×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидат-премиерът Николов: Приоритет са пенсиите, ковид, мажоритарният вот, съдебната реформа


Кандидат-премиерът Николов: Приоритет са пенсиите, ковид, мажоритарният вот, съдебната реформа
"Имаме пет първи приоритета, които са важни още от предизборната кампания", каза Пламен Николов (с очилата)
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Юли 2021, Петък, 17:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Правителството ще бъде представено в парламента, обяви Тошко Йорданов

Планът за възстановяване и устойчивост, ковид кризата, пенсиите, мажоритарният вот, съдебната реформа. Това са приоритетите пред новия кандидат-премиер на партия „Има такъв народ“ (ИТН) Пламен Николов. Той направи кратък коментар пред репортери след разговорите при президента Румен Радев, след като получи проучвателния мандат за съставяне на правителство.

След въпрос кога е получил поканата за поста, Николов каза: "Когато беше необходимо, в конституционния срок." 

А на питане какви са приоритетите му, той отговори: "Имаме пет първи приоритета, които са важни още от предизборната кампания. Те са тези, които през цялото време всички ние по цялата страна сме заявявали. Първият е Планът за възстановяване и устойчивост. Вторият - предстояща ковид криза имаме, с която трябва да се справим на първо място. Не ми се иска да изпадаме в същата ситуация, в която сме били досега. След това - пенсиите. Искаме да преизчислим всичко, както трябва да се направи. Следващ приоритет - знаете, имаме ангажимент към нашите избиратели по отношение на изборната система. Мажоритарният вот остава на дневен ред. Трябва да направим всичко необходимо така, както сме го замислили, след абсолютно правилен технически процес, да го осъществим... Особено важно, което е много важно за всички нас - това е съдебната реформа."

След опити на репортерите да зададат още въпроси, Николов каза само: "Всичко ще ви бъде представено съвсем скоро."

Оттам нататък думата взе председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Той обясни, че Пламен Николов ще гостува в "Панорама" по БНТ тази вечер - там щял да отговори на повечето въпроси. 

Кандидат-премиерът всъщност представил приоритетите на ИТН и на евентуалното бъдещо правителство. 

"Огромна част, знаете, са заявени като приоритети на "Демократична България", на "Изправи се! Мутри вън!", дори някои от тях и на БСП. Така че ние в парламента предполагаме и се надяваме да получим подкрепа за тези приоритети. Много държим, разбира се, на подкрепата на "Демократична България" и на "Изправи се! Мутри вън!" Ще видим какво ще се случи в парламента. Те са свободни партии. Ако припознават тези приоритети, които твърдят, че са и техни, ще гласуват "за" този кабинет... Ако този кабинет мине и той започне да изпълнява тези приоритети и ако междувременно някоя политическа сила, от която ние сме получили подкрепа, от тези, на които най-много държим на подкрепа, не я получаваме, в този момент ще приемем, че подкрепата е приключила. И тогава ние, тъй като за нас властта не е на всяка цена, ще хвърлим... ще предоставим възможността на някой друг да управлява", заяви Йорданов.

Правителството щяло да бъде представено в парламента. Кога, обаче, не стана ясно. 

Преди това Тошко Йорданов презентира Пламен Николов така: "Той е доктор по философия на правото и на икономиката. Между другото, владее три езика. Просто го вмятам като закачка."

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
16
Коментара по темата
16.
CTAHKO
31.07.2021 09:54:02
0
8
Поредния клоун мангасар, който се гаври с България.И ние стоим и гледаме тъпо вместо да излезем и да ги изметем всичката тази сволач.

„България никога не е имала такъв премиер като мен."

Такъв мангал, като тебе е имала
Ама мангал продавачка на шнорхели е нямала!Верно е...
15.
Burgas
31.07.2021 07:00:41
1
9
На този, горкия, казали ли са му, че ще го правят премиер? Защото, с изключение на ковид, останалите са прерогативи на Народното Събрание. Аман от парашутисти. итн се изложиха потресаващо с този избор за МП.
14.
Няма по -тъпо предаване от „Панорама“
31.07.2021 01:40:56
0
19
Някой знае ли какви битки е водил тоя шнорхел, че ми идва в повече от пластмасови „борци“, изпълзели от мазетата?!

А Мая Манолова катери усукана около кола на шнорхела. Мазно.

Покрай нея един прошарен интелектуалец пък плещи небивали глупости как било нам си какво естетическо – как ИМТ и ИБНИ ползвали българския език. Кой ги кани тия, гъгнещи кухи глупости, бе?

И всички омазнени с течащи лиги около „премиера“, чак се подмокриха.
13.
Какъв предприемач си ти, лъжльо?
31.07.2021 01:36:42
1
19
Оттук нататък народът ще спре да бяга през Терминал 2. Вече ще се изнасяме по морски път. Шнорхелите и плавниците ще се осигуряват от новия премиер
12.
капути ли са някой избиратели - риторично питане
31.07.2021 01:31:24
0
16
може да ви кажа малко за този обикновен амбициозен провинциален "чиновник" - макар че уж работил в бизнеса ( макар че и той не може да обясни какво точно прави за американската компания която му плаща заплатата ) . мижитурка с връзки. обикновена българска работа -едно нищо. освен за уреждане на семейството си за друго не мисли и не може да мисли така му е устроен мозъка (дребни схеми на чужд гръб) - можете да сте сигурни. никаква стипендия за австрия не е спечелил. тази стипендия се дава с връзки и задкулисно! студентите които учеха философия по времето когато той е учил в софийския бяха с най- нисък успех при кандидатстудентските изпити, последно желание беше тази специалност. за да не влизаш в казарма и да учиш висше вместо да бачкаш. в казарма не е ходил (питайте го него защо) - макар че според мен това въобще не е най-важното. абсолютен сив човек с обикновени интересчийски помисли. не съм си помислял че ще изкажа някога такава мисъл но дори и гнусния сергей станишев със съветския паспорт, избран на всичките си постове в живота си досега от НАДНАЦИОНАЛНОТО ЗАДКУЛИСНО ПРАВИТЕЛСТВО - би бил по малко корумпиран и зависим от този мишок случаен, докаран в българския парламент от малоумници чистещи кенефи в чужбина без капка понятие и време за нормални човешки мисли и осмисляне. за бойко борисов само ще кажа че след кюлчетата и пачките трябваше да бъде свален и разследван и съден от спец съда.
11.
Смехурковците на Славуца
31.07.2021 01:29:09
0
15
Когато си продавач от сергия, но казваш, че си предприемач...Страната не е имала премиер като мен, каза преди малко Пламен Николов. Вярно е, много вярно...
10.
LOL
31.07.2021 00:17:23
0
9
Мажоритарен вот казахте,че няма да има,според вас и вашият чалга-вожд ковид не съществува, а за съдебната реформа какво?Махате Гешев,че да може дубайският принц да си дойде ;)
9.
Koя е датата на новите избори?
30.07.2021 23:21:10
0
10
ИТН вече са в историята.
Това им е четвъртият кандидат премиер за 3 месеца. Първият бе шахматистка на хонорар при Черепа. Няма лошо - поне бе олимпийска шампиока.Вторият бе Никито Василев, ама в деня, в който го предложиха разбраха, че народът все пак помни кой е и какъв е и взеха, че се отказаха, за да не го бият с камъни. Третият до около 16 часа днес е бил барбадоският перач на наркокинти офшорният адвокат Илиев. Ама и на него много му изплува биографията и пак заден. Затова номер 4 - Пламен Николов, известен с това, че е адаш с волйболиста, и че никой не го познава, освен роднините му.

Бъдете здрави и честити нови избори.
8.
Сикишев
30.07.2021 23:07:23
0
9
Тези чалгари ........горките много са боси. Исраха едно лайно и сега не знаят какво да направят "горките".Те са в абсолютна патова ситуация.
7.
В един нормален свят,
30.07.2021 21:27:47
1
15
знаенето на чужди езици е предимство, разбира се, но нашият свят е ненормален! В родния контекст, знаенето на чужди езици е код означаващ "обучен в чужбина еничар пратен да довърши България"!
6.
А бе
30.07.2021 20:12:49
1
11
Избори 2 в едно.
Тоя няма да го бъде.
5.
power
30.07.2021 19:26:10
2
1
Циментови батерии могат да захранват целия ви дом с електричество
Напоследък домашните акумулаторни батерии, събиращи слънчевата енергия през деня и захранващи жилището през нощта, добиват все по-голяма популярност. Защо обаче не превърнем цялата къща в батерия?
Презареждащите се циментови батерии доказват, че тази идея е възможна, макар и да е все още прекалено скъпа, за да се наложи.
Д-р Ема Занг от техническият университет „Чалмерс“ в Швеция смесва 0,9 процента въглеродни фибри в цимент и излива крайния резултат върху покрита с метал влакнеста мрежа, за да създаде циментови блокове. Занг и нейните колеги пишат в Buildings, че посредством железни аноди и никелови катоди тези блокове могат да се превърнат в акумулаторни батерии.
Със своите 0,8 ватчаса на литър, тази батерия е стотици пъти по-малко енергийно плътна от литиево-йонните батерии. Освен това е напълно безполезна за транспортни цели. Тя обаче съхранява около 10 пъти повече енергия от предишните акумулаторни бетонни батерии.
Занг смята, че заради сегашната си енергийна плътност първоначално тези батерии биха могли да намерят приложение извън мрежата – вероятно в комбинация със слънчеви панели (например за захранването на 4G услуги на отдалечени места).
Бетонните структури (като мостовете) често се нуждаят от съвсем малко електричество за захранването на сензорни устройва или за катодна защита срещу корозия на металните армировки. Ето защо батериите на Занг биха били идеални за тази цел.
Ако се установи пазар в ниши като тези, масовото производство и по-нататъшното усъвършенстване могат да свалят цените и да отворят по-широк спектър от възможности.
Източник: IFLScience
4.
Стефка Делякова
30.07.2021 18:53:49
1
17
Брат му правеше китайско карго още в началото.
3.
Джейсън Стейтън
30.07.2021 18:40:38
5
13
Ама знаят чужди езици. Ние като не знаем си останахме прости и бедни.
2.
наблюдател
30.07.2021 18:34:49
3
18
Tой и Данчо ментата продаваше пици по южното ,ама сега иди го гони ако можеш. Нищо лошо.
1.
Зрител
30.07.2021 18:22:53
7
16
Виждал съм го . Преди години заедно с майка си с един бус зареждаха сергиите по черноморието с надувно пояси дюшеци бански такива стоки. Бая пачка правеше. Сега може да е в големият бизнес Нищо лошо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Правил ли е Доналд Тръмп секс с Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс с Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори