Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Последното пълнолуние за декември сбъдва желанията само на тези зодии
1500 души с увреждания получиха високотехнологични помощни средства безплатно
Временно ограничение на движението по АМ „Тракия“
Строителен предприемач с прогноза за цените на жилищата в България
Нов циклон удря страната. В този ден започват пороите!
Дани Петканов напъва Глория за бебе
Астрологът Анджелика Витренко с пълен хороскоп за декември: 4 зодии ги очакват невероятни печалби!
Цял стадион на крака за Любо Пенев - феновете на ЦСКА и Локомотив се обединяват в 9-ата минута
