×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димчо Грудев консул?


Димчо Грудев консул?
Димчо Грудев (вляво) като общински съветник през 2005 г., стилът му още тогава определено се различава от този на Антонио Душепеев и Тодор Стамболиев
02 Март 2011, Сряда, 18:15 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Щом за Шкумбата може, значи и за бат Димчо може

Веднага, след като Besove.Com публикува вестта, че една от важните фигури на политическия небосклон в Бургас – атакистът Димчо Грудев, разпродава бизнеса си, в редакцията се обади сигурен източник, за да ни осведоми, че всъщност не в това е новината. Новината е друга – Волен Сидеров гласи своя областен лидер в Бургас за консул в чужда държава. Честно казано, на репортерите в Besove.Com, им виснаха чейнетата от тази неофициална информация, но тъй като източникът действително е надежден, започнахме да разсъждаваме трезво. Първо – кой е Димчо Грудев и защо да не стане консул? Самият той намекна онзи ден, че може да напусне града и да замине за София. Ако беше ерген – животът си е негов, парите от продажбата на ресторантите и кетъринговата фирма са си само негови и изобщо той сам щеше да решава как и къде да си ги харчи, нямаше да си задаваме следващия въпрос: Димчо е семеен, има две големи деца. Едва ли би рискувал да сменя сигурния Бургас и дългогодишните си контакти за поприще в София, което едва ли ще му носи приходи и спокойствие в идните години. Би било логично преместването му само, ако действително за него се подготвя дипломатически пост. А това налага да се освободи от огромното бреме на бизнеса, за да си осигури 5 години спокойствие навън.

Той е роден в Карнобат през 1960 г., но отдавна живее в Бургас. Укумуш момче. Почва като шофьор и доставчик в хотелския комплекс „България“ в средата на 80-е години, когато обектът се ръководи с размах от управителката Катя Кирилова. Под нейното крило бързо усвоява техниките в този бранш и така в зората на демокрацията се оказва с една от първите фирми за сладкарски изделия и закуски, заедно с доставките им по обекти. Всъщност Грудев слага началото на кетъринговата форма за услуги с фирмата си ЕТ „Бат“-Димчо Грудев, откъдето остава завинаги и прякора му Бат Димчо Грудев, защото някои градски зевзеци още се питат що за полет на мисълта трябва да имаш, че да си кръстиш фирмата на нищо незначещото „бат“. Но това не е най-важното. Защото Димчо бързо напредва, трудолюбив и пресметлив е, разраства бизнеса, успява да построи и хотел. Става общински съветник през 2003 г. от никому неизвестната партия „Бъдеще“, която вкарва в ОбС още Георги Манев и ексмитничаря Симеон Симеонов. Въпреки че тримата през цялото време поддържат Йоан Костадинов, към края на мандата му, Димчо, изненадващо за всички настръхнали срещу Йоан атакисти, се появява на избираемото пето място в националистическата листа. Никой не посмя да го пита като как така успя да влезе под кожата на принципния патриот Валери Симеонов, а самият Симеонов никога не е отварял дума за характера на взаимоотношенията му с богатия Димчо Грудев. Междувременно Грудев успя да вземе и диплома от Колежа по туризъм. В средата на този мандат той „ритна“ Симеонов и разцепи групата му, въпреки, че в началото на раздора Симеонов-Сидеров, седеше плътно зад боса на СКАТ ТВ. Какво се случи през декември 2009 г. никой не разбра, но е факт, че на две-на три, Грудев спретна замайващ ход – взе 5-ма от Симеонов и оформи група на Сидеров. Оттогава е в обтегнати отношения с Независимите, но никога не изтърва нервите си в пленарна зала и не „плюе“ просташки по бившите си съратници.

Но да се върнем към актуалната новина за консулския му пост. В тази връзка си спомням, че през 2004 г. Грудев  шашна медийното братство като успя да организира визита на група японски бизнесмени с Йоан Костадинов. Амбициите им бяха свързани с проучване на условия за строеж на ветроенергиен парк, но преговорите си останаха на ниво хартия и разговори на чай в кметския кабинет. Така или иначе Грудев още тогава се показа като човек, който може да се държи протоколно и на висота в присъствие на чужденци. Беше лятно време – общинарите и самият кмет бяха по кафеви ризки с къс ръкав и потни мишници, докато Грудев се извисяваше в тъмен костюм, бяла риза и перфектно вързана маркова вратовръзка. Японците му импонираха. И го гледаха с респект.

Затова се питам защо пък да не стане консул. Особено на фона на смешника Димитър Туджаров-Шкумбата, който неотдавна замина на дипломатическа работа в Чикаго.

Димчо поне не се е излагал със скечове пред обществеността и хората го харесват заради нормалното му поведение.  Нещо повече – този нов и твърде висок за него пост му е в кърпа вързан, защото Сидеров му го дължи, заради удържането на позициите срещу Симеонов в Бургас. Сидеров няма проблем да уреди своя човек, защото отскоро отново е особено актуален пред Бойко Борисов, справка: интервю на премиера за в.“Атака“ от 26 февруари т.г.: „Чувствам се добре с подкрепата на АТАКА, останалите гледат на мен като на лесна плячка“.


В категории: Бургас


Автор
13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Бургас
08.03.2011 09:11:36
0
0
ааааааааааааааааааааааа!
млъкнете бе, тъпанари!
12.
valentin
07.03.2011 09:29:04
0
1
катенце, що не разкажеш ти как ритна десанта и титана на бургаската мисъл касаба и цъфна в този сайт. ще е ентересно за широката публика пък и ще запълниш празното пространство в сайта. е няма да има келепир ама . . . . . . знае ли човек?
11.
trevor
06.03.2011 13:31:44
1
2
Burgas e edin ot prostite gradove v Bulgaria s mnogo prosti hora
10.
Чичо Въсо
05.03.2011 20:00:14
0
2
Апселютно!Бравос!И Димчо и Луко,а Стойнето направо посланик.В Индия.А "НЕЗАВИСИМИТЕ" борци за правдини-доброволци в Либия.....
9.
Петър
04.03.2011 21:44:40
0
3
Не разбрахте ли,че все по-модерно и наложително е да се избират тъпаци и опростачени личности за консули....Къде отиваме тогава?
8.
Simeonov
03.03.2011 19:37:58
2
2
Dimo pokaza mnogokratno 4e umee da se spravq vav vsqkakvi situacii. Shte se spravi i s tova.
7.
Ivan
03.03.2011 12:21:34
2
2
Grudev pokaza 4e umee da pravi biznes, pokaza 4e umee da pravi i politika, po skoro go vijdam v upravlenieto na grada ni, no toi si znae. Pojelavam mu uspeh, toi shte se spravi.
6.
OLELE
03.03.2011 11:46:33
0
3
TOI TOZ E SAMO ZA ZATVORA PROKURATURATA DA SE ZAEME SAS NEGO NEZABAVNO EBASI NAGLIA MAZEN KRADEC
5.
snqh
03.03.2011 11:43:49
2
2
Do kade q dokarahme negramotnici da sa konsuli!!!!!UJASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!
4.
Todor Kolev
02.03.2011 21:32:06
0
1
Tctct tipichno za bylgarina da pluie .... ama kato ste tolkova otvoreni pi6ete si istiniskite imena gospoji i gospoda ili ste po silni kato govorite zad nqkakyv nick ....vseki si ima treski za dqlane nikoi ne e perfekten ...
3.
iana
02.03.2011 20:33:25
1
1
Ne ste dobavili perioda ot trudovata deinost na Dimcho,kogato beshe shofior na taksi.Samniavam se da e roden v Karnobat.Po-tochno v s.Asparuhovo-Karnobatsko.Iako toi bez obrazovanie i vladeene na chujd ezikstane konsul,shte se otkaja ot Balgarsko grajdanstvo.
2.
дипломат
02.03.2011 19:56:33
2
2
И как с килийно образование, консул ще става ?? За готвач в посолството по-добре да се пробва ...
1.
titani
02.03.2011 18:25:14
4
1
На това фото забелязах освен Димо мисълта и Душепеев титана, двамата мазни подкупни общиски съветника, сигурно са замислили нови делби на имоти .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори