Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
По примера на Свети Николай: Бургаски семейства получиха духовна и материална подкрепа
Разследват ли Камелия и мъжа й заради „фабрика за деца“
Какво задължително да имате на трапезата за Никулден
Танкер „Kairos“ е без капитан, изоставен от турски влекач край Ахтопол
Здравко от Ритон е в болница след падане от високо
Бургас грейна в празнична магия с детски фестивал „Зимни празници“
Ахтопол постави вълшебно начало на коледните празници!
Наводнение в къмпинг „Арапя“ след пороя
19-годишен дрифтьор с Мерцедес лети с 300 км/ч по Околовръстното, избяга в Дубай след разкритие
Седем дела срещу OpenAI: Семейства твърдят, че ChatGPT е допринесъл за психични сривове и самоубийства
