×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тошко Йорданов с нов залп към ДПС: Какъв юрист е Ремзи Осман, завършил е УНСС – този рев е жалък


Тошко Йорданов с нов залп към ДПС: Какъв юрист е Ремзи Осман, завършил е УНСС – този рев е жалък
Не можах да намеря юридически стаж на Ремзи Осман - той винаги е бил депутат, каза лидерът на групата на ИТН, Аталай и Анастасов му отвърнаха с подигравки
27 Януари 2022, Четвъртък, 15:37 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

За интелигентността на всеки мъж се съди по броя на закопчаните копчета на ризата му, отвърна Рамадан Аталай

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов отново влезе в сблъсък с ДПС. Вчера спор в пленарната зала предизвика темата с управлението на тотото. Днес дискусията бе за промените в Закона за енергетиката, които бяха гледани на второ четене. Парламентът окончателно прие броят на членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране да се намали от девет на пет.

Дебатите обаче на моменти бяха разгорещени.

Щатният говорител на ДПС на тема енергетика Рамадан Аталай се противопостави на промените, което предизвика реакция от Тошко Йорданов: „Г-н Аталай, Вие сте много в тия по темата за енергетиката. Общо взето, от Вашата група говорите само Вие. Голямо страдание има за юриста Ремзи Осман, който в момента е в Комисията. Така че нека припомним на българските граждани и на колегите депутати как Ремзи Осман се оказа изобщо в тази комисия. 2015 г. правите промяна в Закона за енергетика и вътре увеличавате членовете на КЕВР на девет човека, като изрично написвате, че трябва да има юрист. И съответно юристът е Ремзи Осман, който вкарвате. Тук, разбира се, възниква въпросът к'ъв юрист е Ремзи Осман. Той завършва Юридическия факултет в УНСС 1997 г. и аз, доколкото търсих, не можах да намеря негов юридически стаж - какъвто и да е той, 'щото винаги е бил депутат. Така че тоя рев за Ремзи Осман и за юриста, когато сте правили тази промяна - задължително да вкарате юрист и този човек, - как да кажа... малкоо е жалък.“

Начинът, по който се изрази Йорданов, обаче пообърка някои от слушателите, които разбраха, че жалък е не „тоя рев за Ремзи Осман“, а самият Осман.

Рамадан Аталай също бе сред тях. Той отговори на колегата си от ИТН така: „Господин... ааа... Тошко Хаджитодоров (това всъщност е фамилията на Тошко Йорданов, който предпочита да се представя с бащиното си име), виждам, че няколко пъти ми правите забележка, че взимам отношение по енергетиката на страната. По стечение на обстоятелствата съм се занимавал с това. Вие сте се занимавали с телевизия. И затова сте в Комисията по култура. Но думите, които ползвате, и действията, които правите... да кажете за един юрист, който пет мандата е бил председател на комисия, жалък човек, тогава се сещам наистина за една притча от Кърджали...“

„Не беше към Ремзи Осман“, реагира от място Тошко Йорданов.

„Казахте, че е жалък“, отговори обаче Аталай, „Аз така разбрах“.

„Притчата от Кърджали е за интелигентността на всеки мъж – че се гледа по броя на закопчаните му копчета на ризата“, обясни депутатът от ДПС, явно визирайки външния вид на Йорданов.

Реакция дойде и от друг представител на ДПС – Станислав Анастасов.

Той се обърна към председателстващия заседанието с призив: „Хора като господин Тошко, когато правят лични нападки към хора, независимо дали са в залата, или не, да ги прекъсвате, защото това е много ясен знак, г-н председател, че човекът, излязъл на трибуната, вече няма абсолютно никакви аргументи и е минал в полето на личното.“

Това нещо било неприятно да се вижда и по улицата, но то съществувало, защото депутатите давали такъв пример.

„А колкото до г-н Ремзи Осман – него го има много преди Тошко в публичния живот на България. И Господ да му дава живот и здраве – ще го има още дълго и след това“, добави Анастасов.

Тошко Йорданов обаче пак излезе на трибуната и настоя: „Кое от това, което казах за Ремзи Осман, не беше вярно? Че 2015 г. са увеличени членовете на КЕВР и има изискване да има юрист – това ли не е вярно? Кое не е вярно – че е завършил 1997 г. Юридическия факултет на УНСС, който по принцип е известен с юридическата си... слава. Кое не е вярно? Имал ли е стаж като юрист, или е бил депутат? Кое не е вярно?“

Ремзи Осман е роден в Кърджали през 1964 г. Бил е депутат в седем Народни събрания, включително Великото.


В категории: Политика


Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
22
Коментара по темата
22.
Бердж Вартанян
28.01.2022 19:17:50
2
2
Обръщам се към вижда на ИТН г-н Слави Трифонов.
Изразявам мнението на 8 души,които внимателно следят изразителното поведение и прояви на сценариста Тошко Йорданов.
Или меко казано му липсва домашно възпитание ,а като депутат и политическа култура.
Независимо,че му липсва харизма,но с този външен вид,нисък на ръст и голямата по обем коса и всичко това с 100% отрицание към всички останали ,не го прави за желан събеседник ,а напротив трупа пасиви към оглавяваното от Ваш ИТН.
Толкова ли е трудно да се поучи от дипломатичното и рафинирано говорене на бившата председателка на парламента.
Може би Т.Йорданов няма самочувствието на знаеш и можещ.Естествено не може да се сравни и по ръст с бившия съветски р-л Никита Хрушчов с една разлика,че за Н.Хрушчов на подиума в ООН му поставяха допълнително платформа за да се вижда и говори от микрофоните.Понякога при сублимни моменти,удряше с обувката по трибуната за да се прикове вниманието.
Вероятно на Т.Йорданов му влияе ниския ръст и трябва да бъде в повечето случай с по остри обиди и сравнения,за да прикове внимание.
Уважението се създава не с остри упреци ,а с колегиално и културни обноски .Всичко е въпрос на възпитание!
Имайки в предвид ,всичко гореизложено,смятаме,че по целесъобразно ще бъде да бъде избрана госпожа Ива Христова за председател на групата на ИТН.
21.
Димитър
28.01.2022 14:09:47
3
4
Киро, откъде намери50 000 000 млн. Да дадеш за надупчените пенсии а все не можете да преизчислите мършавите пенсии? Откъде се пръкна ?
20.
Пуфи
28.01.2022 12:17:09
6
9
Питам се защо на тази маймуна Тошко африкански се позволява да говори от трибуната на НС. Това дребно човеченце е тъпо, плоско та дори и вдлъбнато. Господи с какво заслужихме такива низости да решават съдбата ни. Всъщност знам. Всеки народ заслужава управляващите го. Ние най-много.
19.
1111
28.01.2022 09:57:38
6
14
Всички, които са учили всякакви специалности, не са успели да се реализират, със зъби и нокти се стремят към длъжността "депутат".къде в нормалния свят ще пробие Тошко и производните му?Той и като сценарист си беше гола вода, добре че имаше хора като И Вълчев, че покриваха дупката му!!!!
18.
Габи
28.01.2022 09:30:07
7
12
Африкански като е започнал да продължи. Какъв трудов стаж като юрист най-големият критик на Гешев-Христо Иванов?Какво образование има, колко години беше студент неговият шеф Трифонов?Как го получи това образование?За Хазарта всички знаем-вулгарни песни имного компреметиращи навици.
17.
Burgas
28.01.2022 08:28:51
11
17
Заради такива като резни осман енергетиката на България е на това дередже. По скоро да има нова прокуратура и нещата ще си дойдат на местата. Може и да погледа света на карета господин юриста.....
16.
Какво маймунче
27.01.2022 23:06:18
21
20
Маймунчо Африкански какво е завършил , че дава мнения от парламента и управлява държава? Той заедно с чашков е един от най-имото-заможните в парламента. Как ли стана така? Ами ето за да не питаме затова Гешев е на прицел. Мафиqta превзе държавата и нищо хубаво не чака народеца. Рекордна смъртност, рекордна престъпност, рекордна инфлация .....!!!! А " медии" пеят химни за преврата , и вече се краде с милиарди ....дългове продължават да се теглят, но парите ги няма?!!!
15.
Вилхелм Телов
27.01.2022 23:03:13
15
20
ИТН са произведение на хората които управляват и ДПС. Това е обичайната тактика -взаимно да си помпят рейтинга, като разчитат на малоумните говеда. Едните - тъпи амуджи, другите тъпи патреоти и всичките зедно големи ахмаци. Що се отнася за човечето Тошко-той просто не заслужава коментар.
14.
Калеко Алеко
27.01.2022 22:27:17
3
7
Еваларката за пост номер 8 !
Един от най-смислените и точни коментари,които съм чел!
Туй само от мен,че да не та урочасам!
13.
Емил
27.01.2022 18:42:45
21
32
Тази карикатура Тошко защо се излага така страшно, простотията му е страшна!
12.
Въй
27.01.2022 18:40:30
6
13
Хвани единия, удари другия.
11.
Nels
27.01.2022 18:22:48
5
17
Ne moga da poviarvam 4e Tova e v Bg v 2022g ....v Evrosauza. ...?
Vtori terminal ....mladi hora ne si gubete vremeto. ...!
10.
! до 1
27.01.2022 18:21:37
10
17
Гледай сега, в парламента трябват политици, не нещо друго. Само, където в България всичко друго, но не и политици управляват страната от много време. Сценаристи, рапъри......Лошото е, че феноменални комбинатори като Костов и Доган обслужваха всичко друго, но не е и държавните интереси. Няма спор, че последният качествен бе Станишев. Бойко какъвто и да е, не може да му се отрече едно....С Меркел и Ердоган беше на ти! Как ки въртеше, как ги омайваше.....но с едни от най-сериозните лидери в Европа той успяваше да се договори. Последно като не достигаха ваксини за част от държавите в ЕС пак изигра важна роля. Ще ги видим Петко и Василев....пожелавам им успех, за всички нас ще е добре. Но темата с Македония и отстъпки в тази насока трябва да са табу!!!
9.
ITN
27.01.2022 18:18:34
18
25
Какъв човек,трябва да си , да си кръстиш детето Тошко!!! Егати и плазмодият сплъстен,както шефа му Учиндолският с големите торби под очите и като Вамп.
8.
!
27.01.2022 18:15:27
13
41
Това, че повечето депутати са карикатури, е ясно много отдавна. Обаче такива чобани като ИТН никога не е имало в парламента...Буквално нямат аналог....Тошко Селския за една година надмина със светлинни години идиоти като Болен, Шкембе войвода, Бареков....няма такива дебили, не знам Слави защо си помисли, че едни сценаристи с махленски език и поведение стават за управленци. Страшно много се радвам, че Ивайло Вълчев стои настрана и мълчи, качествен поет и човек е. Същото се отнася за хора като Евгени, Професора.....страхотни музиканти, които си знаят мястото и ще останат сухи от явната шизофрения, грандомания и простотия, която тресе групичката на ИТН. Трифонов не само, че няма да постигне абсолютно нищо, но и погреба това, което е постигнал. Ето сега ако направи един концерт няма да събере и половината от хората, които затвориха булеварди в София. Брутална липса на връзка с реалния свят!
7.
някой си
27.01.2022 17:15:01
5
54
Егати професията - депутат. 30 години, нанкаш, хапваш яката и туй то. 240 хрантутника с милиони субсидии, за тях няма криза за ток, горива. Да слязат от лимузините и да ходят с метрото. Щом за народа има криза и за тях трябва да има.
6.
Иван
27.01.2022 17:11:33
5
30
Хасане,то ще бъди,ама на мястото но Възраждане. 6-7%. Толкова. И там им е мястото. Лощото е,че великия юрист Ремзи,пак ще е там. Но номера е да не е никъде другаде. Анлаадъм му?
5.
Турчин
27.01.2022 17:05:57
8
21
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от гяурското дс дпс
4.
Фен
27.01.2022 16:46:44
43
31
ДПС ще бъде в Българската политика во веки веков. Ти Тошко джуджето ще си в небитието на следващите избори! "Говори колкото ръст имаш"- Турска поговорка: " Boyun kadar kоnu$"!
3.
Бс
27.01.2022 16:20:40
41
42
Не съм фен на ДПС ту, но Тошко джуджето, лилипутчето е много противно и нагло копеленце, траверс с перука, до скоро ходеше с голяма коса като педераст.
2.
Sss
27.01.2022 16:15:00
18
37
Ремзиту... ДЪ ПЪ СЪ... Ибрикчии... Медиен слугинаж... За това сме след 100тно място по свобода на словото... Връзки да имаш сина да оправиш или щерката че иначе живи умрели не могат теза да извеждат... Олигофрения, тъпотия това е БГ реалността 2022...
1.
сф
27.01.2022 16:13:59
17
60
не съм фен на тошко , на за дъпъсъ -то е прав , освен потомствени депутати др няма там
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника!
Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори