×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф Манчев: Сметката ми за ток е 10 000 лв., а беше 3500


04 Февруари 2022, Петък, 13:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Ако кризата в енергийния сектор не бъде овладяна, ще се принудя да затворя, категоричен е той

 

Направиха мораториум за цените на тока на гражданите, а трябваше да направят такъв мораториум за бизнеса, за да не се вдигат цените. Ако бяха направили това, нямаше да има такъв скок на цените като в момента. Това заяви един от най-известните кулинари в България – шеф Иван Манчев.

Водещият на „Черешката на тортата“ и „Кошмари в кухнята“ менажира няколко ресторанта и е смятан за един от най-стабилните и преуспяващи в бранша. Но дори и той, ако кризата в енергийния сектор не бъде овладяна, ще се принуди да затваря обекти заради фрапиращите сметки за ток в обектите му.

„Този месец сметката за ток ми дойде със 150 процента отгоре. Кризата в момента я посрещам много зле. Токът много удари бизнеса. Обикновено ми идва около 3500 лв. сметка за ток, а сега е 10 хиляди, и то само за един от обектите ми.

Спрямо цените, които налагаме, няма как да издържим по простата причина, че и персонланът е много скъп, тоците, консумативите... И цените се вдигат. Наистина става непосилно да работиш , защото, от друга страна, хората, които ползват услугата ти, пък нямат пари. В момента още издържам, но не знам докога. Мисля, че мога да издържа още 2-3 месеца, ако продължава всичко в този дух. След това трябва да затвориш. Трябва да има спешни мерки, не виждаме нищо да се случва“, заяви шеф Манчев пред Нова тв.

„Никога не съм смятал, че някога ще дойде такъв момент. Аз от 20 години съм собственик на ресторанти и винаги съм бил във възходяща линия, винаги съм се развивал. Но никога не съм очаквал такова нещо“, добави кулинарят.


В категории: Лайфстайл


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Шеф
04.02.2022 14:36:41
0
4
Да покани шефовете на ЧЕЗ на вечеря и голямата секира, като Salt Bae
11.
Тъп, по-тъп,най-тъп, Корончо
04.02.2022 14:28:18
6
6
Ами на твоя идол - банкянския толуп - Орешарски колко време му беше виновен, а? ГЛУПАК
10.
Яки
04.02.2022 14:27:07
11
10
А при Боко беше най - добре. Ще го търсите но уви............... Сега е време за плащане..... Че на тези младите гушките им празни.
9.
до хейтърите
04.02.2022 14:07:26
5
16
абе кауни дето само знаете да плюете постигнете и вие каквото е постигнал Манчев. Тръгнал е от 0-та ходил е да специализира в чужбина праща си персонала на обучения... вие колко пъти сте ходили да си повишите квалификацията? Само зависти и плюене. Кви му били цените - ми каквито си иска са му цените - ти като си цървул ходи на капаните чакай 40мин за една вмирисана цаца но пък евтина. Нали това ти е най важното колко да е евтино и все трън в окото ти парите на успелите хора - понеже ти нищо не си постигнал.
8.
Шеф Манчев - кошмарно откровен
04.02.2022 13:58:53
0
7
Интервюто беше при Лора Крумова на 30.01.2022 по Нова ТВ

Когато пишете статии е добре да вникнете в това котео ползвате като източник. В интервюто си той каза, че сметката му за ток е станала 10 000 лв. само за един от обектите му, а е била 3500лв (примерно)
А той няма само един обект, нали?

Ето линк, за да си изгледате интервюто на спокойствие:
https://www.youtube.com/watch?v=Q6oPoZIgmaQ
7.
Корончо
04.02.2022 13:47:14
8
12
Пак Бойко ви е виновен,нали,нищо,че от 10 месеца не е актуален. Фатмака,неговата...,там е заровено кучето
6.
един нормален
04.02.2022 13:34:45
3
10
Пускам сълза за този съсипан и отруден медиен герой! Да се чудиш да му съчувстваш или да го псуваш!
5.
Дидо
04.02.2022 13:31:19
4
4
Значи за гражданите не може,а за бизнеса трябва?Така ли?Вижте,аз човек с деца от НЯКОЛКО ЖЕНИ И НЯКОЛКО БРАКА няма как да взема за капацитет!Неговото мнение е само за яйца и пръжки - за политика да не се обажда!Лойко като СИ ПОСТРОИ тръбата с 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ парите на тоя и на мен що тоя МЪЛЧА КАТО ДЕБИЛ???
4.
Пандизчия
04.02.2022 13:29:52
3
14
А що не каже какви са цените му?!!
3.
Dddd
04.02.2022 13:17:54
3
11
Eeee predi tova kato samo lapashe nishto ne kazvashe
2.
Страхил
04.02.2022 13:12:00
3
10
12 години боковщина, и сега продължават да правят мръсно за кулисите. И на мен тока ми от 150 е 300лв. Ама така ще е като 99,78% от цената на тока се определя от "енергийна борса и микс търговци"
Да им го плякам в ушите на търговците.
1.
Ми добре....
04.02.2022 13:03:03
3
17
Държавата ти плаща 20 % от увеличението....ще си продадеш мерцедеса за да поддържаш персонала докато се уталожат нещата и ще спреш да ревеш...ако искаш...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори