×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • 45-годишен мъж е задържан по време на протестите днес в София
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добрата новина: Създават нов медицински център към КОЦ-Бургас, ще дава вяра и надежда на пациентите 


Добрата новина: Създават нов медицински център към КОЦ-Бургас, ще дава вяра и надежда на пациентите 
Бялата лястовица на лечебното заведение са неговите пациенти с усмивки, проф. Бозов връчи статуетка на хората, които са съпричастни в каузата срещу онкозаболяванията
13 Октомври 2021, Сряда, 15:22 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

За трета поредна година Онкоцентърът провежда инициативата „Бяла лястовица“

Създават нов медицински център към Комплексния онкологичен център в Бургас, който ще даде възможност на хората да разчитат на специалистите не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Добрата новина за развитието на здравеопазването в града съобщи управителят на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов при откриването на събитието „Бяла лястовица“, инициирана за трета поредна година от лечебното заведение. 

Мероприятието се провежда през месец октомври, който е символ в борбата с рака на гърдата. В цял свят се провеждат кампании, които да насърчат жените да обърнат внимание на здравето си.

„Бяла лястовица“ се проведе в новата сграда на Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов“ в Бургас и събра на едно място хора с големи сърца, съпричастни с каузата. 

Официални гости на събитието бяха областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов, заместникът му по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров, председателят на Постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент д-р Антонио Душепеев, проф. д-р Сотир Сотиров - заместник-ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, заедно със съпругата си проф. д-р Евдокия Сотирова, управителят на Медицински център „Д-р Стайков“ д-р Вергиния Цанова, председателят на Сдружение „Онкоболни и приятели“ в Бургас Цонка Тодорова, лекари, пациенти и бургазлии, съпричастни с каузата.

Проф. Бозов даде началото на събитието, като благодари на всички присъстващи, че за трета поредна година са рамо до рамо с КОЦ-Бургас. 

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) благодари на проф. Бозов за успешното управление на КОЦ-Бургас

„Бялата лястовица е символ на надеждата, на доброто. Спомняме си я от разказа на Йовков „По жицата“, че Петър Моканина казва накрая „видях Я!“. Дава надежда на момичето, което отзад в каручката е в тежко състояние. За трета поредна година и ние като Петър Моканина искаме да дадем надежда на нашите пациенти. Защото емпатията към пациентите и доброто отношение усилва резултатите и ние сме убедени в това“, каза в приветственото си слово управителят на КОЦ-Бургас. 

Той отбеляза, че, за съжаление, през последните години заболяването с рака на гърдата се увеличава. 

„За миналата година за първите 9 месеца имахме 164 пациенти. Тази година те са 184. За Бургаска и Ямболска област имаме някъде около общо 5000 пациенти, при все, че в България са около 50 000. Тоест всеки десети пациент идва в КОЦ-Бургас. Те разчитат на нас, на  нашите съвети, на нашия екип. За нас е изключително важно да напрвим най-доброто за нашите пациенти. Стремим се към национални и световни стандарти“, обясни проф. Бозов, като сподели и добрата новина за идеята за изграждането на нов медицински център, който да носи името „Вяра и Надежда“. Предложението вече е обсъдено на среща с кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета Йорданка Ананиева и председателя на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.  

 

„Най-новото, което ще направим, е да изградим един медицински център, който ще даде възможност на хората да разичтат на нашите специалисти не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Така те ще могат да използват всички начини за достъп дп лекарите на КОЦ-Бургас“, каза още той. 

Проф. Бозов обясни и докъде е стигнала реализицията на новата 9-етажна сграда на КОЦ-Бургас, която ще събере под един покрив всички дейности на здравния център. Част от корпуса ще бъде учебна база на студентите от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

„През миналата годиина започнахме да работим изключително интензивно по новата сграда. Трасирахме с кмета Димитър Николов и зам.-кмета Йорданка Ананиев нейното бъдеще. По този начин ще успеем да обедининм всички сектори на едно място, ще спестим пътуване и ще създадем условия за развитие на още иновативни дейности. Идеята ни да създадем център за обучение по хирургия ще е полезно за цялата страна. Привлекли сме гръдния хирург д-р Стоянов – млад, надежден кадър“, изтъкна проф. Бозов. 

Областният управител проф. Мария Нейкова заяви, че подкрепя всички идеи и предложения за развитието на здравеопазването в Бургас, тя обърна внимание и на това, че всеки трябва да извърши профилактични прегледи, които могат да спасят човешки животи

Събитието продължи с жест към хората, които през годините са помагали и са били съпричастни по някакъв начин с КОЦ-Бургас в битката с рака на гърдата. Проф. Бозов връчи статуетка „Бяла лястовица“ в знак на благодарност. Наградени бяха проф. Севдалина Турманова, проф. Евдокия Сотирова, председателят на Сдружение „Онкоболни и приятели“ Цонка Тодорова“, Даниела Стоянова и Кремена Крева. Церемонията бе изключително емоционална за всички тях, които не очакваха тази награда. Те едва сдържаха сълзите си и благодариха за признанието на КОЦ Бургас и за всичко, което правят за пациентите си. Те отправиха и апел към всички за превенция – да не се страхуват, а да се прегледат, защото пътят е труден и дълъг, но трябва да се извърви. А колкото по-рано се открие болестта, толкова по-големи са шансовете за бързо възстановяване.

Областният управител проф. Мария Нейкова поздрави КОЦ-Бургас за инициативата и подчерта, че подкрепя всяка една инициатива, насочена към подобряване на материалната база и работата на служителите на лечебното заведение. 

Председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова получи статуетка "Бяла лястовица" от проф. Бозов в знак на благодарност за подкрепата към КОЦ-Бургас

„Благодаря ви! - за грижата, която всички работещи в КОЦ-Бургас даряват на своите пациенти. Вие не сте просто „бялата лястовица“, а онзли лъч надежда, който кара пациентите да повярват, че има смисъл да се борят и да продължат напред. Дълбок поклон пред всички вас! Искам да поздравя и всички, които бяха наградени. Поздравявам и Общинския съвет в лицето на неговия председател проф. Севдалина Турманова, както и председателя на Постоянната комисия по здравеопазване към ОбС-Бургас д-р Антонио Душепеев – за всички мъдри решения, довели до изграждането на КОЦ-Бургас, за избора на проф. Христо Бозов, който също като мен не е родом от Бургас, но обича този град. Поздравления за Димитър Николов и общинската администрация за инвестициите в здравеопазването, които правят. Те са най-доброто, което може да се направи. Аз ще подкрепя всяко предложение, насочено към подобряване на материалната база и работата на служителите в КОЦ-Бургас. Преди повече от 30 години моят учител, когато започвах да уча ветеринарна медицина, каза нещо, което цял живот ще помня: „Грам профилактика струва повече от килограм лекарство“, каза в поздравителното си слово проф. Нейкова. 

Цонка Тодорова е председател на Сдуржение "Онкоболни и приятели". Тя знае колко дълъг и труден е пътят към лечението, именно затова години наред помага както на всички нуждаещи се пациенти, така и на КОЦ-Бургас във всяка една кауза

Изключително емоционален бе и кметът на Бургас Димитър Николов. Той подчерта, че много лесно се работи с екип, оглавяван от проф. Бозов. 

„Ние взехме проф. Бозов малко насила от Варна, още малко не ни достига да го направим истински бургазлия“, пошегува се Николов, като добави, че за него е чест и удоволствие Обшина Бургас да притежава този Онкологичен център. 

„Изключително трудно беше преди години, когато трябваше да вземем тежки и отговорни решения. Сега сме на прага, г-жо председател на Общинския съвет, още по-тежки финансови решения - за следващата голяма крачка на КОЦ. Тежки решения, защото ако спрем развитието на КОЦ-Бургас, ще поставим под риск качеството и изискванията пред съвременната медицина и пред съвременната онкология. Благодаря на лекарите, които работят с нас, една голяма част са от страната, но предпочетоха Бургас, продължават с академичната кариера. Ние отдавна мечатем да създадем наша бургаска школа във висшата медицина, в академизма“, каза кметът. 

Даниела Стоянова от години подпомага каузите на КОЦ-Бургас

Димитър Николов подчерта, че много ясно трябва да се каже на хората, че ракът е лечим и в България съществуват лекари, апаратура и лекарства, които го постигат. 

„А за бъдеще това ще бъде още по-възможно. Надявам се нищо да не ни попречи за сериозните проекти, аз се гордея с екипа на КОЦ-Бургас. Това, което правят те, е героизъм. Виждам колко пациенти са им благодарни“, добави градоначалникът. 

Той благодари и на Цонка Тодорова за усилията и грижите, които тя чрез сдружението, което управлява, полага за пациентите с онкозаболяване. 

Събитието продължи с презентации на доц. Ася Консулова и д-р Петя Тусчиева. Те представиха новите тенденции в леченито на рака на гърдата.

За финал бяха раздадени сини панделки на присъстващите мъже, тъй като месец ноември е посветен за превенция на онкозаболяванията при силния пол.

Проф. Евдокия Сотирова също получи статуетка за помощта, която оказва на Онкоцентъра

 

Изключително бе емоционален моментът, когато Кремена Краева получи статуетката. Тя е от пациентите на КОЦ-Бургас и е благодарна на целия екип, че е бил до нея през цялото време на трудния път
Доц. Тусчиева (вдясно) и д-р Консулова (вляво) изнесоха презентации за методите на лечение в КОЦ-Бургас
Сред гостите на събитието бяха директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров (вдясно) и председателят на Постоянната комисия по здравеопазване в ОбС-Бургас д-р Антонио Душепеев
Проф. Бозов посрещна и зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева
Д-р Вергиния Цанова
Заместник-ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас Сотир Сотиров (вдясно) също бе сред гостите на събитиетоВ категории: Бургас


България Всички новини
Телецът да не се кара с жени, Ракът открива ключа към успеха Телецът да не се кара с жени, Ракът открива ключа към успеха Хороскоп за деня – 21 октомври 2021, четвъртък  Телецът да не се кара с жени, Ракът открива ключа към успеха Телецът да не се кара с жени, Ракът открива ключа към успеха Хороскоп за деня – 21 октомври 2021, четвъртък  Преди точно 10 години убийството на Кадафи хвърли Либия в хаос Преди точно 10 години убийството на Кадафи хвърли Либия в хаос Десетилетие по-късно страната, ако може да се нарече така, е бледо подобие на себе си Управителят на „Бургасбус“ инж.Петко Драгнев с интересни подробности за новите електрически автобуси Управителят на „Бургасбус“ инж.Петко Драгнев с интересни подробности за новите електрически автобуси Ще зареждат за 5 часа, след което могат да изминат над 200 километра в градски условия „Спящата красавица" се превърна в триумф на добротата в Бургас под патронажа на губернатора проф. Мария Нейкова „Спящата красавица" се превърна в триумф на добротата в Бургас под патронажа на губернатора проф. Мария Нейкова С благотворителната постановка изкуството доказа за пореден път, че би могло успешно да бъде подчинено и на благородна социална кауза Зрелищни кадри на Флагман.бг: Издирват моторист от Меден рудник след смъртоносна гонка с МВР Зрелищни кадри на Флагман.бг: Издирват моторист от Меден рудник след смъртоносна гонка с МВР Чудо е, че няма жертви и пострадали по най-оживените булеварди и улици Удар на ГДБОП: 100 кг сурова и сушена марихуана са иззети при спецоперация (СНИМКИ) Удар на ГДБОП: 100 кг сурова и сушена марихуана са иззети при спецоперация (СНИМКИ) Двама са задържани при акцията, проведена вчера в септемврийското с. Ветрен дол Двама пострадаха след като мотоциклет удари патрулка край Пловдив Двама пострадаха след като мотоциклет удари патрулка край Пловдив В резултат на това колата се завъртяла и се ударила в камион Непростимо е случващото се в държавата, по-страшно е от глада и чумата Непростимо е случващото се в държавата, по-страшно е от глада и чумата Кандидат съм за депутат от Бургас, защото тук, особено сега, когато половината листа е сменена с млади и готини хора, трябва да предам част от моя опит, някои са прекалено пламенни, други са колебливи и несигурни, а имаме една много проста задача – да слушат внимателно какво им казват хората Учениците в София минават на онлайн обучение Учениците в София минават на онлайн обучение Дистанционно ще учат и учениците в общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник
Болна ли е кралица Елизабет втора? Отмени важна визита Болна ли е кралица Елизабет втора? Отмени важна визита Лекарите са я посъветвали да си почива Фейсбук сменя името си Фейсбук сменя името си Вероятно това ще стане следващата седмица Карантина за четири месеца за неваксинираните в Москва Карантина за четири месеца за неваксинираните в Москва Новите правила влизат в сила на 25 октомври Xiaomi започва да произвежда масово електрически автомобили от 2024 г. Xiaomi започва да произвежда масово електрически автомобили от 2024 г. Подготвителната работа по проекта върви с предсрочно темпо, похвали се изпълнителният директор Лей Джун Португалия откри на яхта рекордно количество кокаин Португалия откри на яхта рекордно количество кокаин Наркотикът бил предназначен за европейския пазар Пациенти във Великобритания чакат по 50 часа за легло в болница Пациенти във Великобритания чакат по 50 часа за легло в болница Освен това е имало случаи, когато пациентите в линейка са чакали 13 часа, за да стигнат до спешното отделение Нюкасъл поиска най-скъпия треньор в света Нюкасъл поиска най-скъпия треньор в света Целта на новите собственици е да вземат и спортния директор на Атлетико (Мадрид) Стрелецът с лък от Кьонгсберг бил луд, убитите били прободени с нож Стрелецът с лък от Кьонгсберг бил луд, убитите били прободени с нож Повечето от жертвите не са загинали от стрелите До 900 евро за социално слабите в Гърция за Коледа До 900 евро за социално слабите в Гърция за Коледа Броят на тези хора е 280 000, сред тях има и българи Фейсбук разкрива 10 000 нови работни места в Европа Фейсбук разкрива 10 000 нови работни места в Европа Създаването на паралелен цифров свят е мечта на основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг  
Д-р Стойчо Кацаров, служебен министър на здравеопазването Д-р Стойчо Кацаров, служебен министър на здравеопазването Ако ситуацията се влоши, на изборите ще гласуваме със зелен сертификат Виц на деня Виц на деня
- Докторът ми предписа спирт!
- Да не е било спорт?
- Възможно е! Иди, че му разбери почерка!
Виц на деня Виц на деня В зоо магазин:
- Искам да купя куче!
- Кучка?
- Не кучка не искам, дайте ми нормално!
- Ама кучка това е пола на кучето!
- И за кво ми е куче с пола, искам нормално!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили дами, Фотошоп се ползва за леки корекции, а не за смяна на личността.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори