Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Ето кой трябва да почерпи днес
Блокиран е Прохода на Републиката-поради сигнал за бомба
Шести ден продължава издирването на 25-годишния Станко Скечелиев от Казанлък
Подробности за масовата стрелба по време на детско парти
Намериха труп в София
Правят кашкавал за 5 бона в България, уникален е
Хеликоптер се разби фатално в Централна Европа
Ужасна катастрофа в София
Почина Емил Хърсев
Какво ще е времето в началото на декември
„Клечка кибрит“ на Дует „Paradox“ оглави “Ново 10+2” за хит на месеца
