×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Село Сърнево – кой и защо толкова много мрази двама братя благодетели


Село Сърнево – кой и защо толкова много мрази двама братя благодетели
Вижте всички гледни точки на участниците в заснетия от Флагман репортаж на абсурда
28 Юли 2021, Сряда, 11:15 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки и видео: Георги РУСЧЕВ

Реваншизмът и злобата тук май са повече, отколкото е цялото население, при това са все възрастни хора

 

В края на миналата седмица Флагман публикува статия за благородното дело на двама братя от карнобатското село Сърнево, които тази пролет поставили беседка в изоставения и буренясал някогашен парк в родното им място.

Целта – да направят нещо хубаво за останалите там стотина жители, повечето от които възрастни хора, за техните деца и внуци, прибращи се по празниците, за ловната дружинка и като цяло, защото облагородената част от превърналия се с годините в лунен пейзаж соцпарк просто радва окото.

Както вече разбрахте, доброто дело на Радостин и Александър Христови е атакувано с подписка до РДНСК и Община Карнобат с имената на 31 човека – да се установи дали е законен строителният обект, изсечени ли са ценни дървета и декоративни храсти, каква собственост представлява земята.

Проверката, разпоредена от държавния контролен орган показва, че нарушение в процедурата по реализацията на дървената постройка няма. Това бе и причината Радостин Христов, който е и общински съветник в местня парламент на Карнобат, да ни покани на място, за да изрази своята обида, квалифицирайки я като подмолна атака срещу бизнеса и срещу семейството му, подета от няколко души – ръководството на ЗПК „Нива”- Сърнево.

Заснехме видеорепортаж, за да се покажат всички гледни точки. В сигнала до РДНСК е намесено и името на кметския наместник в Сърнево – Гергана Кирова, за която е „донесено”, че си вкарала вода в двора на къщата от резервен водоизточник за питейна вода, захранващ населението в случай на нужда.

Подлата интрига с подарената беседка на карнобатското село Сърнево

От същия каптаж, отстоящ на около 400 м от парка, е докарана свободно течащата вода в чешмата на беседката, а кметицата живее отсреща. Показана ни бе от  Радостин Христов тръбата, преминаваща през улицата от оградата на кмета – към беседката, която обаче няма нищо общо с водата и е за друга комуникация към подобрения район на парка – за нисковолтов ток и интернет.

„Представят се неистини, а аз искам само спокойствие за хората тук, помагам им както мога”, заяви накратко Кирова.

Първите имена в протестната подписка са все от ръководството на ЗПК”Нива”-Сърнево, а главен организатор за събирането на подписите чрез ходене по къщите, е Невена Стоянова от Контролния съвет на земеделското сдружение. Попитаните от нас протестиращи в сигнала хора защо не искат беседката, отговарят, че са се подписали за решаване на проблем с водата, а не срещу хубавата придобивка.

„Баща ми Христо, аз и брат ми Александър сме членове на ЗПК „Нива”-Сърнево, превърнахме се във врагове, след като преди няколко години открито поискахме да се види как се стопанисва собствеността,  как и дали се разпределят дивиденти, има ли възможност за вдигане на уставния капитал и за по-добро развитие, но срещнахме съпротива от същото това ядро, което стои начело в сигнала срещу нас. Опитаха чрез съдебни хватки да  изключат баща ни като член на УС. Ние междувременно развиваме собствения си бизнес с арендуване на земеделски земи и така постепенно се превърнахме във врагове на една шепа хора”, казва Радостин Христов. Човекът е помогнал за много благородни каузи в селото си, но вече се замисля дали да го прави и вбъдеще, гледайки с тъга грохналия красив стар храм до парка.

В селото напрежението и разделението растат, за което говори и необяснимото поведение на читалищното настоятелство при Народно читалище „Пробуда-1924”. Те са отказали оферта на фирмата на братята „Сърнево агро”ООД за едногодишен или дългосрочен аренден договор на земите им с по-висок наем от досегашния. Нещо повече – желаещите да наемат земята нямат нищо против да се явят и на търг.

Лишена от здрав разум е атаката на ЗПК „Нива” и срещу селския дюкян, чиято роля е повече социална за хората, отколкото да носи печалба за наемателя – дъщерята на кметския наместник Кирова, като се има предвид че в съседните още по-малки две отдалечени от цивилзацията села, магазини няма. Дали ще съборят магазина е въпрос на време. Според председателя на кооперацията Атанас Атанасов, проблемът бил в това, че към него имало пристройка, която попадала в тяхната земя и трябвало да си я вземат.

„Има прокуратура, ще има съд”, предупреждава Атанасов и открито показва, че е във война – вижте видеорепортажа ни.

 




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори