Рецепта за мексиканско бурито с тиква
Латиноамериканската кухня и нейните вкусни ястия
Продукти:
1 глава лук, нарязан
½ чаена лъжица кимион
½ чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица кориандър
200 г бял боб от консерва
200 г черен боб от консерва
250 г варена тиква, намачкана
4 супени лъжици тако сос
4 бр. тортия
3 домата, нарязани
1 авокадо, нарязано
200 г настърган чедър или кашкавал
Приготвяне:
Загрейте малко олио в тиган на средна към висока температура. Запържете лука заедно с подправките. Разбърквайте няколко минути, докато покафенее. Добавете двата вида боб, тиквата и тако соса. Разбърквайте от време на време в продължение на 10 минути. Свалете от огъня. Разгънете хлебчетата тортия. В средата на всяко поставете по една щедра лъжица от плънката. Отгоре добавете от нарязаното авокадо и доматите. Покрийте с настърган кашкавал. Завийте тортията и сервирайте топла. По желание може да добавите маруля или рукола.
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
