×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

CDC с данни за Делта вълната: Ваксинираните не се заразяват повторно, същото важи и за преболедувалите


CDC с данни за Делта вълната: Ваксинираните не се заразяват повторно, същото важи и за преболедувалите
Натуралният имунитет без имунизация е също толкова силен, дори малко повече, от този, придобит по изкуствен начин
11 Февруари 2022, Петък, 13:02 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Данните са категорични – най-застрашени са тези, които не са си сложили ваксина, но и не са преминали през COVID преди това

Изследване, публикувано в края на януари от CDC (Американският Център за контрол на болестите), демонстрира ясно каква е разликата между натуралния имунитет и този, придобит чрез ваксиниране. То е проведено в периода май-октомври 2021 г. – в разгара на тежката Делта вълна на COVID-19 и показва какъв е рискът от повторно заразяване в групите: „непреболедували и неваксинирани“, „преболедували и ваксинирани“, „непреболедували и ваксинирании“ и „преболедували и ваксинирани“. Най-важната част от публикувания документ е графиката, която демонстрира пика на вълната в САЩ. (Проучването ТУК на английски)

От нея ясно се вижда, че рискът ваксинираните и непреболедували да „пипнат“ COVID е бил по-висок от този на преболедувалите и неваксинирани. Разликата е малка, но категорична – с около 0.3 пункта. Очаквано, най-малък риск от заразяване имат тези, които са преболедували и ваксинирани, но разликата с групата на преболедувалите и неваксинирани е изключително малка, граничеща с пренебрежима. 

Данните от графиката обаче са категорични – на най-сериозен риск са изложени тези, които нито са преболедували, нито са се ваксинирали. Това отговаря донякъде на данните, изнасяни в последните месеци от правителствата от света, че „сме в пандемията на неваксинираните“. Но в това твърдение, както сме писали и преди, е удобно пропуснато да се спомене за разликата между неваксиниран и неваксиниран, но преболедувал – тоест в изказването не се включва т.нар. „натурален имунитет“, за който вирусолози от цял свят, включително България, говорят от началото на пандемията. И който натурален имунитет, подчертаваме, беше пренебрегван от експертите буквално допреди няколко месеца.

Графиката демонстрира ясно каква е била ситуацията с Делта вълната – неваксинираните и непреболедували се заразяват масово с COVID, а разликите между ваксинираните непреболедували и ваксинираните преболедувалите е минимална с превъс към вторите

В началото на януари т.г. Флагман предложи 8 „странни“ прогнози за развитието на пандемията през 2022 г. 

В статията публикувахме и конкретен период, в който определна прогноза може да се сбъдне. Изглежда обаче сме надценили сроковете и някои от „предсказанията“ вече започнаха да се сбъдват. Тъкмо такъв изглежда е случаят с изказването на д-р Кетзи в немския „Die Welt” (ВИЖ ТУК), както и настоящата информация от не къде да е, а от CDC. Наративът по отношение на здравната криза от политическа гледна точка, за който писахме, че ще се „обърне“ до края на годината, вече изглежда е започнал този процес.

Прогноза от същата наша статия бе и това, че пандемията ще се превърне в ендемия – нещо, за което вече има данни, а е още началото на февруари. От Швеция вече обявиха, че пандемията е приключила, поне във вида ѝ, който познаваме от последните 2 години. Дали обаче действително е започнал процесът по приключване на пандемията, предстои да разберем в следващите месеци. Окончателно това ще стане ясно най-вероятно до средата на лятото.
 


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
14
Коментара по темата
14.
Тома Неверни
11.02.2022 20:34:53
1
2
Да вЕрваш на Хамериканско проучване , е все едно да верваш , на Холивудските сценарии и да ги мислиш за истински !
13.
!
11.02.2022 19:16:46
2
1
Спорът,кой имунитет е подобър, е безсмислен! То е ясно,че са се заразили почти изцяло неваксинирани и неболедували! Проблемът е основно при тях! Ако бях карал Ковид,нямаше да се ваксинирам.Но в нашето семейство само синът ни преболедува, а останалите се ваксинирахме по различно време.Въпрос на личен избор и решение! И в интерес на истината,не се колебахме изобщо.
12.
недейте бе
11.02.2022 18:44:52
1
4
Тя лъжата цъфна отдавна, ама недейте така, ще развалите далаверата. Все пак е страшна болест с 0.06% смъртност.
11.
До селенин 3
11.02.2022 17:40:24
5
2
Делта си карал преди 1.5 година , другият път. Ноември 2020 беше Уханския щам; април 2021 е алфа; ноември 2021 е Делта. Масово повторно заразяване има на тези с Уханския щам. Каралите алфа и делта се заразяват по -рядко. Но Омикрон хич не е за подценяване както се вижда, средно пак си правим в БГто по 80-90 смъртни случая на ден, за 6 млн население е прекалено много, колко да е лек тоз вариант, лек е за преболедували и ваксани с 3 игли и млади хора.
10.
до 9
11.02.2022 16:38:35
1
6
ДА! Тези господари направиха децата ни обратни и ни карат да работим за благото им!
От 2 години не мога да си намеря работа а съм с 2 висши защото господарите им казват да не ме наемат!
9.
2 стъпка от същият план
11.02.2022 16:30:18
0
9
Сега започват "съмненията" добре дирижиране разбира се. Всичко пак си минава през Цензура. Ще падне главите на най- ниските- медици, полицаи, т.н. смяната на политици вече е факт. Ще дойдат "спасителите" които много загрижени Ще "спасяват" народа и ще "лекуват" набодените. Междувременно ще се прекарат закони за "общото благо" една администрация за всички- да няма войни и подобни геноциди вече = световна диктатура!
Докато не се изчисти до пълзящи им господари, ще е така...
8.
До 7
11.02.2022 16:28:49
8
3
Как пък не го разбрахте,че тези ваксини отдавна са преминали тестовия период!
Колкото до това как действат,ще те светна ,че всички противогрипни ваксини не предпазват изобщо от заразяване,а от леко минаване през вирусите и са ефикасни само за съответния щам.Затова се слагат и всяка година.А за твое сведение, РНК ваксините са много по-щадящи и безопасни от класическите!
И вече се изтъркахте с този"бъркоч" Всички лекарства,ваксини,добавки,готови храни и т.н. сами по себе си са "бъркочи"
Човечеството отдавна приключи с естествения начин на живот. Всичко е химия...
7.
до 6
11.02.2022 16:05:42
1
8
Само че другите ваксини не са в тестов период и предпазват от заразяване и разпространение на 99.9% и не се основават на иРНК технологията докато тази "ваксина" нито предпазва от заразяване нито от преболедуване нито смъртността от Кромид е толкова висока за да има изобщо нужда от ваксиниране. И моя дядо на 86 години е жив и здрав преболедувал веднъж без "ваксата" в отлично здраве нямащ никакво намерение да се боде с бъркоча
6.
До 2
11.02.2022 15:13:11
13
4
Само,че "тази плиткоумна сган" са милиарди хора по света... Малцина останаха "умници" като теб! :)
Само се питам,защо ли не вземеш да си преболедуваш и една туберколоза или полиомиелит,например,че да си изградиш после един стабилен естествен имунитет...?Да не си мислиш,че другите ваксини,които са ти били от раждането ти са много по- различни? Вземи попрочети малко за тях и ще се постреснеш!
А между другото,баща ми е над 80 год.,с всички възможни ваксини,включително и ежегодните противогрипни,с трите дози на сегашните ваксини и е в отлично здраве и има железен организъм.
5.
а у нас ?
11.02.2022 14:50:40
0
16
За българските болници няма никаква разлика дали си с делта или омикрон.
Толкова са зле в оказването на здравни грижи, че може да те уморят за ден.
Каишите, кислорода и чувала за 24 часа.
Вчера са починали при тях нови 76 човека.
Мир на душите им.
4.
истината
11.02.2022 14:28:23
4
15
Не знам дали все още има здравомислещчовек,който да вярва на тия платени глупости,освен зомбираните от телевизиите баби и дядовци над 70 години!Спрете да тровите живота с измишльотини на и без това достатъчно стресиран от какво ли не български народ!Защото скоро и тия,които са над 50 години ще хванат пътя към Терминал 2 .Защото на хората вече до гуша им е дошло от разни платени пропаганди и скок в цените на всичко!Не си играйте с търпението на хората,защото то е и без това на критичния минимум!
3.
Селянин
11.02.2022 14:19:47
5
17
На статията ли да вярвам или на опита си. Аз, съпругата ми и детето карахме Делта миналата година. Не се ваксинирахме по тази причина. Тази година изкарахме и тримата Омикрон. Колега кара Делта преди година и половина. Уплаши се и се ваксинира, наби си и бустер. И той кара Омикрона преди седмица също като мен . От наблюденията на всички и от мнението на двама уважавани от мен лекари. Делта и Омикрон са различни болести. Ваксинираните и неваксинираните познати карат Омикрона по абсолютно идентичен начин, тотално различен от Делта.
Лошото е, че има много произведени ваксини, а се строят заводи и за още и няма как фарма бизнесът да легне по гръб скоро без сериозна борба. по нормалните държави вече отчитат доста грешки. Ние ще сме накрая на опашката за нормализиране поради зависимоста на вземащите решения от фарма компаниите и техните лобита.
2.
Истината
11.02.2022 14:04:06
7
20
От целият доклад единствено е вярно това , че преболедувалите имат по силен имунитет от ваксинираните. Разберете едно тъпи овце когато организмът се пребори с вируса по естествен път, демек сам си изгради защита е в пъти по силно от това да си сложиш неква чорба и да чакаш да те защитава. Само че малоумната сган плиткоумна си вярва на телевизора и не си вдига простата глава за да прогледне истината.
1.
Бла бла бла
11.02.2022 13:28:15
2
23
Рекламата преведа е "бързайте, които още не сте си наболи инфаркт, рак и спин, че няма време, закъснявам с договореното"
За после докато още мърдате, има доживотни "лекарства" пък клиники вече има, а и се строят нови...за новият "хив" например който сме подготвили скоро да ви представим като "още по- заразен" хем покрити "вторични ефекти от течността дето се пробита като "ваксина" хем докато може, ще има зависими клиенти.
Честито на набодените!

Аз съм от лудите конспиратори, които не приеме!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори