×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алергия към секс? Как интимността може да те убие


18 Февруари 2022, Петък, 21:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Имаш поне две възможности да превърнеш секса в смъртоносен номер

Че имаш алергия към латекс, и двамата с партньора можете да разберете в най-неподходящия момент. И това едва ли ще изненада някого. Но се случва, когато обривът по тялото и треската не са единствените проблеми. Дори да няма латекс в картинката.

Един ден учените се замислиха дали сексът може да ни спаси от алергии и разбраха, че той е доста ефективно средство. Вярно е, че действа само на мъжката част от населението – алергичните момичета ще продължават да кихат, провокирани от различни дразнители, колкото и горещ да е сексът. Но това не е всичко! Самият секс може да причини алергии. Имаше дори и смъртни случаи.

И докато в България учените още не са правили изследвания по въпроса, то американските специалисти са изяснили, че в САЩ от алергии, възникнали по време на интимна близост, страдат около 40 000 жени. Най-често става въпрос за реакция към някое вещество, съдържащо се във физиологичните течности. И в резултат, вместо удоволствие, момичето получава копривна треска, подуване, виене на свят, проблеми с дишането и животозастрашаващ анафилактичен шок.

Цялата работа е в лекарствата

През 2019 г. например лекарите описаха случай, при който момиче изпада в анафилактичен шок след орален секс. Тя е приета в болница с оплаквания от задух, подуване и рязък спад на кръвното налягане. Лекарите успяват да стабилизират състоянието й шест часа след като тя е отишла в болницата. При друга пациентка освен проблеми с дишането, силен сърбеж и спадане на кръвното налягане се наблюдава повръщане и диария – толкова тежки, че лекарите първо се усъмняват, че момичето е със сепсис. Лабораторните изследвания обаче показват, че инфекцията няма нищо общо с това. Състоянието й – резултат от анафилактичен шок, възникнало след среща с алергена. Отчитайки факта, че жената не е яла непозната храна предния ден и първите симптоми се появяват веднага след секс със съпруга й, лекарите решават, че именно близостта може да е предизвикала силната реакция на организма.

И в двата описани случая причина за алергията са антибиотиците, съдържащи се в семенната течност на партньорите на жените. Младият мъж на първото момиче пил амоксицилин преди секс, който му предписали заради ушна инфекция. А вторият съпруг се лекувал с пеницилин.

Какво слагаш в устата си?

Алергичните реакции могат да се проявят не само от лекарства, така че не е излишно да внимаваш какво по принцип слагаш в устата си преди полов акт. Игрите в леглото на едно момиче, например, завършват с обрив по цялото тяло и всичко това, защото гаджето й е яло бразилски орехи преди срещата. Това е доказано експериментално. От младия мъж са взети проби от сперматозоиди на гладно и два часа и половина след като е изял четири бразилски ореха. Двете проби са приложени върху кожата на пациента. В първия случай нищо не се случило, вторият тест обаче предизвикал алергична реакция: мястото се зачервило и се покрило с обрив.

Също така, именно с храната учените са склонни да свързват случая на американка, която е била диагностицирана с алергия към потта и спермата на съпруга си и потта на двамата й сина. Факт е, че по-рано пациентката е била диагностицирана с алергия към зелени зеленчуци и тя ги е изключила от диетата си. Обаче съпругът й не се ограничавал в храната и хранителните алергени, съдържащи се в зеленчуците, попадат в семенната му течност. А тя от своя страна предизвика силна алергична реакция при жена му по време на секс или когато влезе в контакт с кожата. По същия начин става и с потта на съпруга и децата й.

Интересното е, че алергията на тази жена възниквала и от спермата на други мъже (бил направен тест), но тя не била толкова силна. Между другото, лекарите не могли да довършат експеримента, защото жената се с развела с този мъж и се отказала да участва повече в тези опити.

Имунитетът ти го е объркал с куче

Понякога алергичната реакция е провокирана от протеините, съдържащи се в спермата. Учените все още не са разбрали напълно кои, но простатно-специфичният антиген (PSA) се смята за един от възможните виновници. По структура той съвпада със 70% с простатния каликреин, който присъства в урината и епитела на кучетата и може да причини алергии към тези животни.

През 2012 г. австрийски имунолози описват случая на 25-годишно момиче, на което очите му сълзят, има обрив и проблеми с дишането всеки път след секс. Тестовете потвърждават алергия към кучешки пърхот (в медицинските документи тази диагноза е посочвана и по-рано) и мъжка сперма. Изследователите предполагат, че поради сходството в структурата, имунната система на пациента може да обърка човешкия PSA и животинския протеин, поради което сексът провокира толкова бурна реакция в организма.

Източник: Cosmopolitan.bg


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори