×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сезонът ни показа, че политиката, която прилагаме от години в Приморско, е правилна


Сезонът ни показа, че политиката, която прилагаме от години в Приморско, е правилна
Някой, ако смята, че с магическа пръчка може да свърши всичко, се лъже много. Стъпка по стъпка променяме цялата община, подчерта кметът на Приморско Димитър Германов
06 Септември 2021, Понеделник, 17:32 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки: Авторът

Още от 2011 година започнахме да намаляме ненужно големите тротоари, за да освободим места за паркиране, създадохме хиляди в Приморско и Китен

 

Флагман.бг разговаря с кмета на Приморско д-р Димитър Германов за изминалия летен сезон и уроците, които екипът му научи за последната година.

- Д-р Германов, как оценявате летния сезон, сякаш бе много силен?

- Доста силен спрямо българските туристи. Факт е обаче, че над 60 % от туристопотока в Приморско и Китен, в годините, в които нямаше коронавирусна пандемия, бе от Централна и Източна Европа – Чехия, Полша, Словакия, Русия и Украйна. И когато се въведоха ограничения и секна потокът, българите припознаха Приморско и Китен, за което им благодаря. За съжаление обаче не успяха да компенсират тази загуба. Да, имаше много туристи, но въпреки всичко липсата на чуждите гости бе осезаема. Най-малкото, в други години туристическият сезон започваше от 24-ти май, а сега от 15-ти юли – загуба от близо 40 дни. Но все пак, да не се оплакваме, имахме изключително добър сезон, на фона на всичко, което се случи в сферата на туризма.

- Имате ли надежда, че сезонът ще продължи по-дълго през септември?

- Политиката на Общината е такава, че натрупваме събития в края на сезона. Този уикенд се проведе „Приморска перла“, „Китен и приятели“, утлтракрос триатлонът „Лъвско сърце“, който започна преди години с 40 участници, а сега вече са 760 и набира все повече популярност.

- Новите мерки, които се въвеждат от 7 септември ще ограничат ли притока на туристи към Приморско?

- Събитията са предвидени до влизането в сила на новите мерки. Не сме го планирали предварително, просто така се получи.

- На сесията на Общинския съвет споменахте, че имате единични случаи, но как смятате, че ще се развие пандемията в следващите месеци във вашата община?

- Трудно е да се прогнозира. За нас важното сега е да предприемем превантивни мерки, да информираме хората за опасностите, колкото може повече да се ваксинират.

- Вие ваксинирахте ли се?

- Да, разбира се!

- Как ще започне учебната година в Приморско?

- Започваме присъствено. Още миналата година правихме ежедневната дезинфекция на улиците, детските площадки, контрол по отношение на поведението, най-вече в административните сгради. Т.е. – ние изпълняваме задълженията си.

- На какво ви научи последният сезон по отношение на организацията на летния сезон?

- Последният сезон ни показа, че политиката, която прилагаме от години, е правилна. Още от 2011 година, когато започнах като кмет на общината, първото нещо, което предприех, бе да разширим уличните платна за сметка на тротоарите. Те бяха ненужно широки, а трябваше да се освободи място за паркоместа. Тази тенденция се запази. 10 години и в Приморско, и в Китен работим по този начин. Създали сме хиляди места. Вижте ул.“3 март“, на носа на Приморско има 500 паркоместа, в Китен имаме нова улица, продължение на ул.“Урдовиза“. Говорим за цялостна промяна на философията. Това е нещо, което можем да правим. Другото, за което се говори – буферните паркинги, за мен, са илюзия към настоящия момент. Туристът иска да дойде и да си паркира колата възможно най-близо. Останалото ще го отблъсне. Факт е, че българите, които ни посещават в последните години идват с личен транспорт, а не с автобуси, както чуждите туристи. Заради това се получи пренатоварването. Но ние имаме ресурси и се възползваме. Учим се, гледаме добрите примери в другите общини и се опитваме да ги приложим. Това лято виждате колко облекчи трафикът колелото на входа на Приморско, ако го нямаше, ако там имаше светофар, опашките от автомобили щяха да стигат поне до „Мастерхаус“. Това кръгово кръстовище е уникално и свърши много работа. Вижте ул.“3 март“, миналата година направихме ул.“Стамаполу“ и ул. „Иглика“. Това са много неща, ние сме една малка община. Някой, ако смята, че с магическа пръчка може да свърши всичко, се лъже много. Стъпка по стъпка променяме цялата община.

- На общественото обсъждане за иновативния проект за опазване на черната мида получихте обвинения, че „не сте приморчанин“…

- Ако говорим кой е от Приморско, и кой не е…аз се чувствам приморчанин след толкова години и работа тук. Това е факт! Ако някой иска да ги говори, за да черпи политически дивиденти, да го направи. Не мога да го спра, но знам какво правя като кмет и то се вижда. И ако не беше така, жителите на Приморско, които са мъдри и разумни хора, нямаше да ме избират три мандата, защото виждат това, което правим.


В категории: Приморско


Миро облече змия! Ходи ли му?
Миро облече змия! Ходи ли му? 21/09/2021, Вторник 20:00 3
27
Коментара по темата
27.
90ти
09.09.2021 11:33:13
0
2
Моля ВИ помогнете!!!! Онзи ден взех крупната сума за новородено дете 500лв "помощ от общината".дайте ми съвети как да е изхарча и разпределя че е много пара тва.Ще ида до Велинград на почивка то е ясно ама пак остават много.Благодаря ви
26.
Нестинарката
08.09.2021 15:51:16
0
4
Луфкай шефе ние сме най добрата фирма.
25.
*********
07.09.2021 23:43:52
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
До 23
07.09.2021 19:39:30
1
7
Кукер ти бойдиса ли си оградата бе? Зимай сливналийката хващайте баданарките и стига сте писали тука. Митката ви дава кото искате ко пак ривете?
23.
Румен Педалов
07.09.2021 19:25:53
5
2
Алчни, стиснати-потиснати, комплексирани индивиди са Кюприйци!
Твърдят на всеослушание,че децата не трябвало да се делят...
Да ама не... както казваше навремето покойния вече проф. Петко Бочаров.
Собствените им са ТОТАЛНО РАЗДЕЛЕНИ ОТ ФИНАНСОВО, МАТЕРИАЛНОТО И ИМОТНО СЪСТОЯНИЕ.
Докато,за стария и "ялов"(по всяка вероятност и необезчестен)ерген не успял да се задоми и създаде семейство и НАСЛЕДНИЦИ заради злобната си и алчна майка сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени СЕ ДАВА ВСИЧКО...
...за другото забегнало и не искащо да се ОБЕЛИ И ДУМА ЗА ЗАВРЪЩАНЕ В БАЩИНАТА КЪЩА...трохи...
...разбирай туршия, буркани, няколко чипса и двеста грама филе Елена..".и щедро и от сърце"... ДВАЙСЕТОЛЕВКИ..
За да си изкупят гузната съвест тези завършени селяндури.
И после що внуците не искат и дума да чуят,за това ЗАБРАВЕНО ОТ БОГА СЕЛО!
Тях не ги интересува как живеят наследниците им, дали имат нужда от пари, дрехи за децата,как ще тръгнат на училище и прочие...и прочие
Тази ПАСМИНА мисли само какъв нов мокет ще застели,какво удобство ще сътвори,за туристите...тук те са на почит...не децата и внуците....
Затова господ ги е наказал да си стоят мама,тате и стария неизконсумиран ерген цяла зимъска на балкона и терасата и одумват, коментират и нареждат всеки един осмелил се да излезе навън на път за кварталния магазин за един хляб.... техен съселянин.
Единственото хубаво от влагането на всичко спастрено лятоска от издояването на бедния български турист в хотелите от Соца с пристроени и влагането му обратно е,ЧЕ СЛЕД НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТИЛЕТКА ДВЕ.... НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ КОИТО СЕГА НЕ ИСКАТ ДА ГИ ЧУЯТ И ВИДЯТ,е че ще ги продадат на добра цена....и ще си оправят живота надалеч от тези скръндзи.
22.
Външен
07.09.2021 15:40:27
12
3
Пише ви човек работил с тази община. Толкова спокойно, авторитетно и без намеци за корупция управление на морска община не съм срещала. Всичко е ясно, принципно и коректно. Как не разбирате и не виждате колко много се промени Приморско. Управлението привлича много креативни проекти с визия, но вие драскачи на помия сами си пускате чалгата...
21.
Юмер
07.09.2021 15:12:00
1
8
Работя с този човек. Целта на управлението му е да упражнява интереси и натиск в обществото. Всички го знаят. Когато кажат че кмета е бесен всички ние в сградата треперехме. Сега ни е е все едно само за работата си мислим и не му обръщаме внимание.
20.
До 19
07.09.2021 14:18:36
1
8
То понеже пък всички се блъскат да го защитават е много трудно да се сетим ти кой си.
19.
Иван
07.09.2021 12:28:54
14
3
Ще се пукнете от Яд. Кмете само на пред ,аман от Върби ,Вачки и други трима - четирима педе...са .
18.
Ха ха ха
07.09.2021 10:10:00
10
7
Всички коментари са от максимум двама човека, които повтарят всичко написано като мантра. Вие работа нямате ли си или пенсионерският живот ви е вече скучен?
17.
Хахахахаха
07.09.2021 09:20:54
1
12
Чуждия комет с чуждата администрация се хвали какво е направил с нашите пари,добре да каже обаче тези неща с помощта на кои фирми собственост на хора около него и съветници ги направи,ако имаше закон една лека ревизийка да се направи да разберат хората наистина какво е направил.
16.
Наблюдателя
07.09.2021 09:06:43
1
14
Помним с какви обувки дойде този силно казано гражданин. Освен че ги е заменил с по-скъпи той си остава символ на шуробаженащината с условия склонни да ви побъркат от безпокойство. Ще помним разделението на жителите на наши и ваши. Или си с нас или ти стъжнихме живота по закон. Много нормални не издържаха и се изнесоха. Така ще те помним.
15.
Тодор Живков
07.09.2021 00:03:36
1
10
Ква политика е куцо магаре добре че е корона вируса хората не отидаха в гърция доидаха в приморско китен царево созпол ! Догодина като отмини пандемията пак ще си останете със Палаткаджиите !! После политиката ква политика е просто късмет че в Гърция са със строги мерки !
14.
*********
06.09.2021 23:54:31
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Хахахахаха
06.09.2021 21:59:17
4
11
Хората от Приморско са много просто племе,за да изкарат 5 лева оставиха 10 години чужд кмет и чужда администрация в това число и няколко местни предатели и продажници за едните стотинки да им се подиграват и правят пари на техен гръб и с техните пари да се хвалят какво са направили.качеството какво е на това което направи панчарско всичко обрасло с трева бордюри и павета разместени все едно са поставяни преди хиляди години,а улиците по които живеят хора от 20 години и газят още в калта какво ще кажете?За десет години трябваше Приморско да свети просто много пари се счупиха за простотии,за назначаване на щат на всякакъв електорат от ромски произход най вече.Истинския кмет е един и той ви постели на готово,иначе вие всичките които сте негови кадри не можете да му поддържате оставеното.
12.
Местен
06.09.2021 21:32:15
3
4
Единственото хубаво и различно беше феста на перла! Евала дано ги оставите да го правят пак . Интересни, млади хора друга култура . Ей от това имаме нужда
11.
Борисов
06.09.2021 20:45:55
0
12
Опа докторе моля ви от кога се заинтересовахте за местата за паркиране в вашата партия както в Бургас при Николов премахнат паркинги и се превръща в синя и зелена зона това според вас нормално ли е? При тези данъци и такси за смет пътен данък тол такса ток вода вие както вашия лидер и всички кметове от ГРОБ ни завещавате едни трудни години с ниска пенсия и скъпи лекарства огледайте се държавата няма кадри и млади хора един завод и един инвеститор не сте докарали само си правите смешни реклами. Иде видов ден.
10.
директора
06.09.2021 20:09:49
2
11
Аз предлагам да направим приморско КУРорт само за учителките.добре дошли са и колижките от мичурин.некоя и друга чистачка мангалка от пънчарево. Тогава целогодишно ще е пърно с туристи ученици.техните майки.лели.каки.направо идилия.п.п.здравко да покрепи идеата ми.
9.
Тоя филм го гледахме по новините
06.09.2021 20:03:30
0
13
Менюто в кръчмата е пържени яйца, с таратор, а за десерт кютек от собственика и зет му
8.
Ротшилд
06.09.2021 19:00:54
2
28
Приморско-меката на чалгата и циганията! Всеки трети турист в селото е циганин. Празни ресторанти и опашки пред дюнери и палачинки, улиците са бит пазар, това ако е курорт то Ново Паничарево е Крушевел.
7.
Kris
06.09.2021 18:57:23
1
12
Демек, аз съм голяма работа, а простата причина е Ковид
6.
Хвалипръцковци колкото щеше има
06.09.2021 18:24:09
0
20
Сезонът няма нищо общо с политиката, която прилагате... Ама ако си го признаете, как ще оправдаете присъствието си в политиката?
5.
Истината
06.09.2021 18:11:50
1
23
Димитре селото мяза на обор вече. Тебе ти е рана че пак данъците от "големите" ще са съкратени. Малкия бизнес през тези 2 години е на макс ма тва не е заради кръговото. Стига си се излагал иди си на село!
4.
Доктора
06.09.2021 17:59:13
0
21
Щото намали тротоарите за това всички туристи вървят по улицата на 3-ти Март, с колело не можеш да преминеш, а с кола абсурд! Квистъпки кви 5 лева, 3-ти март е пълна кочина!……..Нещастник долен!
3.
Журналист
06.09.2021 17:52:40
1
31
Типичния герберски популизъм .абе льоло,каква политика от вас бе .добре че отказаха хората от Гърция и други държави,че пак щеше да имаме 20дена сезон.с нищо заради вас не е бил по силен сезона.глупак лъжлив и манипулиращ.само празни приказки от вас.
2.
Каносан кукер
06.09.2021 17:51:32
1
25
Браво Мите. Таз година кукерландия догодина цирк балкански пред пощата. Само бъдете здрави със замчето че без вас лошо.
1.
Брейй
06.09.2021 17:45:28
1
30
Шегаджия! Трети мандат го избирали умните приморци. Падам.... Да живее рафито!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за паста с патладжан и доматен сос Рецепта за паста с патладжан и доматен сос Ето какво ви е необходимо за италианска вечеря Айтозлии: Спечелихме битката, но не и войната. Мислете му, ако ни излъжете! Айтозлии: Спечелихме битката, но не и войната. Мислете му, ако ни излъжете! Местните дават една седмица реверанс на институциите, ако не видят уверени стъпки към разрешаването на проблема им, обявяват гражданско неподчинение и излизат на масови протести Туристическият бранш в Бургас зове министър Стела Балтова за ключови промени в сектора Туристическият бранш в Бургас зове министър Стела Балтова за ключови промени в сектора Да се премахне ограничението за наемането на чужд персонал, да се издават визи на летищата и преосмисли стратегията за разполагане на чадъри на плажовете   ГДБОП арестуваха данъчен, поискал си 600 лева подкуп ГДБОП арестуваха данъчен, поискал си 600 лева подкуп Влязъл в магазин, купил нещо, не му дали бележка и поискал пари 45% от българите са категорични: Няма да се ваксинираме 45% от българите са категорични: Няма да се ваксинираме "Галъп": Имунитетът ни не е толкова нисък, но се дължи повече на преболедуване АПИ ще плати 600 хиляде лева кръвнина за убитата жена в тунел Ечемишка АПИ ще плати 600 хиляде лева кръвнина за убитата жена в тунел Ечемишка Пaритe ca зa двeтe дeцa, cъпругa и мaйкaтa нa пoчинaлaтa 15 положителни за COVID пациенти починаха в Бургаско за денонощие 15 положителни за COVID пациенти починаха в Бургаско за денонощие Сред новозаразените има и трима ученици Кметът на Несебър и посланикът на Косово обсъдиха теми в сферата на туризма и културата Кметът на Несебър и посланикът на Косово обсъдиха теми в сферата на туризма и културата Обсъдена бе и възможността голям туоператор да осъществява чартърни полети между България и Косово, с които да се пътува до черноморските ни курорти за около час Депутатите отклонили 22 млн.лева от парите за туризма в 12 без 5 Депутатите отклонили 22 млн.лева от парите за туризма в 12 без 5 И ние останахме изненадани, разбрахме от Държавен вестник след обнародваната актуализация на бюджета, каза министърът на туризма доц.Стела Балтова Страшилището Христо Лещата се завърна! Опитал да изнасили 11-годишната ученичка в жк. „Меден рудник“ Страшилището Христо Лещата се завърна! Опитал да изнасили 11-годишната ученичка в жк. „Меден рудник“ 36-годишният криминално проявен и осъждан мъж хвана поредната си жертва и опря нож във врата й
COVID-19 бие по смъртност испанския грип, погуби 675 700 американци COVID-19 бие по смъртност испанския грип, погуби 675 700 американци Коронавирусът може никога да не изчезне напълно Кралица Елизабет пак стана прабаба Кралица Елизабет пак стана прабаба Това е първото дете на 33-годишната внучка на кралицата и съпруга й Едуардо Моци Евакуираха хиляди заради изригването на вулкан на остров Ла Палма Евакуираха хиляди заради изригването на вулкан на остров Ла Палма Местни служители казаха, че лавата се придвижва към брега и се очаква щетите да са материални Масова стрелба с много убити в Перм! Какво се случва с нападателя Масова стрелба с много убити в Перм! Какво се случва с нападателя Психопатът обмислял да нападне бившето си училище, но после се насочил към ВУЗ-а Гърция започва да прилага бустерна доза Гърция започва да прилага бустерна доза Прилагането на третата доза няма да има задължителен, а препоръчителен характер Турците не издържат на високите цени, купуват само най-необходимото Турците не издържат на високите цени, купуват само най-необходимото Хранителните стоки са поскъпнали с 30% само за една година Северна Македония започна премахването на визите със САЩ Северна Македония започна премахването на визите със САЩ Министърът на външните работи Буяр Османи е сформирал работна група Укрепването на катедралатата Нотр Дам завърши Укрепването на катедралатата Нотр Дам завърши Реконструкцията се очаква да започне след около година Талибаните забраниха на момичетата да ходят на училище Талибаните забраниха на момичетата да ходят на училище Момичетата учат сутринта, а момчетата - следобед. Учителите преподават на момчета, а учителките - на момичета COVID-сертификат ще се изисква от всички работници в Италия COVID-сертификат ще се изисква от всички работници в Италия Предложението вероятно ще остане в сила до края на годината
Радан КЪНЕВ Радан КЪНЕВ Приравнихме политическия дебат до персоналното ниво на Борисов и Трифонов Виц на деня Виц на деня - Корупцията е узаконена.
- Как така?
- Във всяко учреждение има врати, на които пише “Бутни”
Виц на деня Виц на деня - Комшу, как е синът ти, още ли е в Германия?
- Да, още е там! Завършва правния факултет! После ще местят скелето на медицинския...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В съвременните приказки всичко е наобратно: голият народ ръкопляска на царя, облечен в костюм "Версаче".

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори