×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ цакат Кирил Петков с Канада и Харвард за „зеления сертификат“ в НС


ГЕРБ цакат Кирил Петков с Канада и Харвард за „зеления сертификат“ в НС
От "Продължаваме Промяната" засега нямат ясна позиция по темата
09 Декември 2021, Четвъртък, 18:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

От партията на Борисов се опитват да наложат мярката в българския парламент

ГЕРБ упорито се опитват да наложат „зеления сертификат“ за влизане в Народното събрание (НС). На пленарното заседание в четвъртък се обсъждаше проекторешение, с което и в новия парламент да се позволи на изолираните и карантинираните заради ковид депутати да могат да работят чрез видеовръзка.

Бившият шеф на „Пирогов“ Асен Балтов, сега депутат от формацията на Бойко Борисов, обаче поиска тази опция да се въведе и за народните представители без „зелен сертификат“. Това предизвика бурна дискусия.

От своя страна, бившият министър на здравеопазването в кабинета „Борисов 3“ Костадин Ангелов, който сега също е депутат от ГЕРБ, провокира съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Кирил Петков.

„И понеже виждам г-н Петков на първия ред, който е кандидат за министър-председател – уважаеми г-н Петков, искам да Ви запозная и с примера в Канада“, каза Ангелов, с което предизвика смях в залата. „В Канада изискванията за влизане в парламента на всички членове в канадския парламент, на всички членове на техните екипи, на всички журналисти са пълен ваксинационен цикъл и 14 дни след поставяне на втора доза ваксина. Същите правила важат и в Харвард!“

Кирил Петков е известен като бивш канадски гражданин и възпитаник на Харвардския университет.

Костадин Ангелов обясни, че с гласовете на ГЕРБ и ПП „зелените сертификати“ могат да се въведат като изискване и в българския парламент.

От формацията на Кирил Петков и Асен Василев обаче на този етап нямат становище по темата. ГЕРБ засега получават подкрепа от ДПС. БСП и „Има такъв народ“ са с резерви.

Парламентът днес не успя да приключи казуса и гласуването се отложи за следващо заседание.


В категории: Политика , COVID-19


9
Коментара по темата
9.
Нико
10.12.2021 09:54:48
1
5
Стига с този харвард!
Кирчо не го и помирисвал !
8.
Габи
10.12.2021 09:35:04
1
4
Не че нещо-ще разбереш, но простотията и злобата на такива като теб докараха на власт самовлюбени и самонадеяни субекти.
7.
Габи
10.12.2021 09:29:45
0
5
Ако нямат сертификат депутатите да си правят тестове, които са задължителни в училищата, заведенията и Маловете. Колко часа прекарва един клиент в мола и колко един депутат в парламента?
6.
Ьяа
10.12.2021 07:30:33
6
6
В хр. супермаркети и цеховете няма сертификати, защо в парламента да има? Поредните заяждания на дребно в парламента вместо да се върши работа.
5.
Мони
10.12.2021 06:30:37
2
15
Съседът ми има нужда от срочен ремонт и не може да го направи. Не може да влезе в магазините да си закупи материали и мебели заради липса на ковид ваксина, която не може да направи по здравни причини.
Тези помазаници в парламента обаче си джиткат в залата и кулоарите без маски и без сертификати. Те от едно семейство ли са или са олигофрени, за които препоръки и нареждания не важат? Какъв пример, ДРОГАРЕ ДЕПОТАТЕ?
4.
Същите правила важат и в Харвард!
09.12.2021 20:35:51
19
29
Доволен съм от 1 до 3 антиваксерите :)
В дългосрочен план неваксинираните са губещи!
Още 1-2 години и ще се стопите маргинали от паветата.
Нали сте наясно, че който гроб на ГЕРБ копае, сам в него пада.
Ако преживеете радевата зима, ще Ви удари ковида по тъпите куфалници!
3.
пак си се прецакал бе ЛИСИЦОВ
09.12.2021 20:10:54
29
23
ГЕРБ не могат да цакат, щото нямат козове.
Могат( можеха само да крадат), за което ще има наказание,Take care.
2.
Гол охлюф
09.12.2021 19:33:42
35
24
Нищо не цакат, цака се с козове, а тея мърши даже са валат вече, правят се на интересни, още малко, да сменим каскета.
1.
Не че нещо
09.12.2021 19:29:31
34
19
Да се гласува и да лъснат задниците на коалицията гроп и резнаци, нямат мнозинство
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори