×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сезонът ни показа, че политиката, която прилагаме от години в Приморско, е правилна


Сезонът ни показа, че политиката, която прилагаме от години в Приморско, е правилна
Някой, ако смята, че с магическа пръчка може да свърши всичко, се лъже много. Стъпка по стъпка променяме цялата община, подчерта кметът на Приморско Димитър Германов
06 Септември 2021, Понеделник, 17:32 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки: Авторът

Още от 2011 година започнахме да намаляме ненужно големите тротоари, за да освободим места за паркиране, създадохме хиляди в Приморско и Китен

 

Флагман.бг разговаря с кмета на Приморско д-р Димитър Германов за изминалия летен сезон и уроците, които екипът му научи за последната година.

- Д-р Германов, как оценявате летния сезон, сякаш бе много силен?

- Доста силен спрямо българските туристи. Факт е обаче, че над 60 % от туристопотока в Приморско и Китен, в годините, в които нямаше коронавирусна пандемия, бе от Централна и Източна Европа – Чехия, Полша, Словакия, Русия и Украйна. И когато се въведоха ограничения и секна потокът, българите припознаха Приморско и Китен, за което им благодаря. За съжаление обаче не успяха да компенсират тази загуба. Да, имаше много туристи, но въпреки всичко липсата на чуждите гости бе осезаема. Най-малкото, в други години туристическият сезон започваше от 24-ти май, а сега от 15-ти юли – загуба от близо 40 дни. Но все пак, да не се оплакваме, имахме изключително добър сезон, на фона на всичко, което се случи в сферата на туризма.

- Имате ли надежда, че сезонът ще продължи по-дълго през септември?

- Политиката на Общината е такава, че натрупваме събития в края на сезона. Този уикенд се проведе „Приморска перла“, „Китен и приятели“, утлтракрос триатлонът „Лъвско сърце“, който започна преди години с 40 участници, а сега вече са 760 и набира все повече популярност.

- Новите мерки, които се въвеждат от 7 септември ще ограничат ли притока на туристи към Приморско?

- Събитията са предвидени до влизането в сила на новите мерки. Не сме го планирали предварително, просто така се получи.

- На сесията на Общинския съвет споменахте, че имате единични случаи, но как смятате, че ще се развие пандемията в следващите месеци във вашата община?

- Трудно е да се прогнозира. За нас важното сега е да предприемем превантивни мерки, да информираме хората за опасностите, колкото може повече да се ваксинират.

- Вие ваксинирахте ли се?

- Да, разбира се!

- Как ще започне учебната година в Приморско?

- Започваме присъствено. Още миналата година правихме ежедневната дезинфекция на улиците, детските площадки, контрол по отношение на поведението, най-вече в административните сгради. Т.е. – ние изпълняваме задълженията си.

- На какво ви научи последният сезон по отношение на организацията на летния сезон?

- Последният сезон ни показа, че политиката, която прилагаме от години, е правилна. Още от 2011 година, когато започнах като кмет на общината, първото нещо, което предприех, бе да разширим уличните платна за сметка на тротоарите. Те бяха ненужно широки, а трябваше да се освободи място за паркоместа. Тази тенденция се запази. 10 години и в Приморско, и в Китен работим по този начин. Създали сме хиляди места. Вижте ул.“3 март“, на носа на Приморско има 500 паркоместа, в Китен имаме нова улица, продължение на ул.“Урдовиза“. Говорим за цялостна промяна на философията. Това е нещо, което можем да правим. Другото, за което се говори – буферните паркинги, за мен, са илюзия към настоящия момент. Туристът иска да дойде и да си паркира колата възможно най-близо. Останалото ще го отблъсне. Факт е, че българите, които ни посещават в последните години идват с личен транспорт, а не с автобуси, както чуждите туристи. Заради това се получи пренатоварването. Но ние имаме ресурси и се възползваме. Учим се, гледаме добрите примери в другите общини и се опитваме да ги приложим. Това лято виждате колко облекчи трафикът колелото на входа на Приморско, ако го нямаше, ако там имаше светофар, опашките от автомобили щяха да стигат поне до „Мастерхаус“. Това кръгово кръстовище е уникално и свърши много работа. Вижте ул.“3 март“, миналата година направихме ул.“Стамаполу“ и ул. „Иглика“. Това са много неща, ние сме една малка община. Някой, ако смята, че с магическа пръчка може да свърши всичко, се лъже много. Стъпка по стъпка променяме цялата община.

- На общественото обсъждане за иновативния проект за опазване на черната мида получихте обвинения, че „не сте приморчанин“…

- Ако говорим кой е от Приморско, и кой не е…аз се чувствам приморчанин след толкова години и работа тук. Това е факт! Ако някой иска да ги говори, за да черпи политически дивиденти, да го направи. Не мога да го спра, но знам какво правя като кмет и то се вижда. И ако не беше така, жителите на Приморско, които са мъдри и разумни хора, нямаше да ме избират три мандата, защото виждат това, което правим.


В категории: Приморско


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 0
27
Коментара по темата
27.
90ти
09.09.2021 11:33:13
0
2
Моля ВИ помогнете!!!! Онзи ден взех крупната сума за новородено дете 500лв "помощ от общината".дайте ми съвети как да е изхарча и разпределя че е много пара тва.Ще ида до Велинград на почивка то е ясно ама пак остават много.Благодаря ви
26.
Нестинарката
08.09.2021 15:51:16
0
4
Луфкай шефе ние сме най добрата фирма.
25.
*********
07.09.2021 23:43:52
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
До 23
07.09.2021 19:39:30
1
7
Кукер ти бойдиса ли си оградата бе? Зимай сливналийката хващайте баданарките и стига сте писали тука. Митката ви дава кото искате ко пак ривете?
23.
Румен Педалов
07.09.2021 19:25:53
5
2
Алчни, стиснати-потиснати, комплексирани индивиди са Кюприйци!
Твърдят на всеослушание,че децата не трябвало да се делят...
Да ама не... както казваше навремето покойния вече проф. Петко Бочаров.
Собствените им са ТОТАЛНО РАЗДЕЛЕНИ ОТ ФИНАНСОВО, МАТЕРИАЛНОТО И ИМОТНО СЪСТОЯНИЕ.
Докато,за стария и "ялов"(по всяка вероятност и необезчестен)ерген не успял да се задоми и създаде семейство и НАСЛЕДНИЦИ заради злобната си и алчна майка сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени СЕ ДАВА ВСИЧКО...
...за другото забегнало и не искащо да се ОБЕЛИ И ДУМА ЗА ЗАВРЪЩАНЕ В БАЩИНАТА КЪЩА...трохи...
...разбирай туршия, буркани, няколко чипса и двеста грама филе Елена..".и щедро и от сърце"... ДВАЙСЕТОЛЕВКИ..
За да си изкупят гузната съвест тези завършени селяндури.
И после що внуците не искат и дума да чуят,за това ЗАБРАВЕНО ОТ БОГА СЕЛО!
Тях не ги интересува как живеят наследниците им, дали имат нужда от пари, дрехи за децата,как ще тръгнат на училище и прочие...и прочие
Тази ПАСМИНА мисли само какъв нов мокет ще застели,какво удобство ще сътвори,за туристите...тук те са на почит...не децата и внуците....
Затова господ ги е наказал да си стоят мама,тате и стария неизконсумиран ерген цяла зимъска на балкона и терасата и одумват, коментират и нареждат всеки един осмелил се да излезе навън на път за кварталния магазин за един хляб.... техен съселянин.
Единственото хубаво от влагането на всичко спастрено лятоска от издояването на бедния български турист в хотелите от Соца с пристроени и влагането му обратно е,ЧЕ СЛЕД НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТИЛЕТКА ДВЕ.... НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ КОИТО СЕГА НЕ ИСКАТ ДА ГИ ЧУЯТ И ВИДЯТ,е че ще ги продадат на добра цена....и ще си оправят живота надалеч от тези скръндзи.
22.
Външен
07.09.2021 15:40:27
12
3
Пише ви човек работил с тази община. Толкова спокойно, авторитетно и без намеци за корупция управление на морска община не съм срещала. Всичко е ясно, принципно и коректно. Как не разбирате и не виждате колко много се промени Приморско. Управлението привлича много креативни проекти с визия, но вие драскачи на помия сами си пускате чалгата...
21.
Юмер
07.09.2021 15:12:00
1
8
Работя с този човек. Целта на управлението му е да упражнява интереси и натиск в обществото. Всички го знаят. Когато кажат че кмета е бесен всички ние в сградата треперехме. Сега ни е е все едно само за работата си мислим и не му обръщаме внимание.
20.
До 19
07.09.2021 14:18:36
1
8
То понеже пък всички се блъскат да го защитават е много трудно да се сетим ти кой си.
19.
Иван
07.09.2021 12:28:54
14
3
Ще се пукнете от Яд. Кмете само на пред ,аман от Върби ,Вачки и други трима - четирима педе...са .
18.
Ха ха ха
07.09.2021 10:10:00
10
7
Всички коментари са от максимум двама човека, които повтарят всичко написано като мантра. Вие работа нямате ли си или пенсионерският живот ви е вече скучен?
17.
Хахахахаха
07.09.2021 09:20:54
1
12
Чуждия комет с чуждата администрация се хвали какво е направил с нашите пари,добре да каже обаче тези неща с помощта на кои фирми собственост на хора около него и съветници ги направи,ако имаше закон една лека ревизийка да се направи да разберат хората наистина какво е направил.
16.
Наблюдателя
07.09.2021 09:06:43
1
14
Помним с какви обувки дойде този силно казано гражданин. Освен че ги е заменил с по-скъпи той си остава символ на шуробаженащината с условия склонни да ви побъркат от безпокойство. Ще помним разделението на жителите на наши и ваши. Или си с нас или ти стъжнихме живота по закон. Много нормални не издържаха и се изнесоха. Така ще те помним.
15.
Тодор Живков
07.09.2021 00:03:36
1
10
Ква политика е куцо магаре добре че е корона вируса хората не отидаха в гърция доидаха в приморско китен царево созпол ! Догодина като отмини пандемията пак ще си останете със Палаткаджиите !! После политиката ква политика е просто късмет че в Гърция са със строги мерки !
14.
*********
06.09.2021 23:54:31
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Хахахахаха
06.09.2021 21:59:17
4
11
Хората от Приморско са много просто племе,за да изкарат 5 лева оставиха 10 години чужд кмет и чужда администрация в това число и няколко местни предатели и продажници за едните стотинки да им се подиграват и правят пари на техен гръб и с техните пари да се хвалят какво са направили.качеството какво е на това което направи панчарско всичко обрасло с трева бордюри и павета разместени все едно са поставяни преди хиляди години,а улиците по които живеят хора от 20 години и газят още в калта какво ще кажете?За десет години трябваше Приморско да свети просто много пари се счупиха за простотии,за назначаване на щат на всякакъв електорат от ромски произход най вече.Истинския кмет е един и той ви постели на готово,иначе вие всичките които сте негови кадри не можете да му поддържате оставеното.
12.
Местен
06.09.2021 21:32:15
3
4
Единственото хубаво и различно беше феста на перла! Евала дано ги оставите да го правят пак . Интересни, млади хора друга култура . Ей от това имаме нужда
11.
Борисов
06.09.2021 20:45:55
0
12
Опа докторе моля ви от кога се заинтересовахте за местата за паркиране в вашата партия както в Бургас при Николов премахнат паркинги и се превръща в синя и зелена зона това според вас нормално ли е? При тези данъци и такси за смет пътен данък тол такса ток вода вие както вашия лидер и всички кметове от ГРОБ ни завещавате едни трудни години с ниска пенсия и скъпи лекарства огледайте се държавата няма кадри и млади хора един завод и един инвеститор не сте докарали само си правите смешни реклами. Иде видов ден.
10.
директора
06.09.2021 20:09:49
2
11
Аз предлагам да направим приморско КУРорт само за учителките.добре дошли са и колижките от мичурин.некоя и друга чистачка мангалка от пънчарево. Тогава целогодишно ще е пърно с туристи ученици.техните майки.лели.каки.направо идилия.п.п.здравко да покрепи идеата ми.
9.
Тоя филм го гледахме по новините
06.09.2021 20:03:30
0
13
Менюто в кръчмата е пържени яйца, с таратор, а за десерт кютек от собственика и зет му
8.
Ротшилд
06.09.2021 19:00:54
2
28
Приморско-меката на чалгата и циганията! Всеки трети турист в селото е циганин. Празни ресторанти и опашки пред дюнери и палачинки, улиците са бит пазар, това ако е курорт то Ново Паничарево е Крушевел.
7.
Kris
06.09.2021 18:57:23
1
12
Демек, аз съм голяма работа, а простата причина е Ковид
6.
Хвалипръцковци колкото щеше има
06.09.2021 18:24:09
0
20
Сезонът няма нищо общо с политиката, която прилагате... Ама ако си го признаете, как ще оправдаете присъствието си в политиката?
5.
Истината
06.09.2021 18:11:50
1
23
Димитре селото мяза на обор вече. Тебе ти е рана че пак данъците от "големите" ще са съкратени. Малкия бизнес през тези 2 години е на макс ма тва не е заради кръговото. Стига си се излагал иди си на село!
4.
Доктора
06.09.2021 17:59:13
0
21
Щото намали тротоарите за това всички туристи вървят по улицата на 3-ти Март, с колело не можеш да преминеш, а с кола абсурд! Квистъпки кви 5 лева, 3-ти март е пълна кочина!……..Нещастник долен!
3.
Журналист
06.09.2021 17:52:40
1
31
Типичния герберски популизъм .абе льоло,каква политика от вас бе .добре че отказаха хората от Гърция и други държави,че пак щеше да имаме 20дена сезон.с нищо заради вас не е бил по силен сезона.глупак лъжлив и манипулиращ.само празни приказки от вас.
2.
Каносан кукер
06.09.2021 17:51:32
1
25
Браво Мите. Таз година кукерландия догодина цирк балкански пред пощата. Само бъдете здрави със замчето че без вас лошо.
1.
Брейй
06.09.2021 17:45:28
1
30
Шегаджия! Трети мандат го избирали умните приморци. Падам.... Да живее рафито!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори