×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адмирал Ефтимов: Нито НАТО, нито сърбите са свалили самолета с Терзиев


Адмирал Ефтимов: Нито НАТО, нито сърбите са свалили самолета с Терзиев
Страната ни е разделена на пет зони, в които действат формирования на армията за намаляване на последствията от бедствията, каза адмирал Емил Ефтимов
13 Август 2021, Петък, 08:52 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Пилотите ни участват в борбата с пожарите. Около 800 тона вода са хвърлени от въздуха, разкри той

Нито НАТО е замесено, нито сръбските колеги, с които планирахме и проведохме някои съвместни действия, са замесени в трагедията с пилота майор Валентин Терзиев. Теории всякакви има, но отричам категорично да е свален самолета. Това каза в „Денят започва“ по БНТ началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Планираме нови съвместни действия в началото на септември и днес ще говоря със сръбския началник на отбраната за това, добави той.

Черната кутия на самолета, с който се разби, при учение край Шабла в Черно море, все още не е заминала за Русия, обясни адмиралът. От страна на Министерството на отбраната и военновъздушните сили е извършено всичко, вървят преговори с руската страна, чакаме отговор, допълни той.

Препоръките, които бяха в доклада на „Военна полиция“, са изпълнени и изтребителната авиация лети, заяви началникът на отбраната.  

Въпреки скептицизма, ние намерихме черната кутия и мисля, че се справихме добре с тази задача, подчерта той.

Емил Ефтимов коментира и важните задачи, които българската армия изпълнява в службата си към обществото.

„Страната ни е разделена на пет зони, в които действат формирования на Българската армия за предотвратяване или за намаляване на последствията от бедствията – промишлени аварии, радиоактивно замърсяване, наводнения, пожари, невзривени боеприпаси. 22 са формированията само за пожари“, добави той.

От 22 юли досега над 500 военнослужещи от сухопътни войски са оказвали помощ на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във връзка с пожарите, обясни адм. Ефтимов.

От 27 юли до вчера сме участвали в гасенето на пожари в районите на Твърдица, Старосел, Михилци, Ястребец, а вчера вертолетът "Кугар" беше пренасочен и към пожара над село Югово, каза пък заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев.

Армията поддържа 4 хеликоптера за гасене на пожари - два "Кугар"-а и два Ми-17, допълни той. Изисква се пределна концентрация от пилота. Нужни са часове подготовка, затова не може всеки военнослужещ да изпълнява такава мисия, подчерта ген. Мирчев.

„Има 48 летателни часа до този момент. Осъществени са 385 водохвърляния. „Кугар“-ът има сместимост 2 тона. Около 800 тона вода са хвърлени от въздуха за борба с пожарите“, каза пък адмирал Ефтимов.

Никога няма да бъдем доволни от темповете в модернизацията на армията, естествено, че искаме повече, добави той.
 


В категории: Животът


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
MiB
13.08.2021 12:31:17
0
2
Тъй ще каже, нали кабела на черната утия е непоправимо "повреден'. Адмирал го усуква и прикляква, като някоя салага, защото иначе ще изгори на сянка. Срам, срам, срам...
7.
_nib_
13.08.2021 11:07:48
0
1
Ми ти тъй ще кажеш бе продажник мръсен...Те от нато се разхождаха в едни цехове...Оппа....чакай да го кажа като продажник-не са от нато.
6.
Дернев
13.08.2021 10:42:15
1
3
Некадърното командване го свали, което си играе военни игрички за да су оправдаят пагоните. Учението е трябвало да бъде прекратено. Друг е въприса дали изибщо е трябвало да се провежда в това състояние на ВВС и на армията ни иьобщо.
5.
Гф
13.08.2021 10:21:26
1
1
Защо изглежда толкова срамно това момче?
Дайте някой истински военен.
Добре се отървахме от свинята Какакачану от Румъния сега и този я го виж…
4.
Tоя на снимката
13.08.2021 10:19:35
0
0
Докарва малко на Толум войвода да не са рода
3.
Хахаххха
13.08.2021 10:17:46
0
2
И ако са го свалили какво очаква Кифтим с малко име генерал да си признаят?
2.
ХХ
13.08.2021 09:40:36
2
4
ама много ще кажете ,че някой го е свалил . Слаби сте и ако си кажете ,че някой го е свалил какво ще стане ще съдите нато ли ?
1.
демократ
13.08.2021 09:27:00
2
3
НАТОвец от окупационният корпус ! Службар на чужди интереси.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори