×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Северният обход на Айтос се превърна в приоритетен обект за Бургаска област


Северният обход на Айтос се превърна в приоритетен обект за Бургаска област
Кметът на Айтос Васил Едрев получи подкрепа от всички членове на Областния съвет за развитие на регион Бургас
01 Октомври 2021, Петък, 17:29 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Време е за реални решения и действия, категоричен бе областният управител проф.Мария Нейкова

 

Изграждането на Северен обход на Айтос, който да изведе транзитния трафик, стана приоритетен обект с регионално значение. За бързата му реализация гласуваха днес единодушно в Областния съвет за развитие на регион Бургас, председателстван от губернатора проф.Мария Нейкова.

Това е и първа стъпка по реализацията на проекта, чието изпълнение се отлага десетилетия. Оттук нататък средства ще се търсят или по европейските програми, или чрез бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", но поставянето на акцент върху този път показва само едно - това е стратегическа цел за Бургаска област.

Процедурата е дълга, ще отнеме няколко години. Днешното решение обаче е зелена светлина за започване на проектиране и последвалото отчуждаване на терените по трасето.

Областният управител проф.Мария Нейкова подчерта, че е време за реални решения и конструктивни действия, които не само да минимизират последствията, но и да елиминират негативната статистика за човешки жертви.

Други проекти, които са заложени за реализация през програмния период на община Айтос са свързани с осигуряване на среда за отдих и спорт, които обхващат ремонт на съществуващи и изграждането на нови обекти, прилагане на мерки за енергийна ефективност на сгради, подобряване на уличната мрежа. Общинската администрация планира изграждане на нови и ремонт на съществуващи общински жилища, включително и тяхното обзавеждане, поставяне на видеонаблюдение в населените места и изграждането на паркинги. Предстои модернизация и реконструкция на сградния фонд на културните институции, на Младежкия дом и бизнесцентъра. Ще се закупи оборудване за прилагане на съвременни методи на обслужване и лечение на айтоската многопрофилна болница. Продължават своето развитие и редица социални услуги на територията на община Айтос.

Община Карнобат е заложила в плана си за следващите 6 години мерки за развитие на селското стопанство и преработващата промишленост. Консервационно-реставрационни дейности и текущи ремонти на храмове са малка част от мерките, които са заложени за опазването на културно-историческото наследство. Предстои устройство и маркиране на туристически пътеки. Има изготвен технически проект за изграждане на спортни площадки и зали за хора в неравностойно положение. Готов за реализация е и проектът за биологична рекултивация на обект „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на община Карнобат“. Все още на етап проектна идея е изграждането на сепарираща инсталация за сортиране и обработка на смесени битови отпадъци на площадка на ПСО, изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци на площадка на ПСО в гр. Карнобат, както и обновяването на гробищния парк в гради и др., ориентирани да осигурят териториална концентрация на мерките, проектите и финансовите ресурси за развитието на общината в перспектива до 2027 г.

Община Руен акцентира върху готовността си да реализира в програмния период 112 проекта, обхващащи всички аспекти на развитие на общината – социални дейности, туризъм, административни услуги, инфраструктура и др.

Община Несебър ще продължава да насочва своите усилия към спазване изискванията на ЮНЕСКО за опазването на световното културно наследство, където спада голяма част от морския град. Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на училищна сграда, детски градини, изграждане на велоалеи, завършване на дейностите по водни проекти по населени места, изграждане на паркинги и детски площадки са само малка част от амбициозната проектна програма на Община Несебър.

Община Приморско е заложила на три стратегически цели: рехабилитация и обновяване на общинската пътна и улична инфраструктури; подобряване на водопроводната и канализационната мрежи; благоустрояване на публични пространства и терени за отдих. За обновяването на общинската пътна и улична мрежа общинската администрация предвижда рехабилитация и изграждане на нови общински пътища, модернизиране и доизграждане на уличната инфраструктура, вкл. и велоалеите, както и обновяване на съществуващи и изграждане на нови пешеходни и пътни мостове. За реализирането на втората стратегическа цел предстои ремонт, рехабилитация и доизграждане на водопроводната и канализационна мрежа на територията на цялата община; възстановяване на резервното водозахранване на гр. Приморско, както и интегрирано управление на отпадните води - ремонт, реконструкция и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и КПС в населените места на общината. Модернизация на уличното осветление, обособяване на зони за паркиране, както и проектиране, изграждане и ремонт на публични пространства за широк достъп и отдих са част от мерките, които ще разширят зоните за отдих. Предстои проектиране, реконструкция на съществуващи и изграждане на нови брегоукрепителни съоръжения, пристанища и кейове. Ще се реконструира и изгради местен път - Писменово–Визица, общ. Малко Търново като връзка с международен път Бургас-Малко Търново-Инстанбул и др.

Общият индикативен бюджет на Община Средец за реализиране на стратегически проекти е надхвърля 177 млн. лв. Приоритетни за общината проекти са: модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в Средец; опазване на горите от горски пожари; саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни  и еднофамилни жилищни сгради; реконструкция на улична мрежа; ремонт и възстановяване на туристически обекти; ремонт на сгради общинска собственост.

Докладите си представиха днес само тези общини, чиито планове за развитие до 2027 г. са минали на обсъждане и приети на редовни заседания на общинските съвети.

„Искрено се надявам, че общинските администрации ще съумеят да изпълнят проектите, заложени в плановете им, защото те са основополагащи не само за визията на конкретното населено място, но и за привличане на инвеститори и подобряване качеството на живот на населението. Това е предпоставка и област Бургас да се утвърди като притегателно място както за бизнес, така и за живеене“, каза проф. Мария Нейкова.

Плановете за интегрирано развитие на общините за периода 2021-2027 г. са публикувани на интернет страниците на общинските центрове.


В категории: Бургас , Айтос


8
Коментара по темата
8.
Иван
02.10.2021 16:55:22
0
1
Пак лъжи
7.
бай-бай
02.10.2021 08:23:44
0
1
Това няма да предотврати катастрофите. Поредна гербаджийска глупост!
6.
Айтозлия
01.10.2021 22:44:15
0
0
Флагман елате и снимайте поголовна сеч на 50 годишни дървета в Айтос.Кмета сигурно не знае????Що за безобразие и безхаберие?
5.
Айтос
01.10.2021 19:32:06
2
8
Кмете дай работа на Динко в общината,обиждате го че е безработен,а не му помагате.И той иска хляб да яде.
4.
*********
01.10.2021 19:30:05
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
ruen
01.10.2021 18:58:44
1
3
СРАМ НИ Е ОТ ТОЗИ ХАСАН АРАБАДЖЪ БЕЙЙЙ
2.
111
01.10.2021 18:37:13
0
8
А работни места и производство има ли? Пиар акциите са за богатите.
1.
Грудовец
01.10.2021 18:09:22
1
9
Модернизиране и благоустрояване на съществуващите индустриални зони в Средец?!?! И къде са тези зони, питам аз! В Средец индустрия няма от години, кмета и администрацията му за индустриални зони говорят! Ай сиктир! Те наистина ни взеха за малоумни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори