×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8 „странни“ прогнози за пандемията през 2022 г.


8 „странни“ прогнози за пандемията през 2022 г.
Идва ли краят на маските, задължителната ваксинация и ще се превърне ли в ендемично сезонно заболяване SARS-CoV-2 заради омикрон?
11 Януари 2022, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Годината се очертава да е повратна 

Искаме или не, пандемията продължава и през 2022 г. Въпреки че през последните 2 месеца омикрон вариантът дава светлина в тунела за това, че именно той може да е краят на ограничителните мерки, а знайни и незнайни експерти и математици продължават да говорят за „хиляди заразени“ и „кошмар“ заради ковид, все пак годината се очертава да е значително по-добра в пандемично отношение спрямо последните две.

През двата месеца на омикрон започна да се забелязва и една сякаш трайна тенденция, макар и много плахо подаваща глава през Прозореца на Овертон на „обръщане“ на наратива от последните 2 години и то насред зима – нещо, което досега бе характерно, поне в България, за летните месеци, когато разпространението на ковид е значително по-слабо. Все по-често дори в праймтайма на телевизиите се появяват говорещи глави, които заявяват, че иде краят на пандемията. Сред тях дори бе и проф. Тодор Кантарджиев, който дори даде срок – до края на април. 

В същото време обаче неговият колега от НОЩ доц. Ангел Кунчев само преди няколко месеца обясняваше, че от трета доза няма смисъл (ВИЖ ТУК), а сега говори усилено, че тя била „единственото спасение“. 

Но всичко това настрана. Ето 8 „странни“ прогнози за хода на пандемията и политиката около нея през 2022 г.

Дали ще се осъществят, времето ще покаже.

1. Следващият неизбежен ковид вариант ще е дори по-слаб от омикрон и това именно ще е превратната точка за голяма част от населението, което ще започне постепенно да недоволства все повече заради всякакви ограничения или затваряния. Ако съдим по досегашната хронология, този хипотетичен вариант ще се появи в края на първото или началото на второто тримесечие.

Срок: между март и април

2. Медиите по света и у нас ще направят най-голямото „обръщане“ в историята си за това как се съобщава информация, свързана с ковид. Това донякъде е основано заради независими репортери и журналисти, както и подкастове като този на Джо Роган (ВИЖ ТУК 3-часово видео).

Срок: до края на годината.

3. COVID ще започне да се счита за ендемично заболяване със сезонен характер, каквото вероятно е и от самото начало;

Срок: до края на годината.

4. Добре забравените моноклонални антитела отново ще влязат в картината, а протоколите за лечение вероятно ще отпаднат като неефективни, тъй като не всеки пациент има нужда от едно и също лечение. При всички случаи първите, които още през пролетта на 2020 г. бяха считани за добро лечение, отново ще започнат да се използват.

Срок: до есента на 2022 г.

5. Лекарства като Ивермектин и Хидроксихлорокин ще получат одобрение за лечение и най-после дори и най-големите критици на тези медикаменти ще трябва да признаят ефективността им (Примери за такава могат да бъдат намерени от Индия до Япония).

Срок: до есента на 2022 г.

6. Задължителното носене на маски постепенно също ще остане в историята. Консенсусът към момента е, че този тип предпазно средство, изработено от плат, не само не помага, но вероятно и вреди.

Срок: до лятото на 2022 г.

7. Ще получим още неопровержими доказателства за произхода на първичния вирус SARS-CoV-2 от Ухан, Китай. Такива вече бяха представени още през втората половина на 2021 г., но вероятно предстоят още.

Срок: до есента на 2022 г. (когато предстоят т.нар. midterm elections или междинни избори в САЩ)

8. Постепенно политики като задължителната или принудителна ваксинация, които се прокарват в момента в някои дори европейски страни, ще отпаднат, заменени от пожелателна или свободна такава. Това ще се наложи просто заради значително по-лекото протичане на омикрон и това, че някои вече дори го сравняват с грипа, срещу който никога не е имало задължение за ваксинация, без което човек не може да работи.

Срок: до есента на 2022 г.

Съгласни ли сте с тези прогнози? Имате ли ваши такива? Дискутирайте в коментарите.
 


В категории: Политика , COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
7
Коментара по темата
7.
...
12.01.2022 01:08:11
0
12
Теста на Председателя е лъжа!

КСНС свърши в 20ч вечерта, гледахме наживо, уж след това момчето се почувствал зле, ходил си правил тест, теста ИЗЛЯЗАЛ положителен и по нова телевизия обявиха в 20. 23 минути за положителния тест.
Ако може някой да ми обясни как всичко това става за по малко от 20 минути????
Въпроса е риторичен, ясно е че няма как за 20 минути човек да се почувства зле да иде до лаборатория да се тества и резултата да излезе. Дори лабораториите да работеха нощно време, дори да си най големия връзкар и да не чакаш опашка и дori лаборантите да обърнат лично внимание на твоя тест, пак няма как да стане.
6.
Реалист
12.01.2022 00:18:12
1
13
Лично не виждам толкова опасен вирус, колкото ни го описват телевизиите. При условие че през 2009г преболедувах свинския грип и болниците бяха много по пълни, тогава мен ме настаниха в стая в отделение вътрешни болести защото всички отделения за грипоподобни бяха заети. Днес ни заливат с новини "болниците пълни" при реално пълни 5 хиляди легла, от налични в болниците 52 хиляди легла. Вместо да обявят реално че определените за ковид легла са пълни.
Ще кажете имаме висока смъртност, но истината е че всяка година имаме смъртност от гриповете, и обикновенно губим доста възрастни, но и няколко стотин млади хора от болести на дихателните пътища. Всеки от нас е загубил възрастен роднина или познат и си знаем дали е починал от болест на дихателните пътища или от друго.
Пък и да си кажем истината в очите населението ни е застаряващо, нали не мислите че ако нямаше ковид онези описани в статистиката 96 годишни щяха да живеят още дълго? Преди ковида в България се живееше средно до 71г и днес не е по различно.
Дори да погледнем статистиката че през последните две години има повишена смъртност, знаем че не е виновен само ковида. Колкото хора умират от ковид двоино или дори повече умират от страха които натрупват от ужасиите които бълват медиите.
Имаме данни че през 2021г починаха около 20 хил българи от ковид, над 90% от тях бяха над 65 години, но през 2021 починаха още 130 хиляди българина, те от какво умряха?

През 2020г имаме около 9 хил починали от ковид и над 20 хил починали от инсулт. Това какво ви говори?

Според мен трябва да се спре с всички мерки, да се спре обявяването на болни по медиите и да започне някакво успокоение на народа, че всичко ще се оправи, да им се влее вяра в бъдещето, само така ще намалим смъртността.
5.
Ами
12.01.2022 00:00:42
1
5
То е вярно пбаче от страх няма да отменят мерките вероятно.Няма персонал в болниците.Ако няма вирус до ноември всичко ще отпадне.По принцип той сам изчезва и нищо не може да го спре Ваксините са усилени грипни ваксини.Нямат странично влияние а колко има полза от тях никой не знае
4.
;)
11.01.2022 23:13:01
0
11
2022 година населението на Земята, ще стане 8 милиарда! Гответе се за по лоши вируси... Аз лично пожелавам на всички да са живи и здрави и да не ги хваща ни вирус, ни грип!
3.
възмутен теляк до 1
11.01.2022 21:57:00
3
5
Това се казва коментар!
2.
Коментар
11.01.2022 21:34:24
5
15
Ако се продължи с тая ковидарщина- страшни новини и прогнози, натиск за ваксините (файзер, естествено) и зелени сертификати, някои частни субекти ще се обогатят още повече, а нашата държава направо ще фалира. А накрая набоцкалите се ще усетят колко пъти са ги изклатуркали с иглата и първи ще вземат камъните. Това трябва да приключи.
1.
Шморц
11.01.2022 21:29:36
3
1
Бах мааму ! Няма коментари!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори