×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майката на виртуоза-саксофонист Краси Филипов съди сина му и своя внук за имот


Майката на виртуоза-саксофонист Краси Филипов съди сина му и своя внук за имот
 Красимир Филипов (вдясно) беше един от обичаните музиканти в Бургаско. Днес майка му Радка съди сина му и внука си Ивайло, пял на една сцена с краля Филип Киркоров, за имот
04 Април 2022, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Музикант-свидетел: Той беше прекрасен човек! Роднините: Не е вярно: Беше алкохолик и не работеше

Майката на виртуозния бургаски саксофонист Красимир Филипов заведе дело срещу сина му Ивайло Филипов и неин внук – наследник на апартамент в бургаския ж. к. „Славейков“. Става дума за двустайно жилище, което Радка Филипова – майката на Красимир и брат му – Георги Филипов през 2020 г. приписали на музикант срещу полагане на грижи за нея, а на брат си той наплатил договорена между двамата сума за неговата една четвърт от семейното жилище. Радка Филипова е на преклонна възраст и разчитала на помощта на сина си Красимир.

За съжаление преди малко повече от година Краси Филипов внезапно почина. Напусна ни едва на 52 години… Синът му Ивайло Филипов – не по-малко талантлив от баща си, излизал на една сцена с краля на руската естрада Филип Киркоров, още е в траур, когато научава вестта, че баба му е завела дело срещу него. Той живее в Москва, заедно с майка си, а днес не присъства на съдебното заседание по делото, по което е ответник.

Сред свидетелите Флагман.бг видя един от известните бургаски изпълнители, чието име ще спестим, поради изключителната деликатност на казуса. „Дошъл съм да защитя честта на колегата си. Краси беше прекрасен човек.“, сподели той пред Флагман бг. Финия му изказ рязко се отличаваше от  поведението на свидетелите от страна на ищеца, чието мнение очевидно е различно.

Роднините - Георги Филипов – брат на виртуоза саксофонист, руса дама, която не пожела да се представи и адвоката на Радка Филипова – Пенка Мутафчиева, пристигнала специално от София за делото, посрещнаха с остър и груб тон репортера на Флагман, дошъл в съда, за да научи повече за истинските мотиви за завеждане на делото и каква е причината на второ заседание да сътворяват зрелище в Окръжния съд на Бургас. Тогава, по информацията, с която разполагаме, сред свидетелите били снахата на Красимир Филипов, както и братовчедка на неговата майка и ищец по делото – Радка Филипова. В един глас те твърдели пред съдията по време на заседанието, че Красимир бил „абсолютен алкохолик, тежко болен и дори посещавал редовно психиатър, теглил бързи кредити, които брат му Георги плащал“. Твърдели още, че откакто започнала пандемията от ковид 19, Красимир Филипов не работел, нямал доход и трудов договор. Освен това според тях той не само, че не полагал грижи за майка си, каквото задължение имал, според договора за прехвърляне на апартамента, но дори живеел и на друго място – сам в бургаския ж. к. „Лазур“. А последните им твърдения в залата смаяли дори привикналите с какво ли не в дългата си кариера съдебни заседатели: „По-скоро майката гледала сина си, отколкото обратното…“

Днес адвокатът на Радка Филипова  с крясъци не допусна репортера на Флагман.бг до заседанието, касаещо паметта и наследството на обичания бургаски музикант. Пенка Мутафчиева от Софийската адвокатска колегия дори си позволи да извика съдебната охрана, за да изведе журналиста, изпълняващ служебните си задължения в Съдебната палата. 

С каква цел го направи – ние не можем да кажем, но със сигурност не желаеше да разберем какви аргументи ще използва в защита на своята теза пред Бургаския окръжен съд.

Скръбна вест! Отиде си внезапно виртуозът на саксофона Красимир Филипов

 


В категории: Темида


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
32
Коментара по темата
32.
Ха-Ха-ха
05.04.2022 21:17:06
3
3
‘Звездата’ Филип Киркоров 2, и мухлясалата панелка ли иска да вземе от майката на баща му....
31.
Len4eto
05.04.2022 16:54:16
1
5
Незнам що за медия сте, но защо не оставите истината! Явно Ви се плаща да пишете неверни статии, както винаги!
Много сте смешни!!!
30.
Запознат
05.04.2022 13:47:50
1
7
Браво Ленче!Сеирджиите,чакат подобни евтини сензации,за да си запълват свободното време,но който го интересува, сега поне ще прочете какви са реалните факти!
29.
*********
05.04.2022 13:34:55
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
предложение
05.04.2022 10:26:32
6
11
сложете дрегер за алкохол и наркотици на входа на съда и Унисончето да спре да си шише сам коментарите тука заедно с двете криви лели. Знае кой съм седях до тях и спасих момичето от уродливото поведение на един измекяри
27.
случаен
05.04.2022 10:22:15
8
12
Случайно бях на същия етаж и по същото време тази журналистка дойде наежена , беше арогантна и нахална , хората нищо не направиха докато тя незапочна да се заяжда с тях и започна да ги снима а няма право без тяхно разрешение . При нормалната молба на една от жените незнам каква беше че нежелае да бъде снимана журналистката им каза че ще прави каквото си иска и тогава дойде охраната . Нищо не са направили хората просто си стояха кротко и чакаха часа на делото .
26.
*********
05.04.2022 09:37:19
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
25.
свидетел на тая простотия
05.04.2022 09:37:04
7
4
жорналистката ги питаше а те крещяха по нея и я гонеха с охраната да не ги снима. ей това стана в съда да бяха си казали като гипитаха а не да се даржат като циркаджий видях всичко и сам потресен и пак казвам ч щях да изгармя тези нашмаркани глигани без да знам п какав повод се даржаха така
24.
Реалист
05.04.2022 09:02:46
5
14
От статията научих кои са и какви са тези хора, но ако трябва да заема страна съм на стрната на бабата Радка. Не я знам коя е, но до колкото разбирам, е много възрастна, няма кой да се грижи за нея, синът на който е прехвърлила жилище срещу гледане е починал, а внукът от този син живее в чужбина и не му дреме за баба му, търси само да наследява. Бил все още в траур за баща си, а за баба си какво? Може би с нетърпение чака и нейния траур?
Намирам за напълно нормално ако прехвърлиш жилище срещу гледане и приобретателя не изпълнява договора, то този договор да се развали. При описаните документални действия бабата иска и може да си върне само половината жилище. Другата половина е била собственост на двамата й синове, а Георги е продал на Красимир своята четвърт. Тоест така или иначе Русначето-внук наследява по право половината жилище, за да получи и другата половина трябва да се грижи за баба си, а той не изпълнявал това си задължение, вече година, защото бил в траур!?!
23.
колегата
05.04.2022 08:45:21
5
13
Понеже прочетох много внимателно статията и видях нападки към роднините му искам да ви споделя нещо което може би незнаете . Когато Краси светла му памет се върна от София от Пирогов след лечението му от тежка зависимост от алкохола и излизането му от дименция след 15 дена което е прецедент за такива случеи както той самия казваше после изкарал акъла на професорите и лекарите в отделението ми сподели че ако не са били брат му и майка му отдавна да е бил мъртав . Нито е можел да говори нито да ходи и те са запчнали въстановяването му от А до Я от началото до самия му край , и благодарения на тях сега той живее втори живот . Така че преди да плюете прочетете това . Бъдете здрави
22.
ИСТИНАТА
05.04.2022 08:25:45
1
10
Непознавам лично хората от статията и немога да взема страна но ми се струва че Флагман се явява като страна по спора на Краси - светла му памет .Яшно журналистката или е много добра негова приятелка или добре и е казано какво да напише . Започвате да нападате отсреяната страна но никой не се интересува защо въпросната баба Радка е постъпила така явно има причина ама много голяма причина нооооо Флагман не ги интересува те си търсят сензация в един казус който е личен , семеен. Ако искахте да сте интересни Флагман по добре да бяхте разследвали така осърдно какво е ставало в община Бургас при раздаването на държавните поръчки . И накрая пак няма журналистка под статията и се е скрила под шапката Флагман . Ех Флагман , Флагман
21.
X
05.04.2022 07:38:28
7
10
Кофти племе сме ние. За една панелка...
20.
Светла му памет
05.04.2022 02:10:22
2
23
Краси бе невероятен човек , музикант и пич. През последните години и въздържател от алкохола след стрес от здравословен проблем. Точно през ковид периода се късаше да работи , къде що има и се отвори участие , той бе насреща и готов за работа. Не прави чест ни на майка му , ни на Жоро унисона. Грозно е и само хора с болен мозък може да постъпят така спрямо внука и паметта на брата/сина си. Светла му памет на Краси , Вечен е!
19.
d
04.04.2022 23:32:03
1
15
Koito ne e chul Krasi da sviri dori za malko -- toi ne e jivial v Burgas v poslednite 30 godini. Svetla mu pamet na nego i na Chavdar Kondov.
18.
Който и да е
04.04.2022 23:16:45
0
13
Само русата и черната Златки не намесихте измислени журналя!
17.
Някой си......
04.04.2022 23:04:18
2
13
Флагман,няма ли какво да ядете,че червеите и на умрелите оглозгвате........??????
16.
*********
04.04.2022 22:57:29
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
15.
Дотам ли я докараха роднините?
04.04.2022 22:36:24
0
18
Брат му на Краси не беше ли Жоро Унисона?
14.
хахаха
04.04.2022 22:24:38
7
16
Баба Радка няма спиране…
лошото е, че и мозък няма милата
13.
Гард
04.04.2022 22:06:06
7
9
Днес ка за малко да центровам нашмърканите дето скачаха на момичетонот Флагман. Все съм виждал селяндури
12.
Колега,
04.04.2022 21:56:31
10
6
Ти прочете ли брата на Краси и майка му на Краси, че и се изказваш за статията?
Добре, че са Флагман да им изкарат срамотиите.
11.
Колега на Краси !
04.04.2022 21:51:54
3
28
Изключително е грозно да пишете такива статии, ровите в на покойните гроба , жълтарски клюки .
Краси беше за съжаление беше ,един страхотен човек , работещ , въздържател от много време спрямо алкохола , душа човек , нямам думи просто да опиша какъв човек беше . Остевете хората на мира , какво се случва в семейство им си е тяхна работа . И всеки който се опитва да му урони авторитета и памета на този човек значи е болен мозък . Срам и душа нямате .
10.
istinata
04.04.2022 21:44:13
11
9
GERB sa vinovni zastoto zatvoriha grada za 2 godini i muzikanti i artisti umriaha ot depresia.
9.
7
04.04.2022 21:12:29
5
24
Жалка история.За един апартамент.Не познавах човека,но МАЙКАТА?Бързо е прежалила сина си,за внука е забравила.Да е жива и здрава,до 100 години,а и повече...Господ ще отсъди.
8.
Алекс
04.04.2022 21:11:24
4
24
За алчността под тазкюи форма трябва да има отделен кръг на Ада
Бог да даде покой на Краси беше прекрасен музикант и всеки бургазлия го познаваше като такъв
7.
k
04.04.2022 20:55:33
3
21
Krasi vinagi e bil mnogo dobro i otgovorno momche. Ako e piel tova sa riadki epizodi.
Grupa Orfei uvajava Krasi -- toi beshe edin ot centralnite lubimci na Nikola Videv.
Krasi vinagi bese centura na momchetata vuv Muzikalnoto.
Ne e nujno da se sudite. Razberete sa vsicki bez advokati. Umnata.
6.
1234
04.04.2022 20:51:37
4
7
Vashta partia ot 1989godina kvi griji polaga za vazrastnite hora a za mladite ? A kmeta ko prai
5.
Реалист
04.04.2022 20:48:22
6
27
Гнусни сте Жоре алчен си не рови костите на брат си Бог ще те накаже. За 5 лева и майка си ще продадеш
4.
Приятел
04.04.2022 20:48:12
4
35
Краси беше страхотен човек и не спираше да бачка. Явно човек когато не може да се защити сам всеки може да го обвинява в какво ли не. Светла ти памет Краси !
3.
Sss
04.04.2022 20:41:26
5
18
За два палета тухли и да ви се изсерат в устата сте готови... Долно племе
2.
*********
04.04.2022 20:40:51
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
04.04.2022 20:36:28
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Няма данни за състоянието на шофьорите и пътниците в колите Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Камионът бил пълен с проводници,акумулаторни батерии, ел. табла и циркулационни помпи Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено
Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори