Рецепта за пълнени чушки с булгур и кисело зеле
Вижте как да ги приготвите
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки - 15 бр.
булгур - 1.5 ч.ч.
ориз - 1/2 ч.ч.
олио - 3 - 4 с.л.
кисело зеле - 1/2 бр.
праз - 1 - 2 стръка
зелева чорба - 2 ч.ч.
чубрица
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме чушките и ги почистваме от семките. Нарязваме праза на ситно и го задушаваме в сгорещено олио. От зелето отделяме външните листа, а вътрешната част наситняваме и я прибавяме към праза. Добавят си и измитите булгур и ориз и разбъркваме добре. Подправяме със сол и чубрица и доливаме 1 ч.ч. топла вода. Оставяме ястието на тих огън, докато водата бъде поета.
На дъното на глинен гювеч нареждаме половината от зелевите листа. Отгоре слагаме чушките, напълнени със сместа, и покриваме с другите листа. Добавяме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и слагаме да се готви в умерена фурна до готовност на пълнените чушки. Пълнените чушки с булгур и кисело зеле са готови.
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
