Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Съветът за съвместно управление се събира на извънредно заседание
36-годишен мъж почина след удар от волтова дъга
Созопол ви кани на незабравим Никулден и Празник на О-солената риба
Движението на камионите се ограничава по време на празниците
Русия твърди, че е превзела Покровск
"Коледното селце" на Банско се отменя поради нещастен случай
Руски топ банкер плаши с 50 години съдебни спорове, ако ЕС даде на Киев замразените активи
Русия удари енергиен обект в Одеска област
Денков официално: От днес скандираме "Оставка!"
Шарън и Кели Озбърн се появиха за първи път след смъртта на легендата Ози Озбърн
От 2026 г. винетките ще се таксуват в евро без промяна в цената
