×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Миню Стайков сезира Гешев, Рашков и Йорданова за връзки на прокурор с „Винпром Пещера“


Миню Стайков сезира Гешев, Рашков и Йорданова за връзки на прокурор с „Винпром Пещера“
Стайков имал основателно предположение за корупционно влияние върху вътрешното убеждение на прокурор Ангел Кънев (в кадъра)
Ключови думи: Ангел Кънев, прокуратура
26 Януари 2022, Сряда, 17:44 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ангел Кънев купил на изключително ниски цени земи от фирми от обръча на бизнесмените Атанас Петров и Антон Щерев

Бизнесменът Миню Стайков тази седмица е сезирал главния прокурор Иван Гешев с искане за проверка на Ангел Кънев – обвинител в Специализираната прокуратура. Причината са нови данни, свързани с делото срещу Стайков, по което Кънев е основно действащо лице.

Адвокатът на подсъдимия - Анна Попова, потвърди пред „Флагман“, че е заведено съответно писмо в деловодството на Върховната касационна прокуратура. Копия са изпратени до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и правосъдния министър Надежда Йорданова.

Проучване показало, че Ангел Кънев сключил осем сделки за покупки на имоти от три дружества, които били свързани с лицата Атанас Петров и Антон Щерев. След подробна справка в Търговския регистър ставало ясно, че те са част от техен обръч от фирми, сред които е и „Винпром Пещера“ АД.

Сделките били сключени на изключително ниски цени.

На 25 март 2016 г. Ангел Кънев закупил от „Акрес“ ЕООД четири поземлени имота в с. Планиново (община Тополовград) с обща площ 17 983 кв.м на обща стойност 4445 лв.

На 21 ноември 2016 г. прокурор Кънев се сдобил с три поземлени имота в с. Малък манастир (община Елхово) от „Омега Агро Инвест“ ЕООД. Те били с обща площ 4072 кв.м на стойност 1229 лв.

На 19 април 2017 г. е извършена сделка със същото дружество за поземлен имот в с. Козичино, община Поморие – 5013 кв.м за 1253 лв.

Миню Стайков бил поразен от извършените покупко-продажби, които били за общо 27 декара на сумарна стойност едва 6927 лв.

Продавачите са основни конкуренти на Стайков и семейството му в земеделието и лозаро-винарския сектор, което говорело за основателно предположение за корупционно влияние върху вътрешното убеждение на прокурор Ангел Кънев.

Съмненията на бизнесмена са, че целта може да е била отстраняването му от икономическия живот на страната в полза на корпоративните интереси на собствениците на „Винпром Пещера“.

Миню Стайков припомня, че част от подсъдимите по делото срещу него са бивши и настоящи служители на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), които се занимават с отпускането на субсидии, включително на фирми от обръча на конкурентите му.

В хода на съдебното производство при разпита на свидетели се установили факти и обстоятелства за упражнен натиск от страна на Ангел Кънев спрямо служители на ДФЗ, НАП и Агенция „Митници“, целящ даване на показания със съдържание, съответстващо на неговото усмотрение.

Прокурор Кънев участвал „активно и неуморно“ в съдебното производство до момента, в който била изменена мярката за неотклонение на Миню Стайков. След това той загубил интерес и бил заместен от друг обвинител.

Стайков напомня и че заради цялата фактология и своеобразния конфликт на интереси е искал отвод на прокурор Кънев от процеса, но това било отхвърлено. Посочва и други обстоятелства, свързани с осъдителното решение срещу България в Европейския съд по правата на човека, и репресиите, касаещи и здравословното му състояние.

Към писмото до главния прокурор са приложени като доказателства справки от имотния и търговския регистри и от ДФЗ.

Очаква се реакцията на Иван Гешев.

 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
14
Коментара по темата
14.
SS
27.01.2022 07:42:11
2
3
DO 12
AZ IM PRODADOH / NA SIS / 90 DEKARA , 8 KATEGORIA PO 700 LV PREZ 2013 GODINA . PAZARNA CENA , AKURATNA SDELKA , PLATIHA I RAZNOSKITE . DRUGITE DAVAHA 500 MAX .
13.
до 11
27.01.2022 07:13:15
2
3
Надали може да докаже началния капитал. Всички са чували, че е нямал 2лв навремето и чичо му го е уредил за обикновен митничар. Кога се е замогнал, за да направи бизнес за милиони - историята мълчи
12.
Коко
27.01.2022 07:11:01
3
12
Защото М. Стайков купуваше земя и лозя в карнобатските села за по хиляди левове, нали? Ха сега някой карнобатлия да се похвали, че е продал лозе на Стайков за 1000 лв. на декар!
11.
SS
27.01.2022 06:53:22
5
4
STAYKOV E EDIN OT MALKOTO KOITO MOJE DA DOKAJE PROIZHODA NA PARITE SI .
OT VSICHKI EVRO GRANTOVE NE OTKRADNA STOTINKA . VSICHKO VLOJI V BISNES . 30.000 DEKARA LOZIA , VINZAVOD , NAI MODERNATA MELNICA NA BALKANITE .
KASKETA PO PORACHKA NA BEZKNIJNIA GO NASKACHA ZA NELEGALNO PROIZVODSTVO NA CIGARI , UKRIVANE NA DANACI I PRIBIRANE NA PARI OT DECA NA NEGOVI SLUJITELI PO PROGRAMATA " MLAD FERMER " ???????.
BASI RAZSLEDVACHTITE ORGANI , PROKURATURA , DARJAVA ....ZA KVO GOVORIM .
10.
SS
27.01.2022 04:27:00
4
6
DO N 7
KOLEGA , MINYO STAIKOV DAVA PREHRANA NA NAD 3.000 DUCHI , DIREKTNO ZAETI V PROIZVODSTVATA MU , SIS , VINS , TOPAZ MEL .
I NA OCHTE 5.000 , KATO IZKUPUVA PRODUKCIATA IM OT GROZDE . IZRIADEN I TOCHEN KAM " DARJAVATA " , PLACHTAIKI DANACITE SI ....I V EDIN MOMONT , AI DA MU VZEMEM BUSINESA . DA AMA NE , PRONTO .
NIAMA KAK DA STANE . 2.5 GODINI V ARESTA ZA KAKVO ????
SEGA DA GI SADI NARED , VSICHKI . BANKIANSKI GOVEDA , KASKETI , PODKUPNI PROKURORI , SADII I CIALATA SGAN KOIATO UNICHTOJI EDNA DARJAVA .
9.
*********
26.01.2022 20:07:53
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
*********
26.01.2022 19:34:36
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Когато си обвиняем
26.01.2022 19:08:00
28
31
Най-много мразиш полицаите и прокурорите, които са си свършили работата. Този олигарх, емблематичен за прехода, толкова, години, не знаеше ли за връзки на тарикати с прокурори и политици?
А за негови връзки с прокурори, полицаи и политици, защо, не каза, толкива години?
Вярваме на прокурарурата, която за пръв посегна на Черепи, Мерепи и други тарикати обгрижвани и създадени от червената хунта. Тези карнобашки номера, не, на нас. Ей там да ги пробутват на аналрусоробите и БСПдебилите.
6.
Ами
26.01.2022 19:04:45
5
16
Те всички крадат.И прокурорите.Участва тоз с някакъв дял на печалбата и е фиктивна продажба явно.Но нищо не могат да му направят.Може и за 1 лев да ги купи
5.
до брата на ханко
26.01.2022 18:38:56
4
20
За да му го нахендри качествено
4.
Ханко Брат
26.01.2022 18:23:28
9
29
Миньо защо до сега мълча като мушната гайда?
3.
Nels
26.01.2022 18:22:08
5
17
To be6e IASNO ot samo to na4alo. ...
Sme6no. ...galak prokuror....
2.
Конфликт на интереси
26.01.2022 18:10:16
8
38
Тоя прокурор бива ли да е толкиз унен :-))))
Какъв е бил проблема да ги пишат на високи цени, а да не ги плаща?
Еваларка на Миню!
Досега не бях чувал някой да скача срещу Пещерска
1.
Бургазлия
26.01.2022 18:05:17
10
23
Нищо няма да му направят на Ангел. " Нашо лошо няма !"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори