×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Специализираната прокуратура подхвана случая с гражданството на Кирил Петков


13 Октомври 2021, Сряда, 10:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Оказва се, че бившият икономически министър е излъгал, че има само българско гражданство

Специализираната прокуратура проверява казуса с гражданството на Кирил Петков.  Проверката е образувана още на 24 август т.г. по сигнал, получен на електронната поща на държавното обвинение. Това съобщиха току-що от пресцентъра на Специализираната прокуратура. 

Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения. Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

На 10 май 2021 г. Кирил Петков е излъгал, че има само българско гражданство

На 15.09.2021 г. наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.

Кирил Петков май наистина е бил незаконен министър, но какво от това?

След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

Както Флагман.бг писа, по скандала с двойното гражданство Кирил Петков има две основни тези. Едната е, че не е канадец от момента, в който е подал съответното искане за отказ – 21 април.

Втората е, че дори КС да приеме, че той е имал двойно гражданство, това няма да направи издадените от Петков, в качеството му на икономически министър, актове невалидни.

И двете тези обаче като че ли започват да се пропукват.


В категории: Темида


15
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
15
Коментара по темата
15.
до 13 Гошко
13.10.2021 14:53:52
2
3
Колега, не съм фен на ПИК, защото изкривяват фактите както им харесва на тях, обаче преди малко пуснаха една интересна снимка, на която са РР и бащата на Кирил Петков. И това преди 3 години...
Ако ще вярваме на снимките - тогава значи е истина, че новото задкулисие разиграва поредния сценарий!
Хубаво нещо са архивите - лесно могат да се припомнят някои зависимости.
И още нещо - не е важно какво четеш, важно е да отсяваш истината от плявата.
А относно другите коментари.... ясно е, че се спускат опорките, но фактите са категорични - има Конституция (добра/лоша не коментирам), която следва да се спазва. Г-н Петков явно е попълнил декларация с невярно съдържание. Съдът е този, който ще го прецени и ако е нарушил закона - да си понесе отговорността.
14.
Dimitar
13.10.2021 14:35:52
1
5
A къде е прокуратурата за Пеевски!!!
13.
Гошко
13.10.2021 13:40:39
6
8
Абе Специализираната Прокуратура, кво стана с едни шкафчета пълни с евро, пистолети и злато????
Гледам, че сте много дейни, че затуй питам!!!
И много поздрави от "Осемте джуджета"!!!!
И да знаете, че не всички сме дебили, които четат ПИК!!
12.
Тук казуса е
13.10.2021 13:08:13
6
4
че той сам се е отказал от второто си гражданство !
Пък и текста в Конституцията има за цел да се избегне влизането в управлението на държавата на човек, който има интереси в двете държави и не е ясно за кои от тях ще работи !
Когато, обаче той предварително е заявил , че не иска второто гражданство, останалата част от процедурата е чиста формалност! Държавата, чието гражданство той вече не желае, би могла да забави процедурата , ако има някакви правни , съдебни претенции към него!
И все пак Кирил Петков има късмет, че не искал анулиране на гражданството от някоя арабска държава !Там , с тяхната бюрокрация и чиновническа леност , щеше да получи документ след около 7-8 години !
11.
Пицо Ицата (Ъпсурдя)
13.10.2021 13:05:07
4
10
Тоз го слушах два часа колко много е успял и направил за два месеца и си викам е такова крадене не е имало до сега.
Така реших да му пристана като лека жена, щото Ристьо Пинокиото ми отказа да ме сложи на избираема позиция от ДъЕбъБъл.Три дъщери имам трябва да ги подсигурявам от сега като крадна и аз от таз държава дето нищо не съм направил за нея.Сега ще напрая кешаут като един колега тревоман.
10.
Абе той
13.10.2021 12:20:17
6
10
я да вземе властта , че после да ви подхване, ще видите една специализирана прокуратура ?!
Тя нали беше създадена да гони най-големите престъпници , в лицето на Кирчо ли ги видяхте ?Още веднъж доказвате, че е бухалка ли?
9.
до 2
13.10.2021 12:15:36
1
5
Колко трябва да си задръстен, за да говориш за правов ред в България
8.
Значи
13.10.2021 12:12:33
3
13
може да имаш само българско гражданство и да си пръв ръководител на парламентарна партия, но като отидеш в Турция да обявиш на всеослушание , че там ти е Майката-Родина , но нарушение на Конституцията няма , специализираната прокуратура мълчи по въпроса !
7.
Нашата Конституция
13.10.2021 12:09:52
5
7
е пълна проституция...
В нея пише , че правото на труд е за всеки гражданин, а 200-300 хиляди не могат да си намерят работа...
В нея пише, че не може да има партии на етнически принцип , а си имаме ДПС ...
Колкото до двойното гражданство в коя европейска държава има такова изискване, нали все се равняваме по тях ?!
Нашият текст беше измудрен заради Пирински, за да не стане президент ...
6.
BB garanted
13.10.2021 11:56:47
6
10
Това с гражданството е смях, колко политици само с едно гражданство са предатели?
5.
Чичо Гошо
13.10.2021 11:41:17
10
11
Нека всичките ни управляващи да са като Кирил Петков, пък дори това да им е кусура , че имало двойно гражданство.
4.
?
13.10.2021 11:28:54
4
12
Омерзяването, манипулациите, препъникамъните,...са български специалитет.
3.
ДС старчета в сянка
13.10.2021 11:22:54
2
13
Нито един без проблеми няма в тия среди. На всеки кариерата му виси на пОтчи косъм. А са казали и са го детронирали завинаги от политиката
2.
ССССС
13.10.2021 11:07:09
15
19
хайде сега прилагайте Закона с цялата му тежест и строгост! нали тези - красивите, почтенните и учените "харвардци", навсякъде където смениш канала на телевизора, за това говорят! покажете им какво значи правов ред в нашата БЪЛГАРИЯ, че те са се позабравили, докато са правили шашми по света!!
1.
Ин хаус
13.10.2021 11:00:23
6
14
Това дето се пропуква ще го разберете на 14 ноември.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори