×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отпускане на Кредит с обезпечение


09 Февруари 2022, Сряда, 15:00 ч.

Когато теглите заем за купуване на превозно средство, обикновено автомобила се използва за залог

Когато решите да вземете кредит, това може да стане със или без обезпечение. Отпускане на заем с обезпечение се прави тогава, когато кредитодателите искат да намалят риска си максимално и да са сигурни, че ще си върнат парите обратно и това им осигурява спокойствие. Защото всичко може да се случи и вие да не сте в положение да си покривате задълженията, тогава обезпечението се явява изплащане на заема. Така популярното обезпечаване на кредита може да е в полза не само на финансовите организации, но и на кредитоземателите. Създава се едно доверие между страните и в същото време вие може да получите заем с по-изгодни лихви. Това е практика както при банките така и при кредитните компании.

Как се процедира при обезпечение

Всичко започва със залога, явяващ се обезпечение при даването на кредита. Процеса се осъществява по два начина. При сключване на договор или по силата на закона. Договора се подписва от двете страни кредитодател и длъжник. По силата на закона означава, че той е въз основа на закона, а не на контракт между страните и не се изисква тяхното съгласие.

Актива послужил за залог се предоставя на банката или трето лице или остава на разположение за общо владение.

Кои кредити могат да са с обезпечение?

Има определени видове заеми, подлежащи на обезпечение. Това е ипотека, при нея недвижимите имоти, които закупувате се явяват обезпечение по ипотеката. В случай на несъстоятелност кредитната институция получава имота. Той се явява покриване на вашия заем. 

При потребителските кредити в гаранция се превръщат активите по вашата спестовна сметка или собствен ваш имот. При финансова невъзможност да обслужвате дълга си кредитора може да изиска тези ваши собствености. 

Когато теглите заем за купуване на превозно средство, обикновено автомобила се използва за залог. Има случаи, при които за да се сдобиете с кредитна карта трябва да внесете пари, именно този депозит се използва за гаранция. И при неблагоприятен за вас финансов сценарий депозита ще бъде удържан от кредитора.

Както стана ясно при посочените видове кредити различни активи могат да бъдат използвани за гарантиране на заема. Това може да включва също фермерска и земеделска продукция, стоки, оборудване, ценни книжа.

Обезпечение при бизнес кредити

Бизнес кредити с обезпечение се предоставят на юридически лица. Тези заеми са необходими при нужда от оборотни средства, започването на нова дейност или разширяване на бизнеса. Заем, който се търси от земеделци, фермери, представители на туризма. Това са така наречените сезонни бизнеси, за които са необходими пари за материали, продукти, суровини. За отпускането на такъв кредит онлайн, банките не изискват доказване на доходи или предварително изготвен бизнес план. Недвижимо имущество се явява обезпечение в случая. Изплащането на бизнес кредит с обезпечение става само с изплащането на лихвения процент и покриване на главницата в края на договорния срок или внасяне на равни месечни вноски.

Предимства при обезпечаване на кредит

Едно от най-важните предимства е лихвеният процент. Когато е налично обезпечение кредитната институция не се чувства в рисково положение, затова и лихвите които се оферират са по-малки отколкото лихвите при други типове заеми.

Друго важно предимство е положението на кредитната ви история. Защото, когато има залог кредитора не обръща голямо внимание на кредитното ви състояние. Това е напълно обяснимо, защото заложеният от вас актив - апартамент, кола и т.н. е напълно достатъчна гаранция, че кредита няма да остане неизплатен. За това много хора в лошо кредитно положение прибягват към кредит с обезпечение и могат да бъдат финансирани. При такъв заем ви се дава възможност и да подобрите кредитния си статус, като плащате навреме вноските си.

Недостатъци

При този вид кредити процедурата по кандидатстване е бавна и отнемаща време. Нужна е оценка на собствеността, трябва да осигурите повече документи и информация. Разбира се времето на процедиране е различно при различните банки. За това проучете предварително условията на различните кредитни институции и преценете, коя най-много отговаря на очакванията ви.

Друг важен аспект е неприятната възможност да загубите активите си, ако не изплащате кредита си навреме. За това бъдете внимателни, организирайте така бюджета с който разполагате, че винаги да имате средства за месечните си вноски.

Заключение

Дали ще изтеглите кредит с обезпечение е ваше лично решение. Това е добро решение, ако имате проблеми с кредитното си минало записано в кредитния регистър. Изборът ви може да зависи и от размера на сумата, която искате да изтеглите. Не на последно място е и вашата състоятелност, разполагате ли с недвижимо имущество или активи, които да предоставите, като обезпечение.

Ако твърдо сте решили да теглите такъв заем, трябва добре да сте подготвени, да сте сигурни във възможностите си, че можете да го изплащате навреме. Когато търсите подходящ кредитен продукт, проучете добре банките и кредитните компании, към които сте се насочили. Какви са при тях предлаганите лихвени проценти, такси, комисионни, срок на изплащане.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Никога не печете тези храни във фолио! Никога не печете тези храни във фолио! 16/05/2024, Четвъртък 10:40 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург . Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Един от сървърите на Агенцията е дал на късо Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки В снощния епизод си тръгна стюардесата Йоана Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Александър Мумджиев се опитвал да накара камериерки да си легнат с него Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Разпределението на парите на университетите обаче няма да се дават на калпак, увери той Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Народните представители ще получават месечно под 6700 лв., при над 7000 за сегашните депутати Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата Вдовицата и дъщерята ще получат обезщетение по делото "Октопод" Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със средно образование, която живее в град Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Още 184 млн. лева трябват за заплати, каза проф. Миглена Темелкова
Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори