Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Рецепта за нестандртни щолен бисквити
Известен художник стана баща на 87 години
Глиган от 403 кг падна в Родопите
Режимът падна, луксът продължава: Башар Асад живее като крал в Москва
Хвърлиха дърво с червена панделка върху автобус на градския транспорт, извършителят се издирва
23 см сняг във Враца и жълт код за студ: Студеното време затруднява движението в 10 области
Зеленски и Тръмп в Мар-а-Лаго: Срещата може да промени хода на войната в Украйна
Тази популярна храна е забранена в ръчния багаж на самолетите – ето защо
САЩ нанесоха въздушни удари в Нигерия срещу позиции на ИДИЛ след нападения срещу християни
Вицепрезидентът на Стефановден в Истанбул
Над 3,7 милиона лева за „Българската Коледа”: Даренията растат в подкрепа на тежко болните деца
