове!
10.
Баси пичове
23.04.2022 09:45:54
22
21
Ееей това русия е голяма работа. Ще се бият до пълната си капитулация. Тъп, по-тъп, путин
9.
Браво
23.04.2022 09:29:10
9
35
НАЙ-НАКРАЯ фЛАГМАН започна да цитира източника, който цял свят гледа и слуша. Не говоря за смешника Аристович, на него работата му е да лъже убедително. Но и за това не става. Украйна е загубена кауза за нацистите, ще ги изметат в ада до няколко седмици.
8.
Бай Пеньо
23.04.2022 09:06:31
19
26
Ей сега като се събудят русофобите и ще стане страшно! Само бабите им да ги нахранят и да им измият дупетата и са тук!
7.
!
23.04.2022 08:53:39
8
18
"контранастУпление", а?
Статийка през преводача, "автор Флагман" и шаранчетата да кълват!!
6.
Ти да видиш
23.04.2022 08:42:09
11
37
"а Зеленски се готви за контранастъпление"

Малиии!
5.
JDAM
23.04.2022 08:24:43
37
25
Вчера по случай празниците путлер разстреля 2 руски олигарха-милионера, че барабар с жените и децата им. Нормално за Мордор и орките там.
4.
ХМ
23.04.2022 08:03:40
17
49
Пълно противоречие между заглавие и съдържание. Явно редакторите разчитат,че се чете само заглавието,особено,когато то е такова,че човек остава отвратен и не пожелава да чете нататък.
В случая от съдържанието става ясно че Украйна е на изкуствено дишане,но щели да контраатакуват. Правилно се пита: с какви сили и с какви оръжия?!
Дай Боже до 09.05.22 г. да приключи тази война,нацистите,Бандеровците и проамериканските подлоги да бъдат унищожени и да започне възстановяването на Украйна!
3.
Аз
23.04.2022 07:58:58
27
55
Наркомана Зеленски…пак е прекалил с дозата…ГАД МРЪСНА И ПРОДАЖНА
2.
Флагмани,
23.04.2022 07:46:25
13
38
Има ежедневна, даже по два пъти на ден, официална информация за военните действия и за втората част от операцията от руското Министерство на отбраната. Предполага се, че дори за вас е достъпна. Стига сте пробутвали неясни внушения от съмнителни източници.
1.
Препатил батко
23.04.2022 07:32:18
25
73
Донбас е загубена кауза за Киевския режим. Американците ги помпят, че могат да си върнат загубените територии, за да им дават оръжие и да мрат тия глупаци. Байдън ще се бие до последния украинец.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори