×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добрата новина: Създават нов медицински център към КОЦ-Бургас, ще дава вяра и надежда на пациентите 


Добрата новина: Създават нов медицински център към КОЦ-Бургас, ще дава вяра и надежда на пациентите 
Бялата лястовица на лечебното заведение са неговите пациенти с усмивки, проф. Бозов връчи статуетка на хората, които са съпричастни в каузата срещу онкозаболяванията
13 Октомври 2021, Сряда, 15:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

За трета поредна година Онкоцентърът провежда инициативата „Бяла лястовица“

Създават нов медицински център към Комплексния онкологичен център в Бургас, който ще даде възможност на хората да разчитат на специалистите не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Добрата новина за развитието на здравеопазването в града съобщи управителят на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов при откриването на събитието „Бяла лястовица“, инициирана за трета поредна година от лечебното заведение. 

Мероприятието се провежда през месец октомври, който е символ в борбата с рака на гърдата. В цял свят се провеждат кампании, които да насърчат жените да обърнат внимание на здравето си.

„Бяла лястовица“ се проведе в новата сграда на Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов“ в Бургас и събра на едно място хора с големи сърца, съпричастни с каузата. 

Официални гости на събитието бяха областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент д-р Антонио Душепеев, проф. д-р Сотир Сотиров - заместник-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, заедно със съпругата си проф. д-р Евдокия Сотирова, управителят на Медицински център „Д-р Стайков“ д-р Вергиния Цанова, председателят на Сдружение „Онкоболни и приятели“ в Бургас Цонка Тодорова, лекари, пациенти и бургазлии, съпричастни с каузата.

Проф. Бозов даде началото на събитието, като благодари на всички присъстващи, че за трета поредна година са рамо до рамо с КОЦ-Бургас. 

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) благодари на проф. Бозов за успешното управление на КОЦ-Бургас

„Бялата лястовица е символ на надеждата, на доброто. Спомняме си я от разказа на Йовков „По жицата“, че Петър Моканина казва накрая „видях Я!“. Дава надежда на момичето, което отзад в каручката е в тежко състояние. За трета поредна година и ние като Петър Моканина искаме да дадем надежда на нашите пациенти. Защото емпатията към пациентите и доброто отношение усилва резултатите и ние сме убедени в това“, каза в приветственото си слово управителят на КОЦ-Бургас. 

Той отбеляза, че, за съжаление, през последните години заболяването с рака на гърдата се увеличава. 

„За миналата година за първите 9 месеца имахме 164 пациенти. Тази година те са 184. За Бургаска и Ямболска област имаме някъде около общо 5000 пациенти, при все, че в България са около 50 000. Тоест всеки десети пациент идва в КОЦ-Бургас. Те разчитат на нас, на  нашите съвети, на нашия екип. За нас е изключително важно да напрвим най-доброто за нашите пациенти. Стремим се към национални и световни стандарти“, обясни проф. Бозов, като сподели и добрата новина за идеята за изграждането на нов медицински център, който да носи името „Вяра и Надежда“. Предложението вече е обсъдено на среща с кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета Йорданка Ананиева и председателя на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.  

 

„Най-новото, което ще направим, е да изградим един медицински център, който ще даде възможност на хората да разичтат на нашите специалисти не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Така те ще могат да използват всички начини за достъп дп лекарите на КОЦ-Бургас“, каза още той. 

Проф. Бозов обясни и докъде е стигнала реализицията на новата 9-етажна сграда на КОЦ-Бургас, която ще събере под един покрив всички дейности на здравния център. Част от корпуса ще бъде учебна база на студентите от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

„През миналата годиина започнахме да работим изключително интензивно по новата сграда. Трасирахме с кмета Димитър Николов и зам.-кмета Йорданка Ананиев нейното бъдеще. По този начин ще успеем да обедининм всички сектори на едно място, ще спестим пътуване и ще създадем условия за развитие на още иновативни дейности. Идеята ни да създадем център за обучение по хирургия ще е полезно за цялата страна. Привлекли сме гръдния хирург д-р Стоянов – млад, надежден кадър“, изтъкна проф. Бозов. 

Областният управител проф. Мария Нейкова заяви, че подкрепя всички идеи и предложения за развитието на здравеопазването в Бургас, тя обърна внимание и на това, че всеки трябва да извърши профилактични прегледи, които могат да спасят човешки животи

Събитието продължи с жест към хората, които през годините са помагали и са били съпричастни по някакъв начин с КОЦ-Бургас в битката с рака на гърдата. Проф. Бозов връчи статуетка „Бяла лястовица“ в знак на благодарност. Наградени бяха проф. Севдалина Турманова, проф. Евдокия Сотирова, председателят на Сдружение „Онкоболни и приятели“ Цонка Тодорова“, Даниела Стоянова и Кремена Крева. Церемонията бе изключително емоционална за всички тях, които не очакваха тази награда. Те едва сдържаха сълзите си и благодариха за признанието на КОЦ Бургас и за всичко, което правят за пациентите си. Те отправиха и апел към всички за превенция – да не се страхуват, а да се прегледат, защото пътят е труден и дълъг, но трябва да се извърви. А колкото по-рано се открие болестта, толкова по-големи са шансовете за бързо възстановяване.

