Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Левски обърна Локомотив Авиа в София и взе efbet Суперкупата за трети пореден път
Италия изгони опасния имам от Торино, подклаждал джихад срещу християните
Жители блокираха движението при "Улеят на смъртта" в Пловдив
Гърция обяви червен код заради Бурята „Адел“
Бургас е домакин на Европейското първенство по спортни танци 2025
Красиви български имена празнуват днес
Важно за хората с мигрена
Сензация в "Игри на волята"
Числото 26 за 4 зодии ще донесе увереност в собственият им път
Търг за произведение на Реноар започва от 1 милион евро
Нов скок в цените на горивата
