×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Отложиха делото срещу княгиня Калина за март
  • Почина съпругата на Йосиф Сърчаджиев - сценаристката Райна Томова-Сърчаджиева
  • Прокурорският син Васил Михайлов излиза от ареста срещу 3000 лв. гаранция
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Северният обход на Айтос се превърна в приоритетен обект за Бургаска област


Северният обход на Айтос се превърна в приоритетен обект за Бургаска област
Кметът на Айтос Васил Едрев получи подкрепа от всички членове на Областния съвет за развитие на регион Бургас
01 Октомври 2021, Петък, 17:29 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Време е за реални решения и действия, категоричен бе областният управител проф.Мария Нейкова

 

Изграждането на Северен обход на Айтос, който да изведе транзитния трафик, стана приоритетен обект с регионално значение. За бързата му реализация гласуваха днес единодушно в Областния съвет за развитие на регион Бургас, председателстван от губернатора проф.Мария Нейкова.

Това е и първа стъпка по реализацията на проекта, чието изпълнение се отлага десетилетия. Оттук нататък средства ще се търсят или по европейските програми, или чрез бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", но поставянето на акцент върху този път показва само едно - това е стратегическа цел за Бургаска област.

Процедурата е дълга, ще отнеме няколко години. Днешното решение обаче е зелена светлина за започване на проектиране и последвалото отчуждаване на терените по трасето.

Областният управител проф.Мария Нейкова подчерта, че е време за реални решения и конструктивни действия, които не само да минимизират последствията, но и да елиминират негативната статистика за човешки жертви.

Други проекти, които са заложени за реализация през програмния период на община Айтос са свързани с осигуряване на среда за отдих и спорт, които обхващат ремонт на съществуващи и изграждането на нови обекти, прилагане на мерки за енергийна ефективност на сгради, подобряване на уличната мрежа. Общинската администрация планира изграждане на нови и ремонт на съществуващи общински жилища, включително и тяхното обзавеждане, поставяне на видеонаблюдение в населените места и изграждането на паркинги. Предстои модернизация и реконструкция на сградния фонд на културните институции, на Младежкия дом и бизнесцентъра. Ще се закупи оборудване за прилагане на съвременни методи на обслужване и лечение на айтоската многопрофилна болница. Продължават своето развитие и редица социални услуги на територията на община Айтос.

Община Карнобат е заложила в плана си за следващите 6 години мерки за развитие на селското стопанство и преработващата промишленост. Консервационно-реставрационни дейности и текущи ремонти на храмове са малка част от мерките, които са заложени за опазването на културно-историческото наследство. Предстои устройство и маркиране на туристически пътеки. Има изготвен технически проект за изграждане на спортни площадки и зали за хора в неравностойно положение. Готов за реализация е и проектът за биологична рекултивация на обект „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на община Карнобат“. Все още на етап проектна идея е изграждането на сепарираща инсталация за сортиране и обработка на смесени битови отпадъци на площадка на ПСО, изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци на площадка на ПСО в гр. Карнобат, както и обновяването на гробищния парк в гради и др., ориентирани да осигурят териториална концентрация на мерките, проектите и финансовите ресурси за развитието на общината в перспектива до 2027 г.

Община Руен акцентира върху готовността си да реализира в програмния период 112 проекта, обхващащи всички аспекти на развитие на общината – социални дейности, туризъм, административни услуги, инфраструктура и др.

Община Несебър ще продължава да насочва своите усилия към спазване изискванията на ЮНЕСКО за опазването на световното културно наследство, където спада голяма част от морския град. Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на училищна сграда, детски градини, изграждане на велоалеи, завършване на дейностите по водни проекти по населени места, изграждане на паркинги и детски площадки са само малка част от амбициозната проектна програма на Община Несебър.

Община Приморско е заложила на три стратегически цели: рехабилитация и обновяване на общинската пътна и улична инфраструктури; подобряване на водопроводната и канализационната мрежи; благоустрояване на публични пространства и терени за отдих. За обновяването на общинската пътна и улична мрежа общинската администрация предвижда рехабилитация и изграждане на нови общински пътища, модернизиране и доизграждане на уличната инфраструктура, вкл. и велоалеите, както и обновяване на съществуващи и изграждане на нови пешеходни и пътни мостове. За реализирането на втората стратегическа цел предстои ремонт, рехабилитация и доизграждане на водопроводната и канализационна мрежа на територията на цялата община; възстановяване на резервното водозахранване на гр. Приморско, както и интегрирано управление на отпадните води - ремонт, реконструкция и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и КПС в населените места на общината. Модернизация на уличното осветление, обособяване на зони за паркиране, както и проектиране, изграждане и ремонт на публични пространства за широк достъп и отдих са част от мерките, които ще разширят зоните за отдих. Предстои проектиране, реконструкция на съществуващи и изграждане на нови брегоукрепителни съоръжения, пристанища и кейове. Ще се реконструира и изгради местен път - Писменово–Визица, общ. Малко Търново като връзка с международен път Бургас-Малко Търново-Инстанбул и др.

Общият индикативен бюджет на Община Средец за реализиране на стратегически проекти е надхвърля 177 млн. лв. Приоритетни за общината проекти са: модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в Средец; опазване на горите от горски пожари; саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни  и еднофамилни жилищни сгради; реконструкция на улична мрежа; ремонт и възстановяване на туристически обекти; ремонт на сгради общинска собственост.

Докладите си представиха днес само тези общини, чиито планове за развитие до 2027 г. са минали на обсъждане и приети на редовни заседания на общинските съвети.

„Искрено се надявам, че общинските администрации ще съумеят да изпълнят проектите, заложени в плановете им, защото те са основополагащи не само за визията на конкретното населено място, но и за привличане на инвеститори и подобряване качеството на живот на населението. Това е предпоставка и област Бургас да се утвърди като притегателно място както за бизнес, така и за живеене“, каза проф. Мария Нейкова.

Плановете за интегрирано развитие на общините за периода 2021-2027 г. са публикувани на интернет страниците на общинските центрове.


В категории: Бургас , Айтос


8
Коментара по темата
8.
Иван
02.10.2021 16:55:22
0
1
Пак лъжи
7.
бай-бай
02.10.2021 08:23:44
0
1
Това няма да предотврати катастрофите. Поредна гербаджийска глупост!
6.
Айтозлия
01.10.2021 22:44:15
0
0
Флагман елате и снимайте поголовна сеч на 50 годишни дървета в Айтос.Кмета сигурно не знае????Що за безобразие и безхаберие?
5.
Айтос
01.10.2021 19:32:06
2
8
Кмете дай работа на Динко в общината,обиждате го че е безработен,а не му помагате.И той иска хляб да яде.
4.
*********
01.10.2021 19:30:05
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
ruen
01.10.2021 18:58:44
1
3
СРАМ НИ Е ОТ ТОЗИ ХАСАН АРАБАДЖЪ БЕЙЙЙ
2.
111
01.10.2021 18:37:13
0
8
А работни места и производство има ли? Пиар акциите са за богатите.
1.
Грудовец
01.10.2021 18:09:22
1
9
Модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в Средец?!?! И къде са тези зони, питам аз! В Средец индустрия няма от години, кмета и администрацията му за индустриални зони говорят! Ай сиктир! Те наистина ни взеха за малоумни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Правете това и ще държите ума си бистър до дълбока старост Експерти споделят 4 лесни упражнения Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Има ли кой да спре полуделия рецидивист Красимир Каранлиев? Този път запали цяла кооперация в ж.к. "Лазур" Пак е в ареста за денонощие, след като драснал клечката на ел. таблото на десетки апартаменти, но дали пак ще го пуснат да се вихри още Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Sora - изкуственият интелект, който ще промени света на видеото и анимацията (ВИДЕО) Само допреди 2 години бе абсурдно дори да си помислим, че машина може да „рисува”, днес вече и „снима с камера” Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Капалъ чаршъ вече не е на мода! Това са най-добрите места за пазар в Турция! Вижте полезни съвети - къде и кога са пазарните дни, какво да си купим и как да плащаме 5 дихателни упражнения за работа на мозъка 5 дихателни упражнения за работа на мозъка Ние правим около 17 000 вдишвания на ден без да се замисляме Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън Еротична актриса от Бургас ще готви в Хелс китчън 24-годишната Владимира е непозната в  родния си град, тъй като от 20 години живее в Испания Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Ако косата ви капе задължително прочетете тази новина Широко разпространено е мнението, че тези витамини са ефективни Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Шефка на ОИК подаде оставка заради различия с местното ръководство на ГЕРБ и незачитане на личността Не е заради изборите и затова, че не успяха да се преборят за балотаж в Разград, заяви Ралица Цветанова Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем Съдебните дела, свързани с мигранти в Царево, вече не са сериозен проблем През последните 1-2 години намаляха трайно, не мога да кажа каква е причината, обяви шефът на Районния съд Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Кулинарен гуру от Айтос отказа работа в топ ресторант в САЩ, за да влезе в Кухната на ада Младежът е завършил престижна кулинарна академия, известни ресторантьори в София се надпреварват за него
Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Защо не бива да влизате в нова връзка веднага след раздялата Въпреки това психолозите препоръчват да си дадете време да се възстановите и да позволите на тялото да се адаптира към нова щастлива връзка В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо В тези страни не страдат от разширени вени – ето защо Много честа проява на хронична венозна недостатъчност, засягаща 25% от жените до 15% от мъжете, са изкривените, разширени повърхностни вени с 4 mm или повече Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Вижте какво да направите, за да изчезне безсънието завинаги Учените са доказали, че днес от 30 до 40% от общото възрастно население на нашата планета има проблеми със съня Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия Вижте кои храни да използвате  Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Защо посланикът на Грузия пристигна в Бургас Основна тема на разговор беше икономическият потенциал на Бургас Защо Благо мрази Слави Защо Благо мрази Слави Благой изобщо не обича прякора си Джизъса Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Бургас ще е домакин на турнира за баскетболната купа при мъжете Предстои преглед на залата в Бургас и подписване на договор до края на месеца X спря акаунта на съпругата на Навални X спря акаунта на съпругата на Навални Кремъл отрече да е замесен и заяви, че твърденията, че руският лидер е отговорен, са неприемливи Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Марчето е зле, да пусне плейбека, зоват зрителите на Капките Фънки се спука да будалка Мара Отварачката  Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Тя бе толкова пияна и дрогирана и изобщо не разбра, че си е счупила крака Признанието е от самата шеф Божана 
Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР Живко КОЦЕВ, главен секретар на МВР МВР ще установи как се развивал убитият във времето като ученик и войник Виц на деня Виц на деня Попитали една жена:
- Каква е разликата между "Ох" и "Ах"?
- Разликата е пет сантиметра!
Виц на деня Виц на деня Врачка, отседнала в хотел, пита камериерката в коридора:
- Какво е менюто днес?
Камериерката си мърмори зад гърба ѝ: "Б*си врачката, не знае какво е менюто..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не отблъсква толкова много купувачите, колкото желанието на пpoдавачите да им помогнат с нещо...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори