×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще подкрепи ли „Спаси София“ отново ДБ или ще удари рамо на Кирил Петков


Ще подкрепи ли „Спаси София“ отново ДБ или ще удари рамо на Кирил Петков
Борис Бонев (вдясно) смята, че с Кирил Петков имат близък стил на поведение и управление
Ключови думи: Борис Бонев, президент
09 Октомври 2021, Събота, 15:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

Битката за президент не е нашата битка, нашият фокус е София и местният вот през 2023 г., казва Борис Бонев

Кого ще подкрепи „Спаси София“ за вота 2 в 1 на 14 ноември? Сдружението на общинския съветник и хитов кандидат-кмет през 2019 г. Борис Бонев е със сериозни позиции в столицата. На предния парламентарен вот „Спаси София“ удари рамо на „Демократична България“.

Какво обаче ще направи сега? „Флагман“ потърси за коментар Борис Бонев.

„Първо, със сигурност ще изчакаме да видим листите, които ще бъдат представени от всички партии, участващи на изборите, тъй като на предишните избори ние подкрепихме тези девет човека (на „Демократична България“), защото това бяха личности, с които сме работили по каузи и теми, свързани със София. И ние ги подкрепихме не безусловно, а напротив – поставихме ясно условие, че те като бъдещи депутати ще работят за промяна на закони, които в момента по една или друга причина спъват развитието на София“, обясни Бонев.

Решенията за подкрепа обаче се взимали не еднолично от него, а от „политическото ядро“ на „Спаси София“.

На въпроса имат ли отношение към новата формация „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев, г-н Бонев отговори: „Познавам г-н Петков дори отпреди да бъде министър на икономиката. Смятам, че като стил на управление и на поведение имаме сериозно доближаване, тъй като аз също смятам, че проблемите трябва да бъдат назовавани много ясно, много категорично. И не да се оправдаваме с „това не може да стане“. Не! Търсим начин да стане. Мисля, че подобен начин на действие демонстрираха и те. Не сме водили конкретни разговори, но със сигурност следим и ние с интерес тяхната политическа платформа. Очаквам да си покажат политическата програма за управление, за да можем всъщност да коментираме по-задълбочено и тяхното присъствие на политическата сцена.“

Ще вземе ли „Спаси София“ отношение по кандидат-президентската кампания?

„За мен най-важно е кандидатът на ГЕРБ да не спечели, тъй като може би някои хора не си дават сметка, но битката срещу модела ГЕРБ не е приключила. И тук не говоря за редовия българин, който гласува за партия ГЕРБ, тук говоря за обвързаността между политиката и мафията, която контролира на практика икономическите (и не само) процеси в държавата. Може би някои остават с впечатление, че тъй като Бойко Борисов вече не е премиер, тази битка е приключила. Нищо подобно. Затова е изключително важно да се възпрепятстват всякакви опити на ГЕРБ чрез уж независими кандидати, издигнати от инициативни комитети, да спечелят президентската институция. Още повече че неслучайно в публичното пространство се говори доста за потенциалните връзки, които г-н Анастас Герджиков има с партия ДПС“, заяви Борис Бонев.

Той обърна внимание, че Правителствена болница е факултетното здравно заведение на Медицинския факултет на Софийския университет.

„20 години директор на Правителствена болница беше д-р Любо Спасов, който беше уволнен заради изключително сериозни разкрития именно в тази болница. Понеже аз имам достатъчно познати в сферата на здравеопазването, винаги за Правителствена болница се е говорило като за болницата на ДПС. Ами проф. Герджиков като ректор на Софийския университет (СУ), когато станаха скандалите с Любо Спасов, нямам спомен да е излязъл с категорична осъдителна позиция по темата. Напротив – нищо не каза. С което на практика прикри заместник-декана на Медицинския факултет“, обясни още лидерът на „Спаси София“.

От сдружението обаче, изглежда, няма да подкрепят конкретен кандидат-президент.

„Това не е нашата битка. Нашата битка е София и ние продължаваме да бъдем фокусирани върху София с поглед към местните избори през 2023 г.“, обясни Борис Бонев.

 

 




Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
3
Коментара по темата
3.
обективен
09.10.2021 15:49:10
11
7
100 пъти по ДОБРЕ за Радев да се гласува отколкото за ПЛАСТМАСОВИЯ пуяк Герджик-2ри Чехльо и оня с грозната прическа Лозан Панов
2.
дебили бургас
09.10.2021 15:37:50
5
8
Всички ще гласуваме за ПП "Продължаваме измамата" и Кирето Лъжеца!
1.
СтрахливКоронар
09.10.2021 15:25:12
6
7
тези плащат яко на всички медии да се лансират и лошото е че има реални балъци дето да гласуват за тях...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори