Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Десерт чудо и то само с три съставки
Путин изрази благодарност към Орбан за домакинството му за срещата на върха
Кметът на Варна от дома си: Моята свобода е ваша победа
Министерството на туризма открива най-големия форум за българско вино
Николай Дачев е новият директор на спортното училище в Бургас
Филип Виденов пак хванат зад волана след употреба на алкохол – очаква го обвинение за рецидив
Сигнал до Флагман: шофьор паркира където поиска - кой му позволява да нарушава правилата?
Дядо ме научи на тази чудна рецепта с кисело зеле
Слави Трифонов отива на съд за клевета
Министър Иванов призова ръководството на ВиК холдинга да не допуска увеличение на водата
