×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Северният обход на Айтос се превърна в приоритетен обект за Бургаска област


Северният обход на Айтос се превърна в приоритетен обект за Бургаска област
Кметът на Айтос Васил Едрев получи подкрепа от всички членове на Областния съвет за развитие на регион Бургас
01 Октомври 2021, Петък, 17:29 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Време е за реални решения и действия, категоричен бе областният управител проф.Мария Нейкова

 

Изграждането на Северен обход на Айтос, който да изведе транзитния трафик, стана приоритетен обект с регионално значение. За бързата му реализация гласуваха днес единодушно в Областния съвет за развитие на регион Бургас, председателстван от губернатора проф.Мария Нейкова.

Това е и първа стъпка по реализацията на проекта, чието изпълнение се отлага десетилетия. Оттук нататък средства ще се търсят или по европейските програми, или чрез бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", но поставянето на акцент върху този път показва само едно - това е стратегическа цел за Бургаска област.

Процедурата е дълга, ще отнеме няколко години. Днешното решение обаче е зелена светлина за започване на проектиране и последвалото отчуждаване на терените по трасето.

Областният управител проф.Мария Нейкова подчерта, че е време за реални решения и конструктивни действия, които не само да минимизират последствията, но и да елиминират негативната статистика за човешки жертви.

Други проекти, които са заложени за реализация през програмния период на община Айтос са свързани с осигуряване на среда за отдих и спорт, които обхващат ремонт на съществуващи и изграждането на нови обекти, прилагане на мерки за енергийна ефективност на сгради, подобряване на уличната мрежа. Общинската администрация планира изграждане на нови и ремонт на съществуващи общински жилища, включително и тяхното обзавеждане, поставяне на видеонаблюдение в населените места и изграждането на паркинги. Предстои модернизация и реконструкция на сградния фонд на културните институции, на Младежкия дом и бизнесцентъра. Ще се закупи оборудване за прилагане на съвременни методи на обслужване и лечение на айтоската многопрофилна болница. Продължават своето развитие и редица социални услуги на територията на община Айтос.

Община Карнобат е заложила в плана си за следващите 6 години мерки за развитие на селското стопанство и преработващата промишленост. Консервационно-реставрационни дейности и текущи ремонти на храмове са малка част от мерките, които са заложени за опазването на културно-историческото наследство. Предстои устройство и маркиране на туристически пътеки. Има изготвен технически проект за изграждане на спортни площадки и зали за хора в неравностойно положение. Готов за реализация е и проектът за биологична рекултивация на обект „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на община Карнобат“. Все още на етап проектна идея е изграждането на сепарираща инсталация за сортиране и обработка на смесени битови отпадъци на площадка на ПСО, изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци на площадка на ПСО в гр. Карнобат, както и обновяването на гробищния парк в гради и др., ориентирани да осигурят териториална концентрация на мерките, проектите и финансовите ресурси за развитието на общината в перспектива до 2027 г.

Община Руен акцентира върху готовността си да реализира в програмния период 112 проекта, обхващащи всички аспекти на развитие на общината – социални дейности, туризъм, административни услуги, инфраструктура и др.

Община Несебър ще продължава да насочва своите усилия към спазване изискванията на ЮНЕСКО за опазването на световното културно наследство, където спада голяма част от морския град. Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на училищна сграда, детски градини, изграждане на велоалеи, завършване на дейностите по водни проекти по населени места, изграждане на паркинги и детски площадки са само малка част от амбициозната проектна програма на Община Несебър.

Община Приморско е заложила на три стратегически цели: рехабилитация и обновяване на общинската пътна и улична инфраструктури; подобряване на водопроводната и канализационната мрежи; благоустрояване на публични пространства и терени за отдих. За обновяването на общинската пътна и улична мрежа общинската администрация предвижда рехабилитация и изграждане на нови общински пътища, модернизиране и доизграждане на уличната инфраструктура, вкл. и велоалеите, както и обновяване на съществуващи и изграждане на нови пешеходни и пътни мостове. За реализирането на втората стратегическа цел предстои ремонт, рехабилитация и доизграждане на водопроводната и канализационна мрежа на територията на цялата община; възстановяване на резервното водозахранване на гр. Приморско, както и интегрирано управление на отпадните води - ремонт, реконструкция и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и КПС в населените места на общината. Модернизация на уличното осветление, обособяване на зони за паркиране, както и проектиране, изграждане и ремонт на публични пространства за широк достъп и отдих са част от мерките, които ще разширят зоните за отдих. Предстои проектиране, реконструкция на съществуващи и изграждане на нови брегоукрепителни съоръжения, пристанища и кейове. Ще се реконструира и изгради местен път - Писменово–Визица, общ. Малко Търново като връзка с международен път Бургас-Малко Търново-Инстанбул и др.

Общият индикативен бюджет на Община Средец за реализиране на стратегически проекти е надхвърля 177 млн. лв. Приоритетни за общината проекти са: модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в Средец; опазване на горите от горски пожари; саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни  и еднофамилни жилищни сгради; реконструкция на улична мрежа; ремонт и възстановяване на туристически обекти; ремонт на сгради общинска собственост.

Докладите си представиха днес само тези общини, чиито планове за развитие до 2027 г. са минали на обсъждане и приети на редовни заседания на общинските съвети.

„Искрено се надявам, че общинските администрации ще съумеят да изпълнят проектите, заложени в плановете им, защото те са основополагащи не само за визията на конкретното населено място, но и за привличане на инвеститори и подобряване качеството на живот на населението. Това е предпоставка и област Бургас да се утвърди като притегателно място както за бизнес, така и за живеене“, каза проф. Мария Нейкова.

Плановете за интегрирано развитие на общините за периода 2021-2027 г. са публикувани на интернет страниците на общинските центрове.


В категории: Бургас , Айтос


8
Коментара по темата
8.
Иван
02.10.2021 16:55:22
0
1
Пак лъжи
7.
бай-бай
02.10.2021 08:23:44
0
1
Това няма да предотврати катастрофите. Поредна гербаджийска глупост!
6.
Айтозлия
01.10.2021 22:44:15
0
0
Флагман елате и снимайте поголовна сеч на 50 годишни дървета в Айтос.Кмета сигурно не знае????Що за безобразие и безхаберие?
5.
Айтос
01.10.2021 19:32:06
2
8
Кмете дай работа на Динко в общината,обиждате го че е безработен,а не му помагате.И той иска хляб да яде.
4.
*********
01.10.2021 19:30:05
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
ruen
01.10.2021 18:58:44
1
3
СРАМ НИ Е ОТ ТОЗИ ХАСАН АРАБАДЖЪ БЕЙЙЙ
2.
111
01.10.2021 18:37:13
0
8
А работни места и производство има ли? Пиар акциите са за богатите.
1.
Грудовец
01.10.2021 18:09:22
1
9
Модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в Средец?!?! И къде са тези зони, питам аз! В Средец индустрия няма от години, кмета и администрацията му за индустриални зони говорят! Ай сиктир! Те наистина ни взеха за малоумни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6816 нови заразени с COVID-19 6816 нови заразени с COVID-19 Изключително висок е и броят на починалите през изминалите 24 часа Приятни срещи за Водолея, Близнаците да обърнат внимание на здравето си Приятни срещи за Водолея, Близнаците да обърнат внимание на здравето си Хороскоп за деня – 27 октомври 2021, сряда Агенция „Фокус“ с нов собственик, радиото също влиза в сделката Агенция „Фокус“ с нов собственик, радиото също влиза в сделката Очаква се покупко-продажбата да е факт до средата на ноември В леглото с неопитен мъж: Как да направим секса невероятен? В леглото с неопитен мъж: Как да направим секса невероятен? Ето няколко начина  6 знака, че някой има ниско самочувствие 6 знака, че някой има ниско самочувствие Постоянно споделяне на положителното 5 най-манипулативни зодиакални знаци 5 най-манипулативни зодиакални знаци Зодията Луъв е с най-голямото его и винаги ще манипулира всички, за да бъде на върха 6 години затвор за касоразбивача Илиян Керин, отмъкнал 77 хил. лв от  хотел „Гран Виа” в Бургас 6 години затвор за касоразбивача Илиян Керин, отмъкнал 77 хил. лв от хотел „Гран Виа” в Бургас Кражбата бе извършена навръх Великден през 2018 г.  Рецепта за спагети "путанеска" с аншоа Рецепта за спагети "путанеска" с аншоа Италианската кухня и нейната магия Влиза ли се без зелен сертификат в заведенията Влиза ли се без зелен сертификат в заведенията Използвана е снимка на пропуска, а не цифровият му вариант Предлагат за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг Предлагат за държавна почит участниците в спасителния екип край Камен бряг С приключване на действията по разтоварване и обезопасяване на кораба е елиминиран рискът от замърсяване на морските води в района на Яйлата
150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи 150 задържани при операция на Европол срещу Даркнет, сред тях и българи Операцията с кодово име "Дарк Хън ТОР" представляваше поредица от отделни, но допълващи се акции Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си Избраникът й Кей Комуро няма благородническо потекло Кален ад в Италия, има поне един загинал Кален ад в Италия, има поне един загинал  Стихията причини наводнения и свлачища Нарастване на средната цена на тока в Европа около 210 евро за мегаватчас Нарастване на средната цена на тока в Европа около 210 евро за мегаватчас Поскъпването се дължи до голяма степен на по-студеното време Естония забрани на неваксинираните да посещават обществени места Естония забрани на неваксинираните да посещават обществени места Наложени са строги мерки Путин пуска руснаците в отпуск заради COVID-19 Путин пуска руснаците в отпуск заради COVID-19 От днес в шест региона на страната хората няма да работят, но ще получават заплати Тедрос Гебрейесус: Пандемията е далеч от своя край Тедрос Гебрейесус: Пандемията е далеч от своя край  Имаме всички необходими инструменти, но светът не използва добре тези инструменти, каза директорът на СЗО Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят нов локдаун Ковид, грип и RSV вирус удрят Великобритания, властите обмислят нов локдаун През последните седем дни 333 465 души са дали положителна проба за коронавирус или с 15% повече от предишната седмица Кой е македонец според скопските „историчари“ Кой е македонец според скопските „историчари“ Адам и Ева, Иисус Христос, Майкъл Джексън...   Гръцки медии: България потъва  в четвърта вълна, ще праща пациенти в чужбина Гръцки медии: България потъва в четвърта вълна, ще праща пациенти в чужбина Здравният министър Стойчо Кацаров предупреди по Нова телевизия, че ако кривата на инфекцията не намалее в рамките на 10 до 15 дни, ще има "огромни проблеми"
Бойко Борисов Бойко Борисов Мен ме е страх от инжекции, но се правих на смел. Виц на деня Виц на деня - Баничките са ви ужасни!
- Г-жо, аз съм правил банички още преди да се родите.
- И що чак сега ги продавате?
Виц на деня Виц на деня - Тебе кой те подстригва?
- Един голям майстор!
- Виждам, че е майстор, ама каква му е професията?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Несръчният любовник доведе любимата си три пъти до сарказъм.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори