Рецепта за рулца с наденица
Подходящи за хапване по всяко време
Продукти:
55 г свинска мас
55 г масло
220 г брашно
250 г сурова овкусена наденица
Прясно мляко
Вода
Приготвяне:
Сложете маста и маслото (и двете размекнати на стайна температура) в купа. Пресейте отгоре брашното и започнете да месите с ръце. Добавете малко вода, колкото да се получи тесто и продължете да месите, докато всички съставки се смесят добре. Увийте тестото с найлоново фолио и го приберете в хладилник за половин час.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.
Разделете тестото на 3 парчета. Покрийте с брашно повърхността за месене върху плота. Разточете всяко парче тесто така, че да е около 30 см дълго. Извадете съдържанието на надениците, като изстискате овкусената кайма от тях. Разделете го също на три части. Оформете всяка част в продълговата форма и поставете в единия край на всеки лист тесто. Намажете с малко прясно мляко. Навийте всеки лист тесто на руло. Нарежете тестото на малки парчета. Отново намажете всяко с малко мляко отгоре. Печете в загрята фурна до златисто или около 30 – 40 минути.
Самолетът на началника на генщаба на либийската армия се разби край Анкара
Как да избегнем семейни конфликти по време на празниците - съвети за хармония
Доброволци от Айтос зарадваха 100 пенсионери в нужда преди Коледа
Пациентите плащат двойно за жизненоважни медикаменти
Истината за отрязаното ухо на Ван Гог
Катя Илиева напуска телевизията на Слави Трифонов
В сезона на Козирога кой ще се радва на личен растеж
Ето защо обмяната на левове в евро става по-достъпна
Спазвайте тези традиции, за да осигурите щастие и късмет през новата година
Купувачите на имоти в София искат простор, а във Варна залагат на кварталите
Германия се опитва да изправи икономиката си, като същевременно укрепва отбраната
Близо 100 000 автомобила напуснаха София, а АМ „Тракия“ е най-натоварена
