×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кацаров: Не налагаме нови ограничения, даваме нови възможности


20 Август 2021, Петък, 16:20 ч.

Какви разяснения дадоха от Министерство на здравеопазването във връзка със заповедта, която влиза в сила от днес

Не се променят ограничителните мерки, а се дава възможност на ресторантьорите да работят на сто процента. Така служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров коментира пред журналисти издадената от него вчера заповед, предаде БТА.

В документа се посочва, че работещите предприятия продължават да работят

на 50 на сто от капацитета си, а там, където има ваксинирани, преболедували или представени отрицателни PCR тестове, могат да работят на 100 процента, обясни той. "От началото на пандемията и през цялото лято всички мероприятия на закрито са се провеждали при 50 на сто от капацитета и с вчерашната заповед дадох възможност да се работи на 100 процента, а за тези, които и досега са работили на 50 процента, могат да продължат да работят по същия начин", допълни още министър Кацаров.

За да изискват сертификати от клиентите си, ресторантьорите могат да поискат съдействие от регионалните здравни инспекции, посочи още Кацаров. Изумен съм от реакцията на някои политици и общественици, добави той, цитиран от vesti.bg.

"Правим всичко възможно, ситуацията се следи по часове и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, за да не вредим на хората", каза още министър Кацаров. По думите му планът за справяне с пандемията се следва, следи се внимателно и броят на заетите болнични легла.

"Когато трябва да се налагат ограничителни мерки, ще се налагат с отсрочване, но когато мерките са стимулиращи, както е с вчерашната заповед, е добре те да влязат в сила веднага", допълни още министър Кацаров. По думите му, ако епидемичната ситуация го изисква, ще се наложат ограничения. В отговор на въпрос дали ограничителни мерки могат да бъдат наложени на регионално ниво министър Кацаров потвърди такава възможност и посочи, че към днешна дата това не се налага и няма област, която да е въвела по-строги ограничения.

Ето какво съобщиха още от Министерство на здравеопазването: 

Във връзка постъпващи от граждани запитвания в Министерството на здравеопазването относно работата на определени обекти и организирането на конкретни мероприятия при използването на капацитет до 50%, както и във връзка със заповедта, която влиза в сила от днес, 20 август, правим следното уточнение:

Условията за работа на тези обекти не са променяни. И досега те можеха да работят/ да бъдат организирани при използването на до 50% от капацитета на съответното място. Тази възможност е в сила и в момента. Новото от днес е, че същите могат да работят/ да бъдат организирани, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

Заповедта се отнася до:

  • конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
  • културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
  • на спортни състезания с публика;
  • посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
  • посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
  • посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.




4
Коментара
Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
Флагман.БГ Хутите свалиха американски дрон Хутите свалиха американски дрон 17/05/2024, Петък 16:00 3
4
Коментара по темата
4.
до 3
20.08.2021 18:49:00
2
1
Колко души в момента нощуват/ живеят в Бургаска област та знаеш кокъв е % на положителните ? В понеделник в болниците в Бургас имаше към 170 човека а в четвъртък към 120 ! Намаляват. Младите са положителни а те не стигат до болница.
3.
???
20.08.2021 18:06:50
4
4
И защо не налагате нови ограничения,като вече сме в "жълто-оранжевата" зона?
Нали следвахте план,според който при преминаване границата от 100/100 000 ще се наложат ограничения? Да не говорим,че в Бургас вече сме много над 200/100 000,а кмет и РЗИ се спотайват.Страхливци!
2.
КороноТъпак
20.08.2021 16:41:14
2
9
Короно Фашиста на Чайка фарма, Кацаров ! Костовист и соросоид ! Ваксинираните получават повече права от неваксинираните но това не било сегрегация това било стимул да искаме да се набоцкаме. Защото Господарите ни това броят. И им омръзна да чакат редовно Правителство за да вкарат в ред българите и изгубили търпени изиграха хода със служебният Кацаров ! Знаем какви са опасностите и какво трябва да се прави. всеки има глава на раменете и сам преценява. МАЙ_НАТА ТИ !
1.
До кмета
20.08.2021 16:33:46
6
10
А Бургас като попада вече в червената зона?
Продължаваме ли с фестивалчетата?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори