Рецепта за ябълков кекс с орехи и канела
Пухкав, мек и невероятно вкусен сладкиш
Продукти:
120 г масло, разтопено
200 г захар
1 яйце
125 г брашно
½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
125 г ябълки, обелени и ситно нарязани
115 г орехи, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина.
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето в купа. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата и канелата. Добавете към тях ябълките и орехите. Разбъркайте с лъжица. Добавете тази смес към сместа с яйцето и захарта. Разбъркайте, докато се смесят добре. Излейте тестото в подготвената форма за печене.
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до суха клечка.
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
