×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Още 70 ученици от 18 общини ще получат държавна стипендия за развиване на талантите си
  • СЗО предупреди: В 57 страни вече е регистриран Омикрон, хоспитализациите вероятно ще се увеличават
  • Дават пари на семейства с деца, за които няма места в детските градини
  • Одобрени са над 500 000 лв. за обучения на ученици по програмиране и бизнес
  • Хванаха дрогиран шофьор в Червен бряг
  • Румънските власти с акция срещу нелегалната миграция на границите с България и Унгария
  • 8 декември е, студентите празнуват
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи


26 Октомври 2021, Вторник, 17:58 ч.
Автор: Флагман.бг

Операцията с кодово име "Дарк Хън ТОР" представляваше поредица от отделни, но допълващи се акции

При глобална операция срещу незаконната търговия в даркнета - нелегалната "тъмна страна" на световната мрежа, са задържани близо 150 заподозрени.

Това съобщи днес европейската полицейска служба Европол със седалище в Хага, предаде БТА.

"Операцията с кодово име "Дарк Хън ТОР" представляваше поредица от отделни, но допълващи се акции в Австралия, България, Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Швейцария, Обединеното кралство и САЩ", уточни Европол.


В категории: Крими


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
До 8
27.10.2021 18:43:53
0
0
Явно живееш или си живяла дълго време в Германия щом си толкова добре запозната с техните патриоти.
7.
до 6
27.10.2021 15:05:06
0
0
Евентуалният кандидат-патриот който бях споменала не е българин. В България и за кандидат не се сещам. Доскоро мислех, че в Германия може би е имало кандидат, но и тази надежда замина на кино.
6.
Мдаа
26.10.2021 22:22:00
2
2
Прав си Пеца.Големите играчи са големи,защото някой им е позволил да станат такива и продължава да им разчиства пътя.Наскоро си говорих с един приятел и му разправях,че Теслите на Илон са за парлама и че той печели повече от спекалуциите с криптовалути.На него не му се вярваше,но преди няколко дни подхвърли,че май съм прав.Не знам дали ви е известно,но мегафабриката му край Берлин беше построена от Фиат,така че ето ви поредния пример как се разчиства пътя на някой като се ангажират други зависими.
Същото е и с Даркнет-а,който е абсолютно зависим от останалия нет и технологии.В Матрицата ви го онагледиха с автономните програмки,които си живуркаха,докато Матрицата не се концентрира върху унищожението им,ако станат прекалено вредни.
Тази девойка тука дето издирва абсолютни патриоти обаче ме заинтригува и мисля,че не само на мен ще е интересно да сподели кой я е разочаровал.
5.
пецата
26.10.2021 20:35:26
4
6
Нали уж бяха анонимни с TOR и дарк нет, ей ги ся хванати анонимниците, няма нищо анонимно, нито пък криптото дава анонимност и свобода, когато решат ще дръпнат шалтера и много хамстери ще останат без спестяванията си
криптото е за хамстери , големите играчи са една химера, има ги но никой не ги е виждал
4.
до 2 & 3
26.10.2021 20:03:29
2
10
Струва ми се, че и двете мнения са писани от един човек. Много вярна, логична, интелигентно поднесена и тъжна храна за размисъл... Поздравления! Тук рядко се вижда нещо смислено. Но е много тъжно...

Ще си позволя само една дребна забележка относно героите. За съжаление, почти всички, ако не и всички, смятани за герои в историята, също са работили против човечеството. Както е казал масонът 33-та степен Албърт Пайк, когато на раята и трябват герои, ние ще и ги предоставим... Преди няколко дни си помислих, че наистина съм намерила истински патриот и дори се канех да споделя с хората. След още малко четене и разглеждане на снимки, ентусиазмът ми беше попарен за пореден път. Изключения няма, дори и когато смъртта им изглежда съмнителна, т.е. смяташ че са убити по тази причина!
3.
Дълбоката Държава
26.10.2021 19:21:13
2
16
Често казваме: Смел човек е не този, който не се страхува, а този, който се страхува, но се опълчва срещу страха си; и въпреки страха си – действа. И въпреки страха си – прави това, което смята за разумно. Или – за неразумно, но вече решено. И сега ще кажа направо така: Когато тръгнат да наплашват някого, да речем, някой народ или някое човечество – от процедурата по наплашването най-вече ще се наплашат тия, които и бездруго си се плашат. На които цялата „природа” е плашлива.
Дали това именно е целта на наплашването?
Дали, примерно, разните наплашвания (защото цялата човешка история е една поредица от Наплашвания на простия народ от страна на управляващия го подъл елит) ще откажат Ботевците от слизанията им на Козлодуйския бряг?
Дали кладите и публичните изтезания са отказали Джордано Бруно и Коперник? Цялата човешка история е низ от огромни наплашвания – защото народът (така си знаят управляващите го, бенефициентите) трябва да бъде наплашен. От една страна, наплашен – с Втори пришествия или с ковиди-19 – няма значение! От друга страна, хищно настървен – с разни патриотични мръсотии и призиви към „национално величие” (или също толкова гнусните им религиозни аналози). И така – полунаплашеният и полунастървен народец се кара и подкарва добре – като стадо. А е ясно накъде се кара стадото.
Но повтарям – Ботевците не се наплашват така лесно.
И така: всяка кампания по наплашването ще наплаши именно когото трябва. Лесно Наплашващите се. Слава Богу – тя само ще въодушеви смелите да действат. Да се изправят срещу страха си. Защото това е дългът на смелия човек. И така нататък. Един мой приятел – млад и образован, истинска надежда за мен и такива като мен – съвсем пълно и категорично опровержение на баналното твърдение, че „младите изпростяха” – умен, начетен почти до невероятност, владеещ пет езика, споделящ ми, „... уча сега и старогръцки, защото искам да прочета Есхил в оригинал”, въобще – момче чудо – юрист и ерудит на има-няма четвърт век...
... Та той, Жорето, ми се оплака. Преди няколко дни. Даже не ми се оплака. Думата „оплака” е твърде лелинска, твърде принизяваща. Той поиска съдействие за борбата, която иска да поведе. Той е от хората, които виждат несправедливости, нелогичности, безобразия и без колебание решават да се борят. Това, аз знам, иде оттам, че е чел много книги. Челият много и големи книги на големи мислители е внедрил у себе си достатъчно модели за достойно и смело поведение. Той е възприел този романтичен „рефлекс” – види ли безумна несправедливост, да запрята ръкави за борба.
И той поиска помощ, защото аз съм стар и познавам хора от медиите. А той – подобно повечето млади хора – не познава. Може би и затова според много от медиите „младите хора деградираха и отиват на зле”, защото твърде малко медии им дават думата. Или ако дават думата на „млади хора” – то това са разни „млади хора” като Криско или Гери-Никол. И ето, за младите се създава един доста стряскащ имидж – те започват да изглеждат като шарени гумени играчки за мачкане пред компютъра срещу стрес. Слабограмотни, повърхностни, „комерсиални”, претъпкани с клишета от сорта на „бъди себе си” и т.н. Както и да е. Жорето не е от тях. Може би затова няма думата в медиите. Той става един послушен изпълнител – той е готов да изпълнява всичко, той вече не пита „Защо?”, а само тъпо се подчинява. Той е оголен откъм човешка логика, така също – и „очистен” от човешки морал. Него можеш да го накараш да извърши всяко ужасно деяние, което ти поискаш, защото атмосферата на хаос и безсмислие го е отказала от търсенето на смисъл и логика. Той е идеално винтче за тоталитарна система, за машината, за армията или за обществото на мравките. Той сам по себе си е умен и морален човек, но се е уморил и пречупил. Той не търси смисъл – той глухо и безумно изпълнява. И казва, като в стария и дяволски тъжен виц: Абе... остави ги да правят, каквото искат.
Той е безкритичен, той търпи системата, а тя прави вече – освободена от критиката – каквото намери за добре.
И когато му казах всичко това – Жорето се съгласи с мен. 
Така че – да помислим.
2.
Тано Кариди
26.10.2021 19:17:13
1
18
Cтрахът е антиподът на свободата. Но стремежът към свобода е антидотът за страховете ни. Когато поемем по пътя на личностната си свобода, ще бъдем принудени да се срещнем със страховете си очи в очи, да ги преодолеем и да се упътим към непознатото - единствената правилна посока за всеки свободолюбив човек. Любима ми е мисълта на Яне Сандански: Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство. Не съм срещал афоризъм, който толкова кратко и безапелационно да синтезира универсалната посока за човешкия живот. Не правете компромиси; със себе си, с живота си, с мечтите си. Всеки компромис е като бомба със закъснител; минира живота ни с проблеми в бъдещето и бележи с белезите на болезнения опит душата ни. Компромисите стоят в основата на голяма част от психическите ни проблеми. Затова бъдете дръзки, бягайте от сигурността и поемете риска да реализирате мечтите на сърцето си. Така ще имате пълнокръвното усещане, че живеете без съжаления за пропуснати шансове и нереализирани възможности.
1.
Дълбоката Държава
26.10.2021 19:08:01
1
9
Криптопазарът мина 2,7 трлн. долара благодарение на ралито отвъд биткойна. Това е ръст от около 200 млрд. долара спрямо последния пик от май, показват данни на CoinGecko, цитирани от Bloomberg. В момента в сегмента има повече от 10 хил. различни вида монети. Приложения на Тъмната мрежа: за по-добра защита на личните права на гражданите;
за защита на хора, които се противопоставят на някаква институция или закон;
предаване на информация, която е неетична, нелегална или компрометираща за определена фирма или личност;
продажба на нелегални стоки в т.нар. „darknet markets“. Те представляват сайтове, които се намират в „Тъмната мрежа“ и оперират чрез Tor или I2P. Повечето предложения в „darknet markets“ включват продажба и закупуване на наркотици, нелегална валута, откраднати кредитни данни и др.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас се готви за див студентски празник до зори Бургас се готви за див студентски празник до зори В най-оборотните дискотеки в града ще гърмят хитови парчета, а купонът е гарантиран 6 начина да направите дома по-уютен през зимата и за празниците 6 начина да направите дома по-уютен през зимата и за празниците Зависи и от това как сте оформили осветлението вкъщи Откога Климент Охридски стана основоположник на македонската духовност?! Откога Климент Охридски стана основоположник на македонската духовност?! Категорично заставаме срещу опитите България да бъде подменена и изтъргувана Младеж без книжка открадна кола в Плевенско и катастрофира Младеж без книжка открадна кола в Плевенско и катастрофира Извършителят е 18-годишен Флагман.бг е под ударите на мощна хакерска атака от 09:30 часа тази сутрин Флагман.бг е под ударите на мощна хакерска атака от 09:30 часа тази сутрин Пуснали сме надеждна защита, до 15:30 часа към нас бяха насочени 100 милиона request -a от САЩ, Германия, Сингапур и Индия България е в топ 10 на страните с най-старото население в света България е в топ 10 на страните с най-старото население в света Факт е, че страните с най-старото население на света имат добре развити икономики Старозагорски ученик получи престижна стипендия на американска фондация Старозагорски ученик получи престижна стипендия на американска фондация Мирослав Минчев е носител на награда „Млада Загора“ за 2021 г. в направление „Наука и образование“ Депутатите да се самоограничат със „зелен сертификат“ - не са богоизбрани, избрани са от хората Депутатите да се самоограничат със „зелен сертификат“ - не са богоизбрани, избрани са от хората Трябва да дадат пример, иначе се поставят над останалите, казва бившият председател на парламента Водата в две тополовградски села е негодна за пиене заради уран Водата в две тополовградски села е негодна за пиене заради уран РЗИ в Хасково издаде предписание за ограничаване на ползването на водата за питейни нужди и готвене СДС Бургас стана на 32 години СДС Бургас стана на 32 години Вярваме, че СДС може да заеме достойно мястото си в дясното и да бъде партията, която да представлява силата на обикновените хора, каза Дончо Златев
Краят на ерата Меркел дойде – Олаф Шолц встъпи в длъжност като канцлер Краят на ерата Меркел дойде – Олаф Шолц встъпи в длъжност като канцлер На официална церемония Германия отвори нова глава в политическата си история 56% oт бизнeca y нac плaниpa дa вĸлючи ĸpиптoвaлyтитe ĸaтo oпция зa плaщaнe 56% oт бизнeca y нac плaниpa дa вĸлючи ĸpиптoвaлyтитe ĸaтo oпция зa плaщaнe Плaтeжните мeтoди с ĸpиптoвaлyти зaeмaт вce пo-видимo мяcтo Финланският премиер танцува и пие бира, след контакт със заразен Финланският премиер танцува и пие бира, след контакт със заразен 36-годишната Марин останала в клуба до 4 часа сутринта миналата събота, като не е използвала маска Четири развенчани мита за ваксинирането на деца срещу COVID-19 Четири развенчани мита за ваксинирането на деца срещу COVID-19 Ваксината срещу COVID-19 за деца е безопасна и ефективна Меле в турския парламент в дебати за бюджета (ВИДЕО) Меле в турския парламент в дебати за бюджета (ВИДЕО) Азиатските акции се включиха в ръста на пазарите, петролът поевтинява Азиатските акции се включиха в ръста на пазарите, петролът поевтинява Инвеститорите видяха положителни новини в ранната информация за евентуалния ефект от варианта Омикрон Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище Те ще трябва да платят и глоба Милиардер си купи град с 23 жители Милиардер си купи град с 23 жители Не е ясно колко е продажната цена, но Търнър обяви, че сделката е сключена за малко под първоначалната искана цена от 4 милиона долара Кипър започва ваксинацията с трета доза на всички пълнолетни Кипър започва ваксинацията с трета доза на всички пълнолетни За ваксинацията с бустерна доза е необходимо да са изминали шест месеца от поставянето на втората доза Спомен за Джон Ленън: На 8 декември великият бийтълс е покосен от убиец Спомен за Джон Ленън: На 8 декември великият бийтълс е покосен от убиец Непознат стреля пет пъти срещу великия "певец на мира", който издъхва на път за болницата, а трагичната му гибел хвърля в скръб цяло едно поколение
Любен Дилов-син Любен Дилов-син Министър на културата, предвождащ полицаи, е когнитивен дисонанс Виц на деня Виц на деня - Малка е! - вика Анка на Киро от пробната.
- Блузката или пробната? - пита Киро.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, моят мъж не хърка, а мучи!!!
- Вероятно отдавна не е доен...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук ЛЕБЕД е много красива дума, докато не я прочетеш на обратно.
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори