×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственикът Иван страда безутешно за своя кокер шпаньол Зара, твърди, че е отвлечена от НПО


Собственикът Иван страда безутешно за своя кокер шпаньол Зара, твърди, че е отвлечена от НПО
Днес отидох с двете постановления до приюта в кв. Черно море и ги показах на управителката. Тя пак отказа категорично да върне Зара, казва Иван
30 Юли 2021, Петък, 19:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

На 4 април той я пуснал заедно с другите си кученца навън, но тя така и не се върнала

Иван Стойков от варненското село Рудник твърди, че неправителтвена организация е отнела неправомерно кучето му порода кокер шпаньол. Той дойде в редакцията на Флагман.бг и разказа историята на кученцето Зара, което имал от 5 години и половина до 4 април. Тогава го пуснал заедно с другите си домашни любимци на разходка, но така и не се прибрало. Проверка на Флагман.бг установи, че Зара струва между 3 и 5 хиляди евро, а самият Иван призна, че тя е обучена да търси трюфели - скъпия деликатес, растящ само под земята.

Ето разказа на Иван без редакторска намеса:

„Кученцето го имам от 2-месечна възраст, закупил съм го от град Мъглиж с първа ваксина. На 4 април излязох да ги разходя с другите ми кученца в покрайнините на с. Рудник. Двете се отдалечиха от мен, чаках ги, но впоследствие разбрах, че са излезли на главния път Варна-Бургас. Изчаках малко, едното се върна, другото не. През това време ми звънна един познат от село, че на пътя е спряло едно бургаско Ауди и в него има кученца, които приличат на моите и шофьорът си играе с едното. Моят познат дори е спрял да си говори с човека от Аудито, който е казал, че ще вземе едното куче и ще го занесе в приют.

Когато ми звъннаха, аз отидох там, но вече беше заминала колата. На следващия ден отидох в Долни чифлик, подадох жалба до полицията, че ми е взето кучето. Наблизо си има камери, те искаха от мен да взема записи от камерите и да им ги предоставя. На записите ясно се вижда, че тази същата кола минава три пъти покрай камерата.

След това чаках да ми звъннат полицаите почти месец. Те са извикали и това момче с Аудито да го разпитат. Тръгнах да звъня по приютите. Звънях в три приюта около Бургас, казаха ми, че няма такова куче при тях. Имам един приятел от Ахелой, който ми каза за този приют, отидох там и видях Зара. Тя ме позна, зарадва ми се. Имаше още двама човека с мен. Изчаках да излезе управителката на приюта. Тя категорично ми отказа да върне кучето, защото нямало чип. Аз й показах снимки, паспорт, въпреки това отказа.

Звъннах на тел. 112, за да ми съдействат полицаите да си взема кучето. Дойде на място патрулен екип, дадох обяснения. От нея поискаха протокол. Това се случва на 30 април. Отказа категорично – каза, че щом няма чип, значи не е моето. Въпреки че показах паспорт, снимки и че кучето ме позна.

Полицаите поискаха протокол за това кой е предал кучето. Показах и на тях паспорта. Написах обяснения. Те казаха, че нищо повече не могат да направят. След това подадох жалба в Районна прокуратура-Варна с молба да ми бъде върнато кучето. От там излязоха с постановление, с което казват, че категорично кучето е моето и прокурорът постанови кучето да бъде върнато, като полицаите съдействат.

Впоследствие разбрах, че тя е обжалвала това постановление до Окръжна прокуратура. Онзи ден поисках копие от постановлението на окръжния прокурор, дадоха ми го. В него също пише, че потвърждава постановлението на районния прокурор да ми бъде върнато кучето.

Днес отидох с двете постановления до приюта и ги показах на управителката. Тя пак отказа категорично.  Това е историята.

Междувременно тя пуска жалби срещу мен, казва, че кучето е имало кърлежи, бълхи, което не е вярно. Паспортът бил фалшив – също не е вярно. Пуснала е и жалба, защото бях публикувал във фейсбук с молба за помощ някой да ми помогне. Там 4-5 жени писаха, че са имали същия проблем с този приют – отнели са им кучетата и не са им ги върнали. Някой даже пишат, че ги взимали и ги продавали в Германия. Това не мога да го докажа, но така пишат хората.

Та тя пусна жалба срещу моя фейсбук пост, че съм й уронвал престижа.

Опасявам се да не се случи нещо на кучето, докато тече прокурорското разследване. Засега е живо и здраво. Племенничката ми също е много привързана към животното. Надявам се скоро да си го приберем.“

Каква е позицията на Маргарита Пеева – Нациду, управител на фондация „Анимал SOS“, стопанисваща и приюта в бургаския кв. Черно море, очаквайте след малко.






Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 0
Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
31
Коментара по темата
31.
До 28
31.07.2021 17:38:43
1
5
Точно със заболяването дирофилариоза на кучето му трябва всичко друго, но не и дълги разходки ;)
30.
До 29
31.07.2021 17:34:44
0
5
Точно дейността на Иван е проблем, защото за него това куче не е домашем любимец, а средство с което печели пари и заради това кучето няма ваксини, защото точно те пречат на обонянието на кучетата търсачи и сега кучето трябва да се лекува от червеи в сърцето, нещо което той не е направил. Също да не забравяме, че и най-вероятно кучето няма чип, защото се извършва недекларирана дейност и ако куче бъде хванато при проверка на данъчните няма как да се достигне до истинските собствениците
29.
до 28
31.07.2021 14:14:45
5
1
Иван и дейността му е едно,а това че госпожата не изпълнява прокурорско решение какво е?Това е куче търсач явно и то има нужда от дълги разходки,очевидно и само се пребира,по-добре ли да е затворено както е сега под предлог,че го гледат добре.Това там е затвор.
28.
Ххххх
31.07.2021 13:05:09
0
7
В една нормална държава този Иван щеше да бъде глобен за неполагане на грижи към кучето и щяха да му го отнемат, също щеше да му бъде направена проверка как се отнася към останалите си кучета и накрая щяха да му направят една стабилна проверка от данъчните за укриване на доходи, но това е България, където истински виновният реве, че са му нарушени правата
27.
До 24
31.07.2021 12:57:13
0
2
Какви покрайнини на село сънуваш, след като кучето по-скоро е било между две села уж да търси трюфели в гората, но всъщност е било на натоварения път
26.
До 24
31.07.2021 12:51:29
0
2
Какво точно печелят от престоя на кучето в приюта, след като всеки ден се полагат грижи за него и му се лекува заболяването с лекарства, които не са никак евтини?
25.
Петя
31.07.2021 11:26:12
1
4
Лъже тоз Иван. Кучето е мое. Отидете на Фейсбука ми да видите много снимки с кокер. И още едно куче имам мое, пак снимки мога да покажа.
Абе знам че по закон трябва да регистрирам кучето в общината и да го чипирам, да плащам данък ако не е кастрирано, ама те законите затуй са - да не се спазват. Той Фейсбука по-добре от законите работи, утре като ме глобят пак у Фейсбука ще се оплача и готово.
24.
До 22
31.07.2021 09:25:28
5
2
Какви каишки сънувате в полето бе , хора?Случката не е в центъра на селото дори, а в покрайнините.Да му напишат акт за без каишка, но защо не го връщат- защото печелят от престоя на кучето в приюта
23.
До 10
31.07.2021 09:20:53
4
1
Това е в градски условия.Овчарските кучета или ловните на каишка с надморник ли ходят в полето?И точно това животинче ти изглежда, че би напафнало някого ли? А госпижата щом не спазва прокурорско решение явно й трябва бройка за приюта да цоца едни кинти.
22.
Един
31.07.2021 09:17:02
1
4
собственик има права и задължения !!! Има и каишки за разходка на кучета. Пак трябва тук да посоча Германия за пример. От април до средата на юли купетата се разхождат с каишки !!!! Задължително е. По този начин се предпазват други животни, създаващи семейство ... птици, зайци, къртици, котки. Другия аспект е, кучето да не се поддаде на друго разгонено и да изчезне за период от време.
Ако там се докаже, че стопанин не се отнася добре с животно, глоба или отнемане на животното. Законите са стриктни. Съд не е нужен.
21.
До КОКО
31.07.2021 02:04:12
0
4
Да не стане тъй отидохте да ги бийте и ви набиха пъпеш.
Не призовавай за насилие паразит

Че и насран с няколко приятеля на жени ще скачай изчезвай въшкар!
20.
До КОКО
31.07.2021 02:02:38
0
5
Да не стане тъй отидохте да ги бийте и ви набиха пъпеш.
Не призовавай за насилие паразит

Че и насран с няколко приятеля на жени ще скачай изчезвай въшкар!
19.
Петьо
31.07.2021 01:58:57
1
6
Кучето живее втори живот защото е изкарало късмет че са го прибрали от пътя а не са го размазали както се случва с други домашни любимци без надзор.
Попаднало е в добри ръце.
Познавам Маргарита и мога да ви кажа че жената всеки ден се раздава за тези животни.За всяко едно животно в приюта се полагат много усилия и т.н.Тя просто иска всяка една животинка да се чувства добре и да е в добри ръце!!!
18.
До 15
30.07.2021 22:22:24
4
6
Само да ти кажа закони в БГ има и точно такива като "собственика" е хубаво да се научат да ги спазват, а не после да се жалват по медиите. А такива постове като твоите са си чисто подбудителство към престъпление. И последно "собственика" не иска да си прибере животинката в къщи а да са я вземе за да му вади трюфелите и да изкарва пари, ама айде няма да издребняваме
17.
До 14
30.07.2021 21:15:46
3
7
Не зная тая от приюта колко е изцоцала, ама тоз Иван да си каже колко пари е скатал от нап, май при него данъчната проверка ще е по-интересна ;)
16.
А ТАКЪВ
30.07.2021 21:11:50
0
7
Ако животните имаха религия,човека щеше да е Дявола.....
15.
KOKO
30.07.2021 21:05:31
8
6
STANA KATO S KOTETO NA NEDJALKO JORDANOV....KAKVI SA TIJA BG. IZMISLENI ORGANIZAZII,KOITO -KRADAT - ZIVOTNITE NA HORATA.... I PO MOE MNENIE,PONEZE NJAMA ZAKONI V BALGARIJA....OTIVAI TAM, DRAPNI IM EDIN HUBAV BOI S NJAKOLKO PRIJATELI-PI DRUG NA4IN NJAMA DA STANE,I SI VRASHTASH ZIVOTINKATA V KASHTI. EBATI NENORMALNIZITE V TIJA BG.IZMISLENI ORGANIZAZII.
14.
Ташунко Сапа
30.07.2021 21:05:06
7
7
Кео му са връзвате на тоз убитак дето все взима несправедливата страна щот е убито педерастче..
Всяко куче трябвало да е чипирано и да е с намордник.
Майка ти утрепана мангалска ти ще кажеш кой е прав и кой крив.Човека си има железни доказателства и решение на прокурор.А и госпожата от приута доста пари е исцоцала да я проверят.
13.
СОБАКЕВИЧ
30.07.2021 20:56:45
1
11
Не вярвам на хора,които не харесват кучета....но...много вярвам на кучета които не харесват хора.......
12.
До 11
30.07.2021 20:15:47
2
7
А ти за влизане с взлом и самоуправство чувал ли си или на твоята планета закони няма??????
11.
Гого
30.07.2021 20:12:47
6
5
Ами влез и си го вземи бре. Толкова ли има кой да те спре?
10.
Slavi
30.07.2021 20:04:50
9
8
Първо, всеки домашен любимец трябва да е с чип. И второ - какво означава, че го пуснал да се саморазходи? Ами ако беше нападнало дете? Кучето трябва да е на повод и с намордник. Така че да не се прави на света вода ненапита тоя чукундур. Аман от такива безотговорни селяндури!
9.
Брей
30.07.2021 19:48:51
3
14
Трюфеловата мафия и до този сайт ли стигнаха. Този защо не си признае защо толкова страда за кучето - защото на ден едно куче, търсещо трюфели, докарва по около 200лв недекларирани в НАП и точно защото крият данъци от НАП тези кучета са без чипове, доказващи кой е собственикът
8.
LOL
30.07.2021 19:47:02
3
10
Втори епизод на сериала "Отвлечен домашен любимец"!
7.
ХАХАХАХА
30.07.2021 19:43:20
4
11
Ей убихте ме "твърди, че е отвлечена от НПО" как отвлечена нали е бил оставил сама, пък излязл на пътя, пък някакво момче я е спасило и е предало в приюта и как точно са я отвлякли от въпросното НПО????? Хахахаха
6.
Хм
30.07.2021 19:38:24
4
9
На повечето снимки ако е същото куче все пак, не изглежда изобщо поддържано, май от приюта ще са прави, вижте му козината, сплъстена и сигурно гребен и обезпаразитяване не е виждало горкото. Обаче то ако е за трюфели гледано кой да се грижи за него, то си е за да вади пари с него, не е домашен любимец както твърди
5.
Сашо
30.07.2021 19:37:49
7
12
Писна ми от тоя долен лъжец и мошеник! "много му било тъжно за кучето което малтретира за да му намира трюфели"! По голяма глупост не съм чел, срамота Флагман, защо не си разследвате статиите преди да ги пишете! Зверско изопачаване на истината и фактите!
4.
Без думи
30.07.2021 19:30:45
4
12
Каква е тази глупост?! Човека страдал глупости, страда, защото губи пари. Оставил кучето , излязло на главния път Варна- Бургас, да се благодари, че не са го смачкали. И приюта му е виновен, ама научете се, че собственост върху куче се доказва с чип, като няма чип какви притенции имаш, снимки с кокер и аз мога да постна ... Изобщо стига с тези статии честно... Има си органи какво се жалва във ФБ и по социалните мрежи...
3.
Бургазлия
30.07.2021 19:20:52
4
12
Ъъъ как така си е пуснал кучетата навън...на разходка? Сами?! Въй лек Недялко 2 ! Катя накарай маняка да напише стихотворение. Анимал СОС са един от най-добрите приюти в БГ . Флагман как може да клякате на някви варнаненски нещастници?! Отидете да видите приюта!!! Вижте да какво става дума. Тоя смешник историята му се разминава отвсякъде
2.
Анонимен
30.07.2021 19:13:22
6
20
Аве флегман вие всички отрепки в страната ли обслужвате? Тоя е трюфелджия . Тия са егаси отвратителната мафия . Купуват кучета не ги ваксинират (защото ваксините им пречели да надушват трюфелите) и ги пускат с "братята" от кварталите да търсят. Тормоз докато са живи. Тоя мърляч орева всички социални мрежи, ама така и не може да обясни, защо кучето му не е чипирано, няма редовен паспорт , няма ваксини, не е ясно защо е било пуснато само в гора, като са го намерили и защо не го гледа. Иначе много го обичал. И племенницата му , която май е в Стара Загора, а той е в Бургас. Мега долен гагауз. Гледайте си кучетата хора , това са най-добрите приятели на хората. Всеки който се отнася като боклуци с тях не ги заслужава. Ако тоя е представителя на трюфелджиите в България значи всички са мега отрепки !!!
1.
Хаха
30.07.2021 19:08:26
10
8
Госпожата от приюта сега ще се скрие в миша дупка. Язък за престижа и. ПКП
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Според държавния глава законодателството трябва да позволява бързо и качествено изграждане на важните за България обекти Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Заповядайте на 14 май 2024г., вторник, от 19.30 ч. на площад "Тройката", ще има много музика, игри и изненади Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Абсурдна наредба задължава лекарите да качат скъпата си апаратура на джета, за да спасяват удавници Браншът както страда заради липсата на обслужващ персонал, а ни задължават на всеки пет поста да има лекар, жалва се експертът по водно спасяване Иван Георгиев
Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори