Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Засилени мерки за сигурност преди мача Турция-България заради очакваното присъствие на Ердоган
Пригответе този десерт без печене само за 30 минути
Гръцки търговци укривали данъци чрез българска фирма при внос на луксозни коли
Ето кой подобри рекорда по приходи на Серина Уилямс
Google предупреждава: избягвайте обществени Wi-Fi мрежи – крадат банкови данни
Румъния арестува ексдепутат за трафик на оръжие и замеси българин
Това е новата Алиса в страната на чудесата
Как да запечатате прозорци и да запазите 55% от топлината
Почти 1,9 милиона души в България са без достъп до аптеки
