Рецепта за най-вкусните зелеви сарми с пилешко месо
Нещо различно
Продукти:
10 средно големи зелеви листа
250 г пилешко филе
1 малка глава лук
1 морков
1 к.ч. ориз
черен пипер
червен пипер
олио
½ връзка магданоз
1 скилидка чесън
Приготвяне:
Най-напред нарежете пилешкото филе и зеленчуците на ситно. В добре загрята мазнина задушете морковите, чесъна и лука. След това прибавете пилешкото филе заедно с подправките, а за финал оставете магданоза.
Когато месото се задуши сложете ориза с една кафеена чаша вода. Добре е плънката да не е напълно сготвена. След това я отделете от котлона и оставете да изстине малко. Във всяко зелено листо сложете по 1–2 с. л. от нея, в зависимост от големината на листата и оформете сарма.
Сармичките се нареждат в тавичка, налива се вода и се запичат, докато зелето омекне (в предварително загрята фурна на 180 градуса).
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