Областният управител проф. Мария Нейкова поздрави КОЦ-Бургас за инициативата и подчерта, че подкрепя всяка една инициатива, насочена към подобряване на материалната база и работата на служителите на лечебното заведение. 

Председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова получи статуетка "Бяла лястовица" от проф. Бозов в знак на благодарност за подкрепата към КОЦ-Бургас

„Благодаря ви! - за грижата, която всички работещи в КОЦ-Бургас даряват на своите пациенти. Вие не сте просто „бялата лястовица“, а онзли лъч надежда, който кара пациентите да повярват, че има смисъл да се борят и да продължат напред. Дълбок поклон пред всички вас! Искам да поздравя и всички, които бяха наградени. Поздравявам и Общинския съвет в лицето на неговия председател проф. Севдалина Турманова, както и председателя на Постоянната комисия по здравеопазване към ОбС-Бургас д-р Антонио Душепеев – за всички мъдри решения, довели до изграждането на КОЦ-Бургас, за избора на проф. Христо Бозов, който също като мен не е родом от Бургас, но обича този град. Поздравления за Димитър Николов и общинската администрация за инвестициите в здравеопазването, които правят. Те са най-доброто, което може да се направи. Аз ще подкрепя всяко предложение, насочено към подобряване на материалната база и работата на служителите в КОЦ-Бургас. Преди повече от 30 години моят учител, когато започвах да уча ветеринарна медицина, каза нещо, което цял живот ще помня: „Грам профилактика струва повече от килограм лекарство“, каза в поздравителното си слово проф. Нейкова. 

Цонка Тодорова е председател на Сдуржение "Онкоболни и приятели". Тя знае колко дълъг и труден е пътят към лечението, именно затова години наред помага както на всички нуждаещи се пациенти, така и на КОЦ-Бургас във всяка една кауза

Изключително емоционален бе и кметът на Бургас Димитър Николов. Той подчерта, че много лесно се работи с екип, оглавяван от проф. Бозов. 

„Ние взехме проф. Бозов малко насила от Варна, още малко не ни достига да го направим истински бургазлия“, пошегува се Николов, като добави, че за него е чест и удоволствие Обшина Бургас да притежава този Онкологичен център. 

„Изключително трудно беше преди години, когато трябваше да вземем тежки и отговорни решения. Сега сме на прага, г-жо председател на Общинския съвет, още по-тежки финансови решения - за следващата голяма крачка на КОЦ. Тежки решения, защото ако спрем развитието на КОЦ-Бургас, ще поставим под риск качеството и изискванията пред съвременната медицина и пред съвременната онкология. Благодаря на лекарите, които работят с нас, една голяма част са от страната, но предпочетоха Бургас, продължават с академичната кариера. Ние отдавна мечатем да създадем наша бургаска школа във висшата медицина, в академизма“, каза кметът. 

Даниела Стоянова от години подпомага каузите на КОЦ-Бургас

Димитър Николов подчерта, че много ясно трябва да се каже на хората, че ракът е лечим и в България съществуват лекари, апаратура и лекарства, които го постигат. 

„А за бъдеще това ще бъде още по-възможно. Надявам се нищо да не ни попречи за сериозните проекти, аз се гордея с екипа на КОЦ-Бургас. Това, което правят те, е героизъм. Виждам колко пациенти са им благодарни“, добави градоначалникът. 

Той благодари и на Цонка Тодорова за усилията и грижите, които тя чрез сдружението, което управлява, полага за пациентите с онкозаболяване. 

Събитието продължи с презентации на доц. Ася Консулова и д-р Петя Тусчиева. Те представиха новите тенденции в леченито на рака на гърдата.

За финал бяха раздадени сини панделки на присъстващите мъже, тъй като месец ноември е посветен за превенция на онкозаболяванията при силния пол.

Проф. Евдокия Сотирова също получи статуетка за помощта, която оказва на Онкоцентъра

 

Изключително бе емоционален моментът, когато Кремена Краева получи статуетката. Тя е от пациентите на КОЦ-Бургас и е благодарна на целия екип, че е бил до нея през цялото време на трудния път
Доц. Тусчиева (вдясно) и д-р Консулова (вляво) изнесоха презентации за методите на лечение в КОЦ-Бургас
Сред гостите на събитието бяха директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров (вдясно) и председателят на Постоянната комисия по здравеопазване в ОбС-Бургас д-р Антонио Душепеев
Проф. Бозов посрещна и зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева
Д-р Вергиния Цанова
Заместник-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас Сотир Сотиров (вдясно) също бе сред гостите на събитието



В категории: Бургас


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори